Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ma nema veze ta slika, kada flešuješ ovaj jpy, vervatno možeš posle da flešuješ i neki noviji ali doc rom je meni bolji. Onaj redosled provereno radi (ja tako uvek radim), ako hoćeš kada završiš sa jpy sačekaj da ti neko kaže kako da staviš neki noviji.

Poslednja izmena:
Ljudi samo da javim da sam sredio sve a reći ću i kako da ako neko posle mene ima isto takve probleme reši;ovako skinuo sam sada XXJQ3 ali u pojedinačnim fajlovima ne u jedan onaj tar i na njima je pisalo ?????????????nebitno tar.md5. e ja sam to .md5. obrisao i ostalo je samo .tar flešovao i lepo se pokrenuo telefon i ima srpski jezik interesantno!!Veliki pozdrav svima koji su mi pomogli ali eto jedna sitnica a celu noć ne spavanja,lepo kažu ujutru je glava bistrija!

E zaboravi da kažem;
verzija osnovnog opsega GT-I9000XXJPY
verzija kernela 2.6.32.9 root@sep-57#1
broj podverzije FROYO.XXJQ3
verzija firmwera 2.2.1

Pozdrav i laknulo mi je;E sada ako bi želeo recimo verziju ovu zadnju XWJS8 pošto je u jednom tar fajlu šta bih trebao raditi????I kako flešovati bez re-partition ili sa re-partition kako????

Poslednja izmena:
Kada imaš jedan fajl onda ne stavljaš repartition, zato si prvi put i zeznuo.

I mogao bi da smanjiš broj upitnika, kapiramo da je pitanje i sa jednim upitnikom.

E pa ovako... da odgovorim svima :)

Nešto se ipak p.j.b.lo prilikom ubacivanja tog darky-a 9.4, i ti bug-ovi su bili prisutni. To sam provalio, jer sam prvo vratio na stock JS7, a i tada sam ima iste ili slične bagove (iako sam iz CWM uradio i wipe data i cache + dalvik), da bi se nakon toga (primoran sam) vratio na JS5. Na taj JS5 sam uz odgovarajući voodoo kernel instalirao darky 9.4! Izgleda je bio problem što sam na JS7 sa kog sam probao da odem na darky 9.4 imao hardcore kernel. Ja bar kontam da je to bio problem!

Inače, sada sve šljaka sjajno. Ubacio sam i swype i nema errora. Sve radi odlično. Baterija uz 3g mrežu (dakle samo je uključena 3g i non stop radi, odnosno nikad je ne gasim) izdržava ravno 24h! Sa tim sam zadovoljan i u fazi sam kalibracije baterije, te mislim da ću uspeti da izvučem i više od 24h.

@VladaP85: post1: hvala, nisam znao da se to odnosi i na moj slučaj. Naime mislio sam da kada instaliraš darky (odnosno custom rom), i kada uradiš restore, da će vratiti sve kako si i dobio sa tim castomom... ako me razumeš. Mislio sam da odlaze samo podešavanja a ne instalacije koje su došle sa preinstaliranim romom... Ok sad znam :)
Druga stvar, ništa ja neću s.ebati, samo sam u fazi učenja android-a i tih romova (BTW, da pitam da li ovako isto funkcioniše i sa HTC telefonima i ROM-ovima. Hoću da ubacim drugu na DHD swype, a tel bi trebalo da ima CWM?). I naravno da ću menjani romove dok ne nađem onaj koji mi najviše odgovara. A opet, ne menjam ih jer nešto izvoljevam, nego jer imam problem sa baterijom.

@alexa021: Naravno da si u pravu. Što ih više postavim (pitanja) to ću bolje savladati gradivo iz Andorida i "kako flešovati ROM" :)

@mark: Sada ni kod mene nema tih bagove koje sam ranije naveo.

Sto se tice HTC-a nisam istrazivao tako da ti nisata sa preciznoscu ne mogu reci. A nije problem sto ti menjas romove i ja ih menjam,vec sto imas toliko problema sa svakim drugim... A mislim da je covek malopre hteo da ti kaze da i ima 5200+ postova jer se 100 puta postavi isto pitanje i 200 puta se odgovori i toliko ima razlicitih\istih tutorijala.. I sad je to lancana reakcija,stvarno puno postova,niko ne trazi jer je sad vec zeznuto, svi samo pitaju i sve je vise ponovljenih postova i veca zbrka... A niko se nije rodio sa telefonom i ovi ljudi sto znaju nesto morali su to negde naci,ja sam na primer nasao skoro sve sto si napisao pod c jos ranije a nemam telefon nesto mnogo duze od tebe... Nije problem pomoci i zato je tu forum,svako je imao problema, nego nekad izgleda da ljudi pitaju tako jednostavne stvari koje se mogu naci za 2 minuta i bez nekog predjasnjeg iskustva ali nece ni malo da se potrude...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja cu flashovati uvece kad se vratim. Ako neko u medjuvremenu flashuje neka javi utiske, da imam sta da citam preko tapatalka :)

Hm, zanimljivo... i Darky je izbacio novu verziju 9.5 a imamo i (valjda) oficijelni Gingerbread.

Čitao sam malo na xda o romu ali jednostavno ništa korisno ne može da se pročita, pop....m kada vidim ljude da kukaju za tv animacijom i pišu postove tipa fu samsung (a tih stvari nema ni na htc telefonima).

36 strana o tome koliko je kome ostalo da downloaduje ceo rom :)
No, izmedju redova se da procitati da je rom dosta brz...jedan je napisao da je u quadrantu (ako je to ikakvo merilo) dobio preko 1700... ja na darky 9.4 sa ukljucenim lagfixom dobijem najvise cca 1550.
Ajd da probamo :)

Evo ja sam flesovao na brzinu i razocao sam se jer izgleda isto kao 2.3.2 daklwe stari tuchwiz nema ama bas nikakve vizuelne novine,sad videcemo kako ce da se ponasa

TouchWiz 4 su ostavili za Samsung Galaxy II

Ok za izgled, ali kako se ponaša firmware oko drugih stvari? Iskreno me briga za TW, zanima me brzina i funkcionalnost. :) Mislim da ću i ja sada flashovati, samo da odradim nand backup.

Deliju brzo samo sto kada je telefon zakljucan i pritisnem home dugme svaki drugi put mi se pojave ikonice na stotinku sto ne bi trebalo za sada nista drugo nisam primetio sve ostalo deluje ok.

Poslednja izmena:
poz ljudi,
nabavih wave pre neki dan i imam mogucnost da doplatim 70e za galaxy s...
kod vejva mi strasno na k ide kamera, svaka treca-cetvrta slika je dobra, i aplikacije dodatne ko da ih i nema, ima al placene idu na budgevinu itd...
treba mi savjet.
da li da uzmem sgs? :D
mislim da ce mi jedino faliti koliko sam procitao je trajanje baterije i mozda blic...

Pa ovde ce ti svi reci da uzmes:). Tako da uzmi,neces se pokajati ;)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Sa kojeg linka ste skinuli 2.3.3 ? Ja sam skinuo sa one pocetne strane na XDA drugi link za koji pise da je bez bootloadera i sad imam problem... ne radi mi recovery mod... radi mi download sasvim normalno ali recoery ne radi.
Sta uraditi ?
Pokusao sam neke fixove sa xda uz pomoc adb ali bez uspeha.

Zaboravite na prethodni post, problem resen :)
Nemojte raditi download sa linka koji je u okviru xda teme jer verzija roma sa tog linka ima vise problema..jedan je taj da se izgubi recovery mod a drugi je taj da se prilikom paljenja i gasenja telefona na sekund-dva pojavi distorzija ekrana. Jako iritirajuce.

Ispravna verzija je ona sa samfirmware sajta.

Možda će nekom koristiti;

- First check your firmware *#1234#
- Check Simlock and Network lock is OFF *#7465625#
- If you come from America don't flash! (Ask for a firmware in the forums)

What can i do if i have only one file?
If you have one .tar file than is this the PDA version.
When you flash the PDA version everything will work the same like a full firmware.
Thats why many links have only one file!

Please when you have only one file SKIP RE-PARTITION!
Use only .PIT files if you have 3 files!

ja sam tražio kada mi je trebalo i nisam našao ali možda će nekom trebati sada!

E da i da pitam skinuo sam dva ova zadnja XXJVK jedan sa samfirmware.com a drugi sa xda i kada extraktuješ ovaj sa xda piše ;CSC_OXAJVK,PDA_XXJVK i PHONE_XXJVK! a na ovom sa samfirmware.com
isto CSC ,isto PHONE ali PDA piše PDA_XXJVK_Sbl pa reko možda neko zna šta znači ovo Sbl!Da li je neko probao ovaj XXJVK?

Poslednja izmena:
T

@ miljenko : ako ti kamera na telefonu znaci,sa sgs se definitivno neces usreciti...mislim,mene kamera na fonu ne interesuje,ali eto probao sam i klasika,kamera kao i na svakom fonu,da se igras kad ti je dosadno :D

Sent from my Galaxy S

@ miljenko : ako ti kamera na telefonu znaci,sa sgs se definitivno neces usreciti...mislim,mene kamera na fonu ne interesuje,ali eto probao sam i klasika,kamera kao i na svakom fonu,da se igras kad ti je dosadno :D

Sent from my Galaxy S

Ne znam kako si dosao do zakljucka da kamera ne valja? Kamera je odlicna. Nemoj tek tako da siris netacne info. Bas sam testirao slike sa sgs I mog aparata Olympus koji eto ima 10.1 pixela (znam da pixeli nisu toliko bitni). Aparat je placen 350€, a toliko mogu da kazem da kad idem na putovanje nosim samo telefon. Evo kao I sad, trenutno sam u Italiji, aparat mi kuci ostao u ormanu, pun prasine, napravljeno preko 200 slika. Sjajne su!!!

Snimanje je odlično na SGS dok su slike loše, imam nekog *****a sa strane, mislim da je Canon A530 koji je kupljen u Metrou za ispod 100e, i on pravi mnogo bolje fotke nego SGS.

Sent from my GT-I9000

Jel neko stavio ovaj novi ginger? Ako jeste jel vredi flešovati?

Pozdraw swima!! Imam fon wec 4 meseca a i dalje koristim android 2.1,nisam uspeo sam da ga nadogradim bar na 2.2 jer mi kies ne widi fon...swe sam probao...Fon je kupljen u Holandiji nije sa mreze Firmware version 2.1-update 1 Baseband version I9000xxjm1 Kernel version 2.6.29 root@se-S603 #2 Build number Eclair.xwjm2.Da li da ga odradim preko odina owako ko na owom sajtu
http://www.techlivez.com/2010/07/how-to-upgrade-galaxy-s-to-android-2-2-tutorial/ ili ima bolje resenje...Unapred zahwalan.weliki pozz!!

Nazad
Vrh Dno