Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Kakav si ti to zahtevan korisnik ako si stavio 80 apk u mirovanje, isključio sinhronizaciju i ubio sve što se ubiti može?
9h sot-a mhm, može ali samo ako sediš po ceo dan na wifi i gledaš YouTube na 30% brightness-a.
Nisam ubio 80 aplikacija, nego sam im time iskljucio pozadinske procese dok nisu upaljene, osim onim aplikacijama gde ocekujem notifikacije. Svih tih 80 mogu u svakom trenutku da koristim, ali same od sebe ne mogu da se aktiviraju. Od svega toga jedino stoji da sam na nekih 30 posto osvetljenja, sto ne radim zbog baterije, nego mi smeta jace osvetljenje na ovom telefonu, iako sam na ranijim koristio 50,60 posto. U svakom slucaju ne moras da mi verujes, tvoja stvar :)

Pozdrav ljudi. Uspeo sam danas da ugrabim Ultru (nije bbilo lako, verujte mi), pa ono...koristio sam ranije S20+, imate li neki savet ili predlog na sta obratiti paznju, sta dirati/menjati od starta itd. Hvala unapred.
Uzmeš upalis telefon, konektujes se na wifi, kreneš da instaliraš aplikacije, uživaš u telefonu, toliko je prosto. :) Sad ozbiljno, šta god da uradiš, nećeš videti benefita dok telefon posle nedelju dana ne nauči tvoj način korišćenja.
Generalno, odmah uninstall ili disable aplikacije koje su bloatware i to je to.

Nisam ubio 80 aplikacija, nego sam im time iskljucio pozadinske procese dok nisu upaljene, osim onim aplikacijama gde ocekujem notifikacije. Svih tih 80 mogu u svakom trenutku da koristim, ali same od sebe ne mogu da se aktiviraju. Od svega toga jedino stoji da sam na nekih 30 posto osvetljenja, sto ne radim zbog baterije, nego mi smeta jace osvetljenje na ovom telefonu, iako sam na ranijim koristio 50,60 posto. U svakom slucaju ne moras da mi verujes, tvoja stvar :)
Iskreno, mene stvarno ne zanima kako ko koristi svoj telefon, ali kad kažeš imam 9h sot-a i zahtevan sam korisnik, nekoga ko hoće da kupi taj telefon dovodiš u veliku zabludu jer će misliti da nešto nije u redu sa njegovim primerkom, kad ga bude kupio.
Ja ni sebe ne doživljavam zahtevnim korisnikom a imam 3 naloga sa aktivnom sinhronizacijom, konstantno upaljen bt, gps, preciznu lokaciju, skeniranje uređaja u blizini, SmartWatch, kameru koristim značajno, na telefonu obradujem fotke i video, mnogo poziva, kako glasovnih tako i video...jedino ne igram igrice.
Telefon posle nekog vremena sam "uspavljuje" apk koje ne koristiš, čak i obaveštava notifikacijom da ta i ta apk dugo nije korišćena i da može je stavi u mirovanje...

Uzmeš upalis telefon, konektujes se na wifi, kreneš da instaliraš aplikacije, uživaš u telefonu, toliko je prosto. :) Sad ozbiljno, šta god da uradiš, nećeš videti benefita dok telefon posle nedelju dana ne nauči tvoj način korišćenja.
Generalno, odmah uninstall ili disable aplikacije koje su bloatware i to je to.

Iskreno, mene stvarno ne zanima kako ko koristi svoj telefon, ali kad kažeš imam 9h sot-a i zahtevan sam korisnik, nekoga ko hoće da kupi taj telefon dovodiš u veliku zabludu jer će misliti da nešto nije u redu sa njegovim primerkom, kad ga bude kupio.
Ja ni sebe ne doživljavam zahtevnim korisnikom a imam 3 naloga sa aktivnom sinhronizacijom, konstantno upaljen bt, gps, preciznu lokaciju, skeniranje uređaja u blizini, SmartWatch, kameru koristim značajno, na telefonu obradujem fotke i video, mnogo poziva, kako glasovnih tako i video...jedino ne igram igrice.
Telefon posle nekog vremena sam "uspavljuje" apk koje ne koristiš, čak i obaveštava notifikacijom da ta i ta apk dugo nije korišćena i da može je stavi u mirovanje...
Ne dovodim nikoga u zabludu. Jasno sam napisao sta sam uradio da bi dosao do te autonomije. I nije poenta u aplikacijama koje se ne koriste i koje telefon sam stavlja u mirovanje, vec u aplikacijama koje se koriste, a za kojim nema potrebe da mimo volje korisnika rade i kada ih korisnik nije ukljucio.

Dok je Huaveji bio glavni konkurent Samsungu, oni su mmogo bolje resavali optimizaciju uredjaja, za razliku od Samsunga. Sada je moguce rucno to srediti na Samsungu, a da se korisnik ne lisava nikakvog ugodjaja u koriscenju telefona. Tako da sve sto sam prethodno napisao, moze samo da koristi onome ko zeli da mu duze traje baterija i da bolje iskoristi tih 5000 mah.

Mozda je glupo pitanje, ali je l postoji sad opcija da se instalira Good Lock na ovim nasim telefonima iz ovog regiona? Znam dok sam imao S10+ i S20+ da nije moglo. Hvala

Ne može, i dalje je nice look alternativa koja radi isti posao.

Mnogo nesto Kinezi peglaju A12/ui4.0 apdejt za ovaj SD :(
Ubi me iscekivanje.

Ja sam i dalje na Novembarskom updatu i androidu 11...javlja mi da je telefon azuran :) up to date kako bi mi to rekli na Srpskom :)...

s22 ultra će imati identične senzore kao s21ultra, dosta bolje slike su dobili kroz optimizacije pa me baš interesuje da li će unaprediti i s21 ultra, koliko to dopusti prošlogodisnji čipset

Koliko ocekujete da ce s21fe kostati kad izadje?
Razmisljam da li uzimati s21+ ili cekati s21fe, ako ce mu cena biti niza, i opet bice godinu dana mladji uredjaj sa slicnim performansama.

Razmisljam da li uzimati s21+ ili cekati s21fe, ako ce mu cena biti niza, i opet bice godinu dana mladji uredjaj sa slicnim performansama.
Ispod 700€ ne očekujem da će biti, i takođe se spominje da neće dolaziti sa punjačem.

Zvanicna 700, ako bi se nasao osnovni 6/128 na kp za ~600 to bi mi bas igralo. U svakom slucaju cekacu februar, mozda obore i s21 seriji cenu na kp kad izadje s22

Pa S20 FE je i sad u maloprodaji oko 67k, tako da kad izadje S21 FE, ne verujem da ce biti ispod 80k. Ako je S21 sad cena za kes 105k, kontam da ce FE varijanta biti oko 90 :/

Smeska se 89.990din...

... kao što sam i pretpostavio i napisao(pre nekih 8-9 meseci) Samsung Galaxy S21 Ultra po mnogim recenzijama i testovima je proglašen za najbolji telefon 2021. godine, model telefona koji je predstavljen 14. januara ove godine, koristim ga od kraja februara i nikakvih problema u radu, redovno ažuriranje fw i wipe cache partition kao i ažuriranje app koje koristim, galaxy wearable sa galaxy watch-om r800 46mm radi bez problema, definitivno telefon za svaku preporuku, jedna od mnogih recenzija(čini mi se da je neko već spomenuo) vredi pogledati - ostale se nadovezuju...

Najbolji mobilni telefon za 2021. godinu

Smeska se 89.990din...
Znači nova Ultra 189.990 ...
Oh My God Wow GIF

Koliko brzo puni prazan S21 Ultra, a koliko od 50-100% taj punjač od 25W ?
Sa 48% moj punjac od S9+ puni 60min do vrha, tako kaze predvidjanje pri ukljucivanju na punjac.
Skroz prazan napuni za do 70min, dok sa punjacem od S10+ puni za oko 100-110min.

Ne radi Jbl aplikacija posle azuriranja na a12, brisao podatke i nista, ceka se abdejt aplikacije.
Za divno cudo sve radi normalno osim toga, baterija je okej za sad.
Meni se cini da je otisak prsta dosta bolji i brzi, posto sam pre imao problema sa njim.

Evo da javim jutros mi se apdejtovao telefon na Android 12 ali opet ne na poslednju zakrpu...za sada koliko vidim radi sve ok...telefom je sm-g998b/ds i see

Upravo instalirao novi abdejt (telenor), isto 1.decembar, ko zna sta su za*ebali, pa ispravili. :D

Konačno sam našao da se i drugi žale na zvuk kada uđu u kalkulator. Nemoguće mi je da ne mogu da reše to. Za sada da kucnem u drvo dobro služe telefoni. Obe Ultre stabilne na A12, nema problema sa baterijom.

Ja tih problema nemam, a i ne znam sto te bas toliko iritira.
Opet cu cackali kameru, zoom 30x i 100x kao da ga nemam, suma koliko hoces.

Upravo instalirao novi abdejt (telenor), isto 1.decembar, ko zna sta su za*ebali, pa ispravili. :D
Ja svaki update dobijem sa 10ak dana zakašnjenja u odnosu na vaše telefone i uvek je samo jedan u mesecu, za decembar sam dobio pre 4. dana i za sada se ne žalim, jedino što sam primetio da na kameri x10 fokus radi sporije, da ne kažem pijano :) Sve ostalo što se kamera tiče je ok, x30 i x100 ne koristim u životu.

Ja svaki update dobijem sa 10ak dana zakašnjenja u odnosu na vaše telefone i uvek je samo jedan u mesecu, za decembar sam dobio pre 4. dana i za sada se ne žalim, jedino što sam primetio da na kameri x10 fokus radi sporije, da ne kažem pijano :) Sve ostalo što se kamera tiče je ok, x30 i x100 ne koristim u životu.
Baci oko na neke komšinice ;)

@Stefan1995 Ne volim sound feedback :). Sve pogasim u startu.
Elem, juče baš restartujem oba u isto vreme nakon decembarskog ažuriranja, i pre se boot-a telefon sa A1 mreže nego sa Telenora. Setup identičan. Moraću da pusim neki bench za vikend da vidim ima li razlike između operatera kada prodaju uređaje.

Uvek je bilo ko ima ima ko nema pa nema...nije baš pravično ali je tako...ljudi su sebični i samoživi...nema tu pomoći.

Dobar dan svima. Mogu li na ultra21 da rade dve e sim kartice? Dakle, dve kartice od različitih provajdera.

Vrh Dno