Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Odlucio sam se za S20+
Ultra je mnogo deblja, teza, glomazna, da ne pominjem onaj tiganj iza od kamera.
Jos kad se sve na to stavi maska, podseti me na ciglu od iP max-a.
Generacijama već izrada iPhone telefona je drastično bolja od Galaxy pandana. Sve ostalo, not so much..
Prvi utisci na S20+ posle S10+. Selfie kamera lošija. Veoma izdužen, da nije brutalnog ekrana definitivno ga ne bi razlikovao od low-end telefona.
Baterija, na prvu loptu primetno bolja. 120hz cini mi se jedini ozbiljan selling point za sada.
@UniverseIce
The Exynos990 version of the Galaxy S20 / S20+ uses an ISOCELL S5K2LD sensor instead of the IMX555 adopted by the Snapdragon865 version. Their specifications are the same, both are 12MP 1.8μm
Ocekivano.
Inace, Kinez konstantno kritikuje autofokus mogucnosti S20 Ultra kamere (navodno Su S20/S20+ primetno bolji na tom polju) ali tvrdi i ovo: This is a sample of the latest firmware version of the Galaxy S20 Ultra. We can find that the performance seems to be very good, and the image quality of 100x has improved.
Da ne kacim semplove sa tw, svako moze da ih vidi. Deluje da je 100X Zoom malo bolji.
@UniverseIce
The Exynos990 version of the Galaxy S20 / S20+ uses an ISOCELL S5K2LD sensor instead of the IMX555 adopted by the Snapdragon865 version. Their specifications are the same, both are 12MP 1.8μm
Ocekivano.
Inace, Kinez konstantno kritikuje autofokus mogucnosti S20 Ultra kamere (navodno Su S20/S20+ primetno bolji na tom polju) ali tvrdi i ovo: This is a sample of the latest firmware version of the Galaxy S20 Ultra. We can find that the performance seems to be very good, and the image quality of 100x has improved.
Da ne kacim semplove sa tw, svako moze da ih vidi. Deluje da je 100X Zoom malo bolji.
Svake godine ista stvar, ajde što nam uvale exynos ali ovo sa senzorima je stvarno sramota, svako ko je imao prilike da uporedi imx i isocell mogao je da vidi da Sony ima mnogo bolji dinamički opseg, prijatnije boje i manje šuma.
Pa eto tako je kako je. Da bar uzimaju 500€ vise umesto 1000€. Ali tako je izgleda i sa ostalima. [emoji2] Znaci na jednom telefonun otplacuju troskove proizvodnje za jos dva. [emoji6]
Pitanje za vlasnike S20+ koji su koristili N10/S10,kako je reseno soft. Sklanjanje rupe jel nesretno kao na N10 umesto info o mrezi/signalu da ostane kao kod Huawei gore a ono ode 2 linije dole? I jel se poboljsao prijem signala na "novijem" Exinosu bar malo?
Ovo je koliko vidim samo cena materijala odnosno delova. To je samo jedan deo kalkulacije, zarada nije jednaka razlici izmedju prodajne cene i cene materijala.
Radna snaga, troškovi energije, nematerijalni troškovi razni, amortizacija koja u tehnološki intenzivnim granama ume da bude značajna stavka, pa onda istraživanje i razvoj, marketing itd.
Inače ja sam iznenađen da samo delovi koštaju preko 500 usd.
Hahahaha komentar godine, ono udjes u prodavnicu i kažeš treba mi sd 865, jel ima popust ako uzmem tri? [emoji23]
Druže, naravno da su ovo konkretne cene koje Samsung plaća, u milionskom broju jer da displej najnovije generacije košta 100$ lomio bih telefone svakog dana.
^ u svakoj proizvodnji sto je serija veca cena je niza. Kod izrade jednog proizvoda kosta priprema masina, sto znaci za jedan deo ili milion delova priprema kosta isto novaca. Kad se tiraz povecava cena pada takodje i cena repromaterijala je jeftinija na velikim kolicinama.
Prvo je bio onaj za IPhone al se smirio posle par bana, tako da ocekujem da ce i ovog admini dovesti u red, kao da mu Samsung izdrzava porodicu ili mu dolaze na slavu. Al moguce i da namerno baca jjebbove.
Ima raznih ali je ovaj kralj. I treba bre da bude najskuplji u inat...nekome. U onu temu iP svratim da vidim komentare likova i malo se nasmejem, ali izgleda i da samsung polako naginje ka istom.
Naravno da ne opravdava niko cenu od 1500 evra, mene recimo nerviraju likovi koji uvek znaju da izračunaju tudju zaradu na bazi nepotpunih podataka a pri tome nikad kalkulaciju cene koštanja nisu videli a kamoli radili. Šta god da je u pitanju, a pun je forum takvih primera.
Čuj troškovi materijala 500 dolara, maloprodajna cena sa porezom 1.500, profit 1.000 naravno. Prosto muka da ti pripadne.
Nema sanse da Samsung kosta preko 500 dolara da se sastavi...to mozda kosta da ga neko sam sastavi. Cena materijala nikada nije najveci trosak kod uredjaja, kao sto su ljudi i spomenuli, ali su svejedno cene sulude.
Nisu računali u cenu troškove proizvodnje u fabrici, kineze koji to sastavljaju, potrošenu struju i vodu, agresivni marketing i one svetleće S20 reklamice.
$5M za 30sek. reklame u Superbowl-u naplaćuju narodu takođe.
Ma ima da ga sastavimo samo tako. [emoji6][emoji2][emoji2]
Kako god da okrenemo neka odprilike tih 1500€ koliko traze podelimo na tri jednaka dela
1) Delovi kostaju oko 500€.
2) Marketing, radnici, struja, voda, softver, bla bla blaaa jos neverovatnih 500€
3) I neka njima ostane cisto 500€ puna kapa( na pocetku prodaje) Eto ljudi da se malo nasalimo. Sta nas briga neka prodaju svaki model koliko hoce, ja znam koliko izdavjam za telefone i to je to. A takodje i svi ostali znatetako da nema potrebe da se zamaramo ovim ciframa. [emoji6] [emoji2]