Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Moguce i da su opet napravili segmentaciju, sa nekim ranijim modelima iz S serije je SD verzija pored drasticno boljeg chipseta imala i bolji ekran (po specifikacijama isti, ali boje su bile drasticno bolje na SD verziji iz USA, najvise se razlika videla bas na beloj).

Danas sam gledao S10, nemam nekih posebnih utisaka. Međutim tek danas kad sam uzeo telefon prođe mi kroz glavu jedna (za mene) loša strana skenera ispod displeja - musav displej. S obzirom koliko često se koristi skener i da se stavlja ceo prst na displej... Mislim da je to veoma nepraktično, ili bar meni tako deluje jer mi smeta musav displej.

Pa sta je jedan dodir vise u poredjenju sa vise od sto koliko ce puta u proseku da se jos dotakne za neko korišcenje od par minuta, a tu da ne racunamo kuckanje poruka. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Danas sam uzeo S10 iz Vipa i prodao ga odmah posle sat vremena. Razocarenje je bela boja na ekranu i odnosu na Mate 20 pro. Prvo sam mislio da je ukljucen nocni mod ali nije. Znaci nela boja je smedja. Razocarenje. Cekam ja P30 Pro :)

Mate20 Pro
U potpunosti se slazem,izgleda kao siva u poredjenju sa m20 pro,uradjen preorder za p30pro[emoji3]

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Verovatno je ta bela boja zapravo kako treba da bude, ali ti ocekujes plavicastu.

Jesi probao da promenis mod ekrana?
Jesam. Po difoultu je "prirodan mod" to je uzas. Kada sam stavio na zivopisne boje malo je poboljsao ali i dalje jako lose. Ne ocekujem plavicastu belu nego belu. Na S10 je prljavo bela. Kao kad smanjim svetlost na Mate na nekih 50%. Cak i i ekran uopste izgleda prigusen. Bas sam se razocarao. Uopste utisak me ni sekundu nije bacio u dilemu da menjam Mate za S10. :)

Mate20 Pro

Mislim da je dosta toga rečeno u vezi ovih telefona, tako da ne bih da se raspisujem i pametujem. Skoknuh večeras do Fnac-a da vidim kako to izgleda uživo, i mogu reći da sam prijatno iznenađen. Prism white je interesantna boja na S10+, ide od plavičasto/zelenkaste do bele kako menjaš ugao. Prism green, tjah, šta znam, ok je, ali dosta više se vide otisci. Prism Black je standardno classy/stealthy varijanta.

Veličina S10+, možda je malo predugačak, power taster je, kao što se diskutovalo, mnogo visoko, glup potez. S10 mnogo prirodnije leži u ruci, veličina je idealna, navikao sam na S7edge, pa tu ne bi bilo nikakvog perioda navikavanja jer su skoro istih dimenzija. S10e je malo kraći, mada lično mi nije interesantan pored S10+ i S10. Ekrani su vrhunski, ne smeta mi ni pilula ni krug, sad kad sam video uživo, ne odvlači previše pažnju. Verovatno ću za jedno 3,4 meseca da pazarim S10+, do tad će da me služi verni S7edge. Hteo sam da pređem na S9+ pre jedno 6 meseci, kupio i zvanični silikonski case i pouch, i odustao, sačekaću da padne cena pa ću uzeti S10+ verovatno za keš, ili ako izleti neka dobra promocija, na ugovor.

20190311_192413
20190311_192440
20190311_192724
20190311_192713
20190311_192739
20190311_192744
20190311_192627
20190311_193312
20190311_193317

Zvijer nije izdržala, prodao Mate 20 pro za S10+. Evo još setujem ali dobar so good. Mane u odnosu na Mate 20 pro: širokougaona kamera ima bačvaste distorzije (koje Mate nema) i nema autofokus. Ostalo znate manje-više.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Kakav danak neiskustvu :))

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

A bolest ne bira :)) Dobar je dobar.

Koliko si doplatio ako nije tajna?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Jel' neko našao Gcam koji dobro radi na Exynos verziji?

Lepotan moj, meni je savrsen, a ova tema je postala jako kancerogena. Cemu non stop spamovi sa huawei pricom, kupite ga i uzivajte u istom, bez potrebe za iskljucivo nalazenjem mana ovom fonu...msm kad ste vec zadovoljni
b363bb28cd33f63d23bde1e4a0c0f0ed.jpg

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Prednja kamera je blagi užas u sobnom osvetljenju. Očekivao sam više iskreno. Zvucnici su napokon dovoljno glasni iako se malo čuje distorzija pošto previše vibrira samo kućište.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Evo sta kazu na Benchmark FB stranici. [emoji3]
3e6da165be640f47c3237ed9cccb4981.jpg

Pa kažu sa razlogom, ja se slažem, ali ne zato sto sam ja vlasnik istog, vec zato sto tako i jeste. Malo pocinje da vređa inteligenciju ovo "uzas, katastrofa" i sl...

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Svako svog konja hvali,treba biti realan,verujem.recenzijama ljudi koji su sami kupili tel a ne koji sy ga dobili ili kojima kompanije placaju put na prezentaciju,tu ni ja ne bi bio realan

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve dok ti firma zivi od reklama, nikada nece biti skroz iskreni. Zamisli da napisu post "selfi kamera na s10 je prosecna (ili losa)". Takve izjave mogu da daju ljudi koji sami kupe telefon, youtuberi i slicni kojima kinta stize od pregleda.

Najbolja kamera ikada na Samsung telefonima, to je sigurno tacno i realno!
Tako da nisu pogresili

Sent from my iPhone using Tapatalk

Oni kojima su kamere najbitnije, uzeće/uzeli Pixel jer je #1, pa 10 mesta pa onda telefoni koji imaju isti modul kamere i ois kao pixel sa gcam pa onda možda s10+/m20pro. To su činjenice i ne bi trebalo voditi rasprave već pogledati objektivne rezultate po forumima ljudi koji nisu dobili free sample itd.
*Back on topic*
Da li vam FB srče bateriju? Izgašen je fb.
493c2f8bb0b62f64396e88ceb7b42092.jpg

Moraš i Facebook servise ubiti, ne samo Fb aplikaciju.

Ekran može da se kalibriše kome smeta boja. Brže radi i fluidnije od M20p, za sad sam zadovoljan :) Kad se proljepša vrijeme testiraću kameru pa javljam utiske. Prva fotka po mraku mi je ok skroz.
87199c8ebee15195f530368cee3eb0b5.jpg

Napravi Flickr nalog ili okaci fotke negde gde se mogu videti u full rezoluciji, ovako TT ubija fotke i ne moze se videti pravi kvalitet. [emoji4]

Ima li neko problema sa samsung members aplikacijom, non stop izbacuje serversku grešku kad želim da registrujem novi uređaj.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Vidim i Toni nahvali selfi kameru. Kontam njega samsung sigurno ne placa.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel nekom stigao drugi mail za galaxy buds da je registracija odobrena? Znam da moze da traje nedelju dana, ali ovima na zapadu sudeci po reddit-u taj mail je stizao u roku od par sati, zato pitam jel nekom od nas stigao ili ne.

Vrh Dno