Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Jesam.

Ali.moram da.nadjem.neki tw custom rom. Ali.sa boljom optimizacijom za bateriju. Ovaj na sweet v11 je srahje zivo.

Ja sam koristio 10-tak dana sweet 10.5 black i baterija mi nije trajala ni 5 sati, vratio sam se na official i evo nekako izgura od jutra do mraka a nekad ga dopunim na poslu dok sa sweet romom sam morao i po 2x dnevno da punim.
...
Ја сам пар месеци на sweet v10 и батерија ми је у задње време катастрофа , ја трипујем да цркава полако , јел могуће да буде до рома ? Све хоћу да инсталирам нешто фришко да проверим ал ме зимр....

Ja se razmisljam da uzmem superbean ili tako nesto ali drugu verziju ne ovu sa xxlt4 .

Ja sam koristio 10-tak dana sweet 10.5 black i baterija mi nije trajala ni 5 sati, vratio sam se na official i evo nekako izgura od jutra do mraka a nekad ga dopunim na poslu dok sa sweet romom sam morao i po 2x dnevno da punim.
...
Ја сам пар месеци на sweet v10 и батерија ми је у задње време катастрофа , ја трипујем да цркава полако , јел могуће да буде до рома ? Све хоћу да инсталирам нешто фришко да проверим ал ме зимр....

Sa baterijom na official nisam imao nikad problem, ujutru kad se probudim skinem sa punjaca, izdrzi dobro maltretiranje u toku dana, nikad nisam ispod 50 min razgovora, barem 10 sms, sinhronizacija ukljucena, mailovi, brightness na 85-90%..vesti, bech, ponekad kad igram igrice onda osvezim bateriju na poslu ali kad ne igram onda izdrzi dok ne legnem i tad ga opet vracam na punjac.
Ovaj problem sa restartom se pojavio od kad sam prikljucivao neku flesh memoriju da prepravim neki word doc a fleska je bila puna virusa pa je mozda to uzrok...ne znam.

Колико ти је стар тел. ? Ја нисам имао проблема до пре отприлике месец дана а стављао сам више ромова . Телефон ми је стар годину дана ...два пуњења дневно су обавезна ...јбмлг дал цркава ...

A sad gde naci originalnu bateriju. Mogu ti naplatiti 25e a niko.ne garantuje da nije samo dobra kopija.

BGelektronik, oni su ovlasceni ili begram. Dobijes valjda sve, kakva crna kopija, kakav ebay kakvi bakraci.

Koja je cena?

Za to ces ih morati nazvati. Znam da je za S2 20e.

Колико ти је стар тел. ? Ја нисам имао проблема до пре отприлике месец дана а стављао сам више ромова . Телефон ми је стар годину дана ...два пуњења дневно су обавезна ...јбмлг дал цркава ...

Ako mene pitas star je 13 meseci.

Nema slimbean 4.4 čini mi se, ja koristim OmniROM, pored njega ima jos CM, paranoidandroid i asylum...

Ja sam trenutno na PA, spremam se da pređem na omni, interesuje me, radi li reprodukcija videa, yt, i video recording u zadnjim verzijama? Vidim da je bilo problema sa tim! Da li je to rešeno?

Ja sam trenutno na PA, spremam se da pređem na omni, interesuje me, radi li reprodukcija videa, yt, i video recording u zadnjim verzijama? Vidim da je bilo problema sa tim! Da li je to rešeno?

Pušta video i vec je jako stabilan rom, ja sam imao problema sa snimanjem video, mada sam rešio to instaliranjem lgCamere...

Ja se razmisljam da predjem na stari 2.3.6 fabricki. Samo ne znam da skinem onaj sa dr. Keton teme imam i.mobile odin. Samo ne znam za kernel da li je vec integrisan ili moram i njega da nadjem.

Kakav 2.3.6? Oćeš da predjes na 2 godine star sistem koji se vuce kao prebijena macka?

Pa ne znam nisam jos odlucio ali da cu preci na fabricki. Razmisljam dobro. Evo od 12 do sad baterija mi je sada na 15% a odigrao sam mozda 40ak min traffic race i 30ak min candy crush. Poziv jedno 10m. Stvarno slabo.

Nešto ne valja. Pogledaj moje postove od pre pola godine do godinu unazad koliko sam ja izvlačio iz baterije sa kojom kombinacijom roma i kernela.

Ćao ljudi. Imam problem da mi se odjednom pojavila notifikacija da imam jednu poruku na ikonici aplikacije za poruke a kad udjem u aplikaciju nema nove poruke. Sve sam probao osim vraćanja na fabrička podešavanja i nikako nisam uspeo da je sklonim... Drugar je imao isti problem na S2 i probao je vracanje na fabricka podesavanja i notifikacija je odalje ostala... Da li neko ima rešenje? Ili ako ke već neko pisao na forumu bar da mi laže koja strana otpr.

jel si probao clear data za badge provider?

Pa kako moze da ima kad je 4.4.2 a TW ima do verzije 4.1.2.

Omni 4.4.2 je takođe odličan rom. Koristim ga par dana i prezadovoljan sam.

Najzad sam uspeo da ugrabim malo vremena da sredim telefon. :)
Kao što sam već pisao ovde pre nekog vremena, imam Note sa kritičnim emmc čipom i hteo bih za početak da mogu da uradim factory reset ne razmišljući o brickovanju telefona pa ću posle ako bude potrebe i vremena stavljati neke custom romove.

Evo koja je trenutna situacija sa telefonom:

2013-11-26-04-31-43.jpg

Mislio sam da ubacim phillz kernel i radio bih po uputstvu odavde, metod 1A.

Znam da kernel treba da se odabere u odnosu na "sadašnju verziju" ali ne znam na šta se to tačno odnosi. Ubacio bih ovaj kernel sa Phillz stock kernel topica.

<< 05.05.2013 - PhilZ-cwm6 v5.00.4 with CWM 6.0.3.1 based recovery >>
DDLSC - DXLSE - JPLSB - XXLSZ - XXLT4 - ZSLO2 Fixed for bootloop

Ovaj gornji sam odabrao po XXLSZ delu u Build number na mom telefonu ali nije mi baš najjasnije koja je razlika između svih navedenih kernela i kako da sa sigurnošću utvrdim koji meni treba pa bih cenio ako neko može da mi kaže da li sam dobro skontao ovaj odabir ili mi ipak treba neki drugi kernel...

U suštini ne mora da bude phillz ali u ovoj temi ga dosta ljudi preporučuje pa sam pretpostavio da je najbolji.

Takođe, koliko sam shvatio čitajući forum svejedno je da li ću to da uradim sa zip verzijom preko stock recovery ili sa tar.md5 preko Odina ali svejedno bih da čujem nečije mišljenje... :)

To XXLSZ se gleda. Mislim da je svejedno da li je zip ili odin. Zaboravio sam vec, davno bese. :)

Odradio sam sa zip preko stock recovery i sve je prošlo ok, nemam trougao, ali mi se u About device ništa nije promenilo. Da li bi tu trebalo da vidim promenu ili ne?

EDIT:

Sada imam root. Instalirao sam SetCPU i on mi pokazuje iste informacije vezane za kernel kao i u About device:

1.jpg

Poslednja izmena:
Sve je ok, kao sto tema kaze to je Phillz STOCK kernel, znaci sve isto kao stock, ali imas cwm6 i root :)

Vrh Dno