Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Pa sto onda rade tu.[emoji3][emoji3]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Bogami po ovim slikama kamera mnogo dobra,al je rasturio xiaomi gore u onom primeru,detalji kidaju.

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Sta je sa glavnim senzorom kamere na S20 i S20+? Da li je isti kao i prethodnih godina?

Nov je od 12 mega.

Bogami po ovim slikama kamera mnogo dobra,al je rasturio xiaomi gore u onom primeru,detalji kidaju.

Sent from my SM-A805F using Tapatalk
"Mnogo dobra"[emoji23][emoji23][emoji23]. U ovom albumu ima 2-3 koje valjaju. Inače kamera ista kao i na prethodnim modelima bez ikakve razlike sudeći po prvim primerima.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

U usa daju 200$ credit za preorder. Tako da mogu da se uzmu galaxy buds+ i vrv neki punjac za jos 50$

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

Ove slike su jako lose. Sem sto covek zna da kadrira pa neka b/w ispadne zanimljiva, ali vecina slika su lose, zrnaste, promasen fokus, negde preostre negde totalno mutne tipa onaj golub na doku.

Ma upravu ste slike su jako lose,ultra ima ocajnu kameru,kupite p30 pro on ima najbolju.[emoji23][emoji23]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Sta je sa glavnim senzorom kamere na S20 i S20+? Da li je isti kao i prethodnih godina?

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10040&idPhone2=10080&idPhone3=10081

Pogledaj specifikacije kamera, svi (primarni) senzori su primetno veci nego do sada, posebno na Ultra modelu (1/1.33'').
Ovo je Saomi promo slika ali nema veze, sustina je da su novi senzori (1/1.76'' i 1/1.33'') primetno veci od starih senzora (1/2.55'') iz Galaxy/Note flagship modela.

Šta je kog đavola ovde desilo kada se zumira?

''Desilo se'' 108MP na senzoru koji je i dalje mali, tolika rezolucija je za FF, za senzore manje od 1'' sve iznad 20MP je nebuloza. Ali 'ajde da sacekamo, i Huawei/Saomi kamere su uglavnom krs u tim (izuzetno visokim) maksimalnim rezolucijama (100% crop, narocito u low-light uslovima). Na kraju, nije to problem samo smartfon kamera, slicne (ako ne i gore) brljotine imaju i razne prosumer kamere, cak i u rezolucijama do 20MP.

Da vidimo kako uopste rade nove Samsung kamere u praksi i da li ce Ultra model u nizim rezolucijama snimati bolje fotografije.
The main camera features a large 108MP sensor. Using 9-in-1 pixel binning, the camera can capture 12MP photos with the equivalent of 2.4µm pixels, which promises to set a new benchmark for low-light photography. This camera has optical image stabilization (OIS) and an f/1.8 aperture.

Polako sa hejtom, bice to sigurno ok kamere, u sustini overkill za vecinu korisnika koji ce ionako unistiti fotografije, sa nebuloznim filterima za potrebe kojekakvih mreza. Ta degradacija je toliko prisutna da cak i na flickr-u mogu da se vide semplovi sa FF i najnovijih MILC kamera, koji su totalno upropasceni losim hdr i ostalim filterima.

Poslednja izmena:
Najbolje slike su: glavna 12mp, siroka 12mp, i telephoto 12mp, zar ne ili gresim?
108 mp mod se koristi samo preko dana i kad su uslovi dobri?

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Tako bi trebalo, bar sto se tice primarne kamere. Videcemo, polako, da se pojave ozbiljni testovi. Svi ovi do sada su klasicni clickbait a ima i laznih poredjenja na YT (kao i uvek).

Ovaj lik je dodao i 35 low-light semplova (vecina u 12MP rezoluciji): https://www.flickr.com/photos/janitors/albums/72157713135989843

Poslednja izmena:
^ moguce da ce je dobiti N20

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Iskopao sam neku tabelicu gde sam kalkulisao šta mi se isplati za kupovinu S10+ pre godinu dana pa evo cena iz Gigatron preordera od 22.02.2019:

S10e 128GB - 94999
S10 128GB - 109999
S10 512GB - 143999
S10+ 128GB - 124999
S10+ 512GB - 154999

a evo podsetnika novih cena

S20 128GB - 111999
S20+ 128GB - 123999
S20 Ultra 128GB - 166999

Znam da je to već neko primetio ovde ali zanimljivo mi je da je S20+ jeftiniji nego S10+ iz istog perioda prošle godine...a ne bih da dodatno komentarišem cenu S20 Ultra, još mi krvare oči kada vidim cenu i to za 128GB verziju...:smash:

^ jeste jeftiniji ali je S10+ je bio najjaci u seriji dok S20+ nije, treba i to da uzmes u razmatranje.

Promenom naziva (načina označavanja modela) su stvorili privid da se cene nisu bitno promenile.

Update: +1 Lemaja

^ jeste jeftiniji ali je S10+ je bio najjaci u seriji dok S20+ nije, treba i to da uzmes u razmatranje.

I ja sam razmišljao tako ali onda se setiš da i nije baš tako jel u s10 seriji imaš i onaj 5g koji je bio napredniji od 10+ i on mi nekako ide u crtu sa 20 ultra [emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

A zašto vezujete za ime? Imali su tri nivoa telefona: S10e, s10 i s10+. Sada su samo malo izmenili imena naslednika i s10e su nazvali s20, s10 su nazvali s20+, a s10+ su nazvali s20 ultra. Dakle, opet tri nivoa. Pa onda poredite cene s20 i s10e, s20+ sa S20 i s20ultra sa s10+ pa ćete videti da li je i koliko je poskupela s20 serija. Dakle, tri nivo prethodnog modela poredite sa tri nivoa sadašnjeg, a ne obraćajte pažnju na nazive. Bar ja tako gledam. Možda ispravno, a možda i ne... To što oni koriste trikove i najslabiji iz druge nazovu drugim iz prve, što drugi iz druge nazovu najjačim iz prve, a treći je navodno zasebna klasa i sada porede najjači model prethodne sa srednjim sadašnje (jer se isto zovu) i kažu da su cene malte ne iste, njihov je pokušaj da nas ubede i nateraju nas da poverujemo da smo još dobro i prošli. Pošto j ovo haotično napisano, ako niste shvatili moj ugao gledanja, onda ću da probam da napišem kao trekiplex:
S10e - 94999 poredimo sa s20 - 111999
S10 - 109999 poredimo sa s20+ - 123999
S10+ - 154999 poredimo sa s20 ultra - 166999
Dakle, da li su pojeftinili, poskupeli malo, ili su poskupeli mnogo?
Sada videh da su još neki to kraće i jednostavnije napisali pre mene. Bar nam se mišljenja poklapaju :)

Poslednja izmena:
+1 za gornji post.
Samo su promenili nazive ali mu sve to dođe na isto , s20 ultra je nekadašnji s10+

Sent from my MI 8 using Tapatalk

I ja sam razmišljao tako ali onda se setiš da i nije baš tako jel u s10 seriji imaš i onaj 5g koji je bio napredniji od 10+ i on mi nekako ide u crtu sa 20 ultra [emoji6]

Jeste ali on se nije prodavao u Srbiji koliko ja znam, imao je 6.7" display. TOF senzor napred i nazad i bukvalno je kao N10+.

To što se nije prodavao u Srb ne znači da nije postojao. Samo kažem gde se uklapa u celu priču i da su cene manje-više očekivane ;)

Realno gledajuci S10+ je sada S20 ultra. S10 5G je bio vanserijski telefonu u toj seriji pa nije za poredjenje sa ostakom.

Da li je neko već naručio?

Ja se razmišljam o S20+ crni. Manje će se videti bump od kamera.
Uzeo profakturu iz G***. Treba da se uplati 10%.

Bravo, na vreme si krenuo sa razmišljanjem [emoji4][emoji56]

https://www.sammobile.com/news/galaxy-s20-will-switch-to-60-hz-refresh-rate-in-some-situations/

ne moze da radi ni na 120hz u fullHd konstantno

Samsung isn’t saying why it made the choice to allow the high refresh rate only at up to Full HD+ screen resolution. We’re assuming it has to do with the fact that pushing high refresh rates at high resolutions can be quite taxing on a device’s GPU and affect battery life. And we have now learned that even at Full HD+, the Galaxy S20 won’t always stick to 120 Hz refresh rate and will automatically switch to 60 Hz in certain situations.

Poslednja izmena:
Samo predpostavka,ja sam na op 7t pro adb komandom omogucio da 90hz radi konstantno i nisam primetio da je baterija bila losija iskreno. Mada ko zna moguce da su 7radili ovo,videxemo kada krenu testovi

Vrh Dno