HK je mnogo organizovanija posta nego CN recimo ,uglavnom stvari koje se salju preko nje stizu brze.mada zna i tamo da zakoci ponekada
Kada god mozes da biras izaberi HK kao opciju ako je prodavac nudi naravno,ponekada i mala doplata za tu postu je bolja varijanta nego CN besplatno
Meni recimo posiljka koja je krenula preko CN putuje tacno vec 79 dana ,sad posto su uveli pravilo(pre godinu dana ) da prodavci sa aliexpressa imaju pravo da produze i pored navedenog roka( pri kupovini naznacenog na 60 dana) jos 30 dana, ja sad cekam posiljku koja naravno nikada nece stici jer se negde zagubila ,ali zbog takvoga pravila ja moram cekati jos tih 30 dana da bi mi refundirali novac
DX je sigurniji sajt ali ima manji izbor stvari i skuplji su uglavnom
Generalno najbolja zastita je preko ebay-a ,problem tu jedino moze biti sto veoma cesto su cene u koje nije uracunat tracking broj ,pa pomislis vidi jeftinije,zato pre kupovine treba pitati prodavca koliko kosta tracking ,jer znajuci nase u posti i carini moze se desiti da ti paket nikada ne stigne ,a ako ucestalo prijavljujes da ti paket nije stigao ,mozes imati kasnije problema itd