Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

^^^ Jesam ,bas zato sam ga i stavio ;) za sad super radi...a koliko sam video trenje je napisao (ako se dobro secam) da nema veze sto je modem za Aziju...da moze da radi bez problema i za evropske romove.

@vexmunja
Moja preporuka ti je voodoo kernel. Taj hardcore je na mene ostavio los utisak prilikom testiranja

Mozes li konkretnije navesti zasto ti je voodoo bolji, koji su problemi bili za HC kernelom?

E da, ako sam na HC, da li mogu jednostavno da instaliram voodoo ili ima neka specijalna procedura?

@vexmunja
Moja preporuka ti je voodoo kernel. Taj hardcore je na mene ostavio los utisak prilikom testiranja

Stavio sam hardcore kernel,jer kao kazu sa ovim modemom daje dobre rezultate po pitanju baterije...tako da cu testirati ovu kombinaciju malo,ako ne pije vodu stavljam voodoo preko odina i završavam posao:) A koristio sam vec voodoo sa stock fw-om i nije billo sjajno sto se baterije tice,a ista me trenutno najvise nervira :( mada to izgleda mora tako..ista fora je da voziš neki ekonomican auto na plin,pa iz njega sedneš u novu mechku 3.0 benzinac,pa trosi boga oca :D:D nema i jare i pare :s
Sent from my Galaxy S

Pa dobro vex ja sam imao galaxy i7500 i flesovao sam ga bez problema i ubacivao i 2.2.1 onaj drakaz-ov ali vidim da sad nije sve isto,mislim ovaj fabrički stock XXJPU izgleda da se flešuje preko odina prilicno lagano kada instaliraš KIES i ostale driver-e,ali da 'l ima i posle flesovanja srpski jezik ili više nema.Mislim flešovanje bi trebalo biti;instalirani driveri pokreneš odin,staviš pit s1 20100512 u PDA umetneš onaj pda ili kako beše u phone MODEM u CSC staviš CSC ,pokreneš phone u download mode odin prepozna ono added detected klikneš start i sačekaš da završi proces!!Ali vidim da nije isto kada hoćeš neki kuvani takozvani rom staviti i to ne znam postupak,pa druže krenuo sam od prve stranice i na prvoj ima podaci i firmware-i korisni ali onda kada kreneš dalje sve koliko vidim neka prepucavanja izmedju ovog i wave i htc zašto nema blic i tako dalje...bar mi kaži na kojoj je stranici molim te kada si već bio dobre volje da mi odgovoriš!!(ja sam imao i7500 mislim još uvek imam treba da prodam,ali razlika je drugovi nebo i zemlja tako da je ovaj 2.1 meni posle prethodnika AVION ali pošto vi kažete da je još bolje ubaciti 2.2 onda da probamo).

Procitao sam isto da ovo treba uraditi pre flesovanja a jbm li ga sta znači;:mad:

If you have applied a "lagfix" - no matter which one it is - remove it before doing this!!
Lagfixes alter the file system.
Remove the lagfix before flashing. YOU HAVE BEEN WARNED!!!!!!:-devil-:

Zahvaljujem se svakoj vrsti pomoci,jer ne bih želeo da napravim problem kao što sam uradio sa i7500 kada sam prvi put flešovao pa posle toga više nije htela raditi kamera i čitač kartice,jer kako ljudi kažu bolje pitaj ono što ne znaš!!!HVALA

To znači da ako imaš custom rom ili stock rom sa voodoo-om ili speedmod kernelom isključiš lagfix. Ako imaš voodoo isključuješ ga tako što u folderu voodoo napraviš folder disable lagfix i restartuješ telefon, ako imaš speedmod kernel iz rekaverija pod advanced speedmod features izabereš disable lagfix.

Verzija kernela 2.6.29
root@SE-S603 #2
to je to da li bi trebalo nešto isključiti ili ne?

To znači da ako imaš custom rom ili stock rom sa voodoo-om ili speedmod kernelom isključiš lagfix. Ako imaš voodoo isključuješ ga tako što u folderu voodoo napraviš folder disable lagfix i restartuješ telefon, ako imaš speedmod kernel iz rekaverija pod advanced speedmod features izabereš disable lagfix.

Ako imas voodoo isto mozes iz rikaverija da ga disejblujes,pod voodoo pa isto izaberes disable lagfix...

Znam, ali sa njime sam navikao ovako pomoću foldera.

Kada pokrenem download mode i proverim u computer manage;piše dole kod usb UNKNOWN DEVICE,instalirao sam svakojake driver-e ali treba mi onaj za windows 7 x64 ono (browse my computer,let me pick have disk...onaj jedan file driver update za 64bit.)izvinite stvarno i nemojte se ljutiti:mad: molim vas ako sam dosadan).HVALA:wave:
I da li je bolje staviti XXJPU ili XXJPY

^^^
http://drivers.softpedia.com/get/MOBILES/Samsung/Samsung-Galaxy-S-USB-Driver-for-Windows-x64.shtml

Driver za Win 7 x64 ,taj ti treba ...

A koji je rom bolji neka kazu ovi iskusniji ...

A jel moze meni neko da napishe kako da podesim da kompletno deaktiviram stock messaging aplikaciju ,posto koristim GO sms ? Iskljucio sam notofications ali kad mi stigne sms - GO sms prijavi,ja procitam,i kad izadjem pise mi uz ikonicu br.1 kao da imam neprocitanu poruku (u stock sms aplikaciji) ?

I da li je bolje staviti XXJPU ili XXJPY
JPU ima već 4-5 meseci to je baš mator rom, jpy nije loš ali imaš mnogo novije.

@VexMunja Moraš verovatno da instaliraš drugi launcher (koliko sam shvatio tw ti daje one bedževe), pošto ako totalno obrišeš stock aplikaciju neće ti raditi poruke.

^^ hm... a taman sam se navikao na TW... probacu neki drugi launcher,da vidim sta ce onda biti. Hvala !

JPU ima već 4-5 meseci to je baš mator rom, jpy nije loš ali imaš mnogo novije.

@VexMunja Moraš verovatno da instaliraš drugi launcher (koliko sam shvatio tw ti daje one bedževe), pošto ako totalno obrišeš stock aplikaciju neće ti raditi poruke.

telep druze koji preporucuješ

I9000XXJPY|2.2.1|2010 Decembar
I9000XWJS3|2.2.1|2011 January
I9000XWJS3_XEN|2.2.1|2011 January
I9000XFJS2|2.2.1|2011 January
I9000XWJS5|2.2.1|2011 January
I9000XWJS5_XEN|2.2.1|2011 January
I9000XXJQ3|2.2.1|2011 January
I9000RSJS2|2.2.1|2011 January
I9000XWJS7|2.2.1|2011 January
I9000XWJV1|2.3.2|2011 February
:wall:I9000XWJS8|2.2.1|2011 March

da li bih smeo direktno da flešujem sa ovim XWJV1 2.3.2 pošto je on valjda gingerbread.Skinuo sam ga u ona 3 fajla PDA MODEM i CSC ali ne znam da li bi smeo direktno sa njim ili koji ;preporuka?

JV1 nije najbolje rešenje pošto to nije finalni ROM pa može da bude nestabilan. Trenutno koristim JS8 od Doc-a.

Poslednja izmena:
Kada uradis factory reset telefon ti brise apsolutno sve aplikacije(sem sistemskih) i podatke iz telefona(kontakte,apn,...), cak te i upozori na to. Tako da ti je to normalno... To je kao kad bi rekao formatirao sam hard disk i posle toga mi je sve nestalo sa njega...
A ja na Darky-ju 9.4 nemam bas nikakvih bagova,a ni sa jednim pre,bar ne takvih... Neko je ti je u sali reko mislim na pocetku da ces ti brzo s*ebati taj telefon,ali ti se izgleda trudis da to ispunis :D Salu na stranu, cini mi se da si imao dosta problema sa dosta romova do sad,i ne znam sta radis sa njima, ali mozda ne bi trebao toliko da eksperimentises ako nisi siguran sta radis...

Pored toliko pitanja koje je postavio, nije moguće da ne zna šta radi :) Šalim se:Klanjanje

Da prijavim, ni kod mene nema ni jedan od opisanih bug-ova , baterija traje duze, ceo dan izdrzi sa 3g ukljucenim, 2 sata muzike i 1,5 neta i na kraju dana imam 30, 40 posto baterije. Rom radi brze i stabilnije, tako da ko hoce da proba slobodno.

E pa ovako... da odgovorim svima :)

Nešto se ipak p.j.b.lo prilikom ubacivanja tog darky-a 9.4, i ti bug-ovi su bili prisutni. To sam provalio, jer sam prvo vratio na stock JS7, a i tada sam ima iste ili slične bagove (iako sam iz CWM uradio i wipe data i cache + dalvik), da bi se nakon toga (primoran sam) vratio na JS5. Na taj JS5 sam uz odgovarajući voodoo kernel instalirao darky 9.4! Izgleda je bio problem što sam na JS7 sa kog sam probao da odem na darky 9.4 imao hardcore kernel. Ja bar kontam da je to bio problem!

Inače, sada sve šljaka sjajno. Ubacio sam i swype i nema errora. Sve radi odlično. Baterija uz 3g mrežu (dakle samo je uključena 3g i non stop radi, odnosno nikad je ne gasim) izdržava ravno 24h! Sa tim sam zadovoljan i u fazi sam kalibracije baterije, te mislim da ću uspeti da izvučem i više od 24h.

@VladaP85: post1: hvala, nisam znao da se to odnosi i na moj slučaj. Naime mislio sam da kada instaliraš darky (odnosno custom rom), i kada uradiš restore, da će vratiti sve kako si i dobio sa tim castomom... ako me razumeš. Mislio sam da odlaze samo podešavanja a ne instalacije koje su došle sa preinstaliranim romom... Ok sad znam :)
Druga stvar, ništa ja neću s.ebati, samo sam u fazi učenja android-a i tih romova (BTW, da pitam da li ovako isto funkcioniše i sa HTC telefonima i ROM-ovima. Hoću da ubacim drugu na DHD swype, a tel bi trebalo da ima CWM?). I naravno da ću menjani romove dok ne nađem onaj koji mi najviše odgovara. A opet, ne menjam ih jer nešto izvoljevam, nego jer imam problem sa baterijom.

@alexa021: Naravno da si u pravu. Što ih više postavim (pitanja) to ću bolje savladati gradivo iz Andorida i "kako flešovati ROM" :)

@mark: Sada ni kod mene nema tih bagove koje sam ranije naveo.

Znači telep ti preporučuješ JS8cheers,a reci mi samo posle toga više nema srpski meni i jezik u telefonu:S:!!Nadam se samo da neću napraviti isto:wc: kao sa i7500 posle flešovanja pa imam malu dozu i straha jer ne bih imao ponovo toliko novca da odvojim za telefon a i moja draga bi me:smack:!!

negde kažu čekiraj polje i odinu re-partition a negde kažu ne pa koga da slušaš u p???? m???????:mad: evo ovo sam pročitao na jednom mestu za fleš XWJS8
DO NOT tick Re-Partition
Check if both Auto Reboot and F.Reset Time are ticked.(both are ticked by default):S:

Poslednja izmena:
Znači telep ti preporučuješ JS8cheers,a reci mi samo posle toga više nema srpski meni i jezik u telefonu:S:!!Nadam se samo da neću napraviti isto:wc: kao sa i7500 posle flešovanja pa imam malu dozu i straha jer ne bih imao ponovo toliko novca da odvojim za telefon a i moja draga bi me:smack:!!

negde kažu čekiraj polje i odinu re-partition a negde kažu ne pa koga da slušaš u p???? m???????:mad: evo ovo sam pročitao na jednom mestu za fleš XWJS8
DO NOT tick Re-Partition
Check if both Auto Reboot and F.Reset Time are ticked.(both are ticked by default):S:

Ja sam flešovao Doc ROM JS8 preko CWM-a, ne preko odina. Nećeš više imati srpski jezik (meni nebitno).

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

@alexa021: Naravno da si u pravu. Što ih više postavim (pitanja) to ću bolje savladati gradivo iz Andorida i "kako flešovati ROM" :)

Nemoj da se ljutis, ali nije poenta u tome sto postavljas dosta pitanja, vec je problem sto zelis te odgovore takoreci na tacni. Zelis da sazvacemo materiju umesto tebe i da ti damo precizan odgovor sta i kako, i ti to samo slepo da ispratis. Koliko je vremena proslo od tvog uzimanja telefona a jos se nisi osamostalio i neces se osamostaliti dok ne probas sam da naucis gradivo. Kapiram da nekima android ide bolje, nekim losije ali zato postoje forumi gde ce se potrebne informacije pribaviti, prvi forum je xda. Mnogo je bolje kad sam znas nesto da uradis, a da ne pitas za svaku sitnicu da li smem ovo, sta treba da uradim ovde i slicno.

Niko se nije rodio naucen, i mi smo morali da ulozimo neki trud u trazenju odgovora na nasa pitanja, jer za sve sto trazis neko je verovatno negde pitao i dobio odgovor, a citanjem tih odgovora sam ucis nove stvari. Jos jedna stvar je da dosta ljudi nije vesto u koriscenju googla, postanu frustrirani jer iz par pokusaja nisu nasli ono sto im treba, pa im je lakse da pitaju na forumu i dobiju konkretan odgovor od onih koji se dobro snalaze u googlanju :) . Znanje je tu na internetu, samo trebate da ga pronadjete, a google ce vam pomoci u tome heh.

Evo flešovao sam usred noći i *** nisam ja te sreće da sve prodje kako treba šta sam sad uradio,sve sam odradio lepo da prepozna drivere,pokrenuo odin ubacio pit file,ubacio onaj jedan tar u pda štiklirao re-partition i sve je krenulo i završilo dobro medjutim kada se pojavi ono zeleno pass i telefon se restartuje piše;

E:can't mount\dev\block\stI10
(invalid argument)
E:copy_dbdata_media:Can't mount DBDATA

your storage not prepared yet.Please use UI menu for format and reboot actions:
copy default media content failed.

naravno pomoć je dobrodošla,uradio sam wipe data\factory reset i format cashe pa reboot system now ali se pokrene telefon dodje do onog S i onda ništa samo vibrira povremeno;black screen

POMOĆĆĆĆĆĆĆ!!

TouchWiz4.0 ipak donosi neke novine :) Mnogo su dobre, ali ne znam koliko i korisne. Nisam ranije pročitao, ali mi se čini da SGSII ima i žiroskop.

@Gizmor: Ok. Slažem se sa tobom u većini stvari, zato što ovo nije moj prvi forum, te zbog toga sa tobom saosećam. Znam kako je kada dođu "novi klinci" i kada traže pomoć, koja im se često nalazi ispred nosa. ALI... ne kapiraš suštinu mojih pređašnjih pitanja (sad se već smatram iskusnim :) hehe), a ona je:
a) istina je da se osnove nalaze u nekom tutorialu,
b) istina je da se ti tutoriali nalaze, prvenstveno na google, a potom i na (recimo) XDA,
c) ali nigde (a stvarno sam listao taj XDA) ne piše, recimo da li je "dozvoljeno" sa custom, preći na stock i kojom metodom. Svi tutoriali su u glavnom kako da uradiš nešto, i to najuobičajnije, kako da sa nečega (opet nedefinisanog) pređeš na nešto (tipa darky, etc.). Nigde ne piše da li je dozvoljeno vratiti se na stari rom i da li ćeš tom prilikom imati nekih problema, niti kakva je procedura...
(Recimo, ja prethodni korisnik iPhone uređaja, znam da ne smem da idem na novi FW ukoliko nemam sačuvan stari SHSHs, a isto tako i ukoliko nema unlock + jailbrake. To za android nigde nisam našao (bez obzira što je opensource). Nigde nisam našao šta je dozvoljeno, od čega treba da se kloniš, itd.)

Sve ove stvari (pod c) ), se nekako podrazumevaju da ti već znaš.
Opet kažem, možda ja grešim, možda to negde i piše, ali za početnika to su veoma kompleksni odgovori.

A evo ti još jedan bolji primer. Ti si (uzmimo za primer) ovde od samog starta (pojavljivanja telefona, otvaranja teme, itd.). Pratiš sve postove, jer te zanimaju, jer si naravno među prvima došao do ovog telefona.
Dolazi neki "novi klinac" koji je nedavno uzeo telefon i hoće da nauči nešto o njemu. Da li je po tebi fer, da čovek sedi i čita 5200+ postova (da bi došao do nekog jednostavnog odgovora), ili da postavi par jednostavnih pitanja, koji se možda i ponavljaju, jer tema od 5000 postova mora da ima i ponovljenih pitanja, jednostavno statistički? Ako je ovo forum, onda ta vrsta diskriminacije (sedi, čitaj i ćuti; ne pitaj ništa, koristi search, itd.) jednostavno poništava samo značenje reči forum.

I još nešto, ja koji sam sada shvatio neke stvari, naučio nešto zahvaljujući onim userima kojima nije bilo teško da mi odgovore i pomognu mi oko problema, moći ću da i ja pomognem novim userima kojima je potrebna pomoć. Zar ne?

Poslednja izmena:
Evo flešovao sam usred noći i *** nisam ja te sreće da sve prodje kako treba šta sam sad uradio,sve sam odradio lepo da prepozna drivere,pokrenuo odin ubacio pit file,ubacio onaj jedan tar u pda štiklirao re-partition i sve je krenulo i završilo dobro medjutim kada se pojavi ono zeleno pass i telefon se restartuje piše;

E:can't mount\dev\block\stI10
(invalid argument)
E:copy_dbdata_media:Can't mount DBDATA

your storage not prepared yet.Please use UI menu for format and reboot actions:
copy default media content failed.

naravno pomoć je dobrodošla,uradio sam wipe data\factory reset i format cashe pa reboot system now ali se pokrene telefon dodje do onog S i onda ništa samo vibrira povremeno;black screen

POMOĆĆĆĆĆĆĆ!!

Jel si sredio?

Ma nisam ljudi sredio spavao sam do sada,cele noći sam bio budan i nervirao se.Šta sad da radim ***!!Neće i dalje a firrmware sam stavio onaj tar XXJPY i posle flešovanja sve prodje OK i pojavi se zeleno pass ali kada se telefon restertuje umesto da pokrene sistem on udje sam u recovery i prikaže ono can't mount...Onda sam pokušao ponovo sa drugim fw XWJS8 i sve ponovo prodje OK zeleno pass ali kada se telefon restartuje umesto da se pokrene on udje u recovery mod i opet ono can't mount...Ne znam šta da radim,pomoć bi mi dobrodošla!!

Lepo sam se juče bio razmišljao da odem do servisa i da oni ubace 2.2 ali eto djavo:-devil-: mi ne dade baš iz razloga što sam bio sjebao i7500 posle flešovanja!!:mad:

Poslednja izmena:
Evo kada treba repartition da se uradi ja radim ovako:
1) skineš ovo odavde http://forum.benchmark.rs/showthrea...y-S-GT-i9000&p=2349460&viewfull=1#post2349460
2) flešuješ kako ovde piše http://forum.benchmark.rs/showthrea...y-S-GT-i9000&p=2349744&viewfull=1#post2349744
3) skineš jpy stock rom i flešuješ ga bez repartition (onaj rom u jednom tar fajlu)
4) rutuješ ga pomoću chainfire roota http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=9920908&postcount=3
5) skuvaš doc rom i staviš njega

Poslednja izmena:
A da li mogu ja sve to samo da ne stavljam kuvani rom tj. da ostane stock rom i da ne zaboravim tamo na slici onom čoveku nije hteo recovery mod nego se pojavi ono znak uzvika a kod mene hoće i recovery mod i download mode normalno samo što neće da pokrene sistem posle reboot sistem now znaš ono.

Vrh Dno