Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Jes kulturnija al' telefon sam kaze da mnogo srce bateriju wifi tethering-om pa ga kad ga vezes USB-om da bi ga dopunjavao onda bar nek radi preko USB-a... :)

Za nesto kratko, wifi tethering a za nesto duze USB tethering...

Drugari jedno pitanje, ako je neko morao da radi ovo :) Drugaru se *****ao zvucnik na galaksiji, pa ce morati da ide u servis. Posto je fon pod garancijom, njega interesuje sta mora da uradi da ne bi provalili da je nesto ceprkano po telefonu? Kod njega je fabricki froyo + sam mu ja dodao voodoo lag fix, preko cega je najbolje ukloniti lag fix, i na sta treba obratiti jos paznju?

Treba da flešuje neki zvanični firmware koji je mogao da dobije ovde, zavisi sa koje je mreže. Može svaki od njih da se nadje na samfirmware.com, samo treba da nadješ koji je to. Ne sme da bude rutovan, ne sme da ima custom kernel... Znači samo ono što dolazi u tom zvaničnom firmware-u. Lagfix možeš da isključiš preko voodoo control aplikacije, ali je za nju koliko znam potreban root, što znači da ne možeš tako, možeš preko cwm-a ali i to ti poništava garanciju jer je to custom kernel.

Prilikom flešovanja roma samo ubaci pit fajl i uradi repartition.

Koliko sam vas razumeo, i pored toga sto sam mu na njegov fabricki froyo 2.2 koji je dobio uz aparat ja dodao samo lag fix, moram da ga flesujem ? Ne postoji vracanje na fabricko uz gasenje lag fix-a ili neki unroot?

Kako si uradio lagfix? Flešovanjem kernela? Ako je tako, onda moraš bar stock kernel da flešuješ, a kad to radiš možeš i sve da flešuješ opet.

U pravu si, flesovao sam preko odin-a. Izgleda da cu morati sve od pocetka da stavljam na fabricki 2.2.

Najlakše je da flešuješ stock rom. Nemaš posle ništa da stavljaš. Minut posla.

Ja baš juče probao CM i baterija bila očajna, sada ne znam da li ponovo da ga probam pošto osim toga CM je odličan i brz kao munja.

Koji nightly si koristio? Ja sam na 125 i za sada je ok. 8 sati rada i baterija na 70%.

Poslednja izmena:
Ima li CM7 još nekih bagova?!
Planiram da ubacim,ali ne bih ako nije za svakodnevnu upotrebu.

Svakodnevno izlaze nadogradnje tako da i ako naidjes na neki bag vrlo je verovatno da ce se uskoro resiti. Jedina mana je u stvari potrosnja baterije koju upravo testiram.

Kamera je ok. Hd video je štucao a sada kazu da je i to sredjeno. Aplikacija je malo poboljšana AOSP a to znaci losija od samsungove.

Što se tiče baterije primetan je napredak u odnosu na pre nightly 123. Nekih 30% više energije što mi je dovoljno da se neko vreme ne vraćam na samsung romove.

HD video recording još nije sređen. To je najveća mana roma. HD playback nije kao na stocku već je potreban poseban player koji ima hardverski dekoding poput mobo playera. FM radio su sredili.

Bateriju su poboljšali ali i dalje je lošija od stock roma. Tvout ne radi a verovatno nikad ni neće raditi na toj opciji. U svakom slučaju preporuka za probati. Ja često skačem sa stock na cm7, ponekad i miui. Trenutno koristim JVS baš zbog kamere.

HD video recording još nije sređen. To je najveća mana roma. HD playback nije kao na stocku već je potreban poseban player koji ima hardverski dekoding poput mobo playera. FM radio su sredili.

Da li si probao NIGHTLY 124? Pominje se "Adjust write cache to improve HD video recording (android_device_samsung_aries-common)" ?

Pominje se ali ništa nije poboljšano. Sve po starom.

Stavio sam sada poslednji nightly, punim bateriju do vrha pa ću javiti kako je sutra prošao moje maltretiranje.

Ja sam vec covek u godinama i mislim fabricko je fabricko, za kratko vreme sam promenio nekoliko osrednjih Android telefona i probao da napravim da to radi kako treba, i custom i stock ROM-ove itd itd. Ali neko rece da je mana Androida da telefon mora da bude Hi klase da bi radio kako treba i ja uzmem Galaxy S9000...

I onda jedan stock pa drugi, treci cetvrti pa onda udarim po custom. Ljudi ovaj DarkyROM_v10.2.2_Extreme_Edition_TouchWiz4 po meni nije normalan, pa to sve leti, kako ce trositi bakteriju i da li ce sve raditi, videcemo, zasada mi samo ne radi Fast Reboot koji sam voleo. Ali meni sa stock-om nijedan browser nije bio kako treba, ni na WI-Fi a gotovo na 3G, vec sam hteo da se zalim MTS-u zbog slabe mreze, a ovo sada, strasno...

Progledao sam, al' sam bio glup al' sve mislim, zezace nesto, ne moze sve biti...

Poslednja izmena:
Ja jos nisam stavio 10.2.2. ali imam 10.2.1.v2 sto mu dodje na isto i odlicni su Darkijevi romovi, mozda cu danas bas da uzmem da stavim 10.2.2. ako budem imao vremena... I ja sam se bio nervirao sa stock browserima :p

Darky 10.2 ee , odlicno radi sa launcher pro, samo ponekad zapuca sistem, kad se prezasiti memorija, osim toga kida.

Како можете да хвалите ром код кога се само понекад запуца систем? Мени се ни са једним ромом није "запуцавао" систем. Дарки је обично дериште, који даје фенси гига мега ултра називе својим ромовима.

Imam problem sa tethering-om... Bilo kako da probam da se konektujem (usb ili wi-fi tethering) uvek dobijem "no internet acess" .

Jel imao neko ovakvih problema? Jel moze da pravi problem custom rom ,kernel? Mts podesavanja??? Bas se nerviram! Svuda sam citao i to ispada sve lako i prosto: prikljuci usb ,enable usb tethering i to radi...Kod mene proradi,pojavi se network ikona na PC-u ali stoji i zuti trougao ("no internet acess").

Pomagajte! :(

Darkijevi romovi su stvarno odlični, doduše, ja sam koristio Doc-ov froyo od decembra pa sve do pre 2 meseca, jer sam uspeo da ga podesim do te mere da stvarno nisam imao potrebe da bilo šta čačkam ili menjam. I tako pre jedno 2 meseca padne mi na pamet da bih voleo da imam Skype na telefonu, pa pošto na Froyo-u baš i ne funkcioniše kako treba, reko' da probam Gingerbread jer na njemu radi. I tako sam posle nekoliko dana isčitavanja xda foruma odlučio da stavim Darky 10.2 RE.
Odličan ROM. Držao sam ga mesec dana. Skype radi za sve pare. Međutim, sve vreme sam imao nelagodnost što se tiče baterije, odnosno punjenja/pražnjenja iste.
Onda probam 10.2.2 Final. Isti problem.
A problem je sledeći:
Stavim telefon na punjač, on se napuni, vidim na displeju battery full, skinem punjač, a baterija na 96%. Mislim se, ok, šta da se radi. Probam posle par dana nešto drugo. Stavim telefon da se puni, legnem da spavam, ujutru ustanem, skinem sa punjača telefon, kad baterija na 86% ! Prvo što sam pomislio - WTF ???
Odmah uzmem da tražim po netu i naletim na gomile topica po raznim forumima, gde razno-razni likovi objašnjavaju i ubeđuju kako je to u stvari "feature" koji je Samsung naročito ubacio u gingerbread, a sve pod obrazloženjem da se sačuva baterija od prepunjavanja, kao, baterija se inače nikada na napuni do 100% nego do 96-97% i to tako treba :lupko:
Ček, bre, mislim se ja. Kako mi je na Froyo-u kad skinem sa punjača posle celovečernjeg punjenja baterija uvek bila na 100%, eventualno 99% ???
Kako to da koji god sam telefon u životu koristio nije imao ovaj "feature", nego je normalno koristio struju sa punjača dok ga koristim ???
Jel' to znači da je Froyo svim korisnicima prepunjavao bateriju ili lažno indikovao procenat napunjenosti baterije ???
Tražim ja dalje i naletim na xda forumu na topic gde lik koji je do detalja proučio ovo kaže: Ovo nije "feature" ovo je BUG !!!
I objašnjava o čemu se radi. Znači, stavite telefon da se puni, on se napuni (dok ne kaže battery full) i u tom trenutku telefon se sam prebacuje sa AC (punjača) na bateriju i nastavlja da koristi bateriju, bez obzira što je i dalje priključen punjač. I tako vi lepo stavite telefon na punjač, on se napuni i vi ga onako napunjenog i priključenog na punjač uzmete i počnete da npr. gledate film, igrate igre... ili radite bilo šta iole "zahtevnije" i pri tom mislite kako telefon "vuče" struju sa punjača a i u status baru vam stoji 100%, a onda vam se nakon nekoliko sati telefon sam isključi - prazna baterija !!!
Jedino rešenje je da sedite i gledate kada će telefon da napiše na displeju "battery full", jer su genijalci (kao šlag na tortu) na zahtev velikog broja korisnika izbacili iz gingerbread-a na SGS 1 opciju zvučnog signala kad se napuni baterija, a onda ga brže-bolje skinete sa punjača da se ne bi praznio, jer se inače jedan deo pozadinskih procesa sam aktivira kada se uključi punjač i "guta" bateriju još više nego da je isključen sa punjača i u stand-by režimu.
Mislim, hrkljuš !
Inače, lik se čak i dopisivao sa Samsungom povodom ovoga, gde su mu rekli da će da probaju da reše taj problem.
Tako da je (po mom mišljenju) zbog ovoga, ali i zbog nekih drugih "feature-a" gingerbread za SGS 1 još uvek no-no.
Elem, vratio sam se na Froyo i to na Darky 9.5 EE, za koji i sam Darky i dan-danas tvrdi da je najbolji ROM koji je ikada napravio.
Eto, to je moje mišljenje :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno