Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ako je sudeći po objavama:

146 x 70.5 x 7.6mm

Još ne, ali očekujem (i nadam se) širinu ispod 69mm što je za korišćenje jednom rukom milina (s20 je bio toliko iako je imao 6.2 ekran, a sad pominju 6.0).

Sada pogledah ovu Xiaomi 12 seriju telefona i, generalno, lice na S20/S21 spreda a za po 1mm su gabaritniji od S20. No, za sada, svi su za Azijsko trziste za sada tj. ne podrzavaju Band20 kod nas sto ce reci da van grada LTE ne radi :(
Cekamo Globalne verzije pa da vidimo mada znajuci Xiaomi, uke**ace nesto sa Proxymiti senzorom kao sto vec imaju obicaj.
Jedini njihov mali ali defektan model bio je Mi 9 SE koji je plenio samo tako (tada su koristili Samsung AMOLEDe) a generalno je bio prost telefon siromasan na hradveru ali je bio VRH. Imao sam 2 komada i oba su se slicno ponasala. Prvi se sam ukljucivao u dzepu i pri tome uvek aktivirao kameru i blic tako da mi do posla pojede 20% baterije i napravi 100tinak slika :(
Drugi je malo bolje radio ali je poceo da se nasumicno iskljucuje i jednog dana se nije ni ukljucio :(
Izem ti njihov kvalitet...

Od Samsunga treba kupovati samo telefone radjene za Hon Kong/Kina trziste koji nose oznaku SM-G9810 (s20 5G) ili SM-G9910 (S21 5G) - primer. Odlicno su odradjeni (mislim da po kvalitetu prednjace od ovih za USA trziste jer sam imao/imam i USA i Hon Kong verziu), u sebi nose SnapDragon SoC-ove, dual SIM su i dobijate Grande pakovanje (nije slim) a nemaju na sebi nijedan Kineski bloatware ili sl !!!

Poslednja izmena:
Ja to pričam otprilike od samsunga s4...žao mi je što veliki broj ljudi ovde nije u mogućnosti da proba telefone sa tog tržišta i lično se uvere u kvalitet i prednosti; naravno sa druge strane razumem u potpunosti i potrebu za garancijom kad daš ogromne pare.

Btw još samo 2 nedelje i naše "agonije" po pitanju novih telefona biće rešene 😁🤭

Sada pogledah ovu Xiaomi 12 seriju telefona i, generalno, lice na S20/S21 spreda a za po 1mm su gabaritniji od S20. No, za sada, svi su za Azijsko trziste za sada tj. ne podrzavaju Band20 kod nas sto ce reci da van grada LTE ne radi :(
Cekamo Globalne verzije pa da vidimo mada znajuci Xiaomi, uke**ace nesto sa Proxymiti senzorom kao sto vec imaju obicaj.
Jedini njihov mali ali defektan model bio je Mi 9 SE koji je plenio samo tako (tada su koristili Samsung AMOLEDe) a generalno je bio prost telefon siromasan na hradveru ali je bio VRH. Imao sam 2 komada i oba su se slicno ponasala. Prvi se sam ukljucivao u dzepu i pri tome uvek aktivirao kameru i blic tako da mi do posla pojede 20% baterije i napravi 100tinak slika :(
Drugi je malo bolje radio ali je poceo da se nasumicno iskljucuje i jednog dana se nije ni ukljucio :(
Izem ti njihov kvalitet...

Od Samsunga treba kupovati samo telefone radjene za Hon Kong/Kina trziste koji nose oznaku SM-G9810 (s20 5G) ili SM-G9910 (S21 5G) - primer. Odlicno su odradjeni (mislim da po kvalitetu prednjace od ovih za USA trziste jer sam imao/imam i USA i Hon Kong verziu), u sebi nose SnapDragon SoC-ove, dual SIM su i dobijate Grande pakovanje (nije slim) a nemaju na sebi nijedan Kineski bloatware ili sl !!!
Nema flagship serija tih problema. Problem imaju T serije jer ih zakidaju gde stignu a guraju kao neki jeftiniji flagship. Meni se Mi 10 nikad nije u džepu uključio, niti dok razgovaram, dok npr na 10T Pro se 8 od 10 puta uključivao ekran tokom razgovora.

Što se S22 tiče, sačekati da se pojavi i kupovati za manje para S21U. 😁

Po svemu sudeći biće to S20 Snap u mom slučaju, nema smisla čekati nešto bolje. :D

Izašle su i dimenzije i pune specifikacije za S22U.
2mm kraći, 2mm širi (zbog olovke) od S21U, debljina ista, težina ista.
Uspeli su ugurati 5000 mAh bateriju.
Specifikacije kamera skoro pa identične.
8/128 početna verzija, mislim da će kod nas koštati oko 150.000, ova skuplja 12/256 oko 164.000, maltene isto kao prošle godine jedino što je početna verzija stizala sa 12GB RAM, ali i bez olovčice.

Skoro pa sigurno da ću preskočiti S22U jer iako obožavam Note dizajn i olovku kao kul foru, novi čipset donosi premalo prednosti.

A ni 45W punjenje (pretrgli se) nije valjan razlog za upgrade.

Skoro pa sigurno da ću preskočiti S22U jer iako obožavam Note dizajn i olovku kao kul foru, novi čipset donosi premalo prednosti.
.
Jel ima neku korist ta olovka osim da se pohvalis drugome da imas olovku za telefon :D ? Dosta ljudi se odusevljava tom olovkom, a ne vidim nikakvu korist od nje, osim za one koji bi da crtaju na telefonu.

Ja sam generalno misljenja da ovo vracanje note serije iz mrtvih je ocajnicki potez jer nemaju sta novo da ponude za s seriju. Ocekujem neka minimalisticka poboljsanja u odnosu na prethodnu seriju i neopravdane cene u odnosu na ta poboljsanja. Ali dobro, ko voli, neka izvoli :D

Dva mm širi na ionako već preširok telefon?!...pobogu onda ću da nastavim nositi fold 3, bar znam što koristim dve ruke! 🙄

Gde da pravim peticiju da izbace note 10 samo sa 120hz ekranom i izbace olovku stave tipa 500mah veću bateriju!?!

Jel ima neku korist ta olovka osim da se pohvalis drugome da imas olovku za telefon :D ? Dosta ljudi se odusevljava tom olovkom, a ne vidim nikakvu korist od nje, osim za one koji bi da crtaju na telefonu.

Navika je čudo :) Sada imam S20+ i nedostaje mi olovka, pre njega sam imao gotovo sve Note serije. Jednostavno se navikneš, čim uzmeš telefon u ruku odmah vadiš olovku, bukvalno za sve - za surf, za kucanje poruka, itd. pogotovo ovi noviji modeli za recimo okidanje fotografija itd.

@outlaw Kucanje poruka i olovka? Svaka ti čast ako možeš brzo da kuckaš tako:).

Širi telefon je problem za ruku. Meni je N20Ultra bio neka gornja granica, ali S22U i sa ta 2mm će biti osetna razlika.

Dva mm širi na ionako već preširok telefon?!...pobogu onda ću da nastavim nositi fold 3, bar znam što koristim dve ruke! 🙄

Gde da pravim peticiju da izbace note 10 samo sa 120hz ekranom i izbace olovku stave tipa 500mah veću bateriju!?!
Bez Z fold 4 nista 🙂 Bice i on u aprilu

uff svidjaju mi se s22 dimenzije, ali mi se ne svidja cena :D
sad cu izgleda samo skupi telefoni biti kompaktni
kad bi izasla i lite verzija neka haha

Sta telefon uvecava (sem ekrana)?
Sta je unutar telefona sto mu povecava dimenzije ŠxV ?
Ima li ista sem baterije da povećava dimenzije?
Koliko hlađenje utice na dimenzije telefona?
Da li bi veća debljina telefona omogućila smanjenje dimenzija?

Koliko se razlikuje unutrasnja arhitektura S22 i S22 Plus ?
Da li je ploca i sve na ploči isto, a razlika u kucistu i bateriji?

Kada bi pravili S23 da je bas mali (ali deblji), a S23 Plus veliki al tanji (moze tanja baterija u veci prostor), to bi onda bili konstrukcijski razliciti telefoni sa drugacijom maticnom plocom al isti procesori i graficka...?

Nadam se da će u preorderu kod operatera biti u ponudi i verzija S22 Ultra sa 12/256, stvarno je sramota da Ultra model počinje sa 8/128 a nema podrške za SD kartice.

Nadam se da će u preorderu kod operatera biti u ponudi i verzija S22 Ultra sa 12/256, stvarno je sramota da Ultra model počinje sa 8/128 a nema podrške za SD kartice.
Ja sam onomad porucio u preorderu jedini uredjaj koji bio u ponudi 8/256Gb,a dobio 6/128Gb. I to ti je to,navodno oni su prekopirali ponudu za preorder koju su dobili i nije njihova greska.Pristani ili vrati uredjaj,tako je glasilo izvinjenje :D I pouzdano znam da je bilo jos forumasa odavde koji su isto prosli kao i ja.

Hocu da ti kazem dok ne preuzmes uredjaj ne smes verovati u napisano,tj.da ces dobiti sto si kupio :D

Imam Galaxy Note 10 +, 12/256, dual SIM, sa SIM2 hibridnim slotom (sim ili sd card sa, mislim, max 512 gb kapaciteta), kupljen pre 2 ipo godine u preorderu za oko 112 000 rsd (koliko se sećam). Radi i dalje odlično, baterija takođe (nisam zahtevni korisnik-punjenje jednom dnevno), bez vidljivih tragova korišćenja. Realno, uzeo bih ovaj s22 ultra prevashodno zbog 5G modema, boljih kamera (nije presudno) i narednih 3 godine podrške. Apsolutno nije opcija da uzmem ponovo 12/256 a da dam znatno više novca, bez obzira na novi procesor i veći refresh rate. Ako bude u preorderui 12/512, možda i razmislim, pod uslovom da relativno dobro prodam Note 10+.

Kakve veze ima ram i sd?
Kada sam pomenuo SD karticu milsio sam na Internu memoriju. 128 GB je malo, a ne može da se proširi sa SD karticama. 128 GB interne memorije je sada standard za midrange uređaje, flagship mora da počne od 256GB. A što se tiče RAM, sada imam S20 Ultra sa 12 GB RAM-a, ne želim da pređem na uređaj koji ima manje RAM-a.

Imam Galaxy Note 10 +, 12/256, dual SIM, sa SIM2 hibridnim slotom (sim ili sd card sa, mislim, max 512 gb kapaciteta), kupljen pre 2 ipo godine u preorderu za oko 112 000 rsd (koliko se sećam). Radi i dalje odlično, baterija takođe (nisam zahtevni korisnik-punjenje jednom dnevno), bez vidljivih tragova korišćenja. Realno, uzeo bih ovaj s22 ultra prevashodno zbog 5G modema, boljih kamera (nije presudno) i narednih 3 godine podrške. Apsolutno nije opcija da uzmem ponovo 12/256 a da dam znatno više novca, bez obzira na novi procesor i veći refresh rate. Ako bude u preorderui 12/512, možda i razmislim, pod uslovom da relativno dobro prodam Note 10+.
Upravo, svakako planiram u preorderu da naručim S22 Ultra, ali za mene će biti poražavajuće ako ne bude u preorderu verzija 12/256 GB, jednostavno, malo mi je 128 GB, a malo mi je i 8 GB RAM-a pogotov na uređaju koji u nazivu nosi Ultra.

Sad sam dobio notifikaciju (Samsung Members app), 9.2. u 16h po nasem vremenu je live stream predstavljanje...

Ultra telefon od 1500e sa 8gb rama. 😂😂😂
Bruka i sramota.

Nazad
Vrh Dno