Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Odlucio sam se za S20+
Ultra je mnogo deblja, teza, glomazna, da ne pominjem onaj tiganj iza od kamera.
Jos kad se sve na to stavi maska, podseti me na ciglu od iP max-a.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

Dobra odluka, ultra je bas velik.

S20+ dvoumio sam se iskreno i onda odlučio s20 jer je meni perfektan :)

Kada u Srbiji mogu da se kupe?

Generacijama već izrada iPhone telefona je drastično bolja od Galaxy pandana. Sve ostalo, not so much..
Prvi utisci na S20+ posle S10+. Selfie kamera lošija. Veoma izdužen, da nije brutalnog ekrana definitivno ga ne bi razlikovao od low-end telefona.
Baterija, na prvu loptu primetno bolja. 120hz cini mi se jedini ozbiljan selling point za sada.

@UniverseIce
The Exynos990 version of the Galaxy S20 / S20+ uses an ISOCELL S5K2LD sensor instead of the IMX555 adopted by the Snapdragon865 version. Their specifications are the same, both are 12MP 1.8μm

ESVRbjEUEAAToXl

Ocekivano.

Inace, Kinez konstantno kritikuje autofokus mogucnosti S20 Ultra kamere (navodno Su S20/S20+ primetno bolji na tom polju) ali tvrdi i ovo: This is a sample of the latest firmware version of the Galaxy S20 Ultra. We can find that the performance seems to be very good, and the image quality of 100x has improved.

Da ne kacim semplove sa tw, svako moze da ih vidi. Deluje da je 100X Zoom malo bolji.

S20U foto: https://www.flickr.com/photos/63754347@N03/albums/72157713357363143

Galaxy S20 5G Cloud Blue

Poslednja izmena:
Nema šta , većina komponenti inhouse a prodaju ga za veću cenu nego u USA :) i pored priča da je snapdragon ove godine duplo skuplji nego prošle :)

Sent from my MI 8 using Tapatalk

@UniverseIce
The Exynos990 version of the Galaxy S20 / S20+ uses an ISOCELL S5K2LD sensor instead of the IMX555 adopted by the Snapdragon865 version. Their specifications are the same, both are 12MP 1.8μm

ESVRbjEUEAAToXl

Ocekivano.

Inace, Kinez konstantno kritikuje autofokus mogucnosti S20 Ultra kamere (navodno Su S20/S20+ primetno bolji na tom polju) ali tvrdi i ovo: This is a sample of the latest firmware version of the Galaxy S20 Ultra. We can find that the performance seems to be very good, and the image quality of 100x has improved.

Da ne kacim semplove sa tw, svako moze da ih vidi. Deluje da je 100X Zoom malo bolji.

S20U foto: https://www.flickr.com/photos/63754347@N03/albums/72157713357363143

Galaxy S20 5G Cloud Blue
Svake godine ista stvar, ajde što nam uvale exynos ali ovo sa senzorima je stvarno sramota, svako ko je imao prilike da uporedi imx i isocell mogao je da vidi da Sony ima mnogo bolji dinamički opseg, prijatnije boje i manje šuma.

P30 Pro

Ajde to nego što danas izađe oppo X2 pro koji konstantno radi u 120hz i 2k rez.. nadam se da će tržište nekako kazniti ovu igranku Samsunga

Neko je nedavno kacio slike od Ultre i ako sam dobro razumeo doslo se do zakljucka da exynos model koji je kod nas ima 10X znak na poledjini.

Malopre odem do Vipa u Promenadi u NS i videh ovo..
e9853a23634c9fe742deef534774f6da.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pa tu su svi oko 500$. Uzimaju samo soma preko[emoji23]

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Pa eto tako je kako je. Da bar uzimaju 500€ vise umesto 1000€. Ali tako je izgleda i sa ostalima. [emoji2] Znaci na jednom telefonun otplacuju troskove proizvodnje za jos dva. [emoji6]

Sent from my J9110 using Tapatalk

Horor kolege. Plus uvaljuju lošiji hardver nama. Ko može neka bojkotuje!

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Sreca, pa se jedan model telefona sastoji samo od delova...
Po tome, sve treba bojkotovati.

...riding on 720p...

To je najverovatnije cena po 1kom od svega, koliki je popust ako se poruci tipa 10-20 miliona komada. Zarada je jos veca

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

A troškovi svega ostalog? Istraživanje, marketing, zarada? Ne vredi, neke stvari ovaj narod nikada neće shvatiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To se preliva na sve sektore firme uglavnom. Jer benifite koriste svi

Pitanje za vlasnike S20+ koji su koristili N10/S10,kako je reseno soft. Sklanjanje rupe jel nesretno kao na N10 umesto info o mrezi/signalu da ostane kao kod Huawei gore a ono ode 2 linije dole? I jel se poboljsao prijem signala na "novijem" Exinosu bar malo?

Ovo je koliko vidim samo cena materijala odnosno delova. To je samo jedan deo kalkulacije, zarada nije jednaka razlici izmedju prodajne cene i cene materijala.
Radna snaga, troškovi energije, nematerijalni troškovi razni, amortizacija koja u tehnološki intenzivnim granama ume da bude značajna stavka, pa onda istraživanje i razvoj, marketing itd.
Inače ja sam iznenađen da samo delovi koštaju preko 500 usd.

Poslednja izmena:
Evo koliko kosta da se napravi S20 Ultra. A svi ovde generalno znamo koja mu je prodajna cena. [emoji2]

Link:
https://www.phonearena.com/news/Samsung-Galaxy-S20-Ultra-parts-cost-breakdown_id122764
cd043a4997b726bd6e9fe919763740b3.jpg

Ne košta druže toliko, gde je tu softver, licence, develop uredjaja, marketing, reklame, showroom-ovi, pokloni, sponzorstva...
To je najverovatnije cena po 1kom od svega, koliki je popust ako se poruci tipa 10-20 miliona komada. Zarada je jos veca

Hahahaha komentar godine, ono udjes u prodavnicu i kažeš treba mi sd 865, jel ima popust ako uzmem tri? [emoji23]
Druže, naravno da su ovo konkretne cene koje Samsung plaća, u milionskom broju jer da displej najnovije generacije košta 100$ lomio bih telefone svakog dana.

P30 Pro

^ u svakoj proizvodnji sto je serija veca cena je niza. Kod izrade jednog proizvoda kosta priprema masina, sto znaci za jedan deo ili milion delova priprema kosta isto novaca. Kad se tiraz povecava cena pada takodje i cena repromaterijala je jeftinija na velikim kolicinama.

Kao da čitam komentare indusa kod iceuniverse na tviteru, neverovatno [emoji23]

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Da li je moguće da na ovom forumu ima ljudi koji opravdavaju cenu od 1500?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Prvo je bio onaj za IPhone al se smirio posle par bana, tako da ocekujem da ce i ovog admini dovesti u red, kao da mu Samsung izdrzava porodicu ili mu dolaze na slavu. Al moguce i da namerno baca jjebbove.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima raznih ali je ovaj kralj. I treba bre da bude najskuplji u inat...nekome. U onu temu iP svratim da vidim komentare likova i malo se nasmejem, ali izgleda i da samsung polako naginje ka istom.

Naravno da ne opravdava niko cenu od 1500 evra, mene recimo nerviraju likovi koji uvek znaju da izračunaju tudju zaradu na bazi nepotpunih podataka a pri tome nikad kalkulaciju cene koštanja nisu videli a kamoli radili. Šta god da je u pitanju, a pun je forum takvih primera.
Čuj troškovi materijala 500 dolara, maloprodajna cena sa porezom 1.500, profit 1.000 naravno. Prosto muka da ti pripadne.

Nema sanse da Samsung kosta preko 500 dolara da se sastavi...to mozda kosta da ga neko sam sastavi. Cena materijala nikada nije najveci trosak kod uredjaja, kao sto su ljudi i spomenuli, ali su svejedno cene sulude.

Nisu računali u cenu troškove proizvodnje u fabrici, kineze koji to sastavljaju, potrošenu struju i vodu, agresivni marketing i one svetleće S20 reklamice.

$5M za 30sek. reklame u Superbowl-u naplaćuju narodu takođe.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da ti dam 600e da mu ga kupiš i sastaviš iz djelova. [emoji2956]

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk
Ma ima da ga sastavimo samo tako. [emoji6][emoji2][emoji2]
Kako god da okrenemo neka odprilike tih 1500€ koliko traze podelimo na tri jednaka dela
1) Delovi kostaju oko 500€.
2) Marketing, radnici, struja, voda, softver, bla bla blaaa jos neverovatnih 500€
3) I neka njima ostane cisto 500€ puna kapa( na pocetku prodaje) Eto ljudi da se malo nasalimo. Sta nas briga neka prodaju svaki model koliko hoce, ja znam koliko izdavjam za telefone i to je to. A takodje i svi ostali znatetako da nema potrebe da se zamaramo ovim ciframa. [emoji6] [emoji2]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno