Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

1) jel normalno da kad legnem da spavam u 1am, i probudim se u 8-9am 15 posto baterije padne?
na 3G mrezi je (tj nisam samo stavio da koristi 2g,nego auto)
nesot mi je puno sa 82-83 na 67-68.. (no background applications running..)

2) jel ima negde cracked version od launcher pro PLUS (beta) v 0.8.6.... jako mi se svideo, ima dobre animacije, standardno dobre widgete.
(kupio bih,al nemam trenutno 3+ dolara na racunu,a ne placa,tj ne cima mi se do banke za 5 eura da bih iskoristio 2)

3) neko zna kako da kalibrishem bateriju...? ***** sam, pre flashovanja novog roma nisam napunio na 100% bateriju,nego na 96...i sad kad god se napuni do maximuma i skinem sa punjaca stoji 96% :/
video sam neke klipove,ali ne znam jel neko od vas koristio nesto provereno :)

1) jel normalno da kad legnem da spavam u 1am, i probudim se u 8-9am 15 posto baterije padne?
na 3G mrezi je (tj nisam samo stavio da koristi 2g,nego auto)
nesot mi je puno sa 82-83 na 67-68.. (no background applications running..)

2) jel ima negde cracked version od launcher pro PLUS (beta) v 0.8.6.... jako mi se svideo, ima dobre animacije, standardno dobre widgete.
(kupio bih,al nemam trenutno 3+ dolara na racunu,a ne placa,tj ne cima mi se do banke za 5 eura da bih iskoristio 2)

3) neko zna kako da kalibrishem bateriju...? ***** sam, pre flashovanja novog roma nisam napunio na 100% bateriju,nego na 96...i sad kad god se napuni do maximuma i skinem sa punjaca stoji 96% :/
video sam neke klipove,ali ne znam jel neko od vas koristio nesto provereno :)

1. normalno je

2. khm...

3. sa gingerbreadom je baterija limitirana na 96%, nema to veze sa kalibracijom

@Gizmoid
tnx na spisku, ja sam resio problem tako sto sam napunio fon na 100%,
i posle toga sve na normalno doslo, naravno, ributovao sam ga odmah dok je bio na punjacu...

Sto se tice aplikacija koje imamo iste,
angry birds, facebook, Layar, Skype, Superuser, Tapatalk, Titanium Backup, i naravno market i maps...

to je to cini mi se...mada mislim da nista necemo da ukapiramo na osnovu toga :(.
ocigledno da punjenje zavrsava stvari...pa jovo nanovo ponekad...

Inace, primetio sam i ja taj blagi wifi problem, jako sporo radi, a i sam 3g mi jako sporo ucitava, doduse tako je bilo i na JVB i na ovom JVH...

Poslednja izmena:
@ seraph ;D 2) znam, PM sam vec dobio od jednog clana, nisam mislio da sherujemo javno cracked link.... 3) nisam znao za to :/ za 96%

@ilidan DANKE!!
poslusacu savete

Normalno je, ali ako mu telefon baguje. :D

Evo skrinova, pre spavanja i jutros kad sam proverio. Pad baterije je za više sati tokom noći 2%, a kad krene da zayebava, zna za isti period vremena da ode 15-20-30% baterije. Naravno tada i Android System i OS uzimaju značajniji procenat.

Što se tiče spiska dodatih aplikacija, nema ih puno jer mi je ovo još "test" instalacija i mrzelo me je sve da postavljam jer sledi flešovanje ponovo: 3G Watchdog, AirAttack HD, Angry Birds, Autostarts, B92, com.android.app.Samsung (???), Endomondo, Fruit Ninja, Glyder 2, Info Telenor, Last.fm, Market, miCoach, Reckless Racing, Samsung Apps, ShootMe, Skies of Glory, Speed Test, Tank Hero, Titanium Backup, Wave Blazer, xPiano.

Prilozi

• SC20110516-033010.png
    SC20110516-033010.png
    56.2 KB · Pregleda: 57
  • SC20110516-090039.png
    SC20110516-090039.png
    63.2 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
meni je za 8 sati preko noci na flight mode pao za 2 posto, al to znaci da je potpuno mrtav fon za mrezu...

Meni je WiFi bio uključen sve vreme, u trenutku drugog skrina ravno 10h rada WiFi-ja. Da je bio na mobilnoj mreži, možda bih prošao i sa 1% baterije tokom noći jer WiFi više troši. To je po mom mišljenju "normalno", 1 do 3% za period noći (koliko ko spava, jel), ali sve više od toga ukazuje da neki proces mulja nešto i bespotrebno troši bateriju.

Meni za 9 sati sna pada za 2% u bez Flight rezima rada. Naravno samo GSM, bez 3G-a.

^ e tu je razlika 8 sati mog sna sa 3G, skine 10ak....ipak je to 3G mreza....

WiFi više troši od 3G mreže, meni je sa uključenim WiFi-jem sve vreme otišlo 2%.

wifi ti nije aktivan dok je lockovan...
isto kao i GPS
ispravite me ako gresim,ali ja vidim da wifi skida tek kad koristis telefon..prvi put kad sam imao ovaj fon, sa WIFI ili bez 5 sati kad stoji lockovan isto baterija padne.

Naravno da ja aktivan, kako bi mi inače stizali mejlovi? :) Čujem notifikacije za nove mejlove iako je telefon lokovan.

GPS je drugo, aktivan je samo kada ga realno koristi neka aplikacija.

Kada klikneš na stavku u Battery usage, imaš tačnu minutažu koliko je vremena bila aktivna ta stavka...

Poslednja izmena:
Čekaj ti si držao upaljen internet preko noći? Ako jesi onda je to OK.

pa imam push notification, imam hsdpa (i edge i 3G,kako kad...) Da, odgovor na pitanje je da mi je cellular net NONSTOP ukljucen jer sam uzeo onaj 1GB+ paket na telenoru ;)

@markon: nisam znao...pa to prakticno znaci da wifi moze biti ukljucen 48h, (ako ne radi ekran ili bilo sta) nisam znao da tako malo skida ;)

Ne znam kako vama, ali meni WiFi značajno više troši nego mobilni net?? Tom logikom ako za 5.5 sati sa WiFi ode 2% baterije, puno mi je što kaže OTAC da mu ode 15% za 7-8 sati, naručito što mu WiFi nije bio uključen koji je u mom slučaju u potrošio puno baterije.

Koliko % baterije (kad pogledaš battery usage) je pojeo Android OS i Android System?

AJDE!

A da se bolje uradi jedan split,pa da se o bateriji nastavi tamo?

Ma nema potrebe, ionako je tema 327 strana i svako čita samo poslednjih 2-3 (ako i toliko). Drugo da je tema u super stanju, pa da se čisti. :) Ja pročitah prvih 150, onda sam digao ruke i krenuo da čitam od nazad, pa se prebacio na XDA i uvideo da je stanje sa temama tamo još gore, sreća pa je obično dovoljno da se pročita samo prvi post. Prosto nemam više ni strpljenja, a ni vremena da čitam teme koje imaju više od 10 strana jer su 95% teme irelevantne informacije.

Ovde bi bilo dobro izvući sve korisno u prvi post, ili bar napraviti neki index. Imam nekih 30ak bookmarkova na koriste postove u ovoj temi. Ako je neko radio slično, mogli bi napraviti jedan index post, pa da ga onda moderator doda u prvi post. :)

Poslednja izmena:
Evo nekih kodova za galaxy.. ne znam da li je bilo:

*#1234# :SW Version / *#2222# :HW Version / *#0842# :Vibrator Test
*#0289# :Buzzer Test / *#0228# :Battery Status

Jos jedan glas da se edituje 1.post...ako nista drugo nek se ubaci da je tu zvanicni GB , linkovi za JVH i prateca oprema...

Kod mene puni do 98-99%, kako kada.
Ili kada pokaze 100%, otkacis punjac, padne postotak odmah vratis i pipkas display recimo svakih
45-50 sekundi (ako je Screen Timeout postavljen na 1 minut, kao kod mene). Nakon desetak minuta napuni na stvarnih 100% sa 98%. Probao sam par puta do sada i svaki put upali.

Poslednja izmena:

jeste.
svi romovi od 2.2.1 pa nadalje(moja greska, nije pocetak bio gingerbread) imaju limitirano punjenje da se baterija ne bi 'prepunila' i time se produzava vek trajanja baterije. nakon punjenja baterija moze pokazivati i 98%, ali ce par min kasnije stabilizovati i spustice se na 96%. ovo je implementirano kako u oficijalnim romovima tako i u cm7 i miui npr, dosta ljudi je mislilo u pocetku da je problem sa kalibracijom baterije ali se onda ispostavilo da nije tako.
ja se licno ne secam kada sam poslednji put imao bateriju preko 96%

Mi svi k'o da imamo različite telefone. :d

Meni se posle Darky-jevog uputstva koje sam linkovao gore, puni do 100%, relativno brzo padne na 99%, ali od 99% pa nadalje se prazni nekom normalnom brzinom.

Kažem nije jer jednostavno nije tačno. Isto kao i marko_n, ja napunim do 100% i onda se normalno spušta, tj. srazmerno prema korišćenju tako da nešto nije u redu kod tvog roma i kalibrisanja baterije.

Jos jedan glas da se edituje 1.post...ako nista drugo nek se ubaci da je tu zvanicni GB , linkovi za JVH i prateca oprema...
GB za SGS jos nije zvanican, tako da ni JVH nije finanlna verzija

May 16, 2011 11:04 AM

Samsung Offers Android 2.3 ‘Gingerbread’ Upgrade for GALAXY S and GALAXY Tab

SEOUL--(Korea Newswire) -- Samsung Electronics Co. Ltd., a global leader in Android™ mobile devices, today announced the Android 2.3 (Gingerbread) upgrade to the Samsung GALAXY S, GALAXY Tab, and GALAXY Ace/Gio/Fit/mini, giving users enhanced performance and an improved user interface.

The GALAXY S and GALAXY Tab are Samsung’s intelligently designed smart devices with 1 GHz application processors, giving users an intuitive, immersive and integrated mobile experience.

The upgrade from Froyo 2.2 to Gingerbread 2.3 offers an even greater user experience, with features including:

· Faster Performance – Multimedia content now has a lower CPU consumption rate, while support for more powerful 3D Graphics enables an enhanced mobile gaming experience.
· Upgraded Usability – The user interface has been improved, enabling faster access and control and a more intuitive user experience. Users will also benefit from improved copy-and-paste functionality.

The Android 2.3 upgrade will start with GALAXY S in the UK and Nordic countries from mid-May, and gradually rolled out to other European markets, North America, Southeast Asia, the Middle East Asia, Africa and rest of the world according to the regional plan.

The upgrade will be available via Kies, Samsung’s device management software. Kies can be downloaded from Samsung’s corporate website (http://www.samsung.com).

About Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. is a global leader in semiconductor, telecommunication, digital media and digital convergence technologies with 2010 consolidated sales of US$135.8 billion. Employing approximately 190,500 people in 206 offices across 68 countries, the company consists of eight independently operated business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor and LCD. Recognized as one of the fastest growing global brands, Samsung Electronics is a leading producer of digital TVs, semiconductor chips, mobile phones and TFT-LCDs.

For more information, please visit www.samsung.com.

* Android is a trademark of Google, Inc.

* All functionality, features, specifications and other product information provided in this document including, but not limited to, the benefits, design, pricing, components, performance, availability, and capabilities of the product are subject to change without notice or obligation. Samsung reserves the right to make changes to this document and the product described here, at anytime, without obligation on Samsung to provide notification of such change. This document and any formation contained here are provided on “AS IS”basis without warranty of any kind, either implied or expressed, including, but not limited to, the implied warranties of merchantability and fitness for a particular purpose.
News Source: Samsung Electronics
Web Site: http://www.sec.co.kr

Nazad
Vrh Dno