Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

^ jedino ako je neki poznat prodavac pa nećeš imati problema pri reklamaciji. Ovako sto si rekao jeste patka.

Kupljen je u EU negde, to je preprodavac neki... uglavnom recicu ovako - ako se nov s23 ultra prodaje za 1050e-1100e ovaj s22 ultra snapdragon kosta tacno upola. Samo telefon i punjac. Bas me svrbi... 🤣

Ja bih ga uzeo bez razmišljanja, naravno ako je sve ok sa telefonom.

^ jedino je problematično i da nešto se desi da li promobi može da resi S22U sa snapdragonom

Nema delova za Snapdragon verziju S22U kod nas. Nema takve maticne ploce. Sve ostalo je isto kao kod Exynosa. U Promobiu dobijaju delove samo za one telefone koji se prodaju kod nas zvanicno tj u zavisnosti od regiona. Pitao sam Promobi i tako su mi rekli. Sto se tice drugih servisa ne znam, mada pretpostavljam da je ista politika.

^ zato sam i napisao da je to neka vrsta rizika. Da je exy pa i na svoju ruku da se plati i sredi problem ovako ne može ništa.

Napisao sam da sam u slovackoj. Nisam u srbiji, promobi mene videti nece 🤣. Videcu, cekam da se dogovorimo uvece cu otici da vidim telefon ako se dogovorimo.

^ ali opet ti dođe na isto, S22U snapdragon nije namenjen za prodaju u evropi kao S23U

Da, da razumem. Videcu u kakvom je stanju, kazem tu smo u dogovoru 500-550e oticu da vidim telefon uvece. Necu da se zanosim, ali planiram da uzmem s22 ultru jer su ovde polako cene pale ima za 600-750e da biras sa garancijom. Ali su svi exy... mada ni to mi nije frka toliko. Videcu.
Hvala na odgovorima, ako nesto zatreba pišem.

Screenshot_20230307_144655_Software update.jpg
Stigao update

EUX stigao, za ostale CSC i dalje februar :)

Update.png

Da, da razumem. Videcu u kakvom je stanju, kazem tu smo u dogovoru 500-550e oticu da vidim telefon uvece. Necu da se zanosim, ali planiram da uzmem s22 ultru jer su ovde polako cene pale ima za 600-750e da biras sa garancijom. Ali su svi exy... mada ni to mi nije frka toliko. Videcu.

To je bas cena da nema dalje,kod nas polovni snap nema ispod 800.😅😀

Ja sam uzela S22 Ultra preko KP za 800 evra (prodala stari Xiaomi F3 za 200e) decembra meseca, sa ugovorom iz Yettel-a, bukvalno star 10 dana, poklon je bio original punjac 25w i original kozna maska. Bila sam toliko skepticna da za tu cenu neku prodaje... ja godinama tamo kupujem telefone, sa Xiaomi nisam imala srece doduse. No nebitno, sigurno mozes naci S22U za neke dobre pare. E sad, ja sam godinama izbegavala Samsung zbog exynos... pre Xiaomi (to je bila proba da predjem na njega, ali nije uspelo) sam imala S10 Lite koji i dan danas radi kao masina, star 3 god, isto kupljen preko KP za oko 500e u to vreme, cim je izasao :)
Naime, prezadovoljna sam Ultrom, ali baterija jeste veliki problem. Punim ga 2-3x dnevno, pritom ga ne koristim neprestano, ali mi je povezan na Watch5, tako da to dodatno topi bateriju. Eto, moje neko iskustvo za sada... ostale mane nema ovako zaista, samo ta cuvena baterija.

Dva-tri puta dnevno puniš telefon?!
Kako baterija drži 4-6 sati u zavisnosti od aplikacija koje se koriste, to bi značilo da ti telefon ne ispuštaš iz ruke.

Vidi ti jel baterija felerična i da ti nešto ne crpi bateriju.
Možeš posle jednog punog punjenja i pražnjenja maltene do kraja (bez punjenja između!) da okačiš SS sa SoT-om i aplikacijam koje su trošile bateriju.

P.S. Primetio sam da video pozivi najviše troše bateriju.

2-3 puta dnevno? Tu ti nešto debelo ne valja onda.

Ja sam toliko punio S7 nakon godinu i po dana korišćenja.😂
Ultru skinem ujutru sa punjača i dopunim po potrebi 20-30% u toku dana ako imam nešto planirano van kuće (za svaki slučaj, ipak crpi bateriju na 4g više nego što treba). Nije mi se nikad desilo da moram više od jedne dopune dnevno da imam. 😬 SOT prosek 4h.

Hvala na savetima! Nazalost, nisam napomenula da ga punim kad padne na 30-40% i da imam dosta aplikacija jer radim cesto preko telefona. Kada ga koristim umereno, samo za drustvene mreze, onda uvece bude na oko 35%. Inace ga punim svakog jutra, a ukljucen mi je limit punjenja do 85%, mada nisam sigurna da li to zaista ima nekog efekta sto se tice baterije :) Lose sam se izrazila, te se izvinjavam! Sve je u redu sa telefonom, samo eto, ja ga znaci stalno "dopunjujem" jer sam cesto u pokretu.
Nisam ni znala da se komentari ne mogu izmeniti, pa da dodam sve ovo, nova sam na forumu :D Sve u svemu, hvala svima, super je ovo zajednica, naucicu uskoro kako da bolje delim svoja iskustva haha

Baterija je potrošna roba, još ako imaš validnu garanciju, pošto ne možemo sami da menjamo baterije na uređajima, sve je pokriveno u ovlašćenom servisu što se zamene tiče. Uživaj u uređaju, i ošini bateriju na 100% pa isprati stanje stvari ;).

Hvala na savetima! Nazalost, nisam napomenula da ga punim kad padne na 30-40% i da imam dosta aplikacija jer radim cesto preko telefona. Kada ga koristim umereno, samo za drustvene mreze, onda uvece bude na oko 35%. Inace ga punim svakog jutra, a ukljucen mi je limit punjenja do 85%, mada nisam sigurna da li to zaista ima nekog efekta sto se tice baterije :) Lose sam se izrazila, te se izvinjavam! Sve je u redu sa telefonom, samo eto, ja ga znaci stalno "dopunjujem" jer sam cesto u pokretu.
Nisam ni znala da se komentari ne mogu izmeniti, pa da dodam sve ovo, nova sam na forumu :D Sve u svemu, hvala svima, super je ovo zajednica, naucicu uskoro kako da bolje delim svoja iskustva haha
Onda je to druga priča :)

Ako uzmem sredinu, da ga kada padne na 35%, kao i da ga puniš do 85%, to znači da dnevno trošiš 100-150% (baterija traje 1 dan ili dve trećine dana). To je u skladu sa onim što si rekla da radiš preko telefona i onda je baterija ok.

Jedno pitanje..
Olovka nikako da se konektuje sa telefonom..neke 2 nedelje nije koriscen tel, i danas kad je upaljen, stoji da ne moze se konektovati olovka..
Pokusao sam i restart, i bezbroj puta da konektujem ali nista..

Ima mozda neki fix za to, ili da uzmem drugu olovku..?
Video sam na KP po 1500-2000din..

I da li mozda mogu sa neke druge Ultre da "pozajmim" olovku i proverim..?

^ jel ti u padajućem meniju upaljeno da je puni? Mislim da se zove Air Action, ako ti je iskljuceno upali i onda napuni telefon do 100% i tada bi olovka trebala biti puna. Ovo samo ako je u slučaju se ispraznila

Jeste, upaljeno je..ali nisam ga dopunio skroz, samo malo..ostavicu ga sada na punjenju..

^ probaj to, evo i neko objasnjenje ako je disconect pa probaj.

If your S Pen keeps disconnecting the we recommend trying the following:

1. Make sure that the S Pen isn’t too far away from your Samsung Galaxy S22 Ultra.

2. You should also make sure that there aren’t any solid objects in between the digital pen and your smartphone as the Bluetooth connection may get blocked.

3. Other wireless devices in the area may also interfere with the Bluetooth connection between your Samsung Galaxy S22 Ultra and S Pen. You can either move to a new area or turn off the other wireless devices.

4. You can also try resetting and reconnecting the S Pen by taking the following steps:

• Re-insert the S Pen into the S Pen slot of the Samsung Galaxy S22 Ultra.
  • Launch the Air Actions setting menu.
  • Tap the icon with the three dots stacked vertically.
  • Tap Reset S Pen.
  • Wait for the connection to complete.
  • If you detach the S Pen before the connection has been reestablished then you need to start this process all over again.
Evo i link sa nekoliko problema i kako pokušati resiti

Valjda će nešto pomoći da proradi. Zadnja je opcija da kupis drugu.

Hvala ti za sada..
Pokusacu najpre da ostavim na punjacu..

Ovo nesto sam vec pokusao ali nije bilo uspeha..
Mozda nesto i uspe..ako ne, zadnja opcija je druga..

^ nadam se kad se napuni da će proraditi, ako ne uspes rešiti možda i ne moraš uzimati u slučaju da je ne koristiš.

Pa to si u pravu, ne znam da li sam i na Note 20 Ultra koristio 10ak puta za godinu i po dana..

Izašao martovski security update, nekih 350 mb. Da vidimo kako će na bateriju uticati xD

Posto nije proradila olovka, zna neko ili ima preporuku gde mogu da uzmem drugu olovku..?
Video sam na KP, ali pretpostavljam da su kopije..

Nazad
Vrh Dno