Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ajde ne smatrajte ali dajte iskustva sa romovima, šta je sad aktuelno i ko je šta probao.

Stigao drugu note sa servisa, zamenili plocu, pa mu je sad opet zakljucan i na 2.3.6 je. Jel mogu direk sa 2.3.6 na 4.1 da flashujem stock rom ili moram prvo ics pa JB? Posle cu na kraju root i unlock

Odin JB, Odin Root..install galaxsim unlock.

Hvala na odgovorima. Vec sam odradio, prvo ICS pa JB pa ostalo kao i na svim telefonima. Nisam znao dal moze direkt pa nisam hteo da rizikujem jer nije moj mob :)

Jel zna neko gde ima kod nas original baterija za n7000 jer se ova nadula i jedva drzi

BGelektronik?

Ova tema umrla... Šta je bre ovo, jedini sam ja ostao na ovom phonu?

Dajte neke preporuke za dobar light TW based ROM.

i ja isto. izgleda da cu jos dugo ostati na ovom telefonu. tema je skroz zamrila! hebao vas note 2 i 3 i s4 :D

Smatrate više. Već ste mogli napisati koji ROM trenutno koristite.

Bez nervoze! ;)
Ja sam i dalje na Ultimate v6 romu.
Radi odlicno,bez nekog veceg laga,zadovoljan sam.Probao sam i par CM baziranoh romova,ali sam se nekako navikao na touchwiz i nemam nameru za sad da menjam.Jedino mi nedostaje kamera iz 4.2 roma,mislim da pravi bolje panorame,sfera nije losa stvar,ali mi se ne svidja sto video ne radi,tako da je ne koristim (nerviraju me dve galerije).
I ja takodje bih trebao da menjam bateriju,i ova je malo nadula i slabije drzi,svakodnevno punjenje se podrazumeva (nekad i dvaput,zavisi koliko ga koristim).

Мене је прошла манија мењања ромова .....сток ЏБ и пичи ....

Pozdrav ljudi, uzeo sam skoro ovaj model i uradio update preko wi-fi na 4.0.4 pa mi sad izlazi network unlock i ne mogu to da zaobidjem probao sam po nekom upustvu sa xda ali mi nije prihvatio zip. Jel bi mogao neko da me uputi kako kompletno da sredim telefon sa trenutno najefikasnijim rom-om i tim unlock-om i root-om ? Koliko sam do sad skapirao Ultimate rom je dosta dobar, ali pre pokushaja da to odradim prema upustvu na xda sajtu uradio bih backup stock rom-a, i trebao bih da ubacim custom recovery... Ako nije nekom problem da mi iskuca sve to ili da me uputi na linkove gde jeste. Hvala unapred.

Odradi update na 4.1 preko wi-fi, posle flashuj Philz kernel & recovery da dobiješ root. Posle telefon otključaš galaxy sim unlockom koji ćeš naći u S2 temi.

A ako želiš costum ROM batali ultimate i flashuj noviji LT6 based SuperBean rom. Radi daleko bolje od ultimate-a koji nije updatovan skoro 2 meseca i baziran je na LT4. Ovaj SuperBean je ultra light sa svim samsungovim glupostima unistaliranim i radi puno brže od ultimate-a. Koristim ga od juče tako da ne mogu sa sigurnošću reći ali mislim da mi i baterija traje duže.

Poslednja izmena:
Odradi update na 4.1 preko wi-fi, posle flashuj Philz kernel & recovery da dobiješ root. Posle telefon otključaš galaxy sim unlockom koji ćeš naći u S2 temi.

A ako želiš costum ROM batali ultimate i flashuj noviji LT6 based SuperBean rom. Radi daleko bolje od ultimate-a koji nije updatovan skoro 2 meseca i baziran je na LT4. Ovaj SuperBean je ultra light sa svim samsungovim glupostima unistaliranim i radi puno brže od ultimate-a. Koristim ga od juče tako da ne mogu sa sigurnošću reći ali mislim da mi i baterija traje duže.

Hvala puno na odgovoru, ali ne mi dozvoljava da update-ujem preko wi-fi-a (failed to update firmware due to network or server problem. Try software update via settigns>software update>update, or try using pc kies later)

Hvala puno na odgovoru, ali ne mi dozvoljava da update-ujem preko wi-fi-a (failed to update firmware due to network or server problem. Try software update via settigns>software update>update, or try using pc kies later)

Pa jesi probao da uradis taj update sto ti kaze da odradis ? Settings > software update> update ?

Ili mozes jednostavno da instaliras root i clockworkmod recovery pa da iz njega flashujes taj rom sto sam predlozio. Samo nisam siguran da je taj ICS direktno rootabilan ili moras da instaliras stariji/noviji. Potrazi na xda.

Najjednostavnije je rootavanje i instaliranje CWM-a na JB-a. Samo skines odgovarajuci Philz kernel i flashujes ga bilo preko Odina ili iz stock recovery-ja. Samo zbog toga sam hteo da uradis update na JB.

Edit: Umalo da zaboravim: odjavljujem se sa teme - uzeo sam Note 2 a ovaj kec ide u oglase :)

Poslednja izmena:
Pa jesi probao da uradis taj update sto ti kaze da odradis ? Settings > software update> update ?

Ili mozes jednostavno da instaliras root i clockworkmod recovery pa da iz njega flashujes taj rom sto sam predlozio. Samo nisam siguran da je taj ICS direktno rootabilan ili moras da instaliras stariji/noviji. Potrazi na xda.

Najjednostavnije je rootavanje i instaliranje CWM-a na JB-a. Samo skines odgovarajuci Philz kernel i flashujes ga bilo preko Odina ili iz stock recovery-ja. Samo zbog toga sam hteo da uradis update na JB.

Edit: Umalo da zaboravim: odjavljujem se sa teme - uzeo sam Note 2 a ovaj kec ide u oglase :)

Pokushavam update preko kies-a i dva puta mi se vec zakucava na preko 50% sj**o sam se skroz, sad ne mogu ni u recovery da udjem :/ Treba mi ipak neko detaljno upustvo prvo jb da probam da ischupam pa onda korak po korak custom rom, root, unlock..... *** nisam tolko iskusan sa svim tim terminima tako sam i na lg p920 zapetljao recovery i nisam ni do kraja uradio root jer ne mogu da pohvatam kad pishe uradi ovo ubaci ono a nemam detaljno upustvo :/

Pokushavam update preko kies-a i dva puta mi se vec zakucava na preko 50% sj**o sam se skroz, sad ne mogu ni u recovery da udjem :/ Treba mi ipak neko detaljno upustvo prvo jb da probam da ischupam pa onda korak po korak custom rom, root, unlock..... *** nisam tolko iskusan sa svim tim terminima tako sam i na lg p920 zapetljao recovery i nisam ni do kraja uradio root jer ne mogu da pohvatam kad pishe uradi ovo ubaci ono a nemam detaljno upustvo :/

Kao prvo batali Kies. Kies je toliko djubre od software-a da je to strasno. Unistaliraj ga ali kad te pita da li zelis da unistaliras drivere kazi ne.

Skini Odin i skini zadnji ROM sa samfirmware.com za tvog providera. Mislim da je zadnji LT5 rom. Potrebna je registracija na site-u.

Trebace ti dosta vremena da skines rom posto je hostovan na hotfile a od tamo za free usera skida max 200kB/s. Rom bi trebalo da bude oko 800 MB. Posle ga raspakujes na neko mesto. Trebalo bi da dobijes dva file-a neki .db koji mozes odmah da obrises i .tar a to je ustvati rom.

Pokrenes Odin u admin modu (desni klik run as admin) a PDA file stavis taj .tar file.

Telefon ugasis. Sad treba da ga upalis u download modu. To radis tako sto drzis volume down, menu i pritisnes power dugme. Cim se pojavi Galaxy Note logo pustis power ali nastavis da drzis volume down i menu. Kad te pita nesto za download mode treba da potvrdis, nisam siguran da li sa volume up ili down ali pisace ti.

Sad telefon spojis sa kompom sa originalnim kablom sto si dobio sa njim. Najbolje spoji sa USB-om sa zadnje strane. U odinu bi trebalo da se pojavi zuti kvadrat sa necim ispisanim mislim da pise com i neki broj.

Pritisni na start. Sacekaj dok ga flashuje. Kad rebootuje telefon zaglavice na samsung logo-u. Nemoj da panicis. Idi na xda developers i skini Philz kernel. Za tvoj rom skini LT5 kernel .tar verziju. Flashuj je na isti nacin kao i ROM. Opet ce phone zahlaviti na samsung logo-u. Izvadi bateriju i udji u recovery tako sto ces drzati volume up, menu i pritisnuti power i drzati ga dok se nepojavi Galaxy note logo. U recovery uradi wipe data, wipe cache, advanced > wipe dalvik cache. Sad ides na reboot system.

To je to. Imas potpuno funcionalan stock rom koji je rootovan i ima instaliran CWM recovery. Sad mozes da skines koji hoces costum rom i da ga flashujes. Upustvo za flashovanje ces naci u prvom postu u temi odakle si skinuo rom.

Pozz.

auu....bas prosto k'o pasulj...:D

ne znam samo odakle nekome vremena,volje,zivaca,energije,ljubavi itd,itd da se sa svim ovim ovako bakce i maltretira (i telefon,a i sebe),ali svaka cast ljudima na trudu......:)

Kao prvo batali Kies. Kies je toliko djubre od software-a da je to strasno. Unistaliraj ga ali kad te pita da li zelis da unistaliras drivere kazi ne.

Skini Odin i skini zadnji ROM sa samfirmware.com za tvog providera. Mislim da je zadnji LT5 rom. Potrebna je registracija na site-u.

Trebace ti dosta vremena da skines rom posto je hostovan na hotfile a od tamo za free usera skida max 200kB/s. Rom bi trebalo da bude oko 800 MB. Posle ga raspakujes na neko mesto. Trebalo bi da dobijes dva file-a neki .db koji mozes odmah da obrises i .tar a to je ustvati rom.

Pokrenes Odin u admin modu (desni klik run as admin) a PDA file stavis taj .tar file.

Telefon ugasis. Sad treba da ga upalis u download modu. To radis tako sto drzis volume down, menu i pritisnes power dugme. Cim se pojavi Galaxy Note logo pustis power ali nastavis da drzis volume down i menu. Kad te pita nesto za download mode treba da potvrdis, nisam siguran da li sa volume up ili down ali pisace ti.

Sad telefon spojis sa kompom sa originalnim kablom sto si dobio sa njim. Najbolje spoji sa USB-om sa zadnje strane. U odinu bi trebalo da se pojavi zuti kvadrat sa necim ispisanim mislim da pise com i neki broj.

Pritisni na start. Sacekaj dok ga flashuje. Kad rebootuje telefon zaglavice na samsung logo-u. Nemoj da panicis. Idi na xda developers i skini Philz kernel. Za tvoj rom skini LT5 kernel .tar verziju. Flashuj je na isti nacin kao i ROM. Opet ce phone zahlaviti na samsung logo-u. Izvadi bateriju i udji u recovery tako sto ces drzati volume up, menu i pritisnuti power i drzati ga dok se nepojavi Galaxy note logo. U recovery uradi wipe data, wipe cache, advanced > wipe dalvik cache. Sad ides na reboot system.

To je to. Imas potpuno funcionalan stock rom koji je rootovan i ima instaliran CWM recovery. Sad mozes da skines koji hoces costum rom i da ga flashujes. Upustvo za flashovanje ces naci u prvom postu u temi odakle si skinuo rom.

Pozz.

Pablo kume hvala ti !!! :))) Krstio sam ga na chisti 'superbean' ;)
jb.jpg

Poslednja izmena:
Da napišem još koju reč o flashovanju različitih ROM-ova:

Pre nego što sam ubo ovaj SuperBean probao sam još jedan LT6 based ROM. Vidim aktivna tema sa dosta reply-a a mrzelo me čak i da pročitam prvi post. Uglavnom skinem ja taj ROM a on veličine 943 MB. Odmah mi je bilo čudno što je tako veliki i obično imam naviku da pogledam šta ima unutra u .zip-u ali sam žurio na posao pa nisam pogledao. Uglavnom flashujem ga i vidim odmah na početku me pita koji launcher želim da koristim. Ajde ok lik stavio Nova i Xperia Z launcher pored standardnog TW. Otvorim menu i listam aplikacije a tu haos: zillion aplikacija, Xperia Walkman, Xperia nesto za FB, Facebook neka beta verzija, Samsung gluposti... Grid 5x5 a aplikacija skoro pune 4 strane bez da sam ja instalirao nešto. Ali kad sam video da je lik stavio i SuperSU i SuperUser prso sam. Uđem u SuperSU (čisto da vidim kako dva SU programa funkcionišu) a on traži dozvolu od SuperUsera. :wall:
ROM laguje katastrofalno i vidim da ni ako ga sam debloatujem neće pomoći.
Ništa listam XDA i tražim drugi ROM a za to vreme sam ovaj ostavio na telefonu. Stigne mi neki sms ili email nisam sad siguran i otključam telefon i dočeka me poruka od super usera da dialer želi SU dozvole!? Deny naravno. Posle te poruke druga poruka od super usera neki mobile phone locator neki đavo. WTF?

Tog developera bi tukao danima po prstima što ne zna da napravi normalan ROM.

Posle sam skinuo SuperBean LT6 ROM koji je debloatovan i ima nešto malo preko 540 MB. Kad sam otvorio menu video sam da ima nekih 22-23 aplikacija instaliranih. Znači nepunu stanu. ROM leti kako dobro radi. Čak i kad sam instalirao standardan set aplikacija koje koristim ROM je samo nešto malo usporio.

Ono što sam pisao pre dve tri strane u vezi sporog ulaženja u kameru sa lock screena ovde ne važi. Kamera se pali za nešto više od sekunde. Naravno sve slike i klipovi što su bili na telefonu tad kad sam testirao su prisutni i sad.

Uglavnom sve pohvale za ovaj ROM.

Pomoc oko NOTEa

Kupio sam ovaj telefon pre par dana od jednog clana sa ovog foruma , ima instaliran [ROM][4.1.2 JB]Ultimate N7000 LT4 JB 4.1.2 v6 i desava mi se skoro svakog dana 1 a i vise puta kada nesto radim na njemu(zadnji put sam bio u podesavanjima) da se ekran zamrzne i reaguje jedino na power dugme koje delimicno ugasi ekran i stane,ubrzo krene restart i zaglavi se na SAMSUNG logou. U prvo vreme sam vadio bateriju i onda se normalno upali i radi do sledeceg stucka. Video sam negde na XDA forumu i probao da drzim power dugme cim se zaledi i ne dodje do logoa tada se restartuje i upali normalno. Pomoc , probao sam factory data reset ali opet se desava(takodje negde procitao ali posle ,da moze i da se brikuje od reseta ali hvaa bogu nije). Imam mem.karticu od 16 gb cl4, desava se isto i sa njom i bez nje.
Pomagajte nisam iskusan u menjanju romova,kernela ili sl. Da i ovo , baterija je ok , izdrzi i vise od dana propisnog koriscenja, ali cini mi se da je telefon ne bas narocito brz,ima laga tu i tamo. Sta da radim? Da li moze biti da je telefon pokvaren ili sta ?

Ovo isto se i meni dešavalo zadnje vreme sa Ultimate v6. Tačno isti ti simptomi: zaglavi na nekoj glupoj operaciji pa krene reset i zaglavi na Samsung logo-u.
Batali taj Ultimate i flashuj SuperBean. Radi odlično.

I telefon nije pokvaren samo je loš ROM.

@fOX Пробај Ultimate али 5.2 верзију , мени је радио фантастично , вер. 6 је шит тешки

Nemoj probati 5.2 verziju nego flashuj taj sto sam napisao. Pa nece sad prelaziti na LSZ verziju ili koja got da je to.

@pablo
Moze li link za taj sto dobro radi,nikako se ne snalazim koji je tu koji superbean i ti lt-ovi,ima ih vise na xda.Ja sam na stock,nista nije dirano,vec sam dao oglas da menjam za 2ku jer mi sporo radi tel ali slaba vajda,nece niko i sad bi da probam custom da vidim oce biti bolje

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2192472
[ROM][JB][4.1.2]SuperBean v1.5 XXLT6 [SIMPLE, CLEAN AND FAST][UPDATED][28.06.2013]

Veruj mi kad ti kažem da je i meni strašno lagovao. Pogledaj moje postove na nekilo prethodnih strana. Pogledaj video koji sam postavio da se vidi koliko sporo ulazi u kameru. Često je upadao i u bootloop.

Sad kad sam stavio gore naveden ROM phone radi savršeno i skoro bez laga. Naravno lag je i dalje prisutan u dialeru.

EDIT: I moj kec ide u oglase.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno