Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Pravo da vam kazem ,ja vec 4 dana koristim ponovo instaliran 4.1.2 nemacki(cista instalacija,posto pri prvoj instalaciji preko 4.04 verzije je imao malo vise laga,seckanaja itd) i zaista sem manjeg laga pri prvom pokretanju telefona tj ako ga duze ne koristim ,zaista ne vidim razlog da ga sada rutujem i ubacujem custom romove

Poslednja izmena:
Hteo bih root da odradim ali vidim da ima vise PhilZ karnela da li da koristim najnoviji ili onaj koji je vec postovan PhilZ-cwm6-XXLT4-OXA-4.93.6 vidim da je nov 5.05 verzija

Zar niko ništa ne čita? *** pogledaj samo moj prethodni post sve je napisano. Na kom si romu taj kernel treba da ubaciš.

xxlt4 stavio sam gore u postu,ne moras da pizdis ,pitao sam ima li neka novija verzija karnela za taj rom ili je to,to

nece da se rutuje odradim sve preko odina ali pise da nije rutovan kad ubacim root chaker
selektovao sam usb debaging ,ubacio na pda fajl md5 pokaze sve ok na kraju ali kad ubacim root ceker kaze nije rutovan ??
u cemu je problem zna li ko ?
Evo linka sa koji sam pratio pri rutu
http://oldclick.com/android/softwar...elly-bean-via-stock-recoveryodin-guide/57079/
sad ja sam pregazio preko nasega ics nemacki 4.1.2 ima li to veze mozda?

Poslednja izmena:
Skini SuperSu.zip i flashuj ga iz recovery-ja.

Hvala legendo ,uspelo je
u cemu je caka bila da mora tako da se odradi super su ,ako ti nije problem objasnis

i da li je bolje ostati na cwm ili preci na twrp ,sta preporucujes?

Poslednja izmena:
Nemam pojma. Nešto se zabagovalo.

A nevidim razlog da menjam recovery. CWM mi odradjuje posao a i u samom recovery-ju provedem samo nekoliko minuta kad flashujem nesto, nije to nešto u šta buljim ceo dan.

Ma ok nije meni sto je twrp lepsi ,pitao sam cisto me zanima koji je bolji za flesovanja ,stabilnost u radu itd

Valjda ti je sve jedno odakle flahujesh ? Stabilnost u radu ? Stabilna su oba recovery-ja... Kakva pitanja...

Aha,znaci po tebi su to dva ista programa samo se razlicito zovu?

Odakle si to razumeo? Rekao je čovek da oba recovery-ja vrše posao, oba su stabilna i rade to što treba da rade. Koristiš onaj koji ti se više sviđa.

Znam da oba vrse posao ,pitao sam da li mozda zna koji je bolji
Znas kako, imas brdo programa za svasta ,neki radi dobro ,neki je bolji .....
Ali dobro, vidim da je nastavlja po starom ,pa cim neko ne zna odmah je .....
a onda kad taj neko odgovori ,on je ....
Pa ako vam se pitanja cine previse ....,nemojte odgovarati ,ima ko hoce,ne znamo svi sve,da znamo ne bi bilo ovoga topika ili ti ovoga foruma ili drugih topika i foruma po netu
Opustenije malo,nema potrebe za takvim tonom i kvalifikacijama,znam da se sve moze proveriti po netu,ali zasto da mi neki stranac objasnjava nesto kad i nasi ljudi odlicno poznaju materiju:)

Aha,znaci po tebi su to dva ista programa samo se razlicito zovu?

Znam da oba vrse posao ,pitao sam da li mozda zna koji je bolji
Znas kako, imas brdo programa za svasta ,neki radi dobro ,neki je bolji .....
Ali dobro, vidim da je nastavlja po starom ,pa cim neko ne zna odmah je .....
a onda kad taj neko odgovori ,on je ....
Pa ako vam se pitanja cine previse ....,nemojte odgovarati ,ima ko hoce,ne znamo svi sve,da znamo ne bi bilo ovoga topika ili ti ovoga foruma ili drugih topika i foruma po netu
Opustenije malo,nema potrebe za takvim tonom i kvalifikacijama,znam da se sve moze proveriti po netu,ali zasto da mi neki stranac objasnjava nesto kad i nasi ljudi odlicno poznaju materiju:)

Vidi ovako: ja koristim CWM još iz doba HTC Tattoo-a tako da sam navikao na njega.
A što se tiče stabilnosti i CWM i TWRP su rock stable. Nije to da je Galaxy Note izašao pre dva dana pa pitaš da li je neka pre-alfa verzija recovery-ja stabilna i bezbedna za flashovanje. I CWM i TWRP imaju vise stotine hiljada korisnika i ako se niko ne žali da mu je recovery nestabilan što bi onda bio nestabilan tebi?

Koristi taj recovery što se TEBI svidja i koji TEBI dovoljno dobro odradjuje posao. Probaj oba pa nam ovde napiši koji po TEBI od ta dva bolji ali znaj da se neće svi složiti pošto nemaju svi iste kriterijume ocenjivanja.

A i rasprava je veoma glupa, kao da raspravljamo o launcher-ima a ne o recovery-ju u kojem svako od nas provede manje od pola sata mesečno za razliku od launchera koji utiče na brzinu, na batetiju, na stabilnost i na izgled a u koji gledamo puno više nego što gledamo po recovery-ju...

Toliko od mene.

Prvo, mogao si ovako odgovoriti odmah ,doduse bez zadnjeg dela posta ,totalno nepotreban,jer opet nastavljas pricu po starom
Taman pomislim,super ,covek resio da normalno prica,ti .....
Naravno da se cwm i twrp ne mogu se stavljati u istu pricu sa lancerima,al ajde ....
Note postoji odavno ali ja ga imam tek par nedelja i naravno da ne znam o njemu ni trecinu kao ti i jos po neki
Naravno da cu postavljati pitanja vezana za note o svemu i svacemu,na vama je da li ce te odgovoriti ili ne
Napominjem da ovo citaju i ljudi koji nisu kao ti u prici sto posto ,vec su prosecni korisnici koji zele da saznaju nesto vise o ovome telefonu,mnogi i ne postuju vec samo citaju
Ako hoces da pomognes pomozi ,ako neces preskoci
U zivotu nema glupih rasprava vec samo onih koje te zanimaju ili ne ,ono sto je tebi glupavo nekome je bitno i obrnuto valjda si to naucio do sada

CWM je osetno bolji :)

Ja koji god telefon da kupim prvo provedem par dana citajuci forume,pretezno strane.
E onda kad sam siguran sta i kako upustam se u cackanje.
Tek kad neki problem nikako ne mogu da resim onda dolazim s pitanjem.
Za sve to sto te interesuje si mogao izdvojiti pola sata i citati xda,sve lepo pise.

ChobbyNS.legendo
ako si primetio ovo je forum a ovo je topic vezan za note n7000
Da procitao sam sve na ovome topiku.da bio sam na xda,da ovo je mesto gde se postavlaju pitanja vezana za ovaj model telefona
ili da pretvorimo topic u privatnu prciju gde ce se postavljati samo"pametna"pitanja,a o tome ce odlucivati 10 ljudi sa ovoga topica
Hajde onda da zatvorimo ovu temu pa da idemo svi na xda jer tamo sve pise,sta ce nam bilo koja tema vezana za ovaj telefon na srpskom jeziku kad imamo xda
Ovde da ostavimo 10 ljudi da mogu da se baskare i uzivaju u svom miru
A nas koji nismo toliko upuceni ko .... imamo jel,xda
Ako ne znamo jezike imamo prevodioca na guglu ako ni to ne znamo da koristimo imamo nekoga prijatelja pa neka nam prevede
Nije to dobro razmisljanje druze,treba gajiti ovaj forum a ne terati ljudi ,ako te nesto ne zanima nemoj se ukljuciti u raspravu ili nemoj odgovoriti na pitanje
Jednoga dana i mi koji ne znamo toliko znacemo valjda, pa ce biti manje posla za vas koji vec sada znate mnogo,samim time smanjice se i pritisak na vas vezano za raznorazna pitanja
Ja mislim da je poenta cele ove price da se ljudi ovde obaveste ,nauce itd a ne da setaju po stranim forumima
Sta o tome se misli mozemo pitati i vlasnike sajta ,ne verujem da bi se slozili sa time (a mnogi to rade upucuju korisnike na xda i slicne sajtove) nisi ti prvi koji to radi
Zato i kazem ,molim za strpljenje svi smo jednom bili pocetnici

Sve je to lepo sto kazes,ali nesto ne vidim da te neko podrzava.
Nas par ti kaze nesto na sta ti postavis 10 podpitanja na koja niko ne moze da ti da odgovor jer se radi o subjektivnom izboru.
I nakon toga jos se i raspravljas i napusavas ljude.
Sto sam ja magarac pa sam sate i sate gubio citajuci raznorazne forume kad mozes doci lepo ovde i ljude udaviti sa 20 postova kako bi tebi odagnali neku sumnju i ulepsali koriscenje telefona.
Nije da je zabranjeno,samo je nekulturno jer su i ti ljudi gubili vreme kao i ja da bi nesto naucili dok drugi hoce sve na tacni sa sve linkovima i tutorijalima po mogucstvu na maternjem jeziku.

Prvo, mogao si ovako odgovoriti odmah ,doduse bez zadnjeg dela posta ,totalno nepotreban,jer opet nastavljas pricu po starom
Taman pomislim,super ,covek resio da normalno prica,ti .....
Naravno da se cwm i twrp ne mogu se stavljati u istu pricu sa lancerima,al ajde ....
Note postoji odavno ali ja ga imam tek par nedelja i naravno da ne znam o njemu ni trecinu kao ti i jos po neki
Naravno da cu postavljati pitanja vezana za note o svemu i svacemu,na vama je da li ce te odgovoriti ili ne
Napominjem da ovo citaju i ljudi koji nisu kao ti u prici sto posto ,vec su prosecni korisnici koji zele da saznaju nesto vise o ovome telefonu,mnogi i ne postuju vec samo citaju
Ako hoces da pomognes pomozi ,ako neces preskoci
U zivotu nema glupih rasprava vec samo onih koje te zanimaju ili ne ,ono sto je tebi glupavo nekome je bitno i obrnuto valjda si to naucio do sada

Ne razumem šta sam sad pogrešio? Na sve sam ti lepo i kulturno odgovorio i ako smatram da je rasprava glupa - koristiš ono što tebi odgovara ali ti moraš i dalje terati kontru.

Sve je to lepo sto kazes,ali nesto ne vidim da te neko podrzava.
Nas par ti kaze nesto na sta ti postavis 10 podpitanja na koja niko ne moze da ti da odgovor jer se radi o subjektivnom izboru.
I nakon toga jos se i raspravljas i napusavas ljude.
Sto sam ja magarac pa sam sate i sate gubio citajuci raznorazne forume kad mozes doci lepo ovde i ljude udaviti sa 20 postova kako bi tebi odagnali neku sumnju i ulepsali koriscenje telefona.
Nije da je zabranjeno,samo je nekulturno jer su i ti ljudi gubili vreme kao i ja da bi nesto naucili dok drugi hoce sve na tacni sa sve linkovima i tutorijalima po mogucstvu na maternjem jeziku.

+1

Ovo isto sam ja napisao nekih 5-10 strana unazad. Ali nije problem samo ovaj forum. Problem su ljudi koji ne žele da čitaju a sve žele na tacni. Isto je i na xda. Što kaže Djilkos dodje neki indijac i pita koji je safe kernel - i ako ima sticky thread gde je sve objasnjeno i pita kako flashovati ovaj rom - i ako je sve objašnjeno step by step i još gratis ima video tutorial u prvom postu za svaki ROM. A njegovo pitanje je napisano ovako: "whitch karnel is safe and hwa tu flush this?"

Koliko se secam ja sam prvi napdanut,lose si obavesten(ne citas dovoljno)samim tim su i dobili moj odgovor ,zasto bih ja prema nekome ko nije ok prema meni bio ok ?
Nemam podrsku hm,pa ja dobih par pp vezanih za podrsku,sa istom konstatacijom koju i ja ovde pricam,da se neki ljudi ponasaju bahato i bezobrazno i da su odavno prestali da postavljau pitanja ovde zbog takvoga odnosa prema nekome ko je nov u ovoj prici
Zatim sta sam ja to pitao nenormalno?
Pa ja ne znam, zato pitam!Odakle ja da znam da su cwm i twrp ista prica,jel opet da idem na xda(znam zasta sluze,ali ne znam da li imam razlike koja bi prevagnula u korist nekoga od njih)?

Naravno da nam treba dobar forum i dobri tutorijali za telefone na nasem jeziku,zasto bi ljudi visili na stranim,hoces da kazes posto ima na stranim jezicima da je na nasem nepotrebno,pa legendo ne parlaju svi jezike kao ti
Ja koliko vidim ovde ima sjajnih ljudi ima na zalost i onih drugih ali im je zajednicko da vecina, ne svi naravno, jako dobro poznaju ovu tematiku,ne vidim niti jedan razlog zasto ih ne bi pitao?
Ti ako mislis drugacije da sve ovo sto sam naveo nije normalno, ne moras da se javljas niti ucestvujes u raspravi niko te niti tera niti moli,kao sto rekoh ima ih koji ce na to odgovoriti da li putem pp ili javno na forumu,ti nastavi da visis na stranim forumima i tamo se obrazuj
Nisu problem svi ljudi da se ne pronalaze svi u ovome,vec uglavnom neki kao ti i slicni tebi
Sada da li si magarac ili nisi to najbolje ti znas,ja licno ne mislim da jesi,ali da ti nedostaje osnovna kutura ponasanja nedostaje ti,na zalost nisi jedini
koliko znam u Srbiji se gosti uvek lepo docekaju sada da li je svakoga gosta 3 dana dosta kod nekih ovde ocigledno da jeste

Naravno da ces pre naci informaciju na forumu striktno orijentisanom na mobilne operativne sisteme koji broji 100.000.000 clanova nego na bench-u.
Ovim ne umanjujem kvalitet ovog foruma,samo ukazujem na cinjenice.
Ja sam svoje rekao a i Pablo isto,a ti nastavi da pises kilometarske postove koje niko ne zeli da tumaci i nastavi da dokazujes teoriju zavere na temi "Samsung Galaxy Note".
Pozdrav.

Ako njemu nedostaje nešto, tebi nedostaje kako se koristi forum i google. Dolaziš i postavljaš pitanja na koje je odgovoreno. Koristi search.

Niko ti ne bi ni A rekao da si ti postavio pitanje sa linkom tipa:

(link) jeste ovako root-ovali ili flesovali telefon, jel ima neka druga metoda?

Ja takvoj osobi uvek pomognem, koja se trudi i nadje. Onom koja traži linkove i traži na srpskom, vidim da je neki gotovan i misli da je kralj i svi treba da mu udovoljavaju... Ja ako nisam odgovorio na 500 puta isto pitanje onda nisam nijednom... Počeo sam da postavljam linkove, ali ni to nije dovoljno, jer ljudi ne razumeju, pa se još i ljute... Hvala bogu, pa postoji GOOGLE TRANSLATE...

Hoćeš da se petljaš sa nečim, nauči to, jer može da dodje do posledica (brick)

Doveka možeš ovako da postavljaš pitanja...

Ili se ne petljaš i ostaviš kako ti je ootb ili uzmeš i učiš, trećeg nema.

Sve mi ovde radimo za džabe i moraš da prihvatiš bilo sta bilo kakav odgovor. Da meni ili lupam Pablu (kao primer) daš za utrošeno vreme eto 1000 dinara za linkove i prevode, ne bi bio nikakav problem. Vreme je novac i napominjem, nikakva obaveza, čisto dobra volja da po 600-ti put neko okači ili kaže nešto isto.

+1

Ovo isto sam ja napisao nekih 5-10 strana unazad. Ali nije problem samo ovaj forum. Problem su ljudi koji ne žele da čitaju a sve žele na tacni. Isto je i na xda. Što kaže Djilkos dodje neki indijac i pita koji je safe kernel - i ako ima sticky thread gde je sve objasnjeno i pita kako flashovati ovaj rom - i ako je sve objašnjeno step by step i još gratis ima video tutorial u prvom postu za svaki ROM. A njegovo pitanje je napisano ovako: "whitch karnel is safe and hwa tu flush this?"

ti opet o babama i zabama ,e jesi neunistiv ahahaha

stavljas sve u isti kos i naravno gresis
od najobicnijeg pitanja ili konstatacije pravis dramu,niisam te pitao nista nenormalno vec znas li razliku izmedju x i y programa postoje ta dva pa mi nije jasno ima li neke razlike(zasto ne bi bilo kod mnogo njih postoji jel)
i postavio pitanje vezano za root (hvala na pomoci)
Sta tebi smeta nije mi jasno,po tebi postoje "glupa" i "pametna" pitanja ,sto znaci da ne postoje pocetnici i napredni korisnici vec svi sve moraju da znaju,pa da je tako ne bi postojali forumu jer bi svi sve znali ,cemu svrha ovoga i slicnih topica
Naravno da mnogi ne znaju jezike da neke stvari ne mogu da nadju itd
Pa valjda tim ljudim treba pomoci ,kulirati mozes uvek ali ne lepiti epitete nekome na osnovu svoje licne procene a ocekivati da te uvek iskuliraju jer ti sve znas
Ili da ti posaljem pitanje na pp pa ti proceni jel pametno ili glupo
ako neces da odgovoris ne zanima te,smara te, preskoci jednostavno,ne vidim sta je tu problem?
Imaj svoj mali svet i oko njega kineski zid,niko ti ne brani,ali da nekoga vredjas ili omalovazavas nije ok, a ti to konstantno radis

od najobicnijeg pitanja ili konstatacije pravis dramu,niisam te pitao nista nenormalno vec znas li razliku izmedju x i y programa postoje ta dva pa mi nije jasno ima li neke razlike(zasto ne bi bilo kod mnogo njih postoji jel)

Evo da završimo raspravu o recovery-jima:
Ne znam razliku između CWM i TWRP niti me zanima pošto ovaj prvi MENI odradjuje posao.

Jel' po tebi u redu ovaj odgovor ili mora nešto opširnije?

Ako njemu nedostaje nešto, tebi nedostaje kako se koristi forum i google. Dolaziš i postavljaš pitanja na koje je odgovoreno. Koristi search.

Niko ti ne bi ni A rekao da si ti postavio pitanje sa linkom tipa:

(link) jeste ovako root-ovali ili flesovali telefon, jel ima neka druga metoda?

Ja takvoj osobi uvek pomognem, koja se trudi i nadje. Onom koja traži linkove i traži na srpskom, vidim da je neki gotovan i misli da je kralj i svi treba da mu udovoljavaju... Ja ako nisam odgovorio na 500 puta isto pitanje onda nisam nijednom... Počeo sam da postavljam linkove, ali ni to nije dovoljno, jer ljudi ne razumeju, pa se još i ljute... Hvala bogu, pa postoji GOOGLE TRANSLATE...

Hoćeš da se petljaš sa nečim, nauči to, jer može da dodje do posledica (brick)

Doveka možeš ovako da postavljaš pitanja...

Ili se ne petljaš i ostaviš kako ti je ootb ili uzmeš i učiš, trećeg nema.

Sve mi ovde radimo za džabe i moraš da prihvatiš bilo sta bilo kakav odgovor. Da meni ili lupam Pablu (kao primer) daš za utrošeno vreme eto 1000 dinara za linkove i prevode, ne bi bio nikakav problem. Vreme je novac i napominjem, nikakva obaveza, čisto dobra volja da po 600-ti put neko okači ili kaže nešto isto.

Naravno da postujem tudje vreme,ne ocekujem uvek odgovor,trudim se da sa svojim skromnim znanjem se snalazim kako znam i umem dok ne naucim vise
Medjutim ne samo meni vec i drugim novim korisnicima neke stvari koje vama jesu normalane lagane nisu bas najasnije ,zato pitamo.ako krene samo pretraga ovde ce pisati vas 5 ostali nece ni svracati a kamoli se zadrzavati jer ako ih svaki put docekaju na krv i noz koja je poenta ovoga topica?
Da pricamo o vremenu,ko je kako, ima li nekih dobrih vesti ,kako zdravlje itd
Malo mi deluje da su neki kao neki klan koji odredjuje neka pravila pisanja ponasanja itd
Respekt prema znalcima ali ne kad vredjaju
shvatam da je ovo ozbiljan forum gde dolaze znalci pa valjda mogu da postavim i po neko "glupo" pitanje,mada ne vidim da sam ga postavio zaista

Evo da završimo raspravu o recovery-jima:
Ne znam razliku između CWM i TWRP niti me zanima pošto ovaj prvi MENI odradjuje posao.

Jel' po tebi u redu ovaj odgovor ili mora nešto opširnije?

Eto sta je falilo da to odmah kazes ?
Ja bih rekao hvala i krenuo u potragu dalje da vidim ima li ko da se razume u to

Eto sta je falilo da to odmah kazes ?
Ja bih rekao hvala i krenuo u potragu dalje da vidim ima li ko da se razume u to

Ja sam ti odmah u prvom postu odgovorio na pitanje u vezi recovery-ja ali se tebi izgleda nije svideo odgovor.

Srećno u potrazi i kad saznaš koji je recovery bolji i zbog čega napiši ovde.

Procitaj svoj odgovor ,pa mi reci da li bi ti na mom mestu iskulirao
Cisto sumnjam,citajuci kako pises i obracas ljudima

Možete li da nastavite preko PM, jer ja zadnje 4 strane čitam vaše prepirke!