Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Како можете да хвалите ром код кога се само понекад запуца систем? Мени се ни са једним ромом није "запуцавао" систем. Дарки је обично дериште, који даје фенси гига мега ултра називе својим ромовима.

Nije ni meni ni sa jednim darkijevim romom. Da je deriste, jeste, ali deriste zna da odradi odlicno

A problem je sledeći:

Odmah uzmem da tražim po netu i naletim na gomile topica po raznim forumima, gde razno-razni likovi objašnjavaju i ubeđuju kako je to u stvari "feature" koji je Samsung naročito ubacio u gingerbread, a sve pod obrazloženjem da se sačuva baterija od prepunjavanja, kao, baterija se inače nikada na napuni do 100% nego do 96-97% i to tako treba :lupko:
Ček, bre, mislim se ja. Kako mi je na Froyo-u kad skinem sa punjača posle celovečernjeg punjenja baterija uvek bila na 100%, eventualno 99% ???
Kako to da koji god sam telefon u životu koristio nije imao ovaj "feature", nego je normalno koristio struju sa punjača dok ga koristim ???
Jel' to znači da je Froyo svim korisnicima prepunjavao bateriju ili lažno indikovao procenat napunjenosti baterije ???
Tražim ja dalje i naletim na xda forumu na topic gde lik koji je do detalja proučio ovo kaže: Ovo nije "feature" ovo je BUG !!!
I objašnjava o čemu se radi. Znači, stavite telefon da se puni, on se napuni (dok ne kaže battery full) i u tom trenutku telefon se sam prebacuje sa AC (punjača) na bateriju i nastavlja da koristi bateriju, bez obzira što je i dalje priključen punjač.

Postoji objasnjenje za ovo, vidis ovako: Ovo sto se tebi dogadaja je sasvim normalna stvar, bar ako sam te ja razumeo u potpunosti. Veliki problem kod punjaca i baterija, koji nije resen ni dan danas na gotovo svim lap topovima i prenosnim uredjajima je, da niko nije potpuno siguran da ce nakon punjenja do vrha aparat nastaviti da radi na AC adapteru. Neki proizvodjaci su se odlucili za ovakve stvari kao sto se tebi dogadaja. Zasto? Iz razloga ako bi nakon punjenja presao na bateriju, pa baterija za tih 8-10 sati dok je na punjacu, posto je vecini nocu dok spava, ona ce se puniti prva 3 sata, nakon toga dolazi do problema. Ako bi baterija na punjacu spala na 96%, punjac bi se opet aktivirao, pa tako opet u krug. Kod loseg software-a, kao sto su imali problema sa 2.3.3 gde je bateriju kidao sistem, ili sinhronizacije preko noci, ili download-a... da ne nabrajam sad, taj ciklus punjenja i praznjenja bi bio ko zna koliko puta. Za nekih 6 meseci mogao bi da se oprostis od baterije, posto svaka ima prosecan vek ciklusa punjenja i praznjenja od 400-1000 puta za LI Ion. Moje misljenje je da to moze biti samo +, iz razloga sto vecina korisnika ne misli o ovome sto sam upravo objasnio. A posle bi kukalo kako je kriv proizvodjac baterije.

Edit: Ima neko link za CF root JVQ? Prevrnuh celu temu zadnjih 50 strana i ne mogu da nadjem nigde, nasao sam za JVR ali mislim da ne moze.

Poslednja izmena:
Za nekih 6 meseci mogao bi da se oprostis od baterije, posto svaka ima prosecan vek ciklusa punjenja i praznjenja od 400-1000 puta za LI Ion. Moje misljenje je da to moze biti samo +, iz razloga sto vecina korisnika ne misli o ovome sto sam upravo objasnio. A posle bi kukalo kako je kriv proizvodjac baterije.

Pa, tako je baterija funkcionisala na Froyo-u. I to ne samo meni nego svima koji su koristili ili još uvek koriste Froyo na SGS 1. Znaci, kad padne do izvesnog procenta, dopuni se. Između ostalog, tako rade skoro svi telefoni koji koriste li-ion baterije. Što onda znači da će svima koji nisu na GB da propadnu baterije ???
A ja sa mojom baterijom za evo godinu dana koliko koristim SGS 1, od čega 10 meseci Froyo, nisam primetio da je nešto "propala".

Baterija kod tebe na Froyo je radila po principu, kada se napuni, telefon radi na punjacu neko dogledno vreme. Nisi valjda drzao bateriju po 20 sati na punjacu, onda je vec moguce da se dopunjava sama. I jako poznata stvar je, da baterija ne valja da stoji puna do vrha, a da se ne koristi. To dosta utice na trajnost baterije. Kod Ginger-a je to reseno tako, sto se baterija odmah pocinje prazniti makar po malo. To je trenutno najbolji nacin kontrolisanja baterije, pa onda onaj na froyo sto si imao, a najgori je svakako da se dopunjava sama odmah posle par procenta.

Izvini, poslednji moj post je greška. Nije se dopunjavala baterija.
Na Froyo-u kao i na ostalim telefonima/uređajima sa Li-ion baterijama, uređaj koji je na punjaču koristi AC struju direktno sa punjača dok god je uključen na punjač.
Bateriju počinje da koristi tek kada se (fizički) isključi punjač, pa samim time nema ni pražnjenja baterije, a ni dopunjavanja :)
E to je BUG na GB-u za SGS 1.
Što kada se napuni baterija, odmah se napajanje sa AC-a prebacuje na bateriju i ona se prazni.

Poslednja izmena:
Iz svega kad se podvuce crta, baterija na gingeru ce svakako duze trajati, zarad male nerovze koja se ispostavila kod tebe :)

Heh :)
Pa, znaš kako, staviš telefon preko noći da se puni, probudiš se ujutro, skineš ga sa punjača i umesto da je pun, on na nekih 80-ak % (ako imaš sreće).
A tebi, recimo taj dan treba telefon bar 10-12 sati da šljaka u poslovne svrhe. Pa ne znam, ali tih 20-ak % koje ti fali može vrlo lako da napravi malu nervozu :)

I dalje je vise od 12 sati pojam na CM-u. Bas sam razocaran.
Baš ću danas da vidim kako će da se ponaša u stand by-u, pre mi je preko noći (od 1-9) trošio i preko 20%, ako sada bude tu do 5-6% biću veoma zadovoljan.

Heh :)
Pa, znaš kako, staviš telefon preko noći da se puni, probudiš se ujutro, skineš ga sa punjača i umesto da je pun, on na nekih 80-ak % (ako imaš sreće).
A tebi, recimo taj dan treba telefon bar 10-12 sati da šljaka u poslovne svrhe. Pa ne znam, ali tih 20-ak % koje ti fali može vrlo lako da napravi malu nervozu :)
Na kom romu ti se telefon puni celu noć i bude na 80%, meni na samsungovim romovima uvek bude ili na 98% ili 100%.

Poslednja izmena:
Što onda ne koristiš neki stock + neki custom kernel? Svašta se ovde može pročitati...

Pa palo mi je na pamet, ali dotičan problem su ljudi prijavljivali na razno-raznim GB romovima na SGS 1, nije Darky poseban slučaj.

Baš ću danas da vidim kako će da se ponaša u stand by-u, pre mi je preko noći (od 1-9) trošio i preko 20%, ako sada bude tu do 5-6% biću veoma zadovoljan.

Moguće je da on sada manje troši u standby-u ali srče u radu ko lud :) 50% vuče ekran u svakoj kombinaciji...

Meni se dok sam bio u Spaniji u stanu gde je bio jako los domet tako nesto desavalo, da se probudim i baterija na, mislim da je 86 najmanje sto sam video. Mozda je kod tebe slicna situacija. Ovde u Beogradu potrosim max 10% na miui.

Postoji objasnjenje za ovo, vidis ovako: Ovo sto se tebi dogadaja je sasvim normalna stvar, bar ako sam te ja razumeo u potpunosti. Veliki problem kod punjaca i baterija, koji nije resen ni dan danas na gotovo svim lap topovima i prenosnim uredjajima je, da niko nije potpuno siguran da ce nakon punjenja do vrha aparat nastaviti da radi na AC adapteru. Neki proizvodjaci su se odlucili za ovakve stvari kao sto se tebi dogadaja. Zasto? Iz razloga ako bi nakon punjenja presao na bateriju, pa baterija za tih 8-10 sati dok je na punjacu, posto je vecini nocu dok spava, ona ce se puniti prva 3 sata, nakon toga dolazi do problema. Ako bi baterija na punjacu spala na 96%, punjac bi se opet aktivirao, pa tako opet u krug. Kod loseg software-a, kao sto su imali problema sa 2.3.3 gde je bateriju kidao sistem, ili sinhronizacije preko noci, ili download-a... da ne nabrajam sad, taj ciklus punjenja i praznjenja bi bio ko zna koliko puta. Za nekih 6 meseci mogao bi da se oprostis od baterije, posto svaka ima prosecan vek ciklusa punjenja i praznjenja od 400-1000 puta za LI Ion. Moje misljenje je da to moze biti samo +, iz razloga sto vecina korisnika ne misli o ovome sto sam upravo objasnio. A posle bi kukalo kako je kriv proizvodjac baterije.

Edit: Ima neko link za CF root JVQ? Prevrnuh celu temu zadnjih 50 strana i ne mogu da nadjem nigde, nasao sam za JVR ali mislim da ne moze.

http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=640744&d=1309351039
Nije tesko biti fin :)

Na Darky 10.2 RE i 10.2.2 EE

Meni se ovo nije desavalo ni na 10.2 EE ni na 10.2.2 EE. Punim bateriju i posle punjenja pokazuje 99%. Evo i ja da udelim komplimente Darky-u, odlicni su mu romovi. A i povukao se covek iz kuvanja rom-ova tako da nemojte te "deriste" fazone vise :)

Pa ne znam šta da ti kažem, ti si izgleda imao sreće. Ali veliki broj ljudi je imao problema, ne samo u vezi ovoga (čemu inače korisnici i nisu pridavali toliku pažnju) koliko u vezi mnogo "falinki" vezanih za GB,bar po onome što sam nedeljama pratio na Darky-jevom forumu i počeli su korisnici, pa čak i oni (da ih nazovem) napredniji, masovno da se vraćaju na 9.5 (koji stvarno jeste fenomenalan ROM).
A, inače, Darky se "vratio" kuvanju ;)

Poslednja izmena:
pa to, uvek sam flesovao software pa ubrzo i rootovao, pa onda hard reset pomocu sifre. A sad nisam instalirao cf root, ali sam uradio nakoh flesovanja hard reset. Pa se zbunio da ne mora posle oba :D Hvala jos jednom! :)

Како можете да хвалите ром код кога се само понекад запуца систем? Мени се ни са једним ромом није "запуцавао" систем. Дарки је обично дериште, који даје фенси гига мега ултра називе својим ромовима.

Zato sto stock rom zapucava cesce od njega. Darky rom kida, a ocigledno ga nisi fleshovao, jer inace ne bi izvalio takvu glupost.

Jednom u 3 dana da mi zaglavi telefon kad mu pomeram granice mi uopste nije problematicno, jer mi drugi romovi to ne omogucavaju.

Klinac objasnio.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pa, normalno se punio i meni, ali se nenormalno praznio :)
Jesi li probao da ga recimo:
Držiš na punjaču tokom noći, recimo 6-7 sati, pa ga onda uzmeš i sve dok je onako uključen u struju (a u notificattion bar-u stoji 100%) počneš da ga koristiš jedno pola sata-sat, možda i malo duže. Posle recimo sat vremena korišćenja i dalje će da pokazuje da je na 100% ali čim ga skineš sa punjača baterija će padne na dosta ispod 100%.

Klinac je objasnio kako se pravi krš rom. Prvi romovi su mu bili ok i onda je počeo da se tripuje da je developer, a to nije i svaki sledeći mu je bio katastrofa...

Mogu da kažem da je kod mene na cyanogenu baterija baš dosta bolja nego pre, poprilično sam zadovoljan, dva i po sata neprestanog korišćenja (wifi browsing + ekran na 80% malo igranja igrica, youtube, muzika) i celu noć u stanby i jutros je imao 65%. Ovo je super.

Ne mogu da izmenim pretodni post, moram da kažem da ima prednosti što je galaxy s od plastike, danas mi je u radnji telefon pao na pločice i rasuo se u delove (ispao iz ruke i pao je uspravno), da je bio od metala i da nije bilo šta da se raspadne verujem da bi sada kukao za novim ekranom.

Kao stare nokije :) . Ispadne ti telefon, otvori se poklopac, ispadne baterija, kartica, sve. Posle ga samo sklopiš i radi :D . Zaštita od lomljenja - rastavljanje u delove.

Ovo mu je već treći žestok pad, ja sam kontao da kada ga pogledam kakav je da ću da ga samo šutnem ispod rafa onako slomljenog, ali ne on je čitav.

Planiram da ubacim MIUI, i imam par pitanja.
Galnet ili MIUI.us (oficijalni,valjda...) ?
Spominjali ste da su otklonjeni bug-ovi na cm7 (HD video,baterija), samim tim su otklonjeni i ovde?

Iako moze samo najosnovniji koraci za instalaciju, koliko sam video moram sa froyo roma??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno