Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Moze puniti 2 pa i 3 telefona (uređaja) istovremeno i moze da puni ultra brzo kad puni jedan telefon.
Smanjuje vreme za barem 20% a verujem i za vise kad se puni sa 20% umesto sa 60%.
To cu da vidim sutra-prekosutra...

Mislis s21u puni 20% brze od fabrickog?

Vi koji ste na Androidu 12, da li vam je ukljuceno ovo ogranicavanje punjenja baterije do 85%? Koja su vasa misljenja povodom toga, s obbzirom da je zivotni vek moderne baterije pre degradacije oko godinu i po dana. Ima li smisla drzati to ukljucenim ako je telefon nov? Hvala

Jeste lep pad cena ako ih imaju operateri
Telenor izbacio iz ponude S21 seriju za biznis korisnike, a taman mi ističe ugovor za firmu :mad: Videću preko menadžera, možda bude nešto "ispod žita" ;)

Vi koji ste na Androidu 12, da li vam je ukljuceno ovo ogranicavanje punjenja baterije do 85%? Koja su vasa misljenja povodom toga, s obbzirom da je zivotni vek moderne baterije pre degradacije oko godinu i po dana. Ima li smisla drzati to ukljucenim ako je telefon nov? Hvala
Ja to imam i na A11 pa ne koristim. Sigurno da služi svrsi, ali ukoliko bi i izdržao dve god na istom telefonu, radije bih dao 7-8k za novu bateriju nego ubijao i ovako poprilično lošu autonomiju na samsumg telefonima. Ako već hoćeš da sačuvaš bateriju, puni je najsporije moguće i nemaš brige

Nikad nisam probao, mozda sluzi, ali nema potrebe za tim. Ti pred kraj garancije mozes da zamenis bateriju za dz kako god i dobijes "nov" tel.
Jedino sto sam uradio- stavio sam tel da mi se puni sporo.
Najbolju opciju za bateriju trenutno imaju pixel tel, adaptive batery ili kako se vec zove, stavis tel u 23h na punjac npr i navijes alarm u 6h i kad se probusi tel ti je na 100% i za 7h ti je punio najsporom brzinom i to jedino cuva bateriju, osim ako ne valja da stoji na punjacu toliko.

Na Samsung telefonima, ako se uporedi sa telefonima kineskih proizvođača, to i nije baš super brzo punjenje. Ne treba se opterećivati time. Puniš bateriju na način na koji ti odgovara, ako nakon 2 godine drastično opadne kapacitet (u šta sumnjam), a ne želiš da menjaš telefon, nova baterija je pametna opcija.

Mislis s21u puni 20% brze od fabrickog?

Vidim sta telefon pokazuje, nemam sta da mislim.
S21 Ultra pun 60%, na jednom konektoru (vidi post gde to pisem) pokazuje da puni brzo za 49min, na drugom konektoru (vidi i to na kom) pokazuje da ce za 39 min napuniti.
Zasto mislim da ce jos brze puniti kad je na 20% puna baterija (prezna u stvari), pa zato sto do 80% pune baterije najbrze sto moze, sto podrzava telefon i punjac i onda uspori radi pregrejavanja il kojecega vec.
Verujem da ce barem 30% brze s ispraznjene batrije ako ne i jos brze da puni ovaj Baseus ultra brzi punjac.
Ja ga necu za ultra brzo punjenje koristiti AKO ne moram sto brze dopuniti jer nekud idem pa da ima tel struje...
Inace do sada sam koristio orginal brzi (obicni) punjac od S9+
Kad se isprazni telefon onda cu i da proverim cifre za sva 3 konektora sa 2 kabla koja trenutno imam, a kad dodje usb-c/usb-c od 2m i sa njim cu proveriti sta kaze telefon za brzinu punjenja...

Imao sam Huawei p30pro koji se fabrički punio brzim punjenjem od 40w, prodao sam ga nakon 2.5god i baterija je bila odlična, čak je i dan danas odlična kako kaže sadašnja vlasnica. Od aprila prošle godine imam S21u koji se fabrički najbrže puni sa 25w što je skoro pa duplo sporije od p30pro. Da li misliš da treba dati toliki novac za telefon i onda se opterećivati da li ga puniti do 85% ili full?
Uživajte ljudi u životu, mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Uskrs svima!

Imao sam Huawei p30pro koji se fabrički punio brzim punjenjem od 40w, prodao sam ga nakon 2.5god i baterija je bila odlična, čak je i dan danas odlična kako kaže sadašnja vlasnica. Od aprila prošle godine imam S21u koji se fabrički najbrže puni sa 25w što je skoro pa duplo sporije od p30pro. Da li misliš da treba dati toliki novac za telefon i onda se opterećivati da li ga puniti do 85% ili full?
Vaistinu se rodi! Srecan Bozic svima!

MA jel realno da niko nije provalio da sam napisao srećan USKRS svima? 🤣

Ne možeš baš tek rako da zameniš bateriju pred kraj garancije :). Postoje testiranja koje uređaj mora da prođe, dok na samo insistiranje korisnika da baterija nije kao ranije više ne pridaju pažnje. Malo je Samsung možda tu počeo da j.jari. Moraš da se boriš za svoja prava, ranije baš i nije bilo tako.

Ljudi kako ste generalno zadovoljni kamerom? Imam telefon oko mesec dana i moram priznati da sam u pojedinim slucajevima razocaran. S21 ultra na a12 koristim. Koju opciju češće koristite 4:3 108mp ili samo 4:3?

Verujem 4:3 , ko bi se zezao sa 108MP slikom koja zauzima podosta mesta...

Ispucao sam telefon do 15% danas (S21 Ultra), stavio na "Baseus GaN Pro" (65W USB + Type-C Wall Charger QC4.0 PD3.0) super brzi punjac, prvo na usb-A sa 2m kablom i telefon pokazuje da puni za 1h i 27m od 15-100%, onda sam izmenjao oba usb-C konektora na punjacu sa usb-C kablom od 1m i na oba pokazuje da od 15-100% puni za 1h i 1min sto je oko 30% brze sa super brzim punjenjem nego sa obicnim (samo) brzim punjenjem.

Ljudi kako ste generalno zadovoljni kamerom? Imam telefon oko mesec dana i moram priznati da sam u pojedinim slucajevima razocaran. S21 ultra na a12 koristim. Koju opciju češće koristite 4:3 108mp ili samo 4:3?
Ja sam generalno zadovoljan kamerom. Ful 108MP rezolucija je dobra samo ako si napolju ili ako imas dobro svetlo. iPhone 13 Pro/Max pravi malo bolje point and shoot fotografije ali ako imas vremena prilikom slikanja da udjes u Pro rezim onda su stvari drugacije. Mislim to je vec stvar filozofije proizvodjaca. Apple tvrdi da korisnike to ne zanima, nego da samo uslikaju i da bude sta bude a sa Android Flagship telefonima je malo drugacije.

Imam S21+ i Huawei P20 pro. Ovde gde sam trenutno imam neki wifi net preko lokalnog provadera,sa maksimalnom brzinom protoka 25/2 mb/ps Kada uradim speedtest S21+ ne prelazi 16mb/ps za download,dok P20 pro ide do 25mb/ps.S21+ je dosta noviji pa me cudi ta razlika u brzini.Sta moze biti razlog?

Meni je za crtu od pet slabiji i 3g/4g/wifi prijem nego na Mate 20 Pro...

Ispucao sam telefon do 15% danas (S21 Ultra), stavio na "Baseus GaN Pro" (65W USB + Type-C Wall Charger QC4.0 PD3.0) super brzi punjac, prvo na usb-A sa 2m kablom i telefon pokazuje da puni za 1h i 27m od 15-100%, onda sam izmenjao oba usb-C konektora na punjacu sa usb-C kablom od 1m i na oba pokazuje da od 15-100% puni za 1h i 1min sto je oko 30% brze sa super brzim punjenjem nego sa obicnim (samo) brzim punjenjem.
Gdje si uzeo ovaj punjac i koliko si platio? Kako si zadovoljan sa njim generalno? Kvalitet izrade? Zagrijavanje? Ako mozes postavi link za kupovinu

Imam S21 kupljen u mts-u pre 9 meseci. Pre 2 meseca mi se pojavio mrtvi piksel na ekranu. Tražio sam tada reklamaciju da mi zamene za novi uređaj jer je telefon skoro nov ali su me iz servisa odbili jer je prošlo 6 meseci od kupovine i ponudili popravku uređaja.
Ima li ko iskustva u vezi reklamacije uređaja i da li je istina da ako se jednom otvori telefon da više neće biti vodootporan?

Nije istina; ovlašćeni servis kad zatvori uređaj, isti mora biti u fabričkom stanju odnosno vodootporan i dalje! Inače su ti dobro rekli, do 6 meseci možeš dobiti nov uređaj po zakonu. Posle toga ide popravka i ukoliko ista nije moguća onda nov uređaj ili povrat sredstava.

Imam S21 kupljen u mts-u pre 9 meseci. Pre 2 meseca mi se pojavio mrtvi piksel na ekranu. Tražio sam tada reklamaciju da mi zamene za novi uređaj jer je telefon skoro nov ali su me iz servisa odbili jer je prošlo 6 meseci od kupovine i ponudili popravku uređaja.
Ima li ko iskustva u vezi reklamacije uređaja i da li je istina da ako se jednom otvori telefon da više neće biti vodootporan?
Više telefona su mi otvarali u zvaničnom servisu, sve je bilo kao i pre predaje.

Biće vodootporan, ali samo ga pošalji na reklamaciju u promobi, ne moraš preko MTS da ideš nego direktno kod njih. Video sam nekoliko Samsunga od njih i bukvalno su bili kao novi kad su zamenjeni ekrani.

Posle 6meseci ide popravka, a zamena za nov ide samo ako nije moguce popraviti. Nije istina, sve preporuke za pro-mobi, samo im posalji tel ili prosetaj do njih jos bolje ako mozes. Ne znam da li mts saradjuje sa begram servisom, pa da se ne za*ebes.
Edit: vezano za slike- koristim 4:3 vecinu vremena, 108mpx samo kad su idealni uslovi i kad je lepo vreme, kao i za prednju kameru, video 4k 60.

Koliko je realno vreme upaljenog ekrana na s21?
Uporan sam da uzmem neki kompaktan telefon, svestan sam da ce baterija biti problem ali negde mora da se napravi kompromis.

Poslednja izmena:
Zavisi da li SD ili Exynos verzija. Koliko sam ja istražio, ima vidne razlike.

Kakvi su rezultati istraživanja? :)
Da li se kod nas SD prodaje zvanično ili je ovo sto se pojavljuje na oglasu sve is uvoza?
Da li takvi telefoni imaju servisnu podrsku?

Nazad
Vrh Dno