Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Ubacio sam i ja ovaj novi NeatROM, medjutim opet problemi (mada nisu vezani sa sam ROM). ROM mi radi odlicno.
Sale, na svim tvojim prethodnim ROM-ovima regularno sam mogao pomocu Titanium Backup-a da bekapujem SMS/MMS poruke i da ih vrlo jednostavno vratim. Medjutim, ovde to nije slucaj. Sve ostalo sam uspesno povratio preko TB-a, osim poruka. Non-sto mi puca TB kada hocu poruke da povratim iz bekap-a. Probao sam bekap iz XML-a - nije uspeo, probao sam samo podatke da izvadim iz bekapa - opet pukne TB i na kraju sam probao da izvucem bekap iz Nandroid-a preko TB-a i tu sam uspeo da izvucem poruke do pre 20 dana, iako sam Nandroid bekap odradio veceras?! Ima li neko ideju kako da povratim poruke? Ne bih da menjam ROM i vracam onaj stari (NeatROM 4.3).

PS. Zaboravih napisati da sam probao 2 razlicita TB-a i na svakom se desava isto. I jos jedna napomena, u porukama imam i par MMS-ova, mozda oni zezaju?!

Poslednja izmena:
Аха фино, сада ћу да преузмем па онда направим сигурносну копију програма и онда бришем све и кернел и претходни (јер ја имам Омега) РОМ, а пре тога сачувам Салетов NeatROM на интерну картицу па флешујем из CWM, када се заврши инсталације и све, онда идем на инсталацију Аполо кернела јел' тако?

Хммм сад сам видео да Аполо в. 1.0 треба флешовати преко Одина. И тамо пише да треба "Flash JPF" да би имали чист телефон? Шта је то JPF? И да ли ће ми онда обрисати NeatROM или само кернел? Осим тога не могу да скинем Аполо јер ми нуди да скинем неки Download manager који ја наравно нећу.

Са оног линка који је дао Сале видим да је АполоЈБ верзија кернела 4.7 [KERNEL][JB 4.1.2] Apolo JB 4.7 [ONLY SAMMY ROMS], да ли одатле треба преузети кернел? Али сада и ту има више врста (regular, light, extreme 0, 1 i 2) коју треба и да ли се и она флешује преко Одина или може из CWM? Шта су Sammy ROMs? Исто тако не знам шта су ове функције BLN, BLNWW and S2W? Видим да ћу после морати да инсталирам и Apolo configurator да бих подесио такт процесора итд. ако сам у праву.

Да ли неко може да ми одговори на ова питања?

Prvi odgovor sto ces dobiti pisacu ti velikim slovima cisto da bi ti stavio do znanja... Po tvoje dobro, molim te pazljivo citaj. Pogresio si uredjaj totalno.

Ovo sto si ostavio http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=978750 je za Samsung Galaxy Apollo (Galaxy 3 i5800) a ne za nas Galaxy S II i9100 da si flesovao to, mogao si da se pozdravis sa uredjajem. Opet kazem pazljivo citaj.

Posto vidim da nisi iskusan u ovome. Procitaj malo o svemu ovome vise nego do sad, da bi znao sta je ustvari menjanje kernela. Posto kazem vidim da si neiskusan, savetovao bih te da ostanes na Philiz kernelu tj. kernelu koji dolazi uz Saletov Neat. Razmisli logicno. Mislis da bi Sale ubacivao losiji kernel u svoj ROM? Nema nikakav deal sa Philizom niti da ga reklamira niti bilo sta. Ona druga stranica koju si ostavio je prava, ali za sada kazem ti bolje ostani na ovome, sem ako ne znas da prckas po kernelu, jer to je svrha custom kernela (Overclocking ili undervolt + brdo podesavanja ukljucujuci scheduler-e i governer-e itd)

BLN, BLNWW, S2W sve ces naci ako ukucas u google what is bln.

Mislim da ne pisem do sutra...

Ubacio sam i ja ovaj novi NeatROM, medjutim opet problemi (mada nisu vezani sa sam ROM). ROM mi radi odlicno.
Sale, na svim tvojim prethodnim ROM-ovima regularno sam mogao pomocu Titanium Backup-a da bekapujem SMS/MMS poruke i da ih vrlo jednostavno vratim. Medjutim, ovde to nije slucaj. Sve ostalo sam uspesno povratio preko TB-a, osim poruka. Non-sto mi puca TB kada hocu poruke da povratim iz bekap-a. Probao sam bekap iz XML-a - nije uspeo, probao sam samo podatke da izvadim iz bekapa - opet pukne TB i na kraju sam probao da izvucem bekap iz Nandroid-a preko TB-a i tu sam uspeo da izvucem poruke do pre 20 dana, iako sam Nandroid bekap odradio veceras?! Ima li neko ideju kako da povratim poruke? Ne bih da menjam ROM i vracam onaj stari (NeatROM 4.3).

PS. Zaboravih napisati da sam probao 2 razlicita TB-a i na svakom se desava isto. I jos jedna napomena, u porukama imam i par MMS-ova, mozda oni zezaju?!

Zato nikad ja ne backup-ujem poruke preko titaniuma nego preko https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=en

Kako srediti tvoj problem? Vrati nandroid, skini ovaj program sto sam ti dao, odradi backup, flesni novi ROM i odradi restore poruka. Za MMS nisam siguran, to sam prestao da koristim pre nekoliko godina ;)

Poslednja izmena:
Pa zar ti imena ne govore dovoljno?

Da, ali opet nemam predstavu sta tacno rade. Znam sta je "mod" ali sta ovi mogu na Androidu, koje vredi instalirati a koje ne itd.

Ima li neko ideju kako da povratim poruke? Ne bih da menjam ROM i vracam onaj stari (NeatROM 4.3).

Imao sam isti problem. Skini aplikaciju appextractor (ima na playu) i usmeri je na titanium backup. Ona će da izvuče sms iz arhive i da ga vrati, bar je kod mene uspelo. Sve drugo što sam probao nije uspelo.

@Djilkosh_Ns: Uh vidi stvarno, nisam to proverio za koji je uređaj, Hvala! Ne bih ja ni dirao PhilZ kernel, ali kad je već Sale preporučio Apollo onda sam ukucao search jer nisam u linku koji je on dao našao download za Apollo kernel pa sam morao da ga tražim i to je prvo što je izbacio. Posle sam našao onu v 4.7 za SGSII. Instaliraću prvo ono osnovno - NeatROM i PhilZ kernel koji dolazi sa njim, naravno, a kasnije bih ipak probao taj Apollo kernel. A ni tu ne bih ništa veliko čačkao, samo bih video da li ima opcija da se digne takt procesora na jedno 1400-1452GHz koliko to "ARM Cortex A9" može da podnese (bezbedno), a i to bih stavio po potrebi. Valjda ima takva opcija. Do sada sam koristio "Tegrak" ali ne pro verziju - pa nemam mogućnost da digne frekvenciju kod boot-ovanja.

Što se tiče ostalih pitanja znam da mogu da tražim preko Google-a, ali sam se nadao da nekome neće biti teško da mi to (šta su Sammy ROMs, pa BLN, BLNWW and S2W) objasni na srpskom, ako ima volje.

-Sammy rom znači Samsung rom.
-Bln je isto što i led notifikacija ali kako znaš mi je nemamo pa su napravili da dugmići "meni" i "back" svetle kad imaš notifikacija (propušten sms, call itd)
-slide2wake je opcija da kad ti je ekran ugašen prstom pređeš (swipe) donji deo ekrana i ekran se upali, znači zamenjuje power dugme ali mislim da troši oko 5%/1h baterije. Možda su sad malo to ublažili.
Blnww je isto što i bln ali valjda ne budi telefon nego ostaje u deep sleep kad stigne/imaš notifikacija.

Blnww, bln without wakelock, ali i dalje to troši malo više bateriju.

@milirad ako hoćeš već da prckas po telefonu, moraš naučiti engleski. Mi smo tu sa pomognemo, ali ne i da prevodimo.

Dobro, dobro ih što si ti neki na kraj srca :) Hvala na objašnjenjima. Znam engleski, ali nisam baš expert. :p ,) Jel' instalacija NeatROM-a traje ~25 min? Tako pročitah sada na XDA, pitam samo da ne bih paničio.

Ma kakvi, možda sve ukupno da napraviš backup...a onda dok podesiš i vratiš app...za rom najviše 6-7min da se instalira i digne :-D

Ja cu da ti kažem da traje sat vremena da se ne bi uspanicio :) ako sve dobro odradis, onda kratko traje, a ako ne odradis dobro onda traje isto, ali završavas u bootloop-u ;)

Inače što se tiče OC/UV za nas telefon je malo komplikovano pošto postoje 4 verzije procesora.

1 podržava sve do 1.6ghz
2 podržava do 1.4
3 podržava do 1.2
4 ne podržava ništa, čak nekad mora i da se podignu voltaze
5 je ludi neki koji je jako redak i može svašta...

Imao sam isti problem. Skini aplikaciju appextractor (ima na playu) i usmeri je na titanium backup. Ona će da izvuče sms iz arhive i da ga vrati, bar je kod mene uspelo. Sve drugo što sam probao nije uspelo.

Hvala na pomoći, međutim ništa mi taj program nije pomogao.

Zato nikad ja ne backup-ujem poruke preko titaniuma nego preko https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore&hl=en

Kako srediti tvoj problem? Vrati nandroid, skini ovaj program sto sam ti dao, odradi backup, flesni novi ROM i odradi restore poruka. Za MMS nisam siguran, to sam prestao da koristim pre nekoliko godina ;)

Evo našao sam rešenje preko TB-a ipak, pa ću ga napisati ovde ukoliko nekom ubuduće zatreba.
Jedino što mi je pomoglo je vraćanje podataka od aplikacije: Dialer Storage 4.1.2. SMS/MMS/APN
Čim sam to odradio i resetovao telefon sve poruke (SMS i MMS sa slikama) su mi se vratile gde treba.
Messages (SMS & MMS) XML datoteka mi nije pomogla, niti Messaging 4.1.2. SMS/MMS PREFS aplikacija.

Evo i detaljnijeg objašnjenja kako se to radi sa Titanium Backup PRO (malo kasnim, jer sam gledao nešto drugo):

How to backup/restore User Apps

NOTE: You need to have the PRO version in order to run these batch operations.

To backup:

1. Open Titanium Backup
2. Go to Menu, then select Batch
3. Select "Run Backup all user apps"

To restore:

1. Open Titanium Backup
2. Go to Menu, then select Batch
3. Select "Restore missing apps with data"

How to backup/restore Call History, SMS/Text Messages, and Bookmarks

In Titanium Backup, each of these are considered system data and are highlighed in green.

- [CONTACTS/CALLS] Contacts Storage 2.2 - this stores Call History
- [SMS/MMS/APN] Dialer Storage 2.2 - this stores SMS/Text Messages
- [BOOKMARKS] Internet 2.2 - this stores the brower's settings and bookmarks

To backup:

1. Open Titnanium Backup
2. Go to Backup/Restore tab
3. Do this for each item from the above list that you want to do backup
a) Select the item, i.e., [CONTACTS/CALLS] Contacts Storage 2.2
b) Select "Backup!"

To restore:

1. Open Titanium Backup
2. Do this for each item from the above list that you would like to restore
a) Select the item, i.e., [CONTACTS/CALLS] Contacts Storage 2.2
b) Select "Data only"
3. Reboot your phone

Nego recite mi onaj ispravljeni XWLSW_FixedBuildProp.zip koji je ApriliaM3 stavio. Da li ga treba flešovati posle instalacije NeatROM-a? Jel' on ispravlja kompatibilnost aplikacija na GooglePlay-u ili šta?

Poslednja izmena:
Ja koliko sam uspeo da procitam, sale je slucajno ostavio da u build propu pise NEAT 4.7 umesto NEAT 4.8

Ne mogu da pohvatam temu, sad mi je vec mucno, pokusavam, ali ne vredi, citam svaku petu stranicu.

Pitaj tamo na temi slobodno svako ce ti odgovoriti sta je jos uradjeno sa build propom uz ovo sto sam ti ja rekao, ali nista nije bitno, cisto kozmeticki sve da pise.

Edit: Sad sam se setio da ti bas dobro i ne stojis sa engleskim :) sacekaj Saleta reci ce ti on, mada mislim da ti je nepotreban taj fix, posto ne menja nista da kazem u sistemu da ti bolje radi ili tako nesto ;)

Poslednja izmena:
Ako ti pise neatrom v4.7 onda flesuj taj fix bez wipe a mozes ga i rucno editovati u build.prop-u. To je samo kozmetika, zaboravio sam da promenim verziju, tako da nema veze sa nicim drugim

Djilke, HVALA PUNO za pomoc ovde

A baš sam hteo da pitam zašto piše Neat 4.7. Sad sam ga ručno promenio u build.prop.

Jeste da ne služi ničemu ali ipak, nikad se ne zna :D

Ako ti pise neatrom v4.7 onda flesuj taj fix bez wipe a mozes ga i rucno editovati u build.prop-u. To je samo kozmetika, zaboravio sam da promenim verziju, tako da nema veze sa nicim drugim

Djilke, HVALA PUNO za pomoc ovde

Opušteno skroz :)

Ja ga danas flešovao i kod mene piše 4.8 tako da je sve u redu. Mora biti da je Saša u međuvremenu sredio instalaciju. Nego sada podešavam sve, pa vidim da nemam autorotaciju kada sam u glavnim ekranima i ekranima aplikacija, dok u ostalim programima radi. Isto tako nemam Note 2 Gallery iako u opisu NeatROm piše da ga ima. Na XDA forumu sam tražio (i našao neku instalaciju u NeatROM temi ali nisam siguran da je to ta galerija). Da li u NeatROM-u postoji Task Manager? Jer ja ne mogu da ga nađem, a vrlo mi je korisna stvar. Ako ga nema da li mogu da Task Manager instaliram iz Titanium bekapa koji sam sačuvao od OmegaROM?

Poslednja izmena:
Ja ga danas flešovao i kod mene piše 4.8 tako da je sve u redu. Mora biti da je Saša u međuvremenu sredio instalaciju. Nego sada podešavam sve, pa vidim da nemam autorotaciju kada sam u glavnim ekranima i ekranima aplikacija, dok u ostalim programima radi. Isto tako nemam Note 2 Gallery iako u opisu NeatROm piše da ga ima. Na XDA forumu sam tražio (i našao neku instalaciju u NeatROM temi ali nisam siguran da je to ta galerija). Da li u NeatROM-u postoji Task Manager? Jer ja ne mogu da ga nađem, a vrlo mi je korisna stvar. Ako ga nema da li mogu da Task Manager instaliram iz Titanium bekapa koji sam sačuvao od OmegaROM?
Da, uploadovao sam opet rom zbog tog broja :)
Gde si video tu galeriju? ne ide uz rom a mozes je restore ako imas

Pa imam je iz OmegaROM-a, ali ne znam da li je kompatibilna sa tvojim ROM-om. U prethodnom postu sam dao link koji je postavio bombaybadboy - valjda za neku galeriju kad nije lepo napisao koja je, pa sad ne znam da li je kao kod Note-2. Da ponovim još jednom da li u NeatROM-u postoji Task Manager? Jer ja ne mogu da ga nađem, a vrlo mi je korisna stvar. Ako ga nema da li mogu da Task Manager instaliram iz Titanium bekapa koji sam sačuvao od OmegaROM? A šta bi sa tim auto-rotacijama ekrana? Jel' to ne radi na glavnim ekranima i ekranima aplikacija?

Pa imam je iz OmegaROM-a, ali ne znam da li je kompatibilna sa tvojim ROM-om. U prethodnom postu sam dao link koji je postavio bombaybadboy - valjda za neku galeriju kad nije lepo napisao koja je, pa sad ne znam da li je kao kod Note-2. Da ponovim još jednom da li u NeatROM-u postoji Task Manager? Jer ja ne mogu da ga nađem, a vrlo mi je korisna stvar. Ako ga nema da li mogu da Task Manager instaliram iz Titanium bekapa koji sam sačuvao od OmegaROM? A šta bi sa tim auto-rotacijama ekrana? Jel' to ne radi na glavnim ekranima i ekranima aplikacija?

Što ne bi bilo kompatibilno?
Auto rotacija ne radi. Treba ti drugi launcher ili modovani tw launcher
Za galeriju stvarno ne znam. Najbolje njega da pitaš ili da probaš

Ako mi odgovoriš smisleno za čega će ti task manager, ja ću ti reći kako da ga upalis :D

Evo ovako - sve radi. Veoma sam zadovoljan Saletovim NeatROM-om sve pohvale, bravo! :happy::Klanjanje Imaš pivo od mene. cheers Samo još da proverim kako će biti kada mobilni opteretim sa više aplikacija istovremeno i više ne bih ni menjao ROM i fleshovao moj SGSII. Vidim da je Saša danas napisao da ta auto-rotacija ekrana ustvari zavisi od Launcher-a, što sam i ja sinoć ukapirao kada sam instalirao Next 3D launcher ;). Isto tako radi i Galerija iz S3, a uspelo mi je i da iz Titanium bkp izvučem i ubacim i Task Manager, koji mi treba da proverim koje su apikacije aktivne, koliko je zauzeće memorije i da ubijem nepotrebne procese. :eyebrows:. E sad u Titanium Bkp mi stoji da Sistemska ROM memorija zauzima 528 MB i da imam slobodno 64,9 MB da li to zavisi od broja (i veličine) instaliranih aplikacija? Postoji li neki način da se tu doda/oslobodi te sistemske memorije, osim da se deinstaliraju aplikacije?

Ja bih ti dao jedan tekst, ali je na engleskom i stručno je napisan zašto ne treba koristiti task killere i sve to.

Ja ti mogu dati da pročitaš ili možeš da poslušaš mene i još ostale koji se razumeju i da ti kažu isto što i ja da task killer samo šteti telefonu kad ga koristiš, više štete nego koristi...

Jos nesto, nemoj sa titaniumom vraćati sistemske aplikacije. Drugačije je svašta, da ti neobjasnjavam, svejedno ne bi razumeo. U prevodu na srpski, za par dana ili neko vreme, počeće telefon čudno da se ponaša... Imaćeš force close i ima da poludi telefon, a jedino rešenje je brisanje svega i naravno pravi se ista greška, titanium i sistem aplikacije.... To je NO NO u androidu...

Poslednja izmena:
Koje ste jos modove stavljali da rade na lsw, osim onih aprilijinih

Slažem se za task manager, ali ipak bih dodao da mi se jedno 2-3 puta u ove dve godine koliko koristim S2 desilo da opera zabode i da sam jedino tako mogao da je zaustavim. Zato više volim da ga imam nego da ga nemam... Kod mene na neat lite 4.7 se dobija dužim pritiskom na home. Nisam pratio, da li je novost da ga nema u 4.8?

E ja operu ne koristim, ali to ona ima neki bug kad se zaglupi i tada sam skontao da je greska u aplikaciji. Svaka aplikacija koja zabode, ide na uninstall :)

Nazad
Vrh Dno