Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Ono sto je bitno da li toliki broj reseta moze da izazove kasnije neke kvarove? Da ne pazarim fon bez obzira na garanciju.
Ako neko zna?

Dva poznanika moja imaju "specificne" nacine koristenja telefona kao pomenuti lik. Prvi sa nekim saomijem ima bukvalno 3 aplikacije instalirane i jednom mjesecno restart, hard naravno.
Drugi ima iphone i sve slike drzi u albumu 'nedavno obrisano' dok ne istekne rok za trajno pa vraca u album pa opet brise.
Neki poremecaji, mislim da kontaju da ce bolje da radi uredjaj ako tako rade, kao i ovaj sto prodaje tu s21u

Ok to su izbori. Hard reset svaka 2 dana nzm sta bih rekao. Neverovatna stvar.

Ono sto je bitno da li toliki broj reseta moze da izazove kasnije neke kvarove? Da ne pazarim fon bez obzira na garanciju.
Ako neko zna?
Ne može da izazove kvarove. Nekad sam rutovao telefone i na nedeljnom nivou menjao romove (pa i češće). Zamisli tek ovi sa xda koji prave romove tek koliko puta su morali da flešuju iznova. Uzmi samo i proveri telefon (#0# i sve progledaj), traži neku radnu garanciju ako nemaš redovnu i to je to.

Meni posle HR treba 7 dana da ga konfigurisem..

Nisam pitao soknuo sam prvo od info a onda me bilo blam. Pitao da li je sa telefonom sve ok dobio odgovor jeste. Danas cu da proverim fon.
Nzm nikada cuo nisam za ovakav slucaj. Mislbenja sam da niije normalno.
Verovatno je neki OKP i ne razumem što ti je lik to uopšte rekao, lakše bi prodao tel bez te informacije :)
Kao što reče proday ne može ništa da mu bude, u vreme kad sam pravio rom-ove za telefon, flešovao sam i po 30x dnevno, tako da je to ok.

• Like
Reagovanja: pet
Hvala za odgovore. Nzm lik mi pruzio u info i to. Neobican kontakt.

Uzimao bih možda S21+ a kako on ne dolazi sa punjačem pitao sam u jednoj lokalnoj radnji da li imaju punjač, rekli su da imaju neki Xiaomi za oko 23 €, pa me zanima da li baš treba da se nabavi Samsung punjač ili mogu da se koriste tako i neki drugi, i na šta treba obratiti pažnju? Šta takav neki punjač mora da ima (osim da je od bar 25W), da bi punjenje bilo onoliko brzo koliko može i sa Samsung punjačem (ako se ne varam to je oko sat i 15 minuta od 0% do 100%).

Sinoć sam se čuo sa sestrom na Floridi i ispalo je da bi mogla da mi kupi S21+ i pošalje po nekome ko je baš sada trebao krenuti ovamo, ali smo vidjeli da je tamo cijena $999 a to je skoro 300 € skuplje nego što bih ga mogao nabaviti ovde (uz to ovde imam 12 mjeseci garancije), pa ništa od toga. Ali da je cijena bila tu negdje, da li bi bilo bolje ići na USA Snapdragon verziju ili na naš Exynos (baterija, grijanje, performanse)?

I inače kako se Exynos pokazao po pitanju grijanja u ovom S21+?

Uzimao bih možda S21+ a kako on ne dolazi sa punjačem pitao sam u jednoj lokalnoj radnji da li imaju punjač, rekli su da imaju neki Xiaomi za oko 23 €, pa me zanima da li baš treba da se nabavi Samsung punjač ili mogu da se koriste tako i neki drugi, i na šta treba obratiti pažnju? Šta takav neki punjač mora da ima (osim da je od bar 25W), da bi punjenje bilo onoliko brzo koliko može i sa Samsung punjačem (ako se ne varam to je oko sat i 15 minuta od 0% do 100%).

Sinoć sam se čuo sa sestrom na Floridi i ispalo je da bi mogla da mi kupi S21+ i pošalje po nekome ko je baš sada trebao krenuti ovamo, ali smo vidjeli da je tamo cijena $999 a to je skoro 300 € skuplje nego što bih ga mogao nabaviti ovde (uz to ovde imam 12 mjeseci garancije), pa ništa od toga. Ali da je cijena bila tu negdje, da li bi bilo bolje ići na USA Snapdragon verziju ili na naš Exynos (baterija, grijanje, performanse)?

I inače kako se Exynos pokazao po pitanju grijanja u ovom S21+?
Batice, sve ti je to slicno veruj mi. Ali ako vec imas opciju da biras, uzimas naravno SD verziju.
Sto se tice punjaca, ja muku mucim evo vec 4 meseca na ultri. Solidne pare dajem na neke nazovi dobre punjace, a to toliko baguje da ja nemam reci. Jedan dan pise kada ga prikacim na punjac da ce napuniti pun za 22 sata, ja uzmem okrenem samo drugacije ulaz, onda pise za 6 sati. Pa onda nekad prokine, pise za sat i nesto i sve tako. Znaci isto preporuka da trazis orginal jer Samsung ne mirise vecinu drugih punjaca.
Sto se tice grejanja, ja cepam dve igre svaki dan i nisam primetio da se greje iskreno.

samo samsung original od 25w razlika u brzini punjenja je nekoliko minuta duze u odnosu na onaj od 45w a duplo jevtiniji

Ja se ne secam kad sam odradio obican restart, a kamoli fr. Tel radi perfektno, napokon su sve sredili.
Jel neko instalirao majski update, negde sam citao da su cackali nesto oko kamere i aplikacija, pa me zanima kako sve radi?
Edit: samo original punjace.

Da, odlučio sam da idem na originalni punjač, ali vidim dosta različite cijene, a onda sam tragom toga vidio da ima i lažnih "originalnih" punjača, ima i na YT o tome. Očigledno ću morati pripaziti. Ili da se vodim onim da cijena sve govori. Neki su 35 € a neki 12 €.

Odeš u Samsung zvaničnu prodavnicu ili u neki njihov retail i to je to. Ista je cena na tim mestima.

Da, odlučio sam da idem na originalni punjač, ali vidim dosta različite cijene, a onda sam tragom toga vidio da ima i lažnih "originalnih" punjača, ima i na YT o tome. Očigledno ću morati pripaziti. Ili da se vodim onim da cijena sve govori. Neki su 35 € a neki 12 €.
Druže uzmi usb kabel zabodi u kompjuter i puni telefon, nemoj se opterećivati stvarima u životu za kojima nema potrebe...čist prijateljski savet

kupiš u samsung radnji i glava te ne boli - original je i miran si
dati toliko para a ciganisati se za par eura , nema smisla

Kupi kod nekog mob provajdera, to ti je sigirica oridjidji...

Ja sam kupio ovaj bez mnogo razmisljanja, ako cena nije problem, moj ti je savet da njega pazaris.

Kupljen u radnji na G.

Najjeftinije u a1 realno gledano.

Baš sam danas vidio jedan takav od 35W (EP-TA220NBEGEU), samo ne znam da li je 25 € malo za njega, jer sam viđao obične za 25-35 €.
Potražiću nekog Samsung zastupnika ovde, ili kao što neko reče kod operatera, to je sigurnije ako nađem.

Ja se ne secam kad sam odradio obican restart, a kamoli fr. Tel radi perfektno, napokon su sve sredili.
Jel neko instalirao majski update, negde sam citao da su cackali nesto oko kamere i aplikacija, pa me zanima kako sve radi?
Edit: samo original punjace.
Instalirao sam ja majski preko odin na svoj s21+. Baterija je isto dobra kao na aprilskom update. Poboljsana je kamera. Pogotovu ko koristi instagram i whatsapp pozive (opcija automatskog kadriranja radi lepo), vidno je bolji kvalitet...

+291, +233, +242
Poslednjih dana me spopali afrikanci zvrckati. Ovaj integrisani caller id i spam protection veze nemaju. Propusta pozive bez problema. Zanima me odakle mogu dobiti moj broj za spamovanje i kako vi to resavate ako imate ovaj problem!?

+291, +233, +242
Poslednjih dana me spopali afrikanci zvrckati. Ovaj integrisani caller id i spam protection veze nemaju. Propusta pozive bez problema. Zanima me odakle mogu dobiti moj broj za spamovanje i kako vi to resavate ako imate ovaj problem!?
Isti problem imam, već neko vreme pozivi sa tih brojeva i samo jednom zazvoni i prekine. Preoverom vidim da su to neke afričke države, šta se tu dešava, pojma nemam i odakle im brojevi iz Srbije.....

Ja sam kupio ovaj bez mnogo razmisljanja, ako cena nije problem, moj ti je savet da njega pazaris.

Kupljen u radnji na G.
Čuo sam se sa ljudima u jednoj radnji, stiže im ovih dana, do sada im je koštao 25 € (toliko piše na sajtu) a sad će biti 38 €, kažu da je poskupio kod dobavljača i da ga sad plaćaju više nego što su ga prije prodavali. Imaju i standardni EP-TA800 od 25 W koji je samo 3 € jeftiniji.

Poslao sam mail i zastupnicima Samsunga, i jednom operateru, pa ću vidjeti.

Vidim ja da skaču cijene svemu, ali da punjač preko noći ode za 50% gore :)

Zato što je sve otišlo u k druže. Naravno da to poskupljenje od 50% ne opravdava realno stanje u kome se nalazimo ali ljudi su glupi i što ih više dereš za te neke stvari, sve su srećniji. Recimo, Ja u svom poslu, kad me pitaju, poskupljenje svojih usluga pravdam cenom goriva a gorivo apsolutno nema nikakve veze sa mojim uslugama. Međutim, kad sam jeftiniji od drugih onda se pitaju da li je to ok i sigurno to nije kako treba, kad derem po ušima, sigurno je to to najbolji sam, to je prava stvar i slično.

Evo i ja da se pohvalim, nakon 50 dana sam konacno resio situaciju sa svojim telefonom. Cekao sam da mi Yettel vrati pare pa sam onda cekao S22 Ultru, i konacno sam je danas podigao. Uzeo sam zelenu boju, ta mi je nekako najlepsa. Nadam se da ce me ovaj bolje sluziti od S21U. To je to od mene ovde, vidimo se na S22 temi ;)
Btw ako nekome treba S Pen za S21U i par maski, sad mi ne trebaju, pa mogu da dam. Pisite ko je zainteresovan, slacu i slike.

Meni treba neka maska ali da je ultra tanka, ne one što štite od nuklearnog udara :)

• Does not contribute
Reagovanja: pet
Ali dosta klizi, probao sam ja za s21

Nazad
Vrh Dno