Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ја нисам дуго мењао сток , пре неки дан ме ухватиле неке бубе и турио Sweet rom , врло добар....

Ја нисам дуго мењао сток , пре неки дан ме ухватиле неке бубе и турио Sweet rom , врло добар....

I ja ga trenutno koristim, instalirao pre nedelju dana i prezadovoljan, za mene mnogo bolji nego superbean koji sam pre toga koristio. Veliki plus je što ima puno dodataka da se namesti kako ti odgovara.

I ja koristim sweetrom, v10, obrisao sam dodatno jos prilicno dosta samsungovog bloatwera i baterija i performanse su odlicne, sve aplikacije koje koristim su tu, s note, s kalendar itd, a telefon radi odlicno, kad ga upalim oko 500mb rama je zauzeto, mislimd a moze jos da "smrša" ali otom potom :)

upadajte na grupu na fejsu zvaničnu od xda za note, prilično je živa.

facebook.com/groups/SamsungGalaxyNoteXDAgroup

Ja već par dana koristim SlimBean 4.2.2, i odličan je!

Da li neko zna gde je moguce naci mikrofon za Note ?

Edit:

nasao.. :)

Poslednja izmena:
E neko nasao lek za problem da aplikacije vise ne mogu da se prebacuju sa sistemske na internu "USB" memoriju. Napunio sam karticu i sad sam dosao do problema da sam pored nje aplikacijama napunio i sistemsku particiju od 2gb a imam slobodno preko 6gb na internoj memoriji...

Ja mislim da na JB nema vise posebna data particija za instaliranje aplikacija nego je na raspolaganju cela interna memorija. Barem je tako kod mene na Note 2

Samo mi objasni da koristis svakodnevno tih 100-150 aplikacija, pa i da razumem kako si popunio tih 2 giga za aplikacije.

Има ли који 'фришки' ром , за овог нашег маторца ??!

Dr Ketan's custom ROM

Samo mi objasni da koristis svakodnevno tih 100-150 aplikacija, pa i da razumem kako si popunio tih 2 giga za aplikacije.

Nemam 100-150 aplikacija, i velicina particije je 1.97gb.
Imam ukupno 42 aplikacije ukljucujuci sistemske. Od cega 5 aplikacija mi je vezano za posao i moram da ih imam stalno. Ono sto zauzima najvise mesta su chrome data i ff data, al opet i to mi treba jer j***s fon na kom cu posle svakog pregleda poslovnog meila i aplikacije koje rade samo u chromu ili zabavnog blejanja na netu preko ffa morati da brisem cache+data. Pritom mi ~6gb memorije telefona bleji prazno jer su uveli ovu ogranicenu glupost zbog koje vidim da jako velika vecina ljudi se buni po netu.
Zato i gledam neki moguci fix za ovo koji ce mi ako treba i uz root omoguciti da prebcujem aplikacije na takozvani usb storage ili da prosirim sistemsku particiju.

Ja imam 30 i nesto aplikacija, ali imam oko 1 giga slobodno. Zato sam mislio da imas gomilu aplikacija. Kako bre toliko napunjeno, to nisam video po nekoliko stotina megabajta. Daj da vidim SS od Chrome-a koliko ti zauzima i FF. Ja prosto to moram da vidim. Meni chrome zauzima 115 MB...

Poslednja izmena:
Drugari, da neko ne zna mozda, gde je moguce naci kvalitetan mic (tj komplet flat kabla za punjenje i mikrofon na njemu), ovaj koji je kupljen u svezamob, je kita na bajsu, toliko je uzasan da mu je i mikrofon zalemljen ukrivo... I pravi (ne znam da li zbog toga) uzasan eho..

Ja imam 30 i nesto aplikacija, ali imam oko 1 giga slobodno. Zato sam mislio da imas gomilu aplikacija. Kako bre toliko napunjeno, to nisam video po nekoliko stotina megabajta. Daj da vidim SS od Chrome-a koliko ti zauzima i FF. Ja prosto to moram da vidim. Meni chrome zauzima 115 MB...

Sad redovno brisem data+cache, tako da mi je u ovom trenu oko 390mb slobodno a pomenuti browseri zauzimaju oko 60mb okacicu ti za par dana (necu brisati nista od gore navedenog). Al definitivno moram da nadjem resenje za ovaj problem. Npr aplikacija koju koristumo u firmi za dijagnostiku u sebi sadrzi pdf fajlove koji nisu mali, app manager ih ne registruje u kalkulaciji podataka tako da ispada da je app teska ~5mb a ima oko 300mb fajlova ciju velicinu mozes da vidis samo preko fajl explorera. Da ne pricam o tome da ista aplikacija nema mogucnost odabira gde ce se skladistiti podaci ako npr zelim da snimim rad uredjaja vec automatski sve baca na sistrmsku particiju:banghead: zato bi mi najbolje bilo ako moze nwsto od ovoga da se prebaci na internu usb memoriju ili da se sistemska poveca. Nije problem do broja aplikacija def vec do broja nekopletnih aplikacija potrebnih za posao koje prave velike podatke koje app manager ne vidi kad pregledavas info o nekoj od tih aplikacija

Izgleda da onda te aplikacije nisu dobro napravljene, jer ne bi trebalo da zauzima toliko u delu gde je namenjen za instalaciju, trebalo bi da je programirana da ide na onaj deo gde je interna ili eksterna.

Evo primer TT4, lepo je zauzeo 20 i kusur, a sav cache ide na internu i ne zauzima deo za instalaciju aplikacija.

Aj jedna pomoc, kako da podesim da mi notifikacije na locksreen-u budu na sredini a ne kao sad na slici. Na prethodnom romu je bilo ok a od kad sam ubacio ovaj official XXLT5 poremetio se nesto pa stoji po strani, nekad levoj nekad desnoj?

image-1383664587394-V.jpg

Moguce je da je tako, nisam obratio paznju za poruke i pozive...al me interesuje da li moze da se menja, nervira me ovako.

Ne moze da se menja to. Jedino da uzmes npr widgetlocker + missed IT i napravis kako god hoces da ti bude. Gore, dole, levo, desno, sredina, razbacano, mogucnosti milion.

Poslednja izmena:
Ok, hvala na odgovorima. E sad jos jedno pitanje, pre neki dan sam imao vremena i ubacim XXLT5 rom, al primetim da mi baterija znatno krace traje i da je dosta nestabilan, telefon se stalno koci i restartuje sam od sebe. Jel imao neko problema sa ovim romom i koji rom preporucujete da je officialni ili bar slican njemu?

Moguce je da je tako, nisam obratio paznju za poruke i pozive...al me interesuje da li moze da se menja, nervira me ovako.

Tako je po defaultu. Na levoj strani propusteni pozivi a sa desne strane poruke.

Ok, hvala na odgovorima. E sad jos jedno pitanje, pre neki dan sam imao vremena i ubacim XXLT5 rom, al primetim da mi baterija znatno krace traje i da je dosta nestabilan, telefon se stalno koci i restartuje sam od sebe. Jel imao neko problema sa ovim romom i koji rom preporucujete da je officialni ili bar slican njemu?

Koliko se secam i meni se restartovao na nekom LT5 romu. Pogledaj moje postove unazad mislim da sam posle sa nekim drugim romom resio sve probleme.

imaš uptime 3 meseca?
jel može screenshot settings/apps/running?

Ја сам ставио sweet rom пре два три месеца и још нисам угасио телефон (нити се рестартовао) ). Ди бесте

Jel radi sve kao na official? Snote, pozivanje direktno iz poruke i pozivanje i slanje poruka iz dnevnika poziva levo..desno?..itd?

Da, sve radi bez problema. Telefon se preporodio sa SweetRom 10.5 Black LT9.

A ovaj v11 kakav je?

Ubacio sam Sweet 10,5 black, za sada je ok, videcemo na dalje. Jedno pitanje, kako da podesim da mi notifikacije budu kao na official a ne ove kao na slici, ako moze? Obrisao sam s4 i nova launcher-e.

Prilozi

• 2013-11-11-03-02-17.png
    2013-11-11-03-02-17.png
    128.9 KB · Pregleda: 79
Nazad
Vrh Dno