Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

aj na pice sutra :) da ga vidim uzivo :)

haaha :D slatko si bio nasmejao i mene i devojku pored...zajedno smo citali...

uzeo u NS-u,neki lik prodavao,nov,neraspakovan,6 meseci garancija, prvi sam ja otvorio kutiju=430e

ipak sam se ispruzio 10eura vishe od planiranog,ali prvi sam otvorio kutiju,nije ni 1 ni 2 dana star, ni SAMO PROBAN xD

osecaj otvaranja kutije (iako nicemu ne znaci) je brutalan..

Jel ima jos neki daj pusti mi broj tog lika na PM

@ilidan:
aj moze :)
u 9 idem na rodjus, moze u 15 do 8 merkator?

edit:
@hunder:
stize pm

Poslednja izmena:
ja sam na poslu do 15 i 30, merkator mi je na deset minuta
broj nisi menjao?

naravno da nisam menjao, 'e'bo nas offtopic xD
meni ne odgovara tad jer strebam....AKO BAS TI NE MOZES u 15 do 8, onda ajde u 15 do 4, iako mi je njesra tad :)

ONTOPIC: :) sad cu da vidim kako ide to sa launcherpro i lagfix.... cackam ga veceras :D

mogu ja i kasnije, ja te razumeo od 15 do 8 (20h) :D a ti si mislio u 19:45 :) moze

Ok dame ugovorite vidjanje na PM :D

Flashovao sam JPK Froyo... Izgleda bolje nego prethodna dva (JPH i JPC), videću sada kada ga deodexujem i instaliram sve aplikacije kako će da se ponaša.

Btw. opet menja product code u KOR. :d

JPK je poslednji build? Napisi malo utiske i odradi linpack i quadrant.

Aplikacije u samsung apps preko kiesa nisu za android već bada. I9000 nije podržan.
Mala ispravka - Samsung Apps (sajt) nije samo za Badu, odnosno S8500. Ima tamo aplikacija i za Omniu (I9000), Omniu Lite (B7300) i Omniu II (I8000). Samo sto ovih aplikacija, tj. podrske za ove telefone nema za nasu zemlju ;)
Treba promeniti drzavu na neku drugu (npr. UK) tamo u podesavanjima, onda se pojavljuju aplikacije i za druge modele/OS-ove.

2 OTAC:
Uh, samo 6 meseci garancije... meni se to nikako ne dopada.
Za jedan ovakav uredjaj (skup... komplexan), bez standardne dvogodisnje necemo ni da pricamo. Cak ni jedna godina ne dolazi u obzir...
Svasta tu moze da podje naopako.

@Car:
ja ga necu imati duze od nekih 7-8 meseci... tad ga prodam za nekih 280sigurnih eura(na moju stetu al samo da ode)i s tim parama uzmem npr galaxys2 uz mini doplatu...ili neki noviji kad mi istekne ugovor u telenoru
Necu da baksuziram,ali imao sam u zivotu preko 20telefona...i znate sta? ni jedan mi se nije pokvario... samo da mi ne pada,da ga cuvam, i sve ce biti ok

@tema: jel zna neko kako se podesava youtube player da pusta high quality klipove kad hvatam net preko mreze(3g)... Jednostavno,udjem u aplikaciju i ako sam na wifiju,klipovi su brutalni,a preko 3g-a, jaaako smanjeni(mislim na kvalitet)....kontam da je to odradjeno da bi brze ucitavalo,ali ne zelim tako.
Hvala

Poslednja izmena:
@Car:
ja ga necu imati duze od nekih 7-8 meseci... tad ga prodam za nekih 280sigurnih eura(na moju stetu al samo da ode)i s tim parama uzmem npr galaxys2 uz mini doplatu...ili neki noviji kad mi istekne ugovor u telenoru
Da, ali vec tada si bez garancije... :(
To ce ti ubiti prodaju, tj. cenu, znas i sam.

BTW, ne verujem da ce S2 tako brzo :)
Necu da baksuziram,ali imao sam u zivotu preko 20telefona...i znate sta? ni jedan mi se nije pokvario... samo da mi ne pada,da ga cuvam, i sve ce biti ok
Necu ni ja, nek' te sluzi bez greske... ;)

OTAC je napisao(la):
@tema: jel zna neko kako se podesava youtube player da pusta high quality klipove kad hvatam net preko mreze(3g)... Jednostavno,udjem u aplikaciju i ako sam na wifiju,klipovi su brutalni,a preko 3g-a, jaaako smanjeni(mislim na kvalitet)....kontam da je to odradjeno da bi brze ucitavalo,ali ne zelim tako.
Hvala
niko???
;(

Poslednja izmena:
(Greska,dupli post....)
btw, nema google eartha na android marketu...hm... Gde to da nadjem...
I da... Jel normalno da posle lagfixa(koji je prost za odraditi) i dalje na testu rezultat bude oko 1720? i nije bas nesto MNOGO brzi...mozda za nijansu... Hvala na odgovorima galaxy useri

Poslednja izmena:
Koju verziju YouTube aplikacije imaš? 1.6.21 ima ipciju "High quality video on mobile". Inače ova verzija dolazi uz FROYO:)

Poenta lagfix-a i nije u nekom extra povecanju brzine, vec u eliminisanju lag-a koji se povremeno javlja...

(Greska,dupli post....)
btw, nema google eartha na android marketu...hm... Gde to da nadjem...
I da... Jel normalno da posle lagfixa(koji je prost za odraditi) i dalje na testu rezultat bude oko 1720? i nije bas nesto MNOGO brzi...mozda za nijansu... Hvala na odgovorima galaxy useri

Koji lagfix koristiš i na kojoj verziji firmware?

OCLF 2.1 daje 2200 i više u eclair 2.1 a 1800 u froyo 2.2

Voodoo nisam testirao...

Koristim ovaj voodoo beta 4 ili tako nekako...
Povezen ga na lap top,otvorim kao mass storage...tamo prebacim voodoo(ne znam sad koji je,kod kuce mi je na laptopu)i rename u update... Zatim turn off, pa tri magicna dugmeta,recovery mode, select update i on odradi i krenu neki cool-robotski zvuci i zatim digne sistem.

To je to... i otvorio quadrant odma posle i ono 1720...a i mozda samo malo brze ide

P.s. Youtube je 1.5.20...

about phone:
firmware version: 2.1 update 1
baseband version: i9000BOJF1
Kernel: 2.6.29
curio@carton #666
build number: eclair.bojg3

ebem li ga, ne znam sta je sta tu, osim 2.1 androida

Koristim ovaj voodoo beta 4 ili tako nekako...
Povezen ga na lap top,otvorim kao mass storage...tamo prebacim voodoo(ne znam sad koji je,kod kuce mi je na laptopu)i rename u update... Zatim turn off, pa tri magicna dugmeta,recovery mode, select update i on odradi i krenu neki cool-robotski zvuci i zatim digne sistem.

To je to... i otvorio quadrant odma posle i ono 1720...a i mozda samo malo brze ide

P.s. Youtube je 1.5.20...

about phone:
firmware version: 2.1 update 1
baseband version: i9000BOJF1
Kernel: 2.6.29
curio@carton #666
build number: eclair.bojg3

ebem li ga, ne znam sta je sta tu, osim 2.1 androida

OK. Iz priloženog se vidi da je tvoja galaksija skinuta sa češke TMZ mreže. Da li je bila zaključana teško je reći ali povedi računa o tome kada budeš flashovao nove verzije softvera. Postoje problemi da otključani telefoni traže ponovo kod za otključavanje.
Trenutno imaš 2.1 verziju androida. Nakon update-a na FROYO 2.2 verziju dobićeš i noviju verziju youtube aplikacije.

Ovo curio@carton #666 znači da imaš voodoo lagfix instaliran odnosno modifikovan kernel koji dozvoljava korišćenje ext4.

Kucaj u terminalu mount -i.
Trebalo bi da ti je /dev/block/mmcblock0p2 on /data type ext4 ...

Što se tiče Quadrant scorea:

What is the typical Quadrant score?

Quadrant results are quite disputable but it can give a very approximate idea of the speed of your phone doing some operations.
Typical score for is between 1700 and 1800.
If you’re around 900, it means that Voodoo lagfix is disabled.

Ju koji si kralj...ali realno :) :) :)
jeste..... T-mobile animacija ikonica je kad se pali...znao sam da je skinut sa mreze, ali bar nije zakljucan jer nije otvaran bio da bi ga neko otkljucavao... e sad da li cu imati problema s froyo(2.2) ja se jako nadam da necu...
P.s. Steta sto ne moze sam youtube da se skine, a i steta sto verovatno kad flashujemo sa 2.2 androidom, sva podesavanja tipa launcherpro, pozadine, medija itd...ce biti izbrisani i moracu nanovo....
Sad je sve jasno, jos samo kad ukapiram kako se flashuje jer do sad nisam cackao...puno ste pomogli stranci mudraci ;*

Taj telefon se otkljucava pomocu kodova ili ovako, nema potrebe ni za kakvim otvaranjem

Utisci posle 24h korišćenja JPK firmwarea:

- brži je nego svi prethodni Froyo firmware-i, primetno, JPH i JPC nisam mogao da koristim koliko su bili bagoviti
- UI je lepo sređen
- Quadrant 1004 bez lagfixa, sa OCLFv2 ~1800, Linpack 14
- GPS nisam još uvek probao, nisam imao prilike, uradiću sutra test pa ću javiti kako se ponaša I
- Izostavljena neka slova sa strane kada se skroluje u kontaktima, iritira poprilično
- Nema srpske tastature i srpskog jezika (zbog toga sam stavio HTC_ime mod za Froyo koji ima naše karaktere)
- Baterija za sada malo bolja nego na JM8, videću posle intezivnijeg korišćenja, danas sam 20 minuta razgovarao, oko 30 smsova i sat vremena slušanja muzike, plus mi je ekran bio uključen 40 minuta sada je na 83%
- Product Code se menja na KOR, obavezno backupovati /efs/ folder

Deodexovao sam rom, rootovao, stavio 2e recovery, circle battery i stock lockscreen, za sada je sve stabilno, ostaje još taj GPS da probam da vidim da li ću ostaviti ovaj rom za svakodnevno korišćenje.

Ako vas nešto još zanima, pitajte. :)

Imam ja nekoliko pitanja;)
1. Koji si .pit koristio pri flashovanju,
2. Da li si čekirao raparticiju,
3. Koji si root metod koristio i da li je root pravio bilo kakve probleme u /system folderu
4. Koji htc_ime mod koristiš?

Inače kod mene jph radi ekstra. Čak sam uspeo da ga prebacim na TOP product code i da promenim CSC na poslednji za srbiju jm1.
Sa druge strane vidim da ima problema pre svega sa rootom kod jpk pa se ne usuđujem da flashujem.

Danas sam kafao sa Otacem i Illidanom. Mogu da kažem da je Galaxy S vrhunski telefon. Neverovatno koliko je lepo upakovan, tanak i lakši od HTC Desire. Definitivno ne uzimam iPhone 4. :)

I ja pocinjem tako da mislim nakon par sati provedenih u maltretiranju (ortakovog) SGS-a a i s obzirom da mi je neki deal za iPhone 4 propao... Jos samo da je malo manjih dimenzija i da su onu zadnju stranu/poklopac malo bolje uradili - bio bi savrsen. Sreca ide zima, pa moze da se nosi u jakni :D

Poslednja izmena:
Danas sam kafao sa Otacem i Illidanom. Mogu da kažem da je Galaxy S vrhunski telefon. Neverovatno koliko je lepo upakovan, tanak i lakši od HTC Desire. Definitivno ne uzimam iPhone 4. :)
Citam ovo sto si napisao, i krstim se vala i levom i desnom rukom... :zgran:

Ko je sledeci - drajver? :D:D:D

haha ljubi te OTAC...
i ja sad posle launcherpro,presao na launcherproPLUS..... dupe glava koliko se razlikuju.LPplus je sigurno 5 puta bolji. (Fala ilidane za ovo)

@Mobilx:
provericu to za youtubeHD...fala :)

ovim telefonom sa p-r-e-z-a-d-o-v-o-lj-a-n!

Jos da mi neko od vas posalje link sa komplet uputstvom za flesovanje s Froyom.... gde bi sreci kraj bio.

P.s. Igrao sam se ja ranije sa iphone4 (nastavljam se na skotove reci) i zaista vrhunski fon.. Ne mogu da kazem da li je bolji/losiji,ali mogu reci da mozda i ako je zanijansu bolji, razlika od MINIMUM 200eura izmedju ova 2 fona niti je opravdana zbog malo vise pixela i led mini blica,niti je fer da najmanje 550-750 eura kosta po drugim drzavama i 750+eura kod nas...
Realno,volim iPhone jako i sam koristio 3g pa 3gs,al mu je galaxy zviznuo prejak samar,da sve odzvanja.
Laku noc,poz sa galaksije xD

na ebay-u imas za smesne pare bolje stvari....gde ces da das 600din + 200din postarinu, za nesto sto je EM DEBELO I RUZNO, em jevtinije mnogo na ebay-u

Nazad
Vrh Dno