Postoji objasnjenje za ovo, vidis ovako: Ovo sto se tebi dogadaja je sasvim normalna stvar, bar ako sam te ja razumeo u potpunosti. Veliki problem kod punjaca i baterija, koji nije resen ni dan danas na gotovo svim lap topovima i prenosnim uredjajima je, da niko nije potpuno siguran da ce nakon punjenja do vrha aparat nastaviti da radi na AC adapteru. Neki proizvodjaci su se odlucili za ovakve stvari kao sto se tebi dogadaja. Zasto? Iz razloga ako bi nakon punjenja presao na bateriju, pa baterija za tih 8-10 sati dok je na punjacu, posto je vecini nocu dok spava, ona ce se puniti prva 3 sata, nakon toga dolazi do problema. Ako bi baterija na punjacu spala na 96%, punjac bi se opet aktivirao, pa tako opet u krug. Kod loseg software-a, kao sto su imali problema sa 2.3.3 gde je bateriju kidao sistem, ili sinhronizacije preko noci, ili download-a... da ne nabrajam sad, taj ciklus punjenja i praznjenja bi bio ko zna koliko puta. Za nekih 6 meseci mogao bi da se oprostis od baterije, posto svaka ima prosecan vek ciklusa punjenja i praznjenja od 400-1000 puta za LI Ion. Moje misljenje je da to moze biti samo +, iz razloga sto vecina korisnika ne misli o ovome sto sam upravo objasnio. A posle bi kukalo kako je kriv proizvodjac baterije.
Edit: Ima neko link za CF root JVQ? Prevrnuh celu temu zadnjih 50 strana i ne mogu da nadjem nigde, nasao sam za JVR ali mislim da ne moze.