Zato sam ja u startu ganjao 256gbI jedno i drugo je katastrofa pogotovo tih 128gb,spucao sam ih na s21u za 10 dana i morao da ga menjam za 256,bas sramota za uredjaj koji kosta ovoliko ali izgleda vrhunski,ja volim note seriju
Pa i neće se baš prodavati kao alva; narod nije sisao vesla, a ipredhodni telefoni su odlični za današnje uslove.Da premalo je 8/128 za današnje telefone slažem se
A cena je kriminalna u najmanju ruku
Što je najgore prodavaće se kao alva kao i sve S serije prethodnih godina
Ma oće videćeš kada budu izbacivali izveštaje.Pa i neće se baš prodavati kao alva; narod nije sisao vesla, a ipredhodni telefoni su odlični za današnje uslove.
Radna memorija utice ili moze uticati u bliskoj buducnosti na performanse samog uredjaja, a skladisni prostor ne utice. Da li nekom treba 128,256,512 ili ceo terabajt, to je vise stvar licnih preferencija, a rekao bih i stvar navike. Da jedan terabajt postane standard, punili bi telefone filmovima i serijama i onda bi nam i terabajt bilo maloNeverovatno mi je kako se svi hvatate za ram umesto za skladišni prostor, telefon od 1500e a 128gb je sramota, sa 8gb rama možete da uživate apsolutno u svemu u narednih nekoliko godina. Moj s21u ima 12gb pa nikad do sada nije koristio više od 8gb. Džaba vam i 16gb rama ako stoji neiskorišćen. Sa druge strane, skladišni prostor je realna potreba i treba ga imati što više ukoliko tel nema slot za SD.
Više puta sam objašnjavao ovde na forumu...ram memorija je korisna samo ako je ispunjena, a ako imam 12gb rama a konstantno mi je max ispunjeno 7gb onda je nebitno da li imam telefon sa 8 ili 12gb. U današnje vreme i telefoni sa 6gb završavaju posao najnormalnije i ne postoji ni jedna aplikacija koja zahteva više, takodje ni igrice. Tako će biti i u narednih nekoliko godina a do tada će ovaj s22 biti zamenjen nekim s25 modelom. Inače iPhone 13 ima 4gb a iPhone 13 pro max 6gb rama, čisto radi poređenja.Radna memorija utice ili moze uticati u bliskoj buducnosti na performanse samog uredjaja, a skladisni prostor ne utice. Da li nekom treba 128,256,512 ili ceo terabajt, to je vise stvar licnih preferencija, a rekao bih i stvar navike. Da jedan terabajt postane standard, punili bi telefone filmovima i serijama i onda bi nam i terabajt bilo malo. Meni je 128 gb sasvim dovoljno, ali kapiram da je to malo skladisnog prostora na primer ljudima koji cesto prave video snimke.
Ako ti je ram popunjen 7gb u 2022. godinu, a imas ram od 8gb, radice tebi bez problema telefon, ali sta ce biti za 2,3 godine sa njim i koliko ces uspeti da povratis novca od preprodaje telefona od 8gb ram u 2024,2025? Ja nisam siguran da se nece praviti zahtevnije igre i aplikacije, jer na nepreklopnim telefonima sem selfi kamere ispod ekrana, nemaju nikakvu drugu inovaciju da ponude, tako da im jedino preostaje budzenje telefona jacim komponentama.Više puta sam objašnjavao ovde na forumu...ram memorija je korisna samo ako je ispunjena, a ako imam 12gb rama a konstantno mi je max ispunjeno 7gb onda je nebitno da li imam telefon sa 8 ili 12gb. U današnje vreme i telefoni sa 6gb završavaju posao najnormalnije i ne postoji ni jedna aplikacija koja zahteva više, takodje ni igrice. Tako će biti i u narednih nekoliko godina a do tada će ovaj s22 biti zamenjen nekim s25 modelom. Inače iPhone 13 ima 4gb a iPhone 13 pro max 6gb rama, čisto radi poređenja.
Sa druge strane, interna memorija može da utiče na performanse telefona jer ukoliko je ispunjena do kraja telefon više ne može da kešira aplikacije i stvara thumbnail-ove a još opasnije je to što memorijski kontroler može da crkne ako je popunjenost konstantno preko 95%. Kad prvi put upališ nov telefon od 128gb on ima 110gb, nakon mesec dana korišćenja baci pogled na odeljak "others" u zauzetosti memorije i videćeš da je "progutao" još nekih 10-20gb, to znači da je realni prostor za skladištenje svega 90gb što je katastrašno. U početku su svi koji su uzeli s21u sa 128gb bili u fazonu ma ne treba mi više, imam cloud ili prebaciću na komp, a na kraju su završili sa prodajom ili zamenom za 256 model.
Svi su oni alavi. Samo kada se nova kompanija ukljuci u trzisnu utakmicu, ne moze da se istakne sa cenama koje imaju dugogodisnji igraci, nego to cini sa nizim.Реалност је да Кинези за мање пара дају хардверски 3х боље телефоне, надам се да ће напредовати и на пољу софтвера па да погасе ове алаве(Самсунг и Јабучаре)
Jel ti nije problem da postaviš snimak ekrana da se vidi koliko ti zauzima stavka "drugo" tj "other"? I ako možeš uz to da dodaš da li si radio factory reset.Ako ti je ram popunjen 7gb u 2022. godinu, a imas ram od 8gb, radice tebi bez problema telefon, ali sta ce biti za 2,3 godine sa njim i koliko ces uspeti da povratis novca od preprodaje telefona od 8gb ram u 2024,2025? Ja nisam siguran da se nece praviti zahtevnije igre i aplikacije, jer na nepreklopnim telefonima sem selfi kamere ispod ekrana, nemaju nikakvu drugu inovaciju da ponude, tako da im jedino preostaje budzenje telefona jacim komponentama.
To poredjenje komponenti izmedju androida i ajfona, pocev od ram-a, pa do baterije, nema nikakvog smisla osim spina, jer su to dva razlicita sveta. Kada bi se na papiru tako poredilo, niko ajfon ne bi ni kupio.
Ne stoji ti ta kreativna generalizacija kako su svi sa 128 gb presli na 256. Ja nisam presao, nije mi bila puno memorija posle mesec dana i ne vidim na kom to relavantnom podatku temeljis, a i ne mislim da je moj slucaj na nivou statisticke greske. A to da moze da moze da se javi problem zbog pupunjenosti interne memorije, to svakako. Javice se problem i ako celi dan drzis telefon u vodi, ali vrlo lako mogu da se sprece takvi problemi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari