Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Juče mi je stigao i punjač sa dx.com. Original Samsung od 2A. PDV i troškovi carine = 282 din. Za osnovicu su uzeli vrednost koju je kinez upisao - 9.9 $ odnosno 10$.

A kako mi je iz HK stigao USB kabal za tačno 2 nedelje iako je shiping bio free?

Desi se da stigne za 2 nedelje, ali kažem da nemaš prava da se žališ na brzinu isporuke ako je već besplatna.
Ne znam u čemu je fora da sad udaraju pdv kako stignu. To tek počeli od kada su uveli paypal.

После колико времена треба оч'кивати 'пропадање' батерије ? (отприлике)

Posle 500 punjenja.

Znači pošto ja nekad moram i dvaput dnevno da dopunjujem bateriju, neće baš dugo da mi potraje!

Powered by Galaxy Note

Pa meni je posle godinu dana vec malo oslabila, a sad posle godinu ipo jos vise. Trazim oridjidji da uzmem na Ebay-u, a ne daje mi se 35 funti za extended :) inace pricam za S2, ali to je sve isto.

Ма нека нотара поживи , батерију ћемо заменити .... Једино ако тројка буде сличан дизајн као кец ....богоми ћу да мењам ...

Pablo a sta ti je bilo sa starim punjacem? sto si uzimao novi punjac? cini mi se da 2Amp ne moze na kecu, vec da spusta na 1 amper :p

Nije bilo ništa. Radi i dalje ali mi je trebao još jedan nek imam na poslu.
Znam da na kecu punjač može maksimalno da puni sa 1A pošto ga na toliko ograničava sam telefon. A i što bi kupovao punjač od 1A kad za istu svotu novca mogu da uzmem 2A koji može da mi posluži i u budućnosti.

To je procurelo još pre par meseci. No dok Samsung ne potvrdi, ovo ostaje samo da je neko bacio bubicu :)

Prodam ovaj i dodam do 150 evra i eto dvojka. Ali sad se nešto premišljam da uzmem Xperiu Z. Videću još.

ali onda ces uvek misliti "eh kako je ono cool kod trojke,steta sto i moja dvojka nije takva"....kao sto sada mislimo mi(ustvari mnogi,ne svi) koji imamo keca u odnosu na dvojku

ja nameravam da tamo negde sledece godine na prolece pazarim trojku......taman ce do tada spasti cene,a i videce se da li ce fon biti OK.....

Kojeg magarca?

Ko spominje magarca?
Bolje preci na mulu, to ti je nesto izmedju;)

Шта вам је људи .... са коња на магарца .....?!?!?!

O čemu ti? Jesi probao Xperiu Z? 2GB rama i Snapdragon 600 procesor pa to leti. Sa lockscreena u kameru ulazi za manje od sekund, dok Note-u treba oko 4 sekunde nek možeš da slikaš. Ej 4 sekunde bre!! Još i ona animacija prilikom otvaranja kamere i autorotiranja secka. Ne kažem da je Note loš ali Note kec je Samsungov experiment koji je dobro prošao i naučili su na njegovim greškama zato su i u Note 2 stavili duplo više rama nego što ima S3 - 2GB. Da kec ima 2GB umesto ovih 1GB bio bi sjajan uređaj a ovako je prosečan. Ne znam gde im je bila pamet staviti samo 1GB a ima 2.66 puta vise piksela da obradi od S2. Naravno da će da bude spor. Pogledaj koliko JB bolje radi na S2 - toliko bolje radi da je ovo na Note-u ravno katastrofi.

Otvorim dva taba u Chrome-u i prebacim na drugi pročitam nešto i vratim se na prvi a on ga ponovo učitava :wall:

ali onda ces uvek misliti "eh kako je ono cool kod trojke,steta sto i moja dvojka nije takva"....kao sto sada mislimo mi(ustvari mnogi,ne svi) koji imamo keca u odnosu na dvojku

ja nameravam da tamo negde sledece godine na prolece pazarim trojku......taman ce do tada spasti cene,a i videce se da li ce fon biti OK.....

Ovo što sam gore napisao. Ne bi ga menjao da ima 2GB rama.

Poslednja izmena:
Da u pravu si,imao sam note 1 ali pored svih njegovih mana jos mi ga je zao :(

ali koliko sam cuo note 3 bi trebalo da ima 3 gb rama....

i vec vidim kometare bivsih vlasnika dvojke dok drndaju svoje nove note 3 telefone u stilu "razlika izmedju note3 i note2 je kao nebo i zemlja"......mislim,kao sto sada pricaju za razliku izmedju note 1 i note 2

tako da je moj rezon ko vec hoce da zameni keca neka "cilja" trojku......a ako se ispostavi da trojka ne bude nesto,sigurno ce dodatno oboriti cenu dvojci,pa svakako treba sacekati izlazak note 3 i jos par meseci da se stvari slegnu....

btw,nikada mi nisu bili jasni ljudi koji prave toliku dramu oko toga da li se neka aplikacija pokrece za 1 sekundu ili za 3 sekunde....ajde da se radi o tzv "zivotu i smrti" ili da je to deo neke profesije itd,ali ovako za neku glupost toliko kukati oko toga.....mislim,svakako ces uslikati nesto bez obzira da li ti se kamera otvori za jednu ili za 3-4 sekunde

Poslednja izmena:
Razlika između Note keca i dvojke i jeste nebo i zemlja a 90% te razlike čini onih 1GB više RAM-a na dvojci.

A ovo za cameru sam dao samo za primer. Ta prečica na lockscreenu za cameru je zamišljena nek uhvatiš moment a za 4 sekunde dok se ona otvori prosao je taj moment. Misli o tome - želim da uslikam moment sada a ne posle 4 sekunde. :wall:

Poslednja izmena:
ok,ali po toj logici,kako sam spomenuo,vec sada se nazire mogucnost da razlika izmedju note dvojke i trojke bude kao nebo i zemlja......naravno,u korist trojke.....pa onda mislim da je sada besmisleno kupovati dvojku kada samo sto se nije pojavila trojka

ok,ako tako rezonujes i funkcionises sa slikanjem.....mada,meni bi bio veci problem da izvadim telefon bas te sekunde koju zelim da zabelezim,posto ga uvek ne drzim u ruci.......

mozda note tera svoje vlasnike da se ponasaju kao revolverasi na divljem zapadu....za 2 sekunde vadis iz dzepa fon,sledece repetiras(ukljucujes kameru) a sledece sekunde pucas,tj slikas..:)

O čemu ti? Jesi probao Xperiu Z? 2GB rama i Snapdragon 600 procesor pa to leti. Sa lockscreena u kameru ulazi za manje od sekund, dok Note-u treba oko 4 sekunde nek možeš da slikaš. Ej 4 sekunde bre!! Još i ona animacija prilikom otvaranja kamere i autorotiranja secka. Ne kažem da je Note loš ali Note kec je Samsungov experiment koji je dobro prošao i naučili su na njegovim greškama zato su i u Note 2 stavili duplo više rama nego što ima S3 - 2GB. Da kec ima 2GB umesto ovih 1GB bio bi sjajan uređaj a ovako je prosečan. Ne znam gde im je bila pamet staviti samo 1GB a ima 2.66 puta vise piksela da obradi od S2. Naravno da će da bude spor. Pogledaj koliko JB bolje radi na S2 - toliko bolje radi da je ovo na Note-u ravno katastrofi.

Otvorim dva taba u Chrome-u i prebacim na drugi pročitam nešto i vratim se na prvi a on ga ponovo učitava :wall:

Ovo što sam gore napisao. Ne bi ga menjao da ima 2GB rama.

Potpuno se slažem sa tobom. Kad sam sve to pričao i svađao se sa onim, mislim da se zove Boza, ispade budala pa još i kaznene poene dobih. Tek sad se jasno vidi koliko je s2 bolji u odnosu na note 1. Ako ništa drugo, brzi je barem 30%
A i ovo za kameru, mislim da me to najviše izluđuje. Tih 3 sekundi ponekad stvarno znače, pogotovo nama koji imamo klince

Jedan jedini koji efsuje telefon :D :D

Cek ljudi,a na koje vi to 3-4 sekunde mislite kod te kamere?

Da li na to kada pritisnete ikonicu kamere,pa dok se ne pokrene sama kamera za slikanje?....ja evo malo pre probao kod mene i otvara se u vr glave za 2 sekunde,mozda i neku stotiku manje...

Ili mislite na 3-4 sekunde od kada pritisete da slika?...meni takodje tu skljocne za sekundu

Ja cu trojku kupiti zbog veceg ekrana i,verovatno,mnogo bolje baterije,tj njenog trajanja.......ovako stose ostalog tice meni je i kec sasvim OK

Jesi pročitao šta je napisao? Kamera prečica na lockscreen-u.

ok,ali po toj logici,kako sam spomenuo,vec sada se nazire mogucnost da razlika izmedju note dvojke i trojke bude kao nebo i zemlja......naravno,u korist trojke.....pa onda mislim da je sada besmisleno kupovati dvojku kada samo sto se nije pojavila trojka

ok,ako tako rezonujes i funkcionises sa slikanjem.....mada,meni bi bio veci problem da izvadim telefon bas te sekunde koju zelim da zabelezim,posto ga uvek ne drzim u ruci.......

mozda note tera svoje vlasnike da se ponasaju kao revolverasi na divljem zapadu....za 2 sekunde vadis iz dzepa fon,sledece repetiras(ukljucujes kameru) a sledece sekunde pucas,tj slikas..:)

Razlika izmedju dvojke i trojke ce isto biti velika ali tu razliku ce pored ostalog ciniti i 0.5" veci ekran koji ce biti fHD pored onih dodatnih 1GB ali ta razlika ne moze da bude ni priblizna kao Note 1 vs 2.

To za slikanje je bio cist primer. A i kad sedim negde telefon mi sigurno nije u dzepu posto iako staje u dzep bez problema uopste nije prijatno sedeti sa njim u farmerkama.

Cek ljudi,a na koje vi to 3-4 sekunde mislite kod te kamere?

Da li na to kada pritisnete ikonicu kamere,pa dok se ne pokrene sama kamera za slikanje?....ja evo malo pre probao kod mene i otvara se u vr glave za 2 sekunde,mozda i neku stotiku manje...

Ili mislite na 3-4 sekunde od kada pritisete da slika?...meni takodje tu skljocne za sekundu

Ja cu trojku kupiti zbog veceg ekrana i,verovatno,mnogo bolje baterije,tj njenog trajanja.......ovako stose ostalog tice meni je i kec sasvim OK

Ako je tebi ok da se obicna kamera pali 2 sekunde onda nemamo vise sta pricati. Ocu ako pomislim na kameru da je upali a ne da cekam 3-4 sekunde :D

Evo na sta mislim:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno