Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Posle kraćeg mučenja sa Stunner romom, instalirao sam PA 3.65 (čini mi se da je to zadnja verzija). Za sad sam zadovoljan. Sve radi kako treba.

Pre svega da se zahvalim Pablu na veoma jasnom i preciznom uputstvu. Telefon je rootovan i sad cu da instaliram neki novi rom,mada kako vidim koji god da instalirate niste potpuno zadovoljni? Sto se tice razlike izmedju dvojke i keca, procitao sam zadnjih dvadesetak strana i pitanje se vise odnosilo na Pabla koji je posle prvobitnog testiranja zakljucio da je velika razlika,medjutim posle intaliranja ovog poslednjeg roma,ta razlika nije bila vise velika...

Prestani da trolluješ.

Pogledaj šta sam napisao u #3354 postu u zadnja tri pasusa.

Problem je i to što su oni koji su aktivni ovde u temi i koji još uvek imaju ovaj telefon još uvek na Ultimate JB romu i boli ih Q da probaju neki drugi. Ili ako su i na nekom drugom romu boli ih Q da napišu kao radi.

Ja sam treba da probam druge romove pa da pišem iskustva... Ccc...

izvini,a zasto trolujem?....covek je pitao koja je razlika izmedju N1 i N2,ja sam napisao vec soroko rasprostranjenu narodnu poslovicu "razlika izmedju N2 i N1 je kao nebo i zemlja"

i onda sam cak i obrazlozio,tj izneo vec navodjenje razloge drugih ljudi zasto je to tako i sta cini tu razliku od zemlje do neba...

btw,ja imam android 4.0.4......i bas me briga da bilo sta drndam i cackam po telefonu kada on za moje potrebe(telefon i sms,navigacija u autu,internet(skoro da moze da zameni laptop),igranje igara,muzika i filmovi,slikanje i snimanje videa) i ovako (skoro) savrseno radi........jedino sto bih jos voleo je da baterija (jos) duze traje...

Poslednja izmena:
Pre svega da se zahvalim Pablu na veoma jasnom i preciznom uputstvu. Telefon je rootovan i sad cu da instaliram neki novi rom,mada kako vidim koji god da instalirate niste potpuno zadovoljni? Sto se tice razlike izmedju dvojke i keca, procitao sam zadnjih dvadesetak strana i pitanje se vise odnosilo na Pabla koji je posle prvobitnog testiranja zakljucio da je velika razlika,medjutim posle intaliranja ovog poslednjeg roma,ta razlika nije bila vise velika...

Razlika je i dalje velika ali je meni pre instalacije ovog zadnjeg roma Note 1 toliko lagovao da sam mislio da cu ga polomiti. Sad sam napisao da je listanje aplikacija i widgeta veoma tečno i na kecs možda i tečnije nego na stock dvojki sa istim launcherom posto kec ima ubačene neke tweakove. Ali sto se tice korišćenja aplikacija tu je razlika velika. Primer: na kecu otvorum FB i listam ga, odem daleko dole na news feedu i nadjem neki YT video. Otvorim ga u YT aplikaciji i kad ga odgledam i vratim se u FB on ga ponovo ucitava i vraca me na vrh. Tačno se vidi koju razliku pravi 2GB rama pošto se na dvojci ovo ne dešava. Na dvojci i kad izadjem iz neke aplikacije na Home pa posle otvorim bezbroj aplikacija kad se vratim na onu prvu ona stoji tačno tako gde dan prošli put stao.

Superbean posle visesatnog isprobavanja zadovoljio moje kriterijume. Jako je brz,svidja mi se sto ima samo najosnovnije instalirano, a ono sto mi treba cu sam instalirati. Za sada nema zamrzavanja,ali videcemo posle nekoliko dana. Jedino mi nije jasno zasto su mi prisutne slike i fajlovi na inernoj memorij? Zar wipe i reseti nisu trebali da izbrisu sve sa kartice? Cak sam iz telefona pokusao da uradim format i dalje je sve tu?

Pa wipe ne brise internu memoriju. Ako hoces da obrises i sve sa interne moras uradi format intenral sd card u recovery-ju. Ali za svaki slucaj najpre izvadi externu sd karticu.

Pojavio se i CM 10.2 za Note, naravno nightly build je u pitanju, ko voli da exsperimentise može da proba. Ja sam trenutno na PA 3.69 (4.2.2 je u pitanju) , i čekaću da odrade update na 4.3 verziju. Focal kamera me najviše interesuje.

Posle skoro dve nedelje koriscenja superbean se bar jednom dnevno zakuca i moram da vadim bateriju. To za sad nije toliko iritantno,ali cu menjati cim se pojavi neki interesantan rom. Baterija je dobra i sve ostalo radi kako treba...

Ja sam moj prodao i sve vratio na stock. Čisto da novi vlasnik nema problema sa costum romom - a ako je dovoljno strucan rootovace ga i staviti costum rom po njegovom izboru.

Koliko košta nova baterija za Note? Moja baš slabo drži i malo je naduvena.

10aк евра је она са ибеја из Кине. Не држи баш као оригинал, али није лоша и није надувена :)
А оригинал батерија је око 25-30е.

А клео сам се у сток Џели ......помагајте не знам који му је када хоћу да инсталирам или деинсталирам неки програм фоун се замрзне . Кад га ресетујем на power ради нормално (замрзава на деинстал и даље) . И када се ресетује и укључим вај фај - не ради , тек после ресетовања проради . Који му је андрак ??

А клео сам се у сток Џели ......помагајте не знам који му је када хоћу да инсталирам или деинсталирам неки програм фоун се замрзне . Кад га ресетујем на power ради нормално (замрзава на деинстал и даље) . И када се ресетује и укључим вај фај - не ради , тек после ресетовања проради . Који му је андрак ??

Najbolje da probaš factory reset, najsigurnija opcija,a ako imaš clockwork mod možda bi mogao pre toga sa njim da izbrišes prvo cashe i dalvik.

Пробао сам али није помогло . Флешовао сам сток , сад је ок . Неки програм је зезао , претпостављам.....

Пробао сам али није помогло . Флешовао сам сток , сад је ок . Неки програм је зезао , претпостављам.....

Probaj sweet rom ako ti je spor stock, ja ga stavio pre neki dan i prezadovoljan sam za sad.

Зашто неће да ми се промени кернел ? Флешовао сам PhilZ , инталација прође нормално али у About device ми стоји стари кернел ? CWM PhilZ-ов ради на volume up + home + power али кад притиснем дуже power не даје ми мени од PhilZ-а...

Philz kernel = prerooted STOCK + emmc_cap_erase disabled.

Kakav meni od Philz-a? Misliš na Reboot, reboot to recovery, Download mode?
Za to ti treba costum framework ili costum system.ui nisam siguran.

Пре кад сам стављао тај кернел имао сам на power тастеру те опције.... Шта треба да пише за кернел у About device кад је PhilZ инсталиран ?

Nema potpis a nema ni veze kernel sa power menijem.

Pogledaj na xda mod za extended power/reboot options.
Ili pogledaj šta tačno treba za te opcije i izvadi iz nekog costum roma što ih ima i stavi na odgovarajucu lokaciju, podesi dozvole i restartuj mobilni. Mislim da su te opcije u file-u framework ili system.ui.

Vrede li ove Hinorx baterije uopste nesto?
Moja originalna je bas naduvena i jedva drzi par sati.Ova je 1850 mAH (na papiru), i sobzirom da ne mogu trenutno da nadjem ni jednu drugu,isplati li se ona za 1000 dinara kao privremeno resenje? Znam da je originalna 2500 mAH.

Poruči sa ebaya neku, stići će ti za nedelju dana. Deluje mi kao bacanje para ta za 1000 dinara.

Sa ebaya UK, ne pokusavaj tu hinorx. Da pise i 2500 ne bi drzala nista, a kamoli sa 1850mAh. Drugu je isto crkla ko i tebi, nadula se solidno i nije držala napon, treptao ekran.

Zna li neko gde kod nas ima da se uzme originalna baterija i koliko je otprilike?

Nema nigde, drug je kupio ovde ali mislim poslednju ili tako nesto, nema nijedan ovlašćen servis. Dao je 2500din.

Pogledaj nekoliko desetina stranica unazad, stavljao sam ja moje screenshotove sa potrosnjom baterije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno