Igg2@ p30 pravi fantasticne fotografije i u 10 i u 40mpx, sa zoomom i wide, na svakom polju je fantastican, a u nocnom modu je najdominantniji. Darko Note9@ nema potrebe uzimati te za ozbiljno i siriti temu na p30 jer je ovo tema za S20, opasno si se nalupao, i ocigledno ni ti ni taj profi fotograf nemate pojma. Zna se kad se koristi i za sta 40mpx, a kad 10. Vratimo se na temu da ne kvarimo bzvz.
Otkud ti znaš da ja nemam pojma, čime si to zaključio [emoji1][emoji2957]?
Do pre koju godinu sam na telefonima (s7e,s8+) pravio guide na XDA i ovde kako podesiti GCAM i koristiti pravilno čak i imao svoju verziju koju developer pravio po mom feedbacku, onda sam prešao na profesionalnu foto i video opremu jer sam skontao da su telefoni tu gde su i hteo sam više, od tada su napredovali naravno al i dalje kvalitet slike ništa značajno nije promenjen.
Konkretno moje zapažanje n10+ ( lično moj n10+ koristili) i p30 kao sada već laik za telefone...je ovo
Noćni mod: p30pro ima prednost oštrine i uglavnom detalja u gotovo svim slučajevima. Na prvu bez zoom iliti crop nema neke specijalne razlike, razlika nastaje kada se zumira u korist p30pro u vidu oštrine i detalja.
Prednost n10+ je: znatno bolja dinamika, precizniji WB, daleko prirodnija slika i na oko lepša, opet poenta slike sem što treba da vidi kao jeli "night vision" je i to da zadrži prirodan izgled, problem p30pro-a je BCT, Ima "Trade off" isto kao i u profi svetu kamera, BCT dodaje ostrinu/detalj/dinamiku, al gubi realnost u prevodu pretvara se u HDR, HDR sam po sebi nije prirodan po danu to i prolazi al u mraku stvara problem veštačkog izgleda, gubi prirodni ton slike i postaje slika plastelinasta, to je prosto normalno to je ono što radi BCT sem što BCT tehnika nije namenjena za noć već za to služi "long exposure" čime se n10+ i koristi. Long exposure je teže slikati iz ruke nego BCT jer zahteva mirnu ruku (sa profi kamerama stativ), BCT je brzi jer radi +1Exp slike te nije toliko potrebna mirna ruka kao na long exposure, prednost BCT-a zbog brzine je što slika bude oštrija.
Lično mislim da nije problem u tehnici koju koristi p30pro, šta više odlična je, BCT u principu i jeste donekle "long exposure" kada predje iz - u + expozicije koristeći "shutter speed" umesto "ISO" da bi izbegao "noise" te mu treba od 1 do 4sec za + exp slike v.s. konstantne 1 slike od 6-7-10 sec na n10+
Elem problem kod p30Pro je previše agresivna obrada fotografije nakon slikanja softverski to mogu rešiti jer je tehnika dobra.
Prednost bez poredjenja na p30pro je i telephoto slikanje ostalo je većinski u korist note-a.
P.s. mene čak ni ne zanima više foto / video sa telefona već sam bio u tom momentu sa darkom i tim rodjakom što ima p30pro pa me gnjavili da slikamo, pre slikanja moje znanje o telefonima i njihovim mogućnostima je = p30pro važi za "top" sa kamerom, u principu šta sam i čuo ovako što pričaju. Čak Šta više nisam ni palio kamere na na10+ kad sam ga uzeo jer jel'te šta će mi pored profi opreme.
Nakon slikanja se ustvari vidi da tu ima mnogo hajpa i da su oba telefona generalno konkurentna u tom polju, opet n10+ celokupno gledano ima više prednosti.
Inače note nisam ni uzeo zbog kamere da sam hteo kamere uzeo bi s20U, uzeo sam ga jer mi se smučio više obli dizajn S serije i ekran ivice na S serije, zatim hteo sam veći ekran i poslednje a ujedno i meni najbitnije van velikog ekrana treba mi ekran koj je dosta svetao i dobar na suncu zbog drona i posla kojim se bavim a to je inače foto & video.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk