Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

na ebay-u imas za smesne pare bolje stvari....gde ces da das 600din + 200din postarinu, za nesto sto je EM DEBELO I RUZNO, em jevtinije mnogo na ebay-u

Ma idi bre sa ebay-om, kad treba da gledaš u pasulj da li će da te ocarine ili ne. Dok ne uđemo u EU, e-bay ostaje za siničice vredne do 20 usd...

Ja sam samo pitao da li je to neko možda koristio...

Možeš da obrišeš aplikacije iz /system/app .Teba ti root i root explorer.
Thx m8

Utisci posle 24h korišćenja JPK firmwarea:

- brži je nego svi prethodni Froyo firmware-i, primetno, JPH i JPC nisam mogao da koristim koliko su bili bagoviti
- UI je lepo sređen
- Quadrant 1004 bez lagfixa, sa OCLFv2 ~1800, Linpack 14
- GPS nisam još uvek probao, nisam imao prilike, uradiću sutra test pa ću javiti kako se ponaša I
- Izostavljena neka slova sa strane kada se skroluje u kontaktima, iritira poprilično
- Nema srpske tastature i srpskog jezika (zbog toga sam stavio HTC_ime mod za Froyo koji ima naše karaktere)
- Baterija za sada malo bolja nego na JM8, videću posle intezivnijeg korišćenja, danas sam 20 minuta razgovarao, oko 30 smsova i sat vremena slušanja muzike, plus mi je ekran bio uključen 40 minuta sada je na 83%
- Product Code se menja na KOR, obavezno backupovati /efs/ folder

Deodexovao sam rom, rootovao, stavio 2e recovery, circle battery i stock lockscreen, za sada je sve stabilno, ostaje još taj GPS da probam da vidim da li ću ostaviti ovaj rom za svakodnevno korišćenje.

Ako vas nešto još zanima, pitajte. :)
Zanima me kako samo linpack 14, posto nexus one sa 7 sa froyom ode na 40? Cuo sam da to ima veze sa JIT-om koliko sam shavtio, sad ne razumem se bas u cemu je trik tu.

Danas sam kafao sa Otacem i Illidanom. Mogu da kažem da je Galaxy S vrhunski telefon. Neverovatno koliko je lepo upakovan, tanak i lakši od HTC Desire. Definitivno ne uzimam iPhone 4. :)
Kao sto sam vec par puta napisao da je iPhone neopravdano skuplji za toliko, a ako imas priliku stavi jedan pored drugog i vidi razliku u ekranu. Veruj mi velika je...

I ja pocinjem tako da mislim nakon par sati provedenih u maltretiranju (ortakovog) SGS-a a i s obzirom da mi je neki deal za iPhone 4 propao... Jos samo da je malo manjih dimenzija i da su onu zadnju stranu/poklopac malo bolje uradili - bio bi savrsen. Sreca ide zima, pa moze da se nosi u jakni :D
Veci jeste ali kad ih oboje drzis u ruci videces kolika je razlika u tezini. SGS kao da je laksi 50g, a ne samo 20g.

haha ljubi te OTAC...
i ja sad posle launcherpro,presao na launcherproPLUS..... dupe glava koliko se razlikuju.LPplus je sigurno 5 puta bolji. (Fala ilidane za ovo)

@Mobilx:
provericu to za youtubeHD...fala :)

ovim telefonom sa p-r-e-z-a-d-o-v-o-lj-a-n!

Jos da mi neko od vas posalje link sa komplet uputstvom za flesovanje s Froyom.... gde bi sreci kraj bio.

P.s. Igrao sam se ja ranije sa iphone4 (nastavljam se na skotove reci) i zaista vrhunski fon.. Ne mogu da kazem da li je bolji/losiji,ali mogu reci da mozda i ako je zanijansu bolji, razlika od MINIMUM 200eura izmedju ova 2 fona niti je opravdana zbog malo vise pixela i led mini blica,niti je fer da najmanje 550-750 eura kosta po drugim drzavama i 750+eura kod nas...
Realno,volim iPhone jako i sam koristio 3g pa 3gs,al mu je galaxy zviznuo prejak samar,da sve odzvanja.
Laku noc,poz sa galaksije xD
Ma zeznuo si se, trebao si da uzmes Desire HD :)

Licno bi ti bacio telefon da ovo kupis, pa pogledaj kako je ruzno. Imas na amazon co uk svasta....

Ima li nekih vesti za official froyo?

na ebay-u ja STALNO KUPUJEM!
ali stalno
nikad mi nikakve maskice i slusalice za fon i tako ta manja pakovanja nisu carinili...
ne brini se....
ako kupish veliku/tesku knjigu npr za 30-40e (neku enciklopediju ili bilo sta tog formata npr) velike su sanse jer BODE OCI...

sva ova sica NIKAD se ne ocarini.

na ebay-u ja STALNO KUPUJEM!
ali stalno
nikad mi nikakve maskice i slusalice za fon i tako ta manja pakovanja nisu carinili...
ne brini se....
ako kupish veliku/tesku knjigu npr za 30-40e (neku enciklopediju ili bilo sta tog formata npr) velike su sanse jer BODE OCI...

sva ova sica NIKAD se ne ocarini.

Do koje vrednosti si najskuplje pazario?

Offtopic: Btw, ne verujem da niko nije moderatorima zatražio podršku za tapatalk, to je procedura od 10min, a vBulletin to podržava, zna li neko nešto o tome?

Neko je imao primedbu na listu kontakta na froyo :) lcd density na 200 i stvar rešena. Mana je dialer koji se ne razvlači preko celog ekrana i neke aplikacije. Posle ovoga ja se ne vraćam na default 160.

Prilozi

• SC20100925-113006.png
    SC20100925-113006.png
    67.3 KB · Pregleda: 94
Imam ja nekoliko pitanja;)
1. Koji si .pit koristio pri flashovanju,
2. Da li si čekirao raparticiju,
3. Koji si root metod koristio i da li je root pravio bilo kakve probleme u /system folderu
4. Koji htc_ime mod koristiš?

1. 512
2. Da.
3. Ovaj root, nikakvih problema nemam, sem što ako hoćeš da brišeš nešto iz system/ moraš da ga remountuješ kao rw, ima i aplikacija za to.
4. ovaj

Ko je sledeci - drajver? :D:D:D

Pu, pu, ne prizivaj. :D

Zanima me kako samo linpack 14, posto nexus one sa 7 sa froyom ode na 40? Cuo sam da to ima veze sa JIT-om koliko sam shavtio, sad ne razumem se bas u cemu je trik tu.

Mislim da JIT više ubrzava Snapdragon (procesor kod Desire npr.) nego Hummingbird (procesor kod Samsunga).

----------

Elem, probao sam GPS danas. Čini se da stabilno radi, vozikao sam se malo po gradu i sve je normalno pokazivao, evo iz GPS Testa (to je tek kada je uhvatio lock):

IP0S6.png

Do koje vrednosti si najskuplje pazario?

Offtopic: Btw, ne verujem da niko nije moderatorima zatražio podršku za tapatalk, to je procedura od 10min, a vBulletin to podržava, zna li neko nešto o tome?

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=230974&highlight=tapatalk

Ja sam dao svoj glas. Ideja je odlična. Sad ili nikad :whip:

djurkash je napisao(la):
1. 512
2. Da.
3. Ovaj root, nikakvih problema nemam, sem što ako hoćeš da brišeš nešto iz system/ moraš da ga remountuješ kao rw, ima i aplikacija za to.
4. ovaj

Hvala,
Sada su neke stvari jesnije. Poenta je da i ostali proizvođači stavljaju /system na ro. Dakle to nije problem već normalna pojava.
Još kada bi neko objasnio koja je razlika između 512.pit i 803.pit bilo bi dobro.

Jesi li video negde na xda da se neko bavio modovanjem dialera za sgs? Bilo bi dobro kada bi mogao da se razvuče na lcd density=200

Da se i ja pohvalim,konacno u mojim rukama Galaxy S.Kad malo prostudiram dacu i ja svoj sud.Sad jedino sto me nervira je ocajan punjac koji dolazi uz telefon.Posle 2h jedva da je presao polovinu ovom tempom trebace mu skoro 4h.Kako se ovo kod vas ponasa.

Kod mene se napuni za 2 sata, mozda malo vise, ali nisam se time zamarao, mene vise brine potrosnja baterije, sad kad sam ga "prikacio" na net ne moze ni dan da izdrzi, ali dobro to pripisujem prevelikoj navali na njega sa moje strane, znate kako je kad se novi uređaj kupi :D

Imatel kakve aplikacije za preporucit, novi sam na androidu i nemam za sad puno instaliranih.

Za sad imam:
b92
msn talk
apn on/off
Asphalt 5
Adobe reader
NetCounter
Realplayer (malo me razocarao)
file manager
Documents to go
Nfs Shift

Nfs i Asphalt 5 su stvarno predobre i zarazne igre, ko nije probao toplo preporucujem :D

Jel vrijedi skinuti Launcer pro i trebal za to rootovat mob. il sam obicna instalacija ?

ae mi na pm posalji gde si skinuo shift :D

skini laucher pro, nije potreban root, ali trebas da skines i home switcher posto preko njega ide switchovanje UI

obavezno skini astro file manager, compass, google sky map, real calculator(moze da posluzi)...nije bas da imas ogroman izbor 'najhitnijih' aplikacija, ali bi ovo trebalo imati u mobu cisto za svaki slucaj

Poslano :D

PS: koja je razlika između astro file manager i file manager?

Poslednja izmena:
astro je nekako 'all-in-one' ....apk install, image viewer....ultimate tool :)

* upravo sam instalirao nfs...radi igra lepo, ali nervira me sto kontrole za jacinu zvuka na mobu ne rade kada se udje u igru...znaci moram uvek da idem u neki player program i tamo podesim media volume, u suprotnom necu nista cuti u igri ako sam ranije utisao

Poslednja izmena:
samsung ftw :)
a jos sam se bunio na krsh htc podrsku....

astro je nekako 'all-in-one' ....apk install, image viewer....ultimate tool :)

* upravo sam instalirao nfs...radi igra lepo, ali nervira me sto kontrole za jacinu zvuka na mobu ne rade kada se udje u igru...znaci moram uvek da idem u neki player program i tamo podesim media volume, u suprotnom necu nista cuti u igri ako sam ranije utisao

Ja nemam problema sa zvukom, mogu smanjit i pojacat bez problema :)

Galaxy S je napisao(la):
Za sad imam:
b92
msn talk
apn on/off
Asphalt 5
Adobe reader
NetCounter
Realplayer (malo me razocarao)
file manager
Documents to go
Nfs Shift

Nfs i Asphalt 5 su stvarno predobre i zarazne igre, ko nije probao toplo preporucujem :D

Jel vrijedi skinuti Launcer pro i trebal za to rootovat mob. il sam obicna instalacija ?
Vredi skidati samo laucherpro plus.....
Em mozes da resizeujes widgete i poredjas ih kako ti odgovara,em lepse opcije,i vise opcija....
Idi na 42., 43. stranicu u ovoj temi(ili mozda cak i malo dalje..)neko je okacio post sa 4 linka od sajtova sa krekovanim programima...
Samo udri launcherpro plus,stavi ga bilo gde na fonu i preko nekog instalera on ti pronadje na fonu instalacioni fajl gde god da si ga prebacio i kliknes install.gotova stvar

@topic: iskreno, KIES nisam ni jednom iskoristio.. Za ono sto mi treba, sasvim je dovoljno da posmatram fon kad se konektuje kao mass storage... drag-drop, copy-paste
kies = nista posebno

Poslednja izmena:
Da li smem da rootujem fon ako imam voodoo lagfix enable? Ili prvo da idem na disable, pa root, pa onda opet enable voodoo?

noob pitanje: Ako mi je fon root da li cu moci official da update froyo ili cu prvo morati da idem unroot ili ce sam official update da ga pregazi, pa cu onda morati froyo root?

Koristio bih ovaj tutorial
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=728754

@trenje help :)

Skini rock player universal ima prevode i nasa slova.Kod mene radi extra

Da li smem da rootujem fon ako imam voodoo lagfix enable? Ili prvo da idem na disable, pa root, pa onda opet enable voodoo?

noob pitanje: Ako mi je fon root da li cu moci official da update froyo ili cu prvo morati da idem unroot?

Koristio bih ovaj tutorial
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=728754

Možeš da rootuješ i pored voodoo metodom koji si izabrao. Voodoo menja /data u ext4 a root /system koja ostaje rfs. Dakle nema veze jedno sa drugim. Ovo čak piše i u uputstvu na linku koji si dao.

Proces rootovanja je prosto kopiranje "superuser.apk" u /system/app i "su" i "busybox" u /system/xbin. Brisanje istih je unroot. Lako se unroot-uje ako bude trebalo. Uvek možeš da flashuješ svež sistem preko odina.

Za sve ove stvari postoji određeni rizik i mogućnost gubitka garancije tako da treba razmisliti koliko nam sve to treba :-devil-:

Bilo je vec na forymu, nekome je rock bolji, nekome mvideoplayer. Ja se recimo nisam mogao sastaviti sa mvideoplayerom, pa koristim ovaj prvi

Možeš da rootuješ i pored voodoo metodom koji si izabrao. Voodoo menja /data u ext4 a root /system koja ostaje rfs. Dakle nema veze jedno sa drugim. Ovo čak piše i u uputstvu na linku koji si dao.

Proces rootovanja je prosto kopiranje "superuser.apk" u /system/app i "su" i "busybox" u /system/xbin. Brisanje istih je unroot. Lako se unroot-uje ako bude trebalo. Uvek možeš da flashuješ svež sistem preko odina.

Za sve ove stvari postoji određeni rizik i mogućnost gubitka garancije tako da treba razmisliti koliko nam sve to treba :-devil-:

Hvala

Ne znam meni se taj rock player nije svideo. mVideoPlayer mi je nekako bolji, moze da DL subtitle, ima cak da se podesava ako kasni prevod da ga manuelno podesis itd...stvar ukusa

Ju,prvo pustio sa default video playera film pa sa mVideoplayera.... Koliko je losija slika na mvideoplayeru...nije dobro renderovana..ne znam zasto. Nije fps pao ili slicno,nego nije smooth kao sa originalnim playerom..
Pustio sam neki dvdrip standard od 700mb.
Mozda je rock bolji..videcu

Ju,sad sam pogledao kako se radi rootovanje,poprilicno lako...ali 'ajde neko da mi objasni par sitnih stvarcica(nisu teska pitanja,najosnovnije):
-sta je to rootovanje? tj za cega se radi?
-jel flash-ovanje znaci stavljanje novog firmware?(tj upadate novijim OS-om ili postojecim samo "doteranijim") i da li ima veze sa root-ovanjem?
-sto se tice novog 2.2 froyo androida, da li ce biti bitno sta imam instalirano od postojecih stvari (mislim na sve ukupno lagfix, neki skuvan rom itd itd....)posto je ranije bilo prica da treba da se sve sto je instalirano skloni,a sad vidim da se cesto spominje:NECE SMETATI PRI UBACIVANJU FROYO-a

Danke

Poslednja izmena:
Zasto meni nece ovaj lagfix prebacio sam ovaj update zip fajl na root interne memorije ali nista se ne desava.
Volume up+home+power jel nesto pogresno

Pa jel odradis kasnije sa volume up/down key navigaciju do tog update.zip fajla i pritisnes na njemu kad ga obelezis HOME dugme?
Treba da ti se posle kombinacije ta 3 dugmeta pojavi recovery mode,i onda dodjes do update-a, i kliknes home na njega da pokrenes...
I kad ga rename-ujes, nemoj staviti UPDATE.ZIP nego samo u naziv UPDATE jer on ce sam prepoznati extenziju...pa ce svakako pisati u recovery-u zip
ja budala renamovao i stavio zip na kraju xD

Nazad
Vrh Dno