Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ja sam licno zadovoljan sa JB,ali sto se tice performansi i baterije meni je to sve isto,znaci nista spektakularno,ali ok
I moj ti je savet da ne cekas za srb,nego da ubacis neki koji je vec izasao

Imenjače , zemljače mrzi me da rutujem i da ubacujem sejf kernele itd jer nemam ni vremena nesto da tu istrazujem a i malo sam,skeptičan, nisam do sad njakao bilo sta u pogledu rutovanja pa da ne zeznem nesto, ali cim nadjem vremena od ispita bačiću ako u medjuvremenu ne izadje za srb sto je maloverovatno

Razumem te skroz,jer je i mene to sve mrzelo da radim.
Ali eto na kraju sam odradio, a sto se tice safe kernela to obavezno uradi jer ICS ima taj jbni bug (o kojem si verovatno citao)
Kada stavljas oficijelni JB ne moras da rutujes i ne moras da radis full wipe (i da rizikujes da ti se zakuca fon) samo se preko odina ubaci i to je to nema neke filozofije,samo pratis korake kako je opisano

Najbolje ti je da ubacis safe kernel i onda wipe-ujes sve i stavie neki custom ROM.

Ja sam imao isti problem sa gubljenjem mreže - kada sam upgrejdovao Paranoid od tada mi se to više nije dešavalo

Ja sam vec stavio custom kernel mnogo pre ubacivanja novog roma,tako da ne znam sta da ti kazem,ali u svakom slucaju kada ubacujes pomenuti rom ne moras da radis full wipe tako da nece biti ni opasnosti od brickovanja,jer brick bug je povezan sa factory resetom.
Ja sam stavio taj nemacki rom preko odina tako da sigurno valja,slobodno ga ubaci

Ja koristim 4.1.2 JB od 24.01.2013. safe kernel i nemam nikakvih problema. :wave:
Baseban version N7000XXLSO
Kernel Version:
3.0.3.31-93606
se.infra@SEP-83#3 SMP PREEMPT
Build number JZO45K.N7000XXLSZ

Pogledajte prilog 111301

Ne znam zašto se ne vidi attachment. :d
Ja koristim 4.1.2 JB od 24.01.2013. safe kernel i nemam nikakvih problema. :wave:
Baseband version N7000XXLSO
Kernel Version:
3.0.3.31-93606
se.infra@SEP-83#3 SMP PREEMPT
Build number JZO45K.N7000XXLSZ

Note I.JPG

Poslednja izmena:
Ja sam radio factory reset ali pretpostavljam dacto nije isto sto i full wipe i nije mi se brikovao fon :d

Isto je wipe i factory reset.

Odradio faktori reset, i nije mi se brikovao fon. Iako mi je insane emmc čip, i to sam odradio čim sam uodatovao na 4.0.4 jer me je zezalo nesto, nebitno.. :/ zbunjen sam sad :-D

I ja sam isto odradio factory reset dok sam bio na oficijelnom 4.0.4, samo što sam kupio fon, nisam bio ni svestan brick bug-a. Izgleda da smo imali sreće.

Powered by Galaxy Note

Mislim da je samo 5 % mogucnosti brickovanja telefonom i sa insane chipom... Problem je samo da je i jedan telefon moguce brickovati na svetu, ako je to bas moj, onda je to tragedija... :)

Ma nisam ni odneo telefon na servis. Nisam imao para. A sta got fa je crklo treba vise od 200 evra.

Ako je crkao neki kontroler na ploci - mora da se menja cela ploca - 200€

Ako je crkao neki deo na ekranu mora da se menja ceo ekran - 200+€.

A sto se tice Samsung podrske dobio sam generecki odgovor da garancija vazi samo uz fiskalni racun i da zamolim prodavca da mi izda duplikat... :wall:
A kad sam pitao devojku koju znam i koja radi u telenoru dali moze da nadje telefon po IMEI broju kaze moze ali tim podacim ne sme da pristupa samo na moj zahtev. Kao da tim podacima moze da pristupi samo ako znam broj ugovora i/ili broj telefona koji je vezan za taj IMEI broj. A ja to naravno ne znam....

Odneo sam telefon u ProMobi servis ( ovlasceni za Samsung pored BG elektronika ) i epilog je to da se mora menjati plocha. Cena prava sitnica - 31.5k rsd. A prvo sam mislio da su mi odgovorili samo tako bez pregleda posto sam se bas zagledao u srafove na telefonu i nisam video tragove otvatranja... Posle sam sam otvorio telefon i vidim da su ga stvarno otvarali - zaboravili su da zavrnu dva srafa sto drze matichnu plochu :wall: Ne znam kakav je to serviser kad vidi da ima viska delova a da se ne zapita odakle mu... I pre nego sto sam odneo telefon na servis imao sam IMEI - sad ga nemam ali imam EFS backup mada mi ne vredi kad treba menjati plochu...

Uglavnom pogledacu po oglasima dali ima neki sa crknutim ili razbijenim ekranom a ispravnom plocom pa da nesto iskombinujem...

Kako je mogao tako nesrecno da crkne. Izem ti takav smartfon. Ne znam koliko ti se isplati da ulazes u note1 vise. Prevazidjen je, ja moj jedva cekam da zamenim

Pa znam da se ne isplati ulagati ali da imam para kupio bi Note2....

***..

Iman pitanje:ako instaliram zvanični jb sa sammobile (npr german) preko odina oce mi se oojaviti trougao i kaunter? Ako da mogu li ih ukloniti jig usb kablom a ako ne moze jig-om cime moze?

Nece se pojaviti trougao... Nece se pojaviti ni kad ga rootujes preko odina ako koristis philz kernel.

Čime da bekapujem kontakte i smsove pa da ih vratim kad ubacim 4.1.2? Jel moze kies da zavrsi posao?

To kao kad kazes da nisi admin na svom kompu... Rootuj nije nista komplikovano...

Čime da bekapujem kontakte i smsove pa da ih vratim kad ubacim 4.1.2? Jel moze kies da zavrsi posao?

Naravno da moze Kies da ti zavrsi posao. Mozes da napravis backup po stavkama (stikliras sta ti treba) i posle samo vrati nazad :)

Instalirao stock jb. Sve radi fantasticno. Cak je sve zadrzao kontakte i apps. Samo nemam airvirew i smart rotaciju.. :p

Ako imaš root, skini mod sa xda koji popravlja te greske.

Јел ставио још неко Ultimate 5.2 ? Ја сам презадовољан , исцедим из батерије још коју десетину мин.

da li je neko mozda pokusao da ubaci neku karticu 64GB kapaciteta u Note?

zvanicno,kao nije kompatibilan,ali vidim da dosta ljudi po stranim forumima opusteno koristi kartice tog kapaciteta,samo prvobitno ih formatira

Vrh Dno