Nekidan sam kupio Galaxy S u Beču (299 €, ovjerio sam na granici papire za PDV pa bi me trebalo izaći 265 €, ako skontam kako da ih podignem) pa imam par pitanja.
Na Froyo-u i poslednjim voodoo kernelom nisam imao nijedan veći problem, bukvalno.
Šta je voodoo kernel? Mora li se telefon rootovati za to? Ako se ne varam voodoo popravlja i kvalitet zvuka (valjda stavlja bolje drajvere) pa me zanima da li je to tačno, da li se osjeti razlika? Inače nisam primjetio taj lag o kojem se priča zbog rst fajl sistema, jeste da mi je jedno veče sporo prelazio iz jednog desktop prozora u drugi (ono "klizanje" kroz desktope) ali se to više nije dešavalo. Dešava se i kad krenem nešto kucati na tastaturi u početku malo sjecka a onda kuca brže, ili kad dođem na listu aplikacija u početku sporije prelazi sa jedne stranice na drugu. Da li su to ti lagovi? Da li se taj lagfix se može jednostavno staviti, bez roota, i nema rizika kod toga? Da li samo voodoo ima lagfix ili ima više lagfix-ova? Da li nakon lagfixa mogu staviti Gingerbread kad se sada pojavi zvanično na Kies?
Baš me zanima da li će biti tačne priče da će telefon raditi brže i štedljivije na Gingerbreadu, zvaničnom.
pokušavam da rešim zašto displej troši 98% baterije koja brzo gubi energiju
Tako otprilike piše i kod mene, preko 90% za Display, ali kod mene u izvještaju za potrošnju ni nema Android OS ni Android System, ima samo Display, Wi Fi, Cell standby i ponekad neka aplikacija. Da li je to normalno? Inače ja u tom izvještaju za potrošnju nemam
taj grafik koji vi imate na vrhu.
3G/HSDPA mi nikada nije uključen dok sa kući, zašto bi bio? Pre nego što iskoračim iz stana isključim WiFi i samo štikliram Use packet data, prosto i jednostavno
Da li uključen "Use packet data" troši bateriju u stanu kada se koristi WiFi? I ja u stanu koristim WiFi ali mi je uključen "Use packet data". A koliko vidim neko je isto ovo već napisao, nije problem u stanu imati "Use packet data" jer ga ni neće koristiti dok koristi WiFi.
Može li neko da rangira potrošače od manjeg ka većem: GSM, 3G, HSDPA, WiFi, GPS? Pretpostavljam da ova prva četiri idu tim redom ali ne znam gdje je GPS u svemu tome.
Kako radi Latitude, da li sam povremeno uključuje GPS da bi očitao moju lokaciju, pošto vidim da ima moju lokaciju tačno a GPS mi je isključen.
Može li se isključiti ono da se mora raditi unlock ekrana svaki put? Koja je svrha tog lockovanja? Pa valjda je dovoljno što moram kliknuti na taster da bi se slika pojavila, ne znam čemu na to sve i unlockovanje. Baš svaki put moram raditi unlock, pomjeriti ono što se "navuče" preko ekrana a nekad to moram uraditi više puta da bi otključao. Recimo radim nešto i prestanem, telefon brzo ode u lock, i kad hoću da nastavim moram opet unlock, nekad ne moram ali to je samo ako nastavim raditi ubrzo nakon što se ekran ugasio, bar da je taj period povećati od gašenja ekrana do potrebe da se radi unlock. I ima li bar ljepših i lakših načina za unlock? Ako se ne varam na HTC se samo dole onaj klizač malo pomjeri prema desno.
Mogu li praviti screenshotove bez rootovanja telefona?
U Beču sam pravio dosta fotografija i dosta HD video snimaka sa kojima sam jako zadovoljan, ali mi se dešavalo da neke fotografije ne uspiju, kad da nalijepi nekoliko fotografija na jednu, a dešavalo se i da krenem snimati video a on javi da snimak nije uspio, ili kasnije kad ih gledam neki snimci ne rade. Da li se još nekome ovo dešavalo? Ne znam da li ima veze to što sam baš dosta snimao, snimak za snimkom (720p).
Sad par sistemskih pitanja, u Task manager stoji da imam ukupno 304 MB RAM-a, a trebalo bi biti 512 MB, gdje je otišlo 200 MB? Čak i ovako stoji da je od tih 304 MB potrošeno oko i preko 200 MB, sad mi stoji da nemam ni jednu aktivnu aplikaciju a potrošeno je čak 257 MB od 304 MB. O čemu se radi? Tim prije što je to prethodnih dana bilo tek nešto preko 200 MB potrošeno kada nije bilo aktivnih aplikacija, a sada je u istim okolnostima došlo do 257 MB. Možda zbog widgeta?
Kada idem na Summary za potrošnju interne memorije stoji mi Program: 181 MB / 1.87 GB, šta je to s obzirom da stoji Internal SD: 44.59 MB / 5.64 GB? Da li je ovo za programe dio ovog 5.64 GB ili je izvan toga, pošto ima ukupno 8 GB interne memorije? Imam i Personal Data: 8.53 MB / 127 MB, na šta se odnosi personal data, na kontakte i SMS-ove? Pa toga nemam puno a solidno je zauzeto.
Juče sam prebacio neki Word fajl na memorijsku karticu da vidim kako radi onaj ThinkFree Office i nakon skidanja USB kabla sa telefona on je skenirao Media fajlove i eksternu SD karticu i javio je da ona nije u redu, javio je "sd blank or has unsupported file system", da li vam se to dešavalo? Na googlu sam vidio da se to dešava i drugima, i to ne samo na Galaxy S. Morao sam karticu formatirati u čitaču kartica jer telefon nije mogao da je formatira. Nadam se da se to neće ponovo dešavati jer tek planiram da karticu napunim muzikom i ostalim, bilo bi bezveze da moram sve to kasnije da formatiram.
Pod Brightness mi je podešeno na manje od pola na onom klizaču, i isključeno je "Automatic brightness", da li je to bolje uključiti, što se tiče baterije ali i kvalitete slike?
Koji weather i clock widget biste preporučili za stock Galaxy S? Da li ste probali onaj audio player Player Pro koji su nedavno ovde opisali na Benchmarku i koji je po njima najbolji? Ja sam probao neku narodnu verziju i djeluje dobro ali mi nije htio skidati cover za albume, dok za izbođače jeste, kasnije sam nekako skinuo i za albume kada sam ručno išao jedan po jedan album, a onda je sinoć opet i to prestalo da radi, ali evo sad opet radi. Ne bih imao ništa protiv ni da kupim ovako nešto kad je dobro pa me zanima kako to ide, kucam broj kreditne kartice kao i inače? Da li je bezbjedno?
Koja SMS aplikacija vam se pokazala dobro? Da li bi se GoSMS mogao svrstati u dobru?
Koji je najzgodniji način da prebacim kontakte sa Nokije koju sam do sada koristio?