Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ma meni nece da udje u recovery mod.ne znam u cemu gresim???

zato sto ti telefon nema recovery mode....ewww, to je bila prva stavka za proveru kada sam uzimao ovaj telefon.
mislim da se na xda pojavio neki fix za to ali nisam siguran

Uzet je u vip-u verovatno su ga nekako zakljucali.Ako neko zna kako nek baci koje slovo il neka ostavi neki link i sl.

ne, nego je to neki softverski problem....dosta telefona nema tu opciju, a zasto nemam pojma, s obzirom da su zbog toga mogli da reklamiraju svoj telefon kapiram da je to nesto sto samsung nije uradio namerno

Inace,pores pitanja sa prosle strane, jel zna neko da mi odgovori kako se povecava broj karaktera u sms poruci?
krenuo malo pre da pisem drugu poruku i stigao sigurno do 3-4 poruke (ne znam tacno jer nemam carater count) i kad dostigne odredjenu velicinu (npr 1kb) pise transfering to mms format ili slicno...
Uglavnom,ja kontam da je preko to mozda normalno i isplativije,al u srbiji ja nemam MMS opciju ukljucenu,niti drug ima i ne bi mogao primiti od mene mms...
Nigde u message podesavanjima nema ni u okvirima sms dela ni mms pdesavanje npr za MAXIMAL LENGHT sms-a ili slicno
retardirano je. Ne mogu da napisem dovoljno dugu poruku jer mi prebacuje u mms :facepalm:

hvala na resenju ako neko zna

Ja se vratih na JM8 firmware + voodoo lagfix.

Jednostavno JPK mi je zatvarao aplikacije nonstop (kao da mu ponestaje memorije), GPS je počeo mnogo da brljavi (pokvario je odličan utisak) tako da sada stvarno neću više flashovati firmware dok se ne pojavi final Froyo, a to ko zna kad će.

Trenje, šta bi mi bez tebe...taman sam da nas hteo da probam jpk pošto su ga uglavnom hvalili...

Još da ubedimo ove da stave tapatalk podršku...

Pisi krace poruke :)
Mora da ima negde da se namesti

instalirao sam launcherpro plus i stvarno je dobar. Jedino mi se svidja kod touchw sto on uokviri ikonice pa budu kockice iste velicine nekako mi je preglednije. Takve podsecaju na iOS, a inace to mi je i jedina prednost iOS-a u odnosu na android. Kockasti i prelep izgled ikonica, preglednost. Takodje i folderi su im bolji, to je neko moje misljenje.

Jel si ti svestan da si upravo naveo nesto sto se najvise dizajna tice? Tacnije grafickog dizajna... Tu su momci iz applea majstori,al za funkcionalnost telefona,najmanje bitno.

Ono za foldere ok, ali koji ce ti ocin folderi za ikonice...imas razlicite ekrane pa na svaki screen stavi odredjene ikonice i TA-DA.. gotovo...
Sve ostalo meni na androidu bolje. Preglednije na dohvat rukw.
Da nema SBSettingsa kod apple-a, znas kakvo bi to njesra od telefona bilo...tj da moras svaki put kad hoces da iskljucis 3G ili wi-fi da ides u settings pa ostalo..
Glupo je sto nisu fabricki u iOS stavili nesto kao android sto ima sa onim switcherima da odmah odradis sto ti treba. Sve je nekako dizajnerski lepo na iOS,ali suvise prosto i manjka dodatnih podesavanja.
Android zaista roka

Poslednja izmena:
Ne trujte temu Appleom. :d Zezam se, meni se više sviđaju velike ikone u docku kod touchwiza, ali mi je funkcionalnost LauncherProa bolja, nadam se da će u nekoj od narednih verzija staviti mogućnost povećanja ikonica.

@OTAC

Koji program koristiš za SMS?

Da li bi neko mogao da mi da link za taj LauncherPro Plus?

Hvala! ;)

Jel si ti svestan da si upravo naveo nesto sto se najvise dizajna tice? Tacnije grafickog dizajna... Tu su momci iz applea majstori,al za funkcionalnost telefona,najmanje bitno.

Pa ja nisam pominjao funkcionalnost nigde, bas sam samo i iskljucivo pricao o dizajnu. Te njihove ikonice su ne prevazidjene, vidi se da su radjene sa puno paznje. Pogotovu one dock ikone sa odsjajem bas rokaju. Zato mi i tw jeste nekako lepsi od launchera, bas zbog tih jednakih kockastih ikonica. Pricam samo sto se dizajna tice, da ne dodje do zabune

^Hehehehe
@trenje: hmmmm.... :) pa default samsungov...nije los...ali eti nigde ni posle google-a da nadjem to.. Mesecno imam 1000free sms-a u paketu i izivljavam se.pogotovo na brzim qwerty tastaturama... Bitno mi je da ovo sredim

btw...dve stvari..
1) Kako si namestio onaj screen lock (tj unlock mehanizam) stavio si pre par strana negde screenshot
2) deder,podseti me..Koji je to album cover?? :)) znam da sam davno negde cackao al zaboravio...

^Hehehehe
@trenje: hmmmm.... :) pa default samsungov...nije los...ali eti nigde ni posle google-a da nadjem to.. Mesecno imam 1000free sms-a u paketu i izivljavam se.pogotovo na brzim qwerty tastaturama... Bitno mi je da ovo sredim

Aj probaj da u Settings u Messaging aplikaciji u opciji Creation mode stavi Restricted, mislim da to sređuje problem sa prebacivanjem u MMS, javi da li radi. :)

btw...dve stvari..
1) Kako si namestio onaj screen lock (tj unlock mehanizam) stavio si pre par strana negde screenshot
2) deder,podseti me..Koji je to album cover?? :)) znam da sam davno negde cackao al zaboravio...

1) To može samo (za sada) na JM8, JPH i JPK firmwareu, tako da ti ne preporučujem zezanciju s time, pronađi program WidgetLocker, ima sličan homescreen ili LockBot Pro (valjda se tako zove).
2) Ovaj na Avataru? King Crimson - In the Court of the Crimson King iz 1969. jedan od mojih omiljenih prog rock albuma ikada. :)

Hehehe..secam se sad... Ma ja sam u periodu trazenja sebe (ono,tinejdzer itd) slusao maidene,zeppeline,snakes... Pa sam dosta pratio sve to matoro...

A sto se tice sms-a,sve sam probao,nije u tom restricted fora....i onda odem na google i nadjem ovo,pa ne mogu da verujem, evo admin je u trecem postu odgovorio na prvi i objasnio....
http://forum.vodafone.co.uk/topic/71733-samsung-galaxy-s-text-messages-converting-to-mms/
prosto da placem...tako dobar telefon,bez i jedne mane i eto....moram da pazim da ne saljem jednu dugu,nego vise kratkih poruka...wtf xD
ccc FAIL

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim, ali mislim da ja kada sam slao jednu dužu poruku pre jedno 4-5 dana u Handcent SMS programu on nije prebacio u MMS, probaj da instaliraš Handcent, ionako je koristan program i ima Quick Reply. :p

Hahah ;)
no way....sad sam video screenshots,iphone ripoff xD
taman sam pobegao od njega,sad ponovo...
Ccc,al da,poslusacu tvoje reci i skinuti neki dobar sms program...
Laku noc,kasno je(tj rano)

Hahah ;)
no way....sad sam video screenshots,iphone ripoff xD
taman sam pobegao od njega,sad ponovo...
Ccc,al da,poslusacu tvoje reci i skinuti neki dobar sms program...
Laku noc,kasno je(tj rano)

omg, handcent nije iphone ripoff, moze da lici na iphone ali i ne mora...ima gomila opcija za customizaciju, ubedljivo je najbolji program za poruke

Jel vredi dati 425e za neotpakovan, 16gb verziju, kupljen u Svajcarskoj, sa 2 godine garancije i racunom iz radnje? Razmisljam se da li da uzmem al me nervira sto je garancija u Svajcarskoj...

Heh, bolje i to, nego ovo sto je OTAC pazario za slicne pare, ali sa tek 6 meseci garancije :p

Pa mozda ga i uzmem, covek ima i svajcarski broj sa kog me zove :), kao u fazonu ako bude problema, on stalno ide za Svajcarsku pa ce dati na servis...ali koja vajda ako se pokvari :)

Valjda nece :)

Nemo' bre da si pesimista u startu, uvek sam mrzeo to :p

Garancija je garancija, mora da je prihvate i ovde ako je validna. Ali zovi pa proveri...

Ma da je prihvate ovde nema sanse, u to sam siguran, al valjda mu nece biti nista.

to: IDEM STALNO U SVAJCARSKU xD mozes macku o rep da okacis :)

ali svakako 16gb neotpakovan i bez garancije je odlicna cena 425... ;)

uzimaj, cuvaj, ne bacaj ga po podovima i trajace....

Sutra ga uzimam, uzecu ga samo ako je stvarno neotpakovan, tj, jos uvek mu stoji ona nalepnica.

Vidim da se dosta raspravlja o garnciji pa rekoh da dam svoj doprinos. Nije mi bilo teško da skeniram svoju VIP garanciju i da vam je dam na uvid. Jano se vidi da garancija nije prenosiva na treće lice. Neznam da li je to slučaj i kod ostalih prodavaca ali kod VIP-a očigledno jeste.

Inače JPK sasvim lepo radi kod mene kao i JPH. Sigurno je najbolje radio eclair JG1 koji je došao uz telefon + OCLF. Trenje je pomenuo JPK u dobrom svetlu pa sam "ponovo" flashovao i za sada sam zadovoljan :)

Još jedna bitna stvar je ovo flešovanjie ili bilo koja neovlašćena softverska izmena (ako vas navataju) vodi do gubitka garancije.To takođe piše u garanciji.

Prilozi

• Vip_Garancija.jpg
    Vip_Garancija.jpg
    218.6 KB · Pregleda: 59
jok, ostvarljiva je, kao sto rekoh par stranica unazad, banuo sam bio kod njih, devojka mi je rekla 'zao mi je, ali ako vi niste uzeli telefon moracete da ga reklamirate u servisu koji je naveden na garantnom listu i oni ce vam dalje srediti ako je telefon u garanciji, mi nemamo nista sa time'.

tako da...vip nece da uzme telefon, ali ovlasceni servis hoce jer garancija nije vipova, nego od uvoznika. u sustini je isto s*anje, da li cu dati vipu telefon pa da ga oni salju u servis ili cu direktno da dam ljudima u servisu.

nego, jel mogu nekako da sklonim onaj 'superuser permission', s obzirom da sam bio uzeo rutovan fon...mislim, jel ima veze kako je rutovan ili moram bas da to odradim onim postupkom kojim je telefon rutovan?

Nazad
Vrh Dno