Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Ja posle s7e namerno preskocio 8cu, 9ka nije nista dala da bi je kupio, 10ka isto tako, iz principa preskacem i 20ku i kupujem xiaomi. Postali su bezobrazni, saljamsung vise nikad

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Ostao na N9 a ostacu i dalje, sto se mene tice mogu da traze i 5000 evra, ranije sam brzo menjao za novi model, kako je pocelo #uda za bubrege od strane Samsunga preskocio s10+, N10+, S20 .....

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Nadam se da ovo nije konačna verzija software-a jer ovo je smešno. Iphone, Pixel pa Samsung, po meni iz ovog videa.

Pa na samom pocetku videa kaze da nije finalna verzija softvera. I jos se radi o prilicno kratkom poredjenju (koje je radio lik koji preferira hladniji WB na fotografijama, dakle, klip/poredjenje za insta pregled i zaborav).
Samo ne znam gde vi ovde vidite katastrofu? Klasicna Samsung kamera (samo u high megapixel ''izdanju''), ni sjajna ni ocajna za tu flagship klasu, kao i do sada.

Ocekivanja ocigledno treba malo smanjiti, da vas podsetim: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?455765-Samsung-Galaxy-S20-S20-S20-Ultra&p=5959189&viewfull=1#post5959189

A koliko bi poređenje trebalo da bude? Nema tu mnogo mudrosti, ako je dobro, dobro je i tačka. Napolju na 30+ stepeni će fotka i sa modelom od 150 evra biti odlična, ovde je indoor varijanta a nov modul koji će peglati opet narednih 5 godina.

Samsung ne može bolje, otuda i ovaj periskopski Huawei zoom. Performanse I kamere su polako stigle do svog zenita, ovaj high end ne treba više ni gledati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam sta ocekujete od tog 12mpx senzora mozda bude 10% bolji od kamere note 10 plus koja je fantasticna.Drugo ovo nije finalna verzija telefona.Sve i svemu s20 plus ce imati dobru kameru u to ne sumljam.A od s20 ultra ocekujem da kida kad se ispegla kroz par meseci.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nije finalna verzija? Cekaj razviju ceo telefon, objave cenu od 1000+e , a nisu zavrsili software koji se uzgred prvi razvija? Koliko to godina treba Samsungu da razvije i ispegla tu kameru? Ona im je bila glavni fokus na ovoj S20 seriji, sa kamerom je pocela prezentacija, ali jos nije razvijeno? Trudim se da nadjem razlog zasto ovaj telefon/model kosta koliko kosta ali mi nikako ne ide za rukom...

Kakvo peglanje softvera ovo je Samsung klasika. Kakav fantastičan Note i kamera. Uvek će biti treći na listi.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Koliko negativnih komentara za novu s seriju, pogotivo za novu kameru. Nadam se da ce neko iz samsunga videti makar delic ovog. Mozda da nije tolika cena, ne bi niko ni trazio dlaku u jajetu, ali i ja zelim za tolike pare da sve bude maksimalno upeglano i da sve radi perfektno, brzo i da je makar za 3 lestvice iznad svake konkurencije

Послато са SM-G935F помоћу Тапатока

Aj se ti prvi odupri [emoji23]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Obećavam da hoću...tj već jesam [emoji6] Posle N10 bi mi jedini razuman korak bio s20 (zbog dimenzija), a veruj mi da mi za iste pare daš da biram n10 i s20 da bi uzeo ovaj prvi...tj ostajem na istome! Ako slučajno naletim negde da menjam za snap i duos to bi bio pun pogodak ali i ovako radi posao 100%

Rekao sam već, note 10 mi je najbliži savršenom telefonu; fali samo led notifikacija i bar 300mah veća baterija (još ako bi iskljičili rupu u ekranu, onda bi bio stvarno remek delo)!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Danas sam malo cackao S20+ u radnji. Na prvi osecaj telefon je kao neki plastikanac. UI maltene totalno isti. Bas me interesuje kakvi ce biti prvi utisci ostalih. Sto se mene tice, mene apsolutno nije zainteresovao da promenim moj S10+.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

@BozicBata, jel' si našao negde izložen u Srbiji ili...?

Sent from my Samsung Galaxy S10 Plus using Tapatalk

Pa momci evo vam novih modela u Samsung radnji u Ušću. Ja gledao ovaj Ultra model i utisak je da nije ništa posebno. Budža od kamere na poleđini. Ekran je odličan mada je bio i pre odličan.

Samsung radnja Usce.
bfc9b2b1d555d379b5cf6b2654b2cf12.jpg
d30e4ff0c5f55757d3e4dc22b82727cd.jpg

Kako ti se cini s20 ultra jesi probao kameru?

Jel na ultri na ledjima kod kamera ne pise space zoom 100x dok je ovde 10x?

Ocekivao sam cigletinu u odnosu na moj Note 10+, dobro u ruci lezi sasvim. Primetna razlika kad se stavi na 120hz. Kamera sa mnogo mogucnosti, nisam se dugo zadrzao, bas je bilo na blic.
Siva boja mi lepsa od crne. Cena od 167k dinara je suluda.

To i ja videh bas htedoh da prokomentarisem.

Zbilja, čudno. Dobar uoč.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Igg2@ p30 pravi fantasticne fotografije i u 10 i u 40mpx, sa zoomom i wide, na svakom polju je fantastican, a u nocnom modu je najdominantniji. Darko Note9@ nema potrebe uzimati te za ozbiljno i siriti temu na p30 jer je ovo tema za S20, opasno si se nalupao, i ocigledno ni ti ni taj profi fotograf nemate pojma. Zna se kad se koristi i za sta 40mpx, a kad 10. Vratimo se na temu da ne kvarimo bzvz.
Otkud ti znaš da ja nemam pojma, čime si to zaključio [emoji1][emoji2957]?

Do pre koju godinu sam na telefonima (s7e,s8+) pravio guide na XDA i ovde kako podesiti GCAM i koristiti pravilno čak i imao svoju verziju koju developer pravio po mom feedbacku, onda sam prešao na profesionalnu foto i video opremu jer sam skontao da su telefoni tu gde su i hteo sam više, od tada su napredovali naravno al i dalje kvalitet slike ništa značajno nije promenjen.

Konkretno moje zapažanje n10+ ( lično moj n10+ koristili) i p30 kao sada već laik za telefone...je ovo

Noćni mod: p30pro ima prednost oštrine i uglavnom detalja u gotovo svim slučajevima. Na prvu bez zoom iliti crop nema neke specijalne razlike, razlika nastaje kada se zumira u korist p30pro u vidu oštrine i detalja.

Prednost n10+ je: znatno bolja dinamika, precizniji WB, daleko prirodnija slika i na oko lepša, opet poenta slike sem što treba da vidi kao jeli "night vision" je i to da zadrži prirodan izgled, problem p30pro-a je BCT, Ima "Trade off" isto kao i u profi svetu kamera, BCT dodaje ostrinu/detalj/dinamiku, al gubi realnost u prevodu pretvara se u HDR, HDR sam po sebi nije prirodan po danu to i prolazi al u mraku stvara problem veštačkog izgleda, gubi prirodni ton slike i postaje slika plastelinasta, to je prosto normalno to je ono što radi BCT sem što BCT tehnika nije namenjena za noć već za to služi "long exposure" čime se n10+ i koristi. Long exposure je teže slikati iz ruke nego BCT jer zahteva mirnu ruku (sa profi kamerama stativ), BCT je brzi jer radi +1Exp slike te nije toliko potrebna mirna ruka kao na long exposure, prednost BCT-a zbog brzine je što slika bude oštrija.

Lično mislim da nije problem u tehnici koju koristi p30pro, šta više odlična je, BCT u principu i jeste donekle "long exposure" kada predje iz - u + expozicije koristeći "shutter speed" umesto "ISO" da bi izbegao "noise" te mu treba od 1 do 4sec za + exp slike v.s. konstantne 1 slike od 6-7-10 sec na n10+

Elem problem kod p30Pro je previše agresivna obrada fotografije nakon slikanja softverski to mogu rešiti jer je tehnika dobra.

Prednost bez poredjenja na p30pro je i telephoto slikanje ostalo je većinski u korist note-a.

P.s. mene čak ni ne zanima više foto / video sa telefona već sam bio u tom momentu sa darkom i tim rodjakom što ima p30pro pa me gnjavili da slikamo, pre slikanja moje znanje o telefonima i njihovim mogućnostima je = p30pro važi za "top" sa kamerom, u principu šta sam i čuo ovako što pričaju. Čak Šta više nisam ni palio kamere na na10+ kad sam ga uzeo jer jel'te šta će mi pored profi opreme.

Nakon slikanja se ustvari vidi da tu ima mnogo hajpa i da su oba telefona generalno konkurentna u tom polju, opet n10+ celokupno gledano ima više prednosti.

Inače note nisam ni uzeo zbog kamere da sam hteo kamere uzeo bi s20U, uzeo sam ga jer mi se smučio više obli dizajn S serije i ekran ivice na S serije, zatim hteo sam veći ekran i poslednje a ujedno i meni najbitnije van velikog ekrana treba mi ekran koj je dosta svetao i dobar na suncu zbog drona i posla kojim se bavim a to je inače foto & video.

Poslednja izmena:
Meni je to odmah upalo u oko sa slike iz samsunga u Uscu, mi smo low budget zemlja pa nam je 100x zoom nepotreban[emoji3]

Ja bi pitao tamo te sto rade tu da vidim sta bi oni rekli na to.[emoji3]

Nazad
Vrh Dno