Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ljudi, ne možete da upoređujete veličinu nekog ko je tek uzeo telefon i nekog ko je redovno ažurirao.
Oko 900mb je i meni bilo, nije sa mreže, Adria je region

Ljudi, ne možete da upoređujete veličinu nekog ko je tek uzeo telefon i nekog ko je redovno ažurirao.
Oko 900mb je i meni bilo, nije sa mreže, Adria je region
Upravo sam posao to da napisem. Ja sam dobio kad sam tek upalio telefon koji je stajao ugasen par mjeseci. Kupljen u oktobru u njemackoj (ako sta znaci) i malo koristen, stajao je ugasen.

Normalno da neko dobije veći ili manji update. Ako neko redovno ažurira dobije jedan od 700 pa drugi od 1gb, a nekome kasni pa dobije 1.7gb. Ako se ubaci preko odina DBT (Nemački) taj će dobijati redovno update dok neko ko je kupio kod operatera a nije pregazio pa postoji šansa da mu jedan ili dva meseca zakasni pa odjednom dobije sve update u paketu.

Od 23h do 07:30 narednog dana baterija je opala sa 31% na 27% na S21u, bez airplane moda, ne uznemiravaj itd. Kako mi je radio po danu, tako sam ostavio.

Ne znam koliko je potrebno da nauci obrazce koristenja, tamo u bateriji je pisalo "uce se obrazci koristenja" prva dva dana, vise ne. Imacu 5h SOT-a na dan ipo, 120Hz i WQHD rezoluciju sto je meni extra.

Exit: citao sam da ste govorili da je konacno sad ultra 21 dotegnuta i radi extra, moguce da stanem sa azuriranjima jer je stvarno sve super.

Mislim da treba da se ubije update do A13 npr. Telefon radi savrseno.

a A13 ce doneti nesto revolucionarno
ja ne bih dirao ako radi ok
a i necu dirati na s22u sigurno

Nemanja, vec vise puta si "centar zbivanja" u Samsung temama.
Pocinje da smara tvoje izigravanje advokata i regulisanje xy prijava...
Oladi malo od odbrane Samsunga i bespotrebnog prepiranja, pusti malo i druge da zive...
Nikog necu kaznjavati ovaj put ali sledeci ne prastam jer nije prvi put da se gleda kroz prste te ce slediti eksponencijalne kazne za dosadasnje ucesnike.
Nemanji dodeljena titula ispod imena, cisto da ucesnici znaju o kome je rec i da ne ulaze bespotrebno u rasprave.
To vidim kao najbolje resenje jer tehnicki ne krsi pravila jer ne spamuje ostale non Samsung teme, dok je ovde na granici...
Zadnji put vas lepo molim...

@pet sto se tice punjenja nije bitna "kocka" ili drugi izvor punjenja od njih zavisi samo brzina punjenja baterije ono sto je bitno je iskljucivo kvalitet usb kabla, ako je los kabal unistice bateriju za kratko vreme.

Poslednja izmena od urednika:
@pet sto se tice punjenja nije bitna "kocka" ili drugi izvor punjenja od njih zavisi samo brzina punjenja baterije ono sto je bitno je iskljucivo kvalitet usb kabla, ako je los kabal unistice bateriju za kratko vreme.
Hvala. Kabl je origi samsung tako da sa tim nemam prob. Bitno mi je bilo ovo da li da izvor struje koristim usb port, "obican" punjac ili tzv brzi, islkjucivo da ne dodje do degradacije baterije brzo.

Meni nesto ovaj maj radi cudno. Ili se nije sve stabilizovalo kako treba ili je takav update.

ultra za sada dobra, bez stucanja, seckanja, i sl. Bateriju čekam da se stabilizuje nzm otprilike koliko treba rutine da nauci. U petak odradjen hr, updatovan, instalirano sve što treba i nudi, stavljen u stanje borbeno. 😁
Izvuče 4-4,5h sot sa 4G VoLte opcijom, sekundarni broj palim po potrebi.
očekujem veći sot ali nešto drasticnije ne mada iskreno nisam upućen koji je neki prosek uz prosečno korišćenje (gmail, viber, wa, telegram, chrome, poziv, sms), cisto poslovno korišćenje, bez igrica, i sl.
Uveče završi sa nekih 15% batery level.
Probaću i da pribavim fast adapter cisto da vidim postoji li razlika u trajanju baterije, cini mi se da je na ranijim masinama 100% napunjenosti trajalo duže pri istom koriscenju. Ovako sa ovim adapterom iz neke 2016-17 god sa 100 na 99% spadne maltene u 10 min korišćenja.
Takodje možda signal srce bateriju jer mi je skoro pa uvek na -100db što mi deluje drastično lose.
To su neki first utisci.
a da, odlično upakovala i odradjena masina, kvalitetno.

Kao da radi usporeno, animacije rade okej, ali mi nije to to. Manje se greje, iako je dosta toplije vreme. Za insta i ostale aplikacije sto ste rekli da je bolji kvalitet slika, kod mene je isto.

Da li bi mogao to malo da obrazlozis, da kazes sta je sta i zasto je to tako?
Kakav je kvalitetan kabl a sta je los kabl i zasto?
Kako to kabl moze unistitti bateriju telefona?

U losim kineskim kablovima su zice debljine kao vlas kose ako ne i tanje, zbog toga sto su toliko tanke dolazi do grejanja kabla kad baterija pocne da se puni i ujedno se i baterija previse greje i brzo degradira, sa dobrim kablom ne dolazi do preteranog grejanja baterije.
Zbog losih kineskih kablova ljudima su goreli kuce i stanovi.

S21U (exy) majski apdejt, ja sam prezadovoljan i radom telefona i baterijom (meni je sve na Mac popaljeno - bez štednje) od ujutro do pred spavanje 3,5-4,5h SOT i ostane oko 40% baterije.Screenshot_20220519-000025_Device care.jpg

Nekidan sam kupio S21+ pa ovih dana čačkam, podešavam, prebacujem stvari na njega. Prebacio sam muziku i kada sam probao slušalice sa USB-C adapterom koji sam dobio uz Huawei Mate 10 Pro dobijam "The connected USB device isn't supported.” Da li je stvarno probirljiv pa mu ovaj USB-C adapter ne radi, ili može nešto preko nekih opcija da se sredi? Ako mi treba drugi adapter - koji? Kako da znam koji će raditi?

Vidim po netu da se mnogi žale na ovo, probao sam neka rješenja koja sam tu pronašao ali ne radi, moguće je da mi treba drugi 3.5 mm - USB-C adapter, ali koji?

Nekidan sam kupio S21+ pa ovih dana čačkam, podešavam, prebacujem stvari na njega. Prebacio sam muziku i kada sam probao slušalice sa USB-C adapterom koji sam dobio uz Huawei Mate 10 Pro dobijam "The connected USB device isn't supported.” Da li je stvarno probirljiv pa mu ovaj USB-C adapter ne radi, ili može nešto preko nekih opcija da se sredi? Ako mi treba drugi adapter - koji? Kako da znam koji će raditi?

Vidim po netu da se mnogi žale na ovo, probao sam neka rješenja koja sam tu pronašao ali ne radi, moguće je da mi treba drugi 3.5 mm - USB-C adapter, ali koji?
Imam ja visak pa se možemo dogovoriti za manje pare, javi se kroz pm

Hvala na odgovorima.
Još jedno pitanje, plaćanjanje telefonom preko NFC. Juče sam probao u jednoj radnji i nisam uspio. NFC je bio uključen, aplikacija od NLB banke instalirana i uvezana sa karticom, isto kao na prethodnom telefonu, ali POS terminal nije ništa registrovao. Mislio sam da je možda do maske koju sam nekidan kupio, pa sam je skinuo, ali opet nije prošlo. E sad ne znam da li nisam dobro prislonio, koliko vidim animacija na samom telefonu pokazuje da je NFC čip na sredini sa zadnje strane, a na POS terminalu sam taj dio stavio preko displeja (to prođe bez problema sa samom platnom karticom), mada displej sigurno nije mjesto gdje POS ima NFC receiver (da li on obično bude iznad displeja, na vrhu POS terminala?). Imate li nekih sugestija i savjeta oko ovoga (možda nisam još nešto podesio)? U NFC podešavanjima je uredno registrovana NLB aplikacija kao defaultna za plaćanje.
Probaću opet u nekoj drugoj radnji, ali je i ovde poslije neuspjelih pokušaja sa telefonom nakon toga platnu karticu očitao momentalno.

Može li ova maska inače da smeta kod ovoga? Kupio sam Spigen Liquid Air. Na prethodnom telefonu sam imao običnu providnu silikonsku i nije bilo problema (mada mislim da očitava sporije nego samu platnu karticu).

Hajde ovde da pitam. Ima li na Samsungu opcija klasičan cast? Tu opciju sam imao na Oneplus telefonu, sve šljakalo super. Ovde ne nalazim kada tražim u search.

Samo preko google home na mom tv-u. Samsung je tu nešto prčkao sa Smart view koliko znam pa ne mogu cast ni na nvidia Shield više samo preko GHome.

Primetio sam da mi google play usluge u zadnje vreme (par meseci) lepo srce bateriju, uvek je medju top 3-4 potrosaca.
Jel ima neko resenje za to?

Kako glupo, neverovatno. Navikao sam na klasični cast.

Primetio sam da mi google play usluge u zadnje vreme (par meseci) lepo srce bateriju, uvek je medju top 3-4 potrosaca.
Jel ima neko resenje

Ukloni google nalog pa ga ponovo dodaj,
I deinstaliraj azuriranje za google play usluge. Meni je to pomoglo

Da li je realno da chome bas ovoliko srce bateriju? Jeste 4 dan koriscenja, verovatno se jos bateija uci, ali mnogo je.

Vrh Dno