Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Stigao sam do 183. strane i dushu nemam vise da citam :(

LM...mnoge stvari sam skapirao,root-ovao fon sa z4root 1.3.0 ali mi trebaju kratki uputi:

Uzeo sam Galaksiju u MTS- u i kad pogledam firmware u fonu :

BASEBAND I9000XXJM1

KERNEL 2.6.29 root@SE-S603 #2

build number ECLAIR.XFJM6

PDA: I9000XFJM6
PHONE: I9000XXJM1
CSC: I9000XFJM3

Dal je moguce da Kies ne nudi update toliko starog firmware-a??? :zgran: Product Code : PCODE: GT-I9000HKDTSR

Za svaki slucaj sam nasao na netu CSC,PDA i PHONE istog (XFJM6 je FW right? ),backup-ovao u komp efs folder

Hocu da flashnem fon ,ali mi samo recite cime prvo na ovaj FW??? Jel mogu odmah da tresnem zadnji stock 2.2.1 na primer ili neki kuvani??? ili mora postepeno po odredjenim FW-ima? ...ili koji sa srpskim swype-om?

Ili posto mi je nov fon da se strpim malo da vidim dal ce tel da pokaze neke anomalije ,ako ne daj boze bude morao da ide na reklamaciju?

Ja sa stvarno izvinjavam ako je bilo slicnih pitanja,trudim se da sve pohvatam,trenutno sam otvorio notepad i hvatam beleske :d:D ,ali glava mi je ko TV 52" trenutno...flashovao sam ranije Winmo fonove,ali dok ne udjem u kolosek sa androidom mora da bude ovako :wall:

Hvala unapred svima.

mozes odmah zadnji stock ako njega hoces pa se malo igraj jos koji dan, valjda ce i ginger najzad

Ne moras nista postepeno mozes odma ubaciti custom rom. Evo ti ukratko kako najlakse da odradis:

- prvo flashujes kernel uz pomoc odin-a, jedan od popularnijih voodoo (http://project-voodoo.org), s njim dobijas root i cwm (ClockworkMod recovery) .

- kad dobijes cwm dalje ti je lako, skines bilo koji c-rom (http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=665), ubacis ga na telefon, odes u recovery (cwm) nadjes zip roma i flash.

To su ti ukratko osnovni koraci, ako ti nije jasno google :D pa pitaj.

^^^ Hvala obojici,ali postavljaju se pitanja:

Voodoo stable 5.5 for Froyo is now available
- a ja imam Eclair ...moze da se stavi taj kernel na Eclair ROM? Koliko sam ja skapirao,trebalo bi prvo flash preko Odina na stock Froyo pa onda na neki custom? Kapiram da sada kada je 2.2 poodmako nema smisla da flashujem 2.1 romove?

Ko voli darky rom ima nova verzija 9.4 bolja, brza, i sa duzim trajanjem baterije, bar tako kazu. Ja sad skidam pa cu probati sta kako funkcionise. http://www.multiupload.com/FEPWSRSGGG
Changelog

Based on latest XWJS8
Faster UI, smoother experience.

Introducing Dark Voodoo Kernel
- Made by ficeto [Team Darky Dev]
- Based on Voodoo 5.5 [by supercurio]
- Voodoo Sound 5.5
- Usual Tweaks and Hacks like BLN etc.
- Rewritten Recovery [mount scripts, other more reliable scripts, new graphics, new UI]
- Reported very good battery life [3.5 days with heavy use]
- Speed of Voodoo, means: blazing speed

Included my RAM Hack Script [more free RAM and less lags]
Dozens of my new build.prop scripts [faster, more stable, better]
Reworked zipalign binary and scripts [faster startup, apps use less RAM // thanks Bo$s]
Cleanued up /system [sysctl etc.]
4 completely new Ringtones / Alarm Sounds and 1 new SMS sound [I spent more hours on those than on the ROM]
Speed Improvements for internal & external SD-Card // up to 1.5x speed [faster mediascanner etc. // thanks ickyboo]
Fixed Bluetooth A2DP Connectivity [thanks ickyboo and spoidar@xda]
New Bootanimation by Goldieking [best he has done so far! you'll be impressed...]
New HQ 960 x 800 Wallpapers I've custom collected
Disabled increasing ringtone [like it was in v9.2]
Changed call connect / disconnect sounds [Samsung default now]
Updated update-script
Implemented FuguTweaks for more speed [Gingerbread 2.3.3 smoothness]

Ima i verzija 10 beta 3 koja je zasnovana na android 2.3.2 pa ko voli moze da proba , ja cu sacekati stabilnu verziju . :)

Da, skroz je dobar, ali ima bug (ili ga imam ja)... kada pozovem, automatski uključuje snimanje (record), i kada prekidam razgovor obavezno se zaglupi i moram force close. Ako hoću da prekinem snimanje u toku razgovora, opet se zaglupi... Probaću ponovo da uradim flash ovog rom-a, a dotle, je li nekome poznato kako se ovaj problem rešava?

I možda sam primetio još jedan bug, a to je da nije hteo da mi uradi format sd card... Morao sam iz CWM...
Sad ću da uradim factory reset iz samog telefona (ne iz cwm) pa ću da vidim da li ima poboljšanja...

EDIT: Kako sam uradio reset, tako je sve nestalo... i launcher i voodoo sound app i sve što je inače došlo sa 9.4, dakle mora FLASH!

Poslednja izmena:
Darky radi na fix-u, sada je u procesu testiranja.

Ni jedan od ovih bagova a i uopste.

Da, skroz je dobar, ali ima bug (ili ga imam ja)... kada pozovem, automatski uključuje snimanje (record), i kada prekidam razgovor obavezno se zaglupi i moram force close. Ako hoću da prekinem snimanje u toku razgovora, opet se zaglupi... Probaću ponovo da uradim flash ovog rom-a, a dotle, je li nekome poznato kako se ovaj problem rešava?

I možda sam primetio još jedan bug, a to je da nije hteo da mi uradi format sd card... Morao sam iz CWM...
Sad ću da uradim factory reset iz samog telefona (ne iz cwm) pa ću da vidim da li ima poboljšanja...

EDIT: Kako sam uradio reset, tako je sve nestalo... i launcher i voodoo sound app i sve što je inače došlo sa 9.4, dakle mora FLASH!

Ok zbog bugova morao sam ponovo da uradim flash, međutim skroz je nešto izbrljavio pa sam se vratio na stock JS7... e sad, zanima me da li mogu odmah da uradim flash na darky 9.4 ili pre toga moram da ubacim speedmod kernel (ili voodoo)? Ili ne moram jer 9.4 u sebi već ima vooodoo... taj deo mi sad nije jasan... Neko gore reče da je probao sa speedmod-om i da će probati sa voodoo... Šta mi je činiti?

Kada uradis factory reset telefon ti brise apsolutno sve aplikacije(sem sistemskih) i podatke iz telefona(kontakte,apn,...), cak te i upozori na to. Tako da ti je to normalno... To je kao kad bi rekao formatirao sam hard disk i posle toga mi je sve nestalo sa njega...
A ja na Darky-ju 9.4 nemam bas nikakvih bagova,a ni sa jednim pre,bar ne takvih... Neko je ti je u sali reko mislim na pocetku da ces ti brzo s*ebati taj telefon,ali ti se izgleda trudis da to ispunis :D Salu na stranu, cini mi se da si imao dosta problema sa dosta romova do sad,i ne znam sta radis sa njima, ali mozda ne bi trebao toliko da eksperimentises ako nisi siguran sta radis...

Poslednja izmena:
Pored toliko pitanja koje je postavio, nije moguće da ne zna šta radi :) Šalim se:Klanjanje

Kada uradis factory reset telefon ti brise apsolutno sve aplikacije(sem sistemskih) i podatke iz telefona(kontakte,apn,...), cak te i upozori na to. Tako da ti je to normalno... To je kao kad bi rekao formatirao sam hard disk i posle toga mi je sve nestalo sa njega...
A ja na Darky-ju 9.4 nemam bas nikakvih bagova,a ni sa jednim pre,bar ne takvih... Neko je ti je u sali reko mislim na pocetku da ces ti brzo s*ebati taj telefon,ali ti se izgleda trudis da to ispunis :D Salu na stranu, cini mi se da si imao dosta problema sa dosta romova do sad,i ne znam sta radis sa njima, ali mozda ne bi trebao toliko da eksperimentises ako nisi siguran sta radis...

- Reported very good battery life [3.5 days with heavy use]

Kako ***** Darky, uf... To je kao onaj što je postovao ovde da mu 8 dana drži baterija.

skoro dva dana i baterija na 100% ma jeeeeesteee...:/ Darky svakim romom pocevsi od sedmice produzava vek baterije,da je sve bilo kako je pricao do sada bi verovatno dogurao do mesec dana with heavy usage...:wc:

skoro dva dana i baterija na 100% ma jeeeeesteee...:/ Darky svakim romom pocevsi od sedmice produzava vek baterije,da je sve bilo kako je pricao do sada bi verovatno dogurao do mesec dana with heavy usage...:wc:

Pa da budem iskren, i meni je cudno. Verovatno se nesto zbrljao indikator baterije, ali cu ga namerno pustiti dok se ne pobuni da je prazna baterija ili se ugasi tel.

Mene baš zanima da li ovima što baterija traje po par dana upale ikada koju igricu, navigaciju, puste koji klip, slušaju muziku na telefonu?

Poslednja izmena:
Kakva crna igrica! :) Stave ga u flight mode, ubace u fioku i vade ga na 6 sati da vide koliko im je ostalo..

Cemu to kada ukucas ime ulice latinicom i bez nasih slova svejedno ti izbaci tacan rezultat iako je ulica napisana cirilicom?

Aha, ok onda skini sa marketa Gingerbread keyboard. Kada skines i instaliras idi u Settings>Locale and text>Gingerbread keyboard>Input languages>Српски (Србија).

Da prijavim, ni kod mene nema ni jedan od opisanih bug-ova , baterija traje duze, ceo dan izdrzi sa 3g ukljucenim, 2 sata muzike i 1,5 neta i na kraju dana imam 30, 40 posto baterije. Rom radi brze i stabilnije, tako da ko hoce da proba slobodno.

Evo napokon posle dugo cekanja da se pridruzim i ja malo i nisam kupio u kesi od bureka:D već preko MTS-a!!E sad da li ostati na ovoj verziji njegovoj fabričkoj ili nešto menjati i ako menjati KAKO????
2.1 update1
i9000 XXJM1
broj podverzije;XFJM6
ECLAIR HVALA društvo!:banana:

Inače prvi utisci su super,naravno bolji i brži telefon do sada nisam imao!!

Poslednja izmena:
Evo napokon posle dugo cekanja da se pridruzim i ja malo i nisam kupio u kesi od bureka:D već preko MTS-a!!E sad da li ostati na ovoj verziji njegovoj fabričkoj ili nešto menjati i ako menjati KAKO????
2.1 update1
i9000 XXJM1
broj podverzije;XFJM6
ECLAIR HVALA društvo!:banana:

Inače prvi utisci su super,naravno bolji i brži telefon do sada nisam imao!!

Flashovasnje je stvarno prosto...ALI uzmi prvo lepo kao ja,i kreni od 1. strane POLAKO - da bi ti sve stvari u glavi bile jasnije,i naravno ,da ne bi nesto zayebo... Ovo ti pricam iz iskustva jer,iako sam ranije flashovao telefone-androide nisam,tako da me nije mrzelo da citam prvo sve ovo par dana pa da se na kraju odlucim da flashujem fon... A prvo sam malo istrazivao -sto fon -sto internet po ovom pitanju i na kraju mi se sve samo kazalo...

Sa tog stock firmware-a koji imas (a imao sam ga i ja) sam po ovom uputstvu otisao na JPY Froyo...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=818556

a potom sam na http://romkitchen.org/ skuvao sebi rom i evo cackam tel vec neko vreme...posle tog starog stocka-ovaj custom rom je preporod :):guitar:

Koliko sam mogao da primetim citajuci ovih dana- sve sto ti padne da pitas- NEMOJ- vec je pre tebe neko pitao- i objasnjeno mu je ...tako da za sve gde zapnes- SEARCH ...

Eto...prenosim ti neko moje iskustvo,gledao sam da ne budem toliko lenj po ovom pitanju i isplatilo se :)

P.S.
Ako nekog zanima skuvao sam sledece:

*NEW* XWJS8 v9.9.5 WIPE
TSRSerbia (mt:s)
Hardcore's Kernel *RECOMMENDED*SpeedMod K13C with HZ=500
ZSJPG Modem
Apps- to je vec relativna stvar,tako da ,mislim da to nije bitno u ovom trenutku - jedino bitno je da ima Swype JPA (srpski)
Non Increasing Ringtone
Voodoo Sound
WPA Supplicant Standard
Generation X v1.14
default boot animation

Nazad
Vrh Dno