BGelektronik?
Videcemo tamo. Ipak je sigurnije. Thx
i ja isto. izgleda da cu jos dugo ostati na ovom telefonu. tema je skroz zamrila! hebao vas note 2 i 3 i s4![]()
Odradi update na 4.1 preko wi-fi, posle flashuj Philz kernel & recovery da dobiješ root. Posle telefon otključaš galaxy sim unlockom koji ćeš naći u S2 temi.
A ako želiš costum ROM batali ultimate i flashuj noviji LT6 based SuperBean rom. Radi daleko bolje od ultimate-a koji nije updatovan skoro 2 meseca i baziran je na LT4. Ovaj SuperBean je ultra light sa svim samsungovim glupostima unistaliranim i radi puno brže od ultimate-a. Koristim ga od juče tako da ne mogu sa sigurnošću reći ali mislim da mi i baterija traje duže.
Hvala puno na odgovoru, ali ne mi dozvoljava da update-ujem preko wi-fi-a (failed to update firmware due to network or server problem. Try software update via settigns>software update>update, or try using pc kies later)
Pa jesi probao da uradis taj update sto ti kaze da odradis ? Settings > software update> update ?
Ili mozes jednostavno da instaliras root i clockworkmod recovery pa da iz njega flashujes taj rom sto sam predlozio. Samo nisam siguran da je taj ICS direktno rootabilan ili moras da instaliras stariji/noviji. Potrazi na xda.
Najjednostavnije je rootavanje i instaliranje CWM-a na JB-a. Samo skines odgovarajuci Philz kernel i flashujes ga bilo preko Odina ili iz stock recovery-ja. Samo zbog toga sam hteo da uradis update na JB.
Edit: Umalo da zaboravim: odjavljujem se sa teme - uzeo sam Note 2 a ovaj kec ide u oglase![]()
Pokushavam update preko kies-a i dva puta mi se vec zakucava na preko 50% sj**o sam se skroz, sad ne mogu ni u recovery da udjem :/ Treba mi ipak neko detaljno upustvo prvo jb da probam da ischupam pa onda korak po korak custom rom, root, unlock..... *** nisam tolko iskusan sa svim tim terminima tako sam i na lg p920 zapetljao recovery i nisam ni do kraja uradio root jer ne mogu da pohvatam kad pishe uradi ovo ubaci ono a nemam detaljno upustvo :/
Kao prvo batali Kies. Kies je toliko djubre od software-a da je to strasno. Unistaliraj ga ali kad te pita da li zelis da unistaliras drivere kazi ne.
Skini Odin i skini zadnji ROM sa samfirmware.com za tvog providera. Mislim da je zadnji LT5 rom. Potrebna je registracija na site-u.
Trebace ti dosta vremena da skines rom posto je hostovan na hotfile a od tamo za free usera skida max 200kB/s. Rom bi trebalo da bude oko 800 MB. Posle ga raspakujes na neko mesto. Trebalo bi da dobijes dva file-a neki .db koji mozes odmah da obrises i .tar a to je ustvati rom.
Pokrenes Odin u admin modu (desni klik run as admin) a PDA file stavis taj .tar file.
Telefon ugasis. Sad treba da ga upalis u download modu. To radis tako sto drzis volume down, menu i pritisnes power dugme. Cim se pojavi Galaxy Note logo pustis power ali nastavis da drzis volume down i menu. Kad te pita nesto za download mode treba da potvrdis, nisam siguran da li sa volume up ili down ali pisace ti.
Sad telefon spojis sa kompom sa originalnim kablom sto si dobio sa njim. Najbolje spoji sa USB-om sa zadnje strane. U odinu bi trebalo da se pojavi zuti kvadrat sa necim ispisanim mislim da pise com i neki broj.
Pritisni na start. Sacekaj dok ga flashuje. Kad rebootuje telefon zaglavice na samsung logo-u. Nemoj da panicis. Idi na xda developers i skini Philz kernel. Za tvoj rom skini LT5 kernel .tar verziju. Flashuj je na isti nacin kao i ROM. Opet ce phone zahlaviti na samsung logo-u. Izvadi bateriju i udji u recovery tako sto ces drzati volume up, menu i pritisnuti power i drzati ga dok se nepojavi Galaxy note logo. U recovery uradi wipe data, wipe cache, advanced > wipe dalvik cache. Sad ides na reboot system.
To je to. Imas potpuno funcionalan stock rom koji je rootovan i ima instaliran CWM recovery. Sad mozes da skines koji hoces costum rom i da ga flashujes. Upustvo za flashovanje ces naci u prvom postu u temi odakle si skinuo rom.
Pozz.
Pablo kume hvala ti !!!)) Krstio sam ga na chisti 'superbean'
![]()
auu....bas prosto k'o pasulj...
ne znam samo odakle nekome vremena,volje,zivaca,energije,ljubavi itd,itd da se sa svim ovim ovako bakce i maltretira (i telefon,a i sebe),ali svaka cast ljudima na trudu......![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari