Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ja sam odmah ultimate v6 očistio od svog onog s... koje je devolveper dodao, Yahoo finance, news i slične stvari. Skinuo sam SuperBean ali me nesto mrzi ponovo da podešavam sve.

Powered by Galaxy Note

Očistio sam i ja ali džabe. Inače to nije dodao developer nego je po defaultu prisutno. Posle dva meseca korišćenja počeo je sve češće da upada u BootLoop. A to je bio problem i sa prvim leakovima. Pogledaj samo xda koliko njih se žalio na isti problem.

Ovaj SuperBean je baš heavy debloatovan. U App drawer-u posle instalacije ima samo 22-23 aplikacije. Sve gluposti su deinstalirane. Čak su i Google mape unistalirane. A rom ima samo nekoliko tweakova i stavljena je seeder scripta ili aplikacija za bolji rad.

Veruj mi vredi cimanje prilikom prelaska na ovaj ROM. A sve možeš veoma lako i brzo prebaciti na novi ROM uz pomoć Titanium Backup-a. Samo bih ti preporučio da uradiš formatom interne sd kartice nek se sve gluposti koje su se nakupili obrišu. Naravno pre toga odradi backup svega što ti je važno.

Upravo odradio prelazak na SuperBean. Problem koji mi se javlja je da svaki put kad zadržim srednji taster, da bih obrisao app history, ekran se zamrzne, fon blokira i moram da izvadim bateriju da bih restartovao telefon. Sad cu da vidim koji je zadnji kernel za ovaj rom, da probam da nije do toga, iako imam čini mi se zadnji philz kernel trenutno.

EDIT : Instalirao sam zadnji philz kernel za LT6 i dalje isti problem imam.

Powered by Galaxy Note

Poslednja izmena:
Jesi pre prelaska odradio full wipe i jesi formatirao internu sd karticu?

Full wipe naravno, nisam formirao sd. Reinstal roma je završio posao. Sad je sve ok.

Powered by Galaxy Note

I sad čuveno pitanje: a što uošte brišeš tu listu?

Nije stvar samo u brisanju, već nisam mogao ni da joj pristupim.

Powered by Galaxy Note

Full wipe naravno, nisam formirao sd. Reinstal roma je završio posao. Sad je sve ok.

Powered by Galaxy Note

Ajde javi kako se ponaša posle 3-4 dana. Ja sam treći dan na tom ROM-u i nisam imao nijedno zapucavanje ili restart. Mogu reći da je stvarno fluidan. Čak i ako uporedim sa Note2 koji je skroz stock i ne rootovan oba sa Nova launcherom ulaženje u app drawer i listanje aplikacija i widgeta je podjednako tečno a možda je i na kecu malo tečnije pošto ima ubačene neke tweakove.

Ponovo isti problem posle nekog vremena.Moracu da vratim ultimate rom.

Niko ne koristi novi paranoid? Meni od 3.56 verzije radi pristojno, a na piebar i narocito "HALO" se bas navikao. Desi mi se "custom reset" jednom u par dana, ali nista strasno. Jedino iz nekog razloga nekad tastura prestane da reaguje (swift, s stock nemam tih problema), ali brzo prodje. Doduse, kad procitam ovo sto napisao... da napomenem da ja imam dobre zivce, pa mi to ne smeta :) Jedino sto mi ponekad nedostaje je pop-up prozor od browsera.

A imam jedno pitanje, jednom (nakon update-a rom-a) sam dobio u sms porukama dobijem opciju da se automatski brisu znakovi s nasih slova (š, č, ć, ž, đ). To je do verzije googleapps-a (zaboravio koju verziju tad koristio)? Pa ako iko zna u kojoj verziji to ima ili neko drugo rijesenje?

Sto se tice swiftkey-a i meni lose radi na AOSP/AOKP ROMovima.

Inace google apps nemaju veze sa sms aplikacijom. Nadji u podesavanjima sms aplikacije strip unicode i to ukljuci.

Nemam tu opciju na posljednjoj verziji u podesavanjima za SMS. Ustvari, koliko me pamcenje sluzi i bilo je samo u 3.5. Inace, korisna stvar.

Pa onda najbolje nadji neku modovanu koja ima to i pushuj je u /system/app tj zameni je sa ovom starom. Podesi permission 644 i reboot.

Evo i ja da se prikljucim temi... Note imam skoro godinu dana, od romova sam svasta izmenjao i do sada mi se najbolje pokazao Team Asylum CM10.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2051904 nas covek je ukljucen u celu pricu tako da svaka preporuka, one stvari koje su mi najbitnije na ovom romu rade savrseno... Ja licno nisam zadovoljan sa TW romovima (previse laga), jedino ne znam kako se ponasaju ovi novi bazirani na XXLT6... Ako neko moze da mi odgovori koliko kosta originalna baterija u BGelektronik-u ili Begramu?

Kao prvo batali Kies. Kies je toliko djubre od software-a da je to strasno. Unistaliraj ga ali kad te pita da li zelis da unistaliras drivere kazi ne.

Skini Odin i skini zadnji ROM sa samfirmware.com za tvog providera. Mislim da je zadnji LT5 rom. Potrebna je registracija na site-u.

Trebace ti dosta vremena da skines rom posto je hostovan na hotfile a od tamo za free usera skida max 200kB/s. Rom bi trebalo da bude oko 800 MB. Posle ga raspakujes na neko mesto. Trebalo bi da dobijes dva file-a neki .db koji mozes odmah da obrises i .tar a to je ustvati rom.

Pokrenes Odin u admin modu (desni klik run as admin) a PDA file stavis taj .tar file.

Telefon ugasis. Sad treba da ga upalis u download modu. To radis tako sto drzis volume down, menu i pritisnes power dugme. Cim se pojavi Galaxy Note logo pustis power ali nastavis da drzis volume down i menu. Kad te pita nesto za download mode treba da potvrdis, nisam siguran da li sa volume up ili down ali pisace ti.

Sad telefon spojis sa kompom sa originalnim kablom sto si dobio sa njim. Najbolje spoji sa USB-om sa zadnje strane. U odinu bi trebalo da se pojavi zuti kvadrat sa necim ispisanim mislim da pise com i neki broj.

Pritisni na start. Sacekaj dok ga flashuje. Kad rebootuje telefon zaglavice na samsung logo-u. Nemoj da panicis. Idi na xda developers i skini Philz kernel. Za tvoj rom skini LT5 kernel .tar verziju. Flashuj je na isti nacin kao i ROM. Opet ce phone zahlaviti na samsung logo-u. Izvadi bateriju i udji u recovery tako sto ces drzati volume up, menu i pritisnuti power i drzati ga dok se nepojavi Galaxy note logo. U recovery uradi wipe data, wipe cache, advanced > wipe dalvik cache. Sad ides na reboot system.

To je to. Imas potpuno funcionalan stock rom koji je rootovan i ima instaliran CWM recovery. Sad mozes da skines koji hoces costum rom i da ga flashujes. Upustvo za flashovanje ces naci u prvom postu u temi odakle si skinuo rom.

Pozz.

Da li ova procedura vazi za Note koji do sada nije rootovan,samo su automatski azurirane zvanicne verzije koje su nudjene. Trenutna verzija je 4.1.2, xxlt3. Nisam u toku oko rootovanja,pa molim za pomoc. Hvala

Da li ova procedura vazi za Note koji do sada nije rootovan,samo su automatski azurirane zvanicne verzije koje su nudjene. Trenutna verzija je 4.1.2, xxlt3. Nisam u toku oko rootovanja,pa molim za pomoc. Hvala

Šta želiš da uradiš? Da rootuješ i instaliraš CWM nek možeš da flash-uješ costum rom?

Pa valjda.:)
Ovaj zadnji oficijelni rom sto mi je ponudjen i sto sam instalirao jako brzo istrosi bateriju i jako je spor. Znaci da rutujem kako bih mogao da instaliram ovaj rom sto si poslednji hvalio. A da ne brikujem telefon!:)
Jel velika razlika izmedju dvojke i note keca?

Spremajte kokice bice haos sad :D

Pa valjda.:)
Ovaj zadnji oficijelni rom sto mi je ponudjen i sto sam instalirao jako brzo istrosi bateriju i jako je spor. Znaci da rutujem kako bih mogao da instaliram ovaj rom sto si poslednji hvalio. A da ne brikujem telefon!:)

Ti treba samo da skineš Philz kernel i da ga flashujes. Možeš da skineš .zip koji flashujes iz stock recovery-ja ILI da skineš .tar koji flashujes iz Odina. Skini LT3 kernel.

Dao bih ti i link ali pisem sa moba sa Tapatalka a mrzi me da tražim.

Ovo za kec vs dvojka je već odgovoreno ali sutra ću još nešto napisati pošto uporedo koristim i jedan i drugi.

Razlika je kao nebo i zemlja..:)

I da,ocekuje se svakog momenta kolega shatroghistro da kaze kako na kecu ne valja ekran kada se gledaju filmovi sa mracnim scenama u mraku,a neko drugi ce vec ciknuti kako se neke aplikacije na kecu otvaraju za 0.5,1,2 sekunde duze nego na dvojci

Poslednja izmena:
Prestani da trolluješ.

Pogledaj šta sam napisao u #3354 postu u zadnja tri pasusa.

Problem je i to što su oni koji su aktivni ovde u temi i koji još uvek imaju ovaj telefon još uvek na Ultimate JB romu i boli ih Q da probaju neki drugi. Ili ako su i na nekom drugom romu boli ih Q da napišu kao radi.

Ja sam treba da probam druge romove pa da pišem iskustva... Ccc...

Poslednja izmena:
Ti treba samo da skineš Philz kernel i da ga flashujes. Možeš da skineš .zip koji flashujes iz stock recovery-ja ILI da skineš .tar koji flashujes iz Odina. Skini LT3 kernel.

Dao bih ti i link ali pisem sa moba sa Tapatalka a mrzi me da tražim.

Ovo za kec vs dvojka je već odgovoreno ali sutra ću još nešto napisati pošto uporedo koristim i jedan i drugi.

Evo ga i Philz kernel:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901191

Nađi odgovarajući za tvoj ROM. Tu imaš sve objašnjeno.

Као да је морање да се мењају ромови *** ......

Jeste moranje je pošto ne radi sve kako treba OOB.

Meni je isto blokirao supearbean, ubacio sam dosta aplikacija i onda sam morao na wipe, a sledeci put ni to nije pomoglo pa sam uradio format sad radi vec par dana ali nisam ubacivao aplikacije. Jel postoji nachin da se uradi backup celog roma sa aplikacijama i svim podeshavanjima koji bi mogao da se vrati i posle wipe i formatiranja recimo ?

Poslednja izmena:
Pa uradi backup u CWM. Backup and restore > backup.

Ne znam što vam blokira, meni radi super.

Mozda im pravi problem neka aplikacija ili nesto sto oni koriste, a ti ne koristis. Kao u S2 sto se javljaju sa raznim problemima, a ja ih nikad nisam imao, kasnije kazem, jedino sistemom eliminacije to moze da se resi, ali neke to mrzi sve da brise, pa onda kukaju na ROM i Kernel, kako je to problem, iako ja isti istacki koristim.

I meni je jednom blokirao ovaj SuperBean koji koristim - i to prilikom restora wi-fi mreža. Pa sam uradio wipe i nisam ništa restorovao nego sam odvojio oko 2 sata da sve ponovo instaliram i namestim.

Vrh Dno