Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ova funkcija se stvarno zove Vibrator test ? :)
Ili Vibration test ? :)

Evo nekih kodova za galaxy.. ne znam da li je bilo:

*#1234# :SW Version / *#2222# :HW Version / *#0842# :Vibrator Test
*#0289# :Buzzer Test / *#0228# :Battery Status

Hehe. imaju svi "secret" kodovi i jos toga na Marketu. Potrazis SGS Tools.

Au bre, Seraphe..

1. baterija treba da opadne za par % sa uključenom WiFi konekcijom tokom cele noći ako imate dobar signal u sobi. Slabiji signal - veća potrošnja baterije pa makar on bio u idle. WiFi ne gasim nikada kada sam kod kuće.

2. 3G/HSDPA mi nikada nije uključen dok sa kući, zašto bi bio? Pre nego što iskoračim iz stana isključim WiFi i samo štikliram Use packet data, prosto i jednostavno, nemojte komplikovati sebi život.

3. baterija se puni do 100%, brzo opadne na 99%, pa još malo na 98% a od tog procenta kreće da se troši normalno. Naučite da kalibrišete bateriju pre nego što stavljate neki rom.

Pre nego što flešujem prvo napunim telefon na 100%. Iako on meni kaže da je 100%, ja ga ištekam pa uštekam opet, on nastavi da puni opet do 100%, nekad ovo radim i 3-4 puta u zavisnosti da li me mrzi ili ne. Kada to odradim ugasim telefon. Opet ubacim punjač da ga puni tako dok je ugašen dok se ne pojavi 100% onaj veliki zeleni indikator. Opet ištekam i radim to 3-4 puta da bude napunjen dokle god mu to granica napunjenosti dozvoljava. Opet uključim telefon i opet ga punim u samom androidu. To zadnje punjenje u androidu obično traje jako kratko jer je baterija prethodno već skroz napunjena, i kada mi brzo izbaci poruku da je full, tada znam da sam lepo sinhronizovao indikator baterije u androidu i van njega dok je isključen. Poslednje gašenje je već ulazak u Download mode odakle nastavljam da flešujem rom. Nije raketna nauka, ali si 100% siguran da te baterija neće zezati. Wipe battery stats nije potrebno da radim, nisam ga brisao još od vremena Darky romova a to je bilo odavno. Samo ručna kalibracija da bude napunjen skroz u on i off i to je to.

Nemojte da kukate više za baterijom :)

Poslednja izmena:
2. 3G/HSDPA mi nikada nije uključen dok sa kući, zašto bi bio? Pre nego što iskoračim iz stana isključim WiFi i samo štikliram Use packet data,

A zašto ne bi? :) Zašto da ručno radim nešto što telefon sam može da radi? Kada mi je uključen WiFi, telefon koristi WiFi, kada izađem iz prostorija gde imam WiFi, isključim ga iz notification bar-a, a telefon se tada sam prebaci na mobilni net (pod uslovom da je ostalo štiklirano "Use packet data"). Tu je i 3G Watchdog kako nešto slučajno ne bi izmaklo kontroli, mada za sada nije bilo ni najmanjih problema sa nekim nekontrolisanim protokom preko 3Ga.

Poslednja izmena:
Evo i grafički ono o čemu sam pričao.
1. Telefon napunjen, restart, baterija se u idle režimu tokom noći sa uključenim WiFi-jem lagano praznila do 90%, jasno se vidi sa grafika da dosta lagano pada.
2. Telefon je ujutru malo čačnut, vidi se dole i kada je Display bio uključen, tada sam proverio mejl, B92, uobičajene stvari... Nakon toga, iako i dalje idle, baterija drastično brže curi, kriva je jasno strmija i čas posla je baterija pala na 64% iako fon prkatično nije korišćen. Naravno, Android System je sa 1% jutros, otišao sada na već 15%.

Ima li neko ideju zašto se ovo dešava?

Prilozi

• SC20110516-173943.png
    SC20110516-173943.png
    32.1 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Jeste da baš nema veze sa temom ali neko je ovde bio zadovoljan telenorom i njihovim internetom ali ja sam totalno razočaran. Aktivirao sam danas klik i evo kako radi (ima slika i vipa radi poređenja).
sc20110516-195309.png
sc20110516-195408.png

Jeste da baš nema veze sa temom ali neko je ovde bio zadovoljan telenorom i njihovim internetom ali ja sam totalno razočaran. Aktivirao sam danas klik i evo kako radi (ima slika i vipa radi poređenja).

Ja sam negde temi MTS vs VIP vs Telenor napisao moja merenja sa par lokacija. Ukratko VIP izuva, pa onda nekoliko praznih mesta, pa dolazi Telenor, pa opet par praznih mesta pa MTS. Lično koristim PrenesiPlus500 (na sreću bez ugovora) i ako ne poprave mobilni net, prelazim na VIP čim krene migracija brojeva za koji mesec.

Ubacio sam ponovo MIUI ROM, sada MCGv2.1 - 1.5.13 MIUI BUILD i mogu reći da je osetno poboljšanje svakom novom verzijom, naročito ovom. Kod mene i baterija počela normalno da se ponaša, bar za sada. Tema koja me je oduševila, mada ne baš u potpunosti ali 95% jeste je "New Jeans". Simpatično je i smeštanje ikonice svake novoinstalirane aplikacije "u džep". Baš se svi trude da ga unaprede maksimalno i uspevaju u tome.

Sto se tiče interneta, prinuđen sam da koristim modem jer nemamo drugih mogućnosti kod mene (počeo od skoro kablovski u pravom smislu te reči ali moraću da pričekam dovlačenje kabla), a antenski sistem se pokazao kao osrednje rešenje, sa dosta problema u protoku. Godinu dana sam koristio Telenor, sada koristim mt:s internet i u odnosu na Telenor je daleko pouzdaniji + za isti novac daju duplo više GB-a. Pokrivenost Vipove 3g mreže je ubi-bože i o tome najbolje može da posvedoči neko kao ja, ko ne živi u velikom mestu ili u blizini istog. Sve se ovo odnosi i na telefon. Kakvo merenje kada i nema 3g signala.

Ma dobro je i ovako, u obližnjem mestu imaju samo Telenor i to bez 3g mreže. Verovatno idu na to da se previše ne zamaramo odlučivanjem. :) :) :)

Poslednja izmena:

Ubaci Telenorov "Dodaj internet", podesi kako treba (kucaš sve isto kao i kod podešavanja modema) i videćeš da će biti brže. Nemoj da uzimaš mali već srednji ili veliki paket. Nisam siguran ali mislim da sa drugačijim podešavanjima i klik radi brže. Za razliku od mt:s-a, ne treba ti posebna data kartica, koristi se i obična.
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6449

Ja se unapred izvinjavam ali moram i ja da kažem nešto o baKteriji :)

Probao sam način koji je predložio Gizmor i rezultat je takav da je baterija jednom rečju njesra...zašto?

Kada se odrade svi ti ciklusi uključi-isključi-uključi-isključi-uključi-isključi
pa ugasi telefon
pa opet uključi-isključi-uključi-isključi-uključi-isključi
pa upališ telefon
pa opet uključi...kada se završi punjenje BateryCalibration aplikacija pokazuje da telefon ima na raspolaganju 4200 mAh što je tačno koliko bi trebalo... međutim posle isključivanja sa punjača, procenat napunjenosti baterije jako brzo pada..kod mene konkretno je za 14 minuta opao za 3% a ništa nisam radio na telefonu... uključen mi je gsm only mode i povezan je na net (ne preko wifi), nije uključen nikakav sync, ništa.

Zaključak: bakterija je čisto njesra

Krenuli sa distribucijom Android 2.3 „Gingerbread“ preko KIES-a. Ajd' da vidimo i to cudo.... :)

Jesi video to na Kies-u ili to kažeš zbog vesti na netu ?
Ako si video, koji CSC kod je bio u pitanju ?

kod mene konkretno je za 14 minuta opao za 3% a ništa nisam radio na telefonu... uključen mi je gsm only mode i povezan je na net (ne preko wifi), nije uključen nikakav sync, ništa.

Meni je od juče 11 uveče do sada izgubio 3% a nisam ništa radio.

Ubacio sam ponovo MIUI ROM, sada MCGv2.1 - 1.5.13 MIUI BUILD i mogu reći da je osetno poboljšanje svakom novom verzijom, naročito ovom. Kod mene i baterija počela normalno da se ponaša, bar za sada. Tema koja me je oduševila, mada ne baš u potpunosti ali 95% jeste je "New Jeans". Simpatično je i smeštanje ikonice svake novoinstalirane aplikacije "u džep". Baš se svi trude da ga unaprede maksimalno i uspevaju u tome.

Sto se tiče interneta, prinuđen sam da koristim modem jer nemamo drugih mogućnosti kod mene (počeo od skoro kablovski u pravom smislu te reči ali moraću da pričekam dovlačenje kabla), a antenski sistem se pokazao kao osrednje rešenje, sa dosta problema u protoku. Godinu dana sam koristio Telenor, sada koristim mt:s internet i u odnosu na Telenor je daleko pouzdaniji + za isti novac daju duplo više GB-a. Pokrivenost Vipove 3g mreže je ubi-bože i o tome najbolje može da posvedoči neko kao ja, ko ne živi u velikom mestu ili u blizini istog. Sve se ovo odnosi i na telefon. Kakvo merenje kada i nema 3g signala.

Ma dobro je i ovako, u obližnjem mestu imaju samo Telenor i to bez 3g mreže. Verovatno idu na to da se previše ne zamaramo odlučivanjem. :) :) :)

jel su resili kameru na MIUI?

Dajte stvarno vise sa tom baterijom
...zadnjih 20 strana ili je o bateriji ili kako se ulazi u recovery. Ajmo ljudi...nemoj te vise...smara...

hahahahah ;D

ja dosho pre 2-3 strane, posto sveze instaliran ROM od pre dan-dva imam, postavio 3 pitanja u jednom postu,i pokrenuo sam LAVINU komentara ;D

IZVINITE STVARNO! BANUJTE MI ZIVOT xD

MIUI radi OK, mada mi smeta uvek nedovoljna kolicina RAM-a (stalno bude oko 30-40mb) i sto nema FM radio. Smeta jos i onaj odvratni zvuk kada se prekine veza.

Baterija je OK, i moze dan i po uz medium koriscenje (pravilo kalibrisana naravno)

Evo screen 1 sat i 15 minuta screen i oko 1h razogovra, Twitter, weather i sl (medium usage generalno)

20110516003211.jpg

Ovaj modem sto dolazi uz ROM nije bas naj, naj, a evo i rezultata Telenor intereneta

20110517112354.jpg

Evo i jedne fotke, Camera360

c3602011-05-17-11-39-03.jpg

Poslednja izmena:
Aj postavi podešavanja za telenor internet, meni sada bas u centru NS-a neće ni približno tome.

Ali battery draid nisu...video playback...etc

Rešili su donekle problem sa baterijom, tvrdim iz ličnog iskustva. Meni je preko noći gubio za 6h nekorišćenja i 30%, a sada uz veoma malo čačkanje uključujući i period mirovanja, za 12h 12%. Čak i da ga nisam uopšte pipnuo dobro je.

Krenuli sa distribucijom Android 2.3 „Gingerbread“ preko KIES-a. Ajd' da vidimo i to cudo.... :)

Za nas još nema updatea preko Kies-a. Vratio sam matori VIP Froyo (JP9, JPP, JP6) (onako usput jer svakako menjam ROM), ali Kies i dalje nudi samo JS4, ništa od official Gingera još uvek.

Prilozi

• samsung kies update 17.05.2011..jpg
    samsung kies update 17.05.2011..jpg
    25.3 KB · Pregleda: 61
Aj postavi podešavanja za telenor internet, meni sada bas u centru NS-a neće ni približno tome.

telenornet.jpg

telenornet2.jpg

Inace ovo su MIUI podesavanja, nisam nista menjao. Ovde u Knez Mihailovoj imam pun signal i ovo je okvirno najvise sto mogu da dobijem. Zavismo od modema ima varijacija, ali generalno je to to.

Dodatak, evo i za MMS

telenormms.jpg

telenormms2.jpg

Poslednja izmena:
Ma za nas ko zna kad ce, ali to nije ni vazno posto i onako idemo preko odina cim se pojavi leak...

Clan filipp nam nije odgovorio odakle mu info da je GB krenuo...

Evo ga link, inace, nadjoh na nekoliko mesta....

Klik

telenornet.jpg

telenornet2.jpg

Inace ovo su MIUI podesavanja, nisam nista menjao. Ovde u Knez Mihailovoj imam pun signal i ovo je okvirno najvise sto mogu da dobijem. Zavismo od modema ima varijacija, ali generalno je to to.

Dodatak, evo i za MMS

telenormms.jpg

telenormms2.jpg

Ova podesavanja ja imam vec 5 godina, a koja to druga postoje? Cuo sam da umestro password-a gprs kucas telenor ali da to nije pomoglo...

Nazad
Vrh Dno