Darkijevi romovi su stvarno odlični, doduše, ja sam koristio Doc-ov froyo od decembra pa sve do pre 2 meseca, jer sam uspeo da ga podesim do te mere da stvarno nisam imao potrebe da bilo šta čačkam ili menjam. I tako pre jedno 2 meseca padne mi na pamet da bih voleo da imam Skype na telefonu, pa pošto na Froyo-u baš i ne funkcioniše kako treba, reko' da probam Gingerbread jer na njemu radi. I tako sam posle nekoliko dana isčitavanja xda foruma odlučio da stavim Darky 10.2 RE.
Odličan ROM. Držao sam ga mesec dana. Skype radi za sve pare. Međutim, sve vreme sam imao nelagodnost što se tiče baterije, odnosno punjenja/pražnjenja iste.
Onda probam 10.2.2 Final. Isti problem.
A problem je sledeći:
Stavim telefon na punjač, on se napuni, vidim na displeju battery full, skinem punjač, a baterija na 96%. Mislim se, ok, šta da se radi. Probam posle par dana nešto drugo. Stavim telefon da se puni, legnem da spavam, ujutru ustanem, skinem sa punjača telefon, kad baterija na 86% ! Prvo što sam pomislio - WTF ???
Odmah uzmem da tražim po netu i naletim na gomile topica po raznim forumima, gde razno-razni likovi objašnjavaju i ubeđuju kako je to u stvari "feature" koji je Samsung naročito ubacio u gingerbread, a sve pod obrazloženjem da se sačuva baterija od prepunjavanja, kao, baterija se inače nikada na napuni do 100% nego do 96-97% i to tako treba :lupko:
Ček, bre, mislim se ja. Kako mi je na Froyo-u kad skinem sa punjača posle celovečernjeg punjenja baterija uvek bila na 100%, eventualno 99% ???
Kako to da koji god sam telefon u životu koristio nije imao ovaj "feature", nego je normalno koristio struju sa punjača dok ga koristim ???
Jel' to znači da je Froyo svim korisnicima prepunjavao bateriju ili lažno indikovao procenat napunjenosti baterije ???
Tražim ja dalje i naletim na xda forumu na topic gde lik koji je do detalja proučio ovo kaže: Ovo nije "feature" ovo je BUG !!!
I objašnjava o čemu se radi. Znači, stavite telefon da se puni, on se napuni (dok ne kaže battery full) i u tom trenutku telefon se sam prebacuje sa AC (punjača) na bateriju i nastavlja da koristi bateriju, bez obzira što je i dalje priključen punjač. I tako vi lepo stavite telefon na punjač, on se napuni i vi ga onako napunjenog i priključenog na punjač uzmete i počnete da npr. gledate film, igrate igre... ili radite bilo šta iole "zahtevnije" i pri tom mislite kako telefon "vuče" struju sa punjača a i u status baru vam stoji 100%, a onda vam se nakon nekoliko sati telefon sam isključi - prazna baterija !!!
Jedino rešenje je da sedite i gledate kada će telefon da napiše na displeju "battery full", jer su genijalci (kao šlag na tortu) na zahtev velikog broja korisnika izbacili iz gingerbread-a na SGS 1 opciju zvučnog signala kad se napuni baterija, a onda ga brže-bolje skinete sa punjača da se ne bi praznio, jer se inače jedan deo pozadinskih procesa sam aktivira kada se uključi punjač i "guta" bateriju još više nego da je isključen sa punjača i u stand-by režimu.
Mislim, hrkljuš !
Inače, lik se čak i dopisivao sa Samsungom povodom ovoga, gde su mu rekli da će da probaju da reše taj problem.
Tako da je (po mom mišljenju) zbog ovoga, ali i zbog nekih drugih "feature-a" gingerbread za SGS 1 još uvek no-no.
Elem, vratio sam se na Froyo i to na Darky 9.5 EE, za koji i sam Darky i dan-danas tvrdi da je najbolji ROM koji je ikada napravio.
Eto, to je moje mišljenje