E pa ovako... da odgovorim svima
Nešto se ipak p.j.b.lo prilikom ubacivanja tog darky-a 9.4, i ti bug-ovi su bili prisutni. To sam provalio, jer sam prvo vratio na stock JS7, a i tada sam ima iste ili slične bagove (iako sam iz CWM uradio i wipe data i cache + dalvik), da bi se nakon toga (primoran sam) vratio na JS5. Na taj JS5 sam uz odgovarajući voodoo kernel instalirao darky 9.4! Izgleda je bio problem što sam na JS7 sa kog sam probao da odem na darky 9.4 imao hardcore kernel. Ja bar kontam da je to bio problem!
Inače, sada sve šljaka sjajno. Ubacio sam i swype i nema errora. Sve radi odlično. Baterija uz 3g mrežu (dakle samo je uključena 3g i non stop radi, odnosno nikad je ne gasim) izdržava ravno 24h! Sa tim sam zadovoljan i u fazi sam kalibracije baterije, te mislim da ću uspeti da izvučem i više od 24h.
@VladaP85: post1: hvala, nisam znao da se to odnosi i na moj slučaj. Naime mislio sam da kada instaliraš darky (odnosno custom rom), i kada uradiš restore, da će vratiti sve kako si i dobio sa tim castomom... ako me razumeš. Mislio sam da odlaze samo podešavanja a ne instalacije koje su došle sa preinstaliranim romom... Ok sad znam

Druga stvar, ništa ja neću s.ebati, samo sam u fazi učenja android-a i tih romova (BTW, da pitam da li ovako isto funkcioniše i sa HTC telefonima i ROM-ovima. Hoću da ubacim drugu na DHD swype, a tel bi trebalo da ima CWM?). I naravno da ću menjani romove dok ne nađem onaj koji mi najviše odgovara. A opet, ne menjam ih jer nešto izvoljevam, nego jer imam problem sa baterijom.
@alexa021: Naravno da si u pravu. Što ih više postavim (pitanja) to ću bolje savladati gradivo iz Andorida i "kako flešovati ROM"
@mark: Sada ni kod mene nema tih bagove koje sam ranije naveo.