Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

1650657472197.jpg
Jeste, chrome vise srce bateriju

• Like
Reagovanja: pet

Prilozi

• Screenshot_20220520-080300_Device care.jpg
    Screenshot_20220520-080300_Device care.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_20220520-075826_Device care.jpg
    Screenshot_20220520-075826_Device care.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 21
Podesavanje - aplikacije - pronadjes google play usluge i u gornjem desnom uglu imaju 3 tackice i tu se deinstalira udate

Drugar ima s22u i jutros kaze da ima problem sa nasumicnim restartom cak i u toku razgovora

Izgleda da je trenutno najbolja kupovina S21 Ultra (u premium segmentu) .... koliko samo problema sa S22U .
Ponovio bezbroj puta! Btw pojavio se na kp (ne reklamiram, nemam pojma ko je ali možda usreći n3koga) s21+ snapdragon za HK i sa 256gb za fine novce pa ako neko traži dobar telefon za "prihvatljivu" sumu...

Kad smo kod snap verzija da pitam, jel USA verzije rade kod nas?

Imam S21+ zadnjih 7 dana, prvi dan nakon par sati čačkanja krenuli su apdejti, neki i veliki, to je i očekivano, imao sam Android 11 i mislim One UI 3.1, sad je Android 12 i One UI 4.1

Za ovih nešto dana ne mogu se oteti utisku da se kod kontinuiranog ali ne nekog zahtjevnog korištenja (web browser, viber, instagram i slično, bez igara) telefon zagrajava više nego što bih očekivao. Mate 10 mi se nije grijao nimalo kod takvih stvari. U vezi sa tim, da li je preporuka da se nakon ovih velikih apdejta radi factory reset? Jer to nisam uradio. Već sam bio instalirao neke aplikacije, pa su došli apdejti, pa sam nakon njih nastavio instalirati i podešavati aplikacije. Da li bi to pomoglo kod ovog grijanja?

A šta sa operacijom "Wipe Cache Partition"? Da li bi ona bila dovoljna, iz Recovery režima? Jer u tom slučaju mi ostaju aplikacije. Dakle samo Wipe Cache Partition bez Factory Reseta, vrijedi li to čemu?

Gledam neka videa o tome i u komentarima je neko napisao nešto zanimljivo za ovo grijanje: "it only overheats for the first few days as it gets used to ur activities". Da li je ovo tačno?

Šta koristite za provjeru temperature? Ja imam neku aplikaciju DevCheck, ona je na Mate 10 pored temeprature za bateriju prikazivali i temperaturu za Kirin CPU, ali ovde na S21+ ima samo za bateriju (možda CPU nema taj senzor). Kad ga ne koristim pa pogledam stoji 26 stepeni za bateriju, ali kada koristim ide preko 30, ne znam sad koliko tačno preko, mogu vidjeti kasnije.

Sacekaj par dana da se sistem optimizuje sigurno radi u pozadini prilagodjavanje.
Ako se nakon 4-5 dana od update desava veca zagrejanost vrati na fabricka.
Sad sta smatras zagrejanoscu nzm.
Ume temp da ide i preko 36 nije strasno.

Da, vidio sam danas da je išlo do 36 kod neke umjerene upotrebe redovnih aplikacija.

Sačekaću da vidim kako će biti, nisam ni znao da se tu nešto radi u pozadini određen broj dana.

Odradio sam Wipe Cache Partition.

Ume da se zagreje, to stoji, ali imaj na umu da su krenule letnje temperature.
Razlika od samo 2 stepena u prostoriji su 4-5 stepeni na uređaju.
Imam S21U, od oktobra do aprila malo kada osetim toplotu u rukama iako je više nego toplo u prostoriji (najmanje 22 C, centralno grejanje Beograd), ali čim dođe maj, jun, eto ga...

Posto se stabilizovao majski update, da napisem svoje utiske. Baterija dobra i dalje za divno cudo, animacije isto dobre, zagrevanja nema uopste, kamera je mislim ista, ne primecujem neke razlike.
Edit: nikad nisam imao problema sa google servisima, kao sto sam rekao ko je uzeo tek tel ili radio fr treba nekoliko dana da se sve stabilizuje, a ne da brisete neka azuriranja ili bilo sta slicno.

Jel se isplati menjati S20 FE Exy za S21 Exy? Uz neku malu doplatu.

Maloo veca potrosnja baterije sa volte uslugom. Uobicajeno ili ne?

Ako je los prijem 4g, onda volte malo vise trosi bateriju

• Like
Reagovanja: pet
Skačem iz podforuma u podforum, gledajući šta da mi bude sledeći telefon. Posle neslavnih 10 dana sa Xiaomi uređajem koji je vraćen mts-u, odluka je pala na Samsung ili Apple, s tim da se ne bih baš vraćao na Apple opet. Gledao sam i Bench recenzije na YT za većinu modela koji me interesuju i imam jedno pitanje. Dvoumim se između S21+ i S21u modela, generalno nisam zahtevan korisnik, telefon služim za fotkanje, socijalne mreže, pozive i mejlove i to je to uglavnom. Igre ne igram. Takođe, S pen nikada nisam koristio do sad, i ovo bi mi bio prvi Samsung telefon. Da li vredi platiti više za S21 ultra ili možda potražiti S21+ sa SD procesorom? Da li je razlika u fotografijama tolika da vredi dati više novca za Ultra verziju? Hvala unapred :)

Skačem iz podforuma u podforum, gledajući šta da mi bude sledeći telefon. Posle neslavnih 10 dana sa Xiaomi uređajem koji je vraćen mts-u, odluka je pala na Samsung ili Apple, s tim da se ne bih baš vraćao na Apple opet. Gledao sam i Bench recenzije na YT za većinu modela koji me interesuju i imam jedno pitanje. Dvoumim se između S21+ i S21u modela, generalno nisam zahtevan korisnik, telefon služim za fotkanje, socijalne mreže, pozive i mejlove i to je to uglavnom. Igre ne igram. Takođe, S pen nikada nisam koristio do sad, i ovo bi mi bio prvi Samsung telefon. Da li vredi platiti više za S21 ultra ili možda potražiti S21+ sa SD procesorom? Da li je razlika u fotografijama tolika da vredi dati više novca za Ultra verziju? Hvala unapred :)
S21U, trenutno najupeglaniji premijum telefon iz Samsunga.

Generalno, i nije neka razlika u ceni a Ultra je dosta bolji telefon.. Ako dosta slikas i snimas, trazi 256gb verzije...

Hvala puno, tako ću i uraditi onda. Da li isto da potražim verziju koja ima snapdragon ili mi to nije bitno ako se uzme u obzir za šta ga koristim?

U slučaju s21 ultra telefona, snap nije must have (velika baterija i dosta dobra optimizacija na exunosu ga čine jednim od telefona koji se najviše približio snap izvedbi)...bolje uzmi naš sa garancijom.
Da onaj s21+ snap od 256gb sa kp nije prodat za ispod 550e preporucio bih ti njega bez razmišljanja...ovako samo ultra.

Hvala puno na odgovorima :) Upravo gledam KP i koliko vidim ima dosta oglasa od servisa mobilnih uređaja. Da li izbegavati te oglase i tražiti nekog ko prodaje uređaj u mts/a1/yettel garanciji? Generalno ne pamtim kad sam kupio polovan telefon, uglavnom kupujem svašta sa KP ali telefone ne. I koji maksimalni budžet da mi bude a da ga ne preplatim? Znam da je ovo previše pitanja 😅

^ najbolje je ako ima garanciju sa mreže. U slučaju reklamacije to ti je najbolja varijanta.

Nazad
Vrh Dno