Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Nov sam ovde, ko je bolji samsung s21 ultra ili S22 ultra ili Samsung note 20 ultra?
Unapred hvala

Da si čitao temu video bi da je jednoglasno odlučeno da S21 ultra ima najbolje kamere, shutter speed bolji nego DSLR aparati, baterija traje 2 dana, ne restartuje se i košta manje od s22 ultra!
Tako da bez razmišljanja S21 ultra ;)

Poredio sam malo kamere u noćnim uslovima S22 Ultra i 14 Pro....sve 3 kamere na 14 pro odnose ubedljivu pobedu. Slike lepše za oko, oštrije sa više detalja. Jedino ga ubija lens flare, to nikako da srede. Jedina prednost S22 Ultra jeste 10x zum kamera koja mi malo nedostaje...
Videću kasnije da uporedim sa S23 Ultra.

Nocnim modom si slikao sa s22 ultra?

Nov sam ovde,
ko je bolji samsung s21 ultra ili S22 ultra ili Samsung note 20 ultra?
Unapred hvala

Cene su razlicite ja sam imao s21 ultra a pre njega note 20 ultra,pa se opet vratio na note 20 ultra za mene bolji uredjaj sveobuhvatno_Oba su snapdragon verzije.

Pa nisam siguran da je bas ajfon nesta bolji,poredio sam pre 13 pro max kameru nisam se nesta odusevio a ne mislim da je 14pm nesta odmakao mnogo od 13pm.

S22 Ultra Snapdragon > S21 Ultra (snap ili exy) > Note 20 Ultra (snap ili exy).

Opet zavisi šta preferiraš. Nekima olovka nije bitna uopšte, neko voli uobličen oblik s21ultre i sl.

Ako ćeš da ideš na sigurno, nađi na oglasima proveren s21 ultra (očuvan sa garancijom), za ~550e koliko idu, apsolutni best buy

Cene su razlicite ja sam imao s21 ultra a pre njega note 20 ultra,pa se opet vratio na note 20 ultra za mene bolji uredjaj sveobuhvatno_Oba su snapdragon verzije.

Pa nisam siguran da je bas ajfon nesta bolji,poredio sam pre 13 pro max kameru nisam se nesta odusevio a ne mislim da je 14pm nesta odmakao mnogo od 13pm.
Onda i 13 Pro ima bolju kameru od S22 Ultra. 😂 Teška srca ovo priznajem pošto nisam fan Ajfona.
Aj sutra ću ako se nateram da okačim slike.

Pade mi na pamet - da li ste tražili da vam zamene sim kartice, vi koji imate probleme?
Nekad davno sam sa S8 imao problema s uspostavom veze, zamenili mi karticu, sve bilo ok posle.

Van toga što mislim da nije zbog kartica (žena imala problem sa novom karticom), ne može samo Samsung da ima problem, a drugi telefoni ne. I onda da mi rešavamo problem koji oni imaju. Oni to treba da reše.

Evo da ubacim par fotki poređenja S22 Ultra i 14 Pro.
14 Pro brže okida, procesuira i ima prirodnije boje, uz nešto više detalja.
K8mxPCd.jpg

DviqXpL.jpg

L5M08aF.jpg

4idPz7H.jpg

Oba telefona su ovde promašila boju zida, 14 pro ima bolju oštrinu, s22 Ultra nešto bliže boje kakve su u realnosti.

Da li je dobar ovaj punjač (pošto mi je riknuo stari), taman mogu da punim i sat/GoPro usput...?! :)

Nisam siguran da može svaki punjač da ostvari punu snagu (brzo punjenje) - treba proveriti. Npr brzi Huawei punjač puni 2 sata moj S22u, isto važi i za Xiaomi koji imam. Takođe, bežični modul za punjenje radi samo na sa originalnim Samsung punjačem...

K8mxPCd.jpg

DviqXpL.jpg

L5M08aF.jpg

4idPz7H.jpg

Oba telefona su ovde promašila boju zida, 14 pro ima bolju oštrinu, s22 Ultra nešto bliže boje kakve su u realnosti.
Po ovim slikama kod Samsunga ima mnogo plave boje. Zidovi od zgrade plavi umesto da budu sivi, takođe i nebo plavo a kad pogledaš nebo teško sivilo

Nisam siguran da može svaki punjač da ostvari punu snagu (brzo punjenje) - treba proveriti. Npr brzi Huawei punjač puni 2 sata moj S22u, isto važi i za Xiaomi koji imam. Takođe, bežični modul za punjenje radi samo na sa originalnim Samsung punjačem...
Huawei ima drugačiji princip brzog punjenja pa ne može nijedan drugi telefon brzo da puni. Isto kao i Oppo/Oneplus.
30w Xiaomi punjač (od Mi 10 modela) puni brzo S22 Ultra, tipa sat i 10min od 10-100%.
Mi 20w wireless stand i neki random 20w brzi punjač dozvoljavaju brzo bežično punjenje telefona brzinom od 20w (nešto oko 2h 10-100%).
Mislim da Xiaomi GaN ispunjava sve kriterijume brzog punjenja, pisalo se više puta u ovoj temi. I da puni 5-10 min sporije od original Samsung punjača svakako se više isplati (pogotovo na duže staze i za neke druge uređaje) nego Samsungov.

K8mxPCd.jpg

DviqXpL.jpg

L5M08aF.jpg

4idPz7H.jpg

Ovde mi oba deluju "lose" u prikazu boja.Ultra nesto previse hladne boje dok apple previse tople.😅

^ previše tople? Slabo nešto si gledao

Realne su boje na ajfonu. Nisam ništa podešavao oko profila slikanja, stoji standard.

Huawei ima drugačiji princip brzog punjenja pa ne može nijedan drugi telefon brzo da puni. Isto kao i Oppo/Oneplus.
30w Xiaomi punjač (od Mi 10 modela) puni brzo S22 Ultra, tipa sat i 10min od 10-100%.
Mi 20w wireless stand i neki random 20w brzi punjač dozvoljavaju brzo bežično punjenje telefona brzinom od 20w (nešto oko 2h 10-100%).
Mislim da Xiaomi GaN ispunjava sve kriterijume brzog punjenja, pisalo se više puta u ovoj temi. I da puni 5-10 min sporije od original Samsung punjača svakako se više isplati (pogotovo na duže staze i za neke druge uređaje) nego Samsungov.
Otkud znam, ja sam baš probao na punjaču Xiaomi Mi 10 t pro - mrka kapa, puni malo manje od 2 sata. Baš ću opet da proverim a i da li na njega može wireless Samsung punjač

Evo proverio, nije baš najmerodavnije jer mi je mobilni na 68% ali sa Samsung punjačem od 25W treba mu 31min i piše "vema brzo punjenje" a sa Xiaomi (od Mi 10t pro 33W - vidi sliku) piše "brzo punjenje" i treba mu 35 min. Sa Xiaomi punjačem funkcioniše baza za wireless punjenje.
Sorry za dezinformacije, valjda sam se sada "oprao" :)

Prilozi

• 20230303_224841.jpg
    20230303_224841.jpg
    95.4 KB · Pregleda: 50
Da, opste je poznato da huawei i oppo, realme, vivo, imaju drugacije standarde brzog punjenja.

Meni je iskreno Baseus od 120W GaN otkrovenje, mali, a podrzava sve zivo, sa odgovarajucim kablom (jeftino se nadje na aliju).

ja mogu da testiram sa gan 65w xiaomi ali ona starija verzija mislim da je par minuta bila razlika u odnosu na samsung od 45w.Inace xiaomi 120w punjac od 12t pro limitirano punjenje na 25w na s22 ultra.

Mislim da ga limitira Samsung, ne punjac.

Pozdrav kolege. Moze li mala pomoc? Postoji li globalna garancija kod Samsunga nesto kao kod Apple-a?
Nasao sam S22 Ultra snapdragon za super novac, ali mi nije jasno ovo oko garancije. Tu je screenahot. Konkretno ovo je u slovackoj...
Zanima me ako se nesto desi nedaj boze, dal Samsung uvazava ovo ili ih boli patka i traze račun i papire? Ili kako to funkcionise? Samo jednom sam reklamirao u Vipu Honor 8Lite i to je to. 😊

Prilozi

• Screenshot_20230307_085755_Messenger.jpg
    Screenshot_20230307_085755_Messenger.jpg
    87 KB · Pregleda: 29
^ nema, u kojoj državi se kupi Samsung tu se i reklamira.

Nazad
Vrh Dno