Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Novi fw/sw update je dosta optimizovao rad NOTEa. Koliko vidim ikonica slusalice za pozive je sad ruznija. Ono sto je korisno je peta linija tastature sa brojevima sto mnogo ubrzava kucanje poruka koje sadrze brojeve.

Ps- hvala na cestitkama :)

Poslednja izmena:
XXLA4/XXLA6
Danas mi ponudio sam telefon da updatujem fw/sw posto drzim ukljucenu opciju software update.
Ono sto sam jos primetio je da je promenjena ikonica latituda kao i horizontalna tastatura je nizeg profila...

E to me sve vise nervira kod androida.
Nije im dosta sto imaju sto razlicitih telefona, nego ih djavo jos tera da za jedan telefon prave razlicite verzije softwarea, te podeljeno po regionima te po ko zna cemu.
Ni meni ne nudu nikakav update...

Koji fw/sw imas?

PDA: XXLA6
PHONE: XXLA4
CSC:XXLA1

Rom je offical stock by Samsung (telefon uzet kod Lelenora), ono sto sam primetio od kako sam updatovao fon to je da u donjoj levoj cetvrtini ekrana imam 1 zaglavljen pixel koji se vidi samo na tamno sivoj boji (bench forumu).Isti je skroz neprimetan osim kad znate gde se nalazi pa nervira...

prljavo bele boje i vidi se samo na tamno sivoj pozadini (na dark bench sivoj boji foruma i na numerickoj tastaturi) ni na jednom lcd testu koji nema tamno sivu boju se ne vidi...ave osnovne boje: crna, bela, crvena,... diming,.... se ne vidi

Poslednja izmena:
I ja sam moj updetovao. Nema nikakvih pixela. Takodje, posto mi je posle update-a vratio na default TW, nabacio sam famoznih 7 home ekrana i krenuo da skrolujem. Apsolutno nista ne secka. Radi ko i na s2 i app i home screens. Kao mleko. Eto sad Laza moze da se opusti, da popunjava svih 7 ekrana i da skroluje do mile volje :).

Primetio sam da na lockscreenu u donjem ekranu pise: "Swipe screen to unlock" sto nije pre pisalo. Takodje, animacija kad se skroluje pa dodje do kraja liste je lepsa. Must have update.

Nisam ni sumnjao da kod tebe ne secka. Pre pola sata sam ga updateovao i SECKA, pogotovo sa samsungovim widgetima

Meni i dalje ne nudi update :(

Jutros mi stigo Samsungov Desktop Dock za Note, jako mi se svidja kako izgleda na stolu :)
Cim se telefon stavi u njega aktivira se Dock aplikacija sa satom i vremenom, i to tako stoji, i ne gasi se, vrlo vrlo lepo izlgeda :)

Ono sto sam ja primetio to je da social hub widget ubija memoriju a pritom nije nesto ni koristan...

prljavo bele boje i vidi se samo na tamno sivoj pozadini (na dark bench sivoj boji foruma i na numerickoj tastaturi) ni na jednom lcd testu koji nema tamno sivu boju se ne vidi...ave osnovne boje: crna, bela, crvena,... diming,.... se ne vidi
Onda nije "zaglavnjeni" pixel vecj "lenji".
Chuvena amoled tehnologija koja ne mozhe da osvetli svaki deo ekrana ravnomerno. To se vidi iskljuchivo na sivoj boji, kao shto je i kod tebe sluchaj.
Manifestuje se kao lenji pixel, horizontalne i/ili vertikalne svetle shtrafte, svetli uglovi ili svetle/tamne polovine ekrana.
***.

Poslednja izmena:
A ja nisam sumnjao da kod tebe secka. Jel treba opet da snimim?

Mogao bi ozbiljno jer predugo traje bespotrebna rasprava oko te gluposti.
Pa obojica snimite kako vam radi i okacite pa da vidimo ko je u pravu:)

Onda nije "zaglavnjeni" pixel vecj "lenji".
Chuvena amoled tehnologija koja ne mozhe da osvetli svaki deo ekrana ravnomerno. To se vidi iskljuchivo na sivoj boji, kao shto je i kod tebe sluchaj.
Manifestuje se kao lenji pixel, horizontalne i/ili vertikalne svetle shtrafte, svetli uglovi ili svetle/tamne polovine ekrana.
***.

Fora je u tome sto ekran radi extra samo taj 1 (sub)pixel tako svetli videcu dal mogu da uslikam nekako pa da postavim ovde, znaci nema problema ni sa osvetljenjem, ni sa hor./ver. straftama vec samo ta jedna majusna tackica...

Evo rada default TW na XXLA6 update:

[YOUTUBE]sEU1a8up7I4[/YOUTUBE]

Evo ga i originalni fajl u 60fps na kome se bolje vidi kako radi posle updatea:

http://www.mediafire.com/?77dkn1ptoa53owa

Secka sta? Nakrcao sam widgete totalno nasumicno, i stvarno ne vidim razlog ko bi stavljao 7 home ekrana u zivotu, ali kad se vec trazi dlaka u jajetu eto. Takodje, ponavljam ne moze svakom sve isto da radi. Secam se na s2 mi je baterija izdrzavala jedva dan i sa minimalnim koriscenjem. Dodjem lepo na forum, vidim nekima drzi po 2-3 dana. Sta sam trebao, ko neki isfrustrirani geek da napadnem ljude da lupetaju i da je baterija na s2 zapravo potpuno djubre? Ne nego sam skinuo betterbatterystats, nasao weather widget koji mi je crpeo bateriju i izbacio ga, i telefon je progledao. Sad, ako neko ima memory hog widget, ili neki koji se lose skalira na rezoluciji note-a a lepo radi na manjim rezolucijama, odma ne valja telefon?

Sad sam gledao taj tvoj klip i uporedjivao brzinu note-s2. S2 leti. Nije kao dupe i nosa al tu je. Pozz

Ti sa 2-3 dana nisu koristili telefon, a sto se tice home screenova, ja nekad imam 7 jer ako koristis desktop Visualizer, pa malo ubacis neke lepe ikone sa njim, pa povecas, ne moze sve lepo da stane... Sva sreca pa to nije ograniceno sa 2-3 hs....

Sent from my SGS2 powered by ICS

Sad sam gledao taj tvoj klip i uporedjivao brzinu note-s2. S2 leti. Nije kao dupe i nosa al tu je. Pozz

Naravno da tebi s2 leti, nisam ni sumnjao :). Treba uporedjivati realtime vs realtime a ne klip vs realtime.

Meni je mnogo udobnije koriscenje tw.45 na noteovoj rezoluciji bas zbog toga sto mi na jedan ekran staje vise stvari, pa ne mora da skrolujem ko sumanut. Skrolovanje ludom radovanje :). Takodje, mi je jako udobno sto ni jedan folder ne mora da skrolujem na dole, bas zbog vece rezolucije, nego u 2 klika nalazim sve. Lepe ikone, teme, widgeti za cpu/temparaturu, samsungov bloatware, me ne zanimaju. Samo maximalna funkcionalnost i da brzo dodjem do onoga sta mi treba. Gledam sad ove razbacane ikone u app i ovih 7 home ekrana i pitam se, kako iko moze da se u ovome snadje? Idi begaj...

Poslednja izmena:
Samo sam pogledao tvoj klip pa uporedio uzivo rad note-a LA6 i rad S2 LPB(beta). Kazem ti opet, verovatno ti imas neko cudo iz Koreje, a ja obican Note (pored mene), pa otud tolika razlika. Cak sam stavio 3 HS a na jednom od njih su 2 widgeta. Igrao sam par minuta angry birds i stisnuo home. 5-6sec je ucitavao HS. Kod tebe je verovatno to trenutno ili ne igras AB ili igra koju ja imam nije optimizovana za Note???

Uradio sam ponudjeni update. Malo je cekao na oko 75% one crte koja pokazuje progres, pa sam utripovao da ce da mi naskodi telefonu, ali je nastavio posle 4-5 minuta stajanja.
Nisam primetio lagove, nema mrtvih ili lenjih piksela, i mnogo mi se svidja sto su ubacili i liniju sa brojevima na tastaturu.
Pri radu sa uSD karticom od 32 GB nisam primetio da pravi bilo koji problem.

Sve u svemu, dobro je proslo.

Ima li jos nekih razlika u odnosu na ranije ili su ove kozmeticke glavne?

Samo sam pogledao tvoj klip pa uporedio uzivo rad note-a LA6 i rad S2 LPB(beta). Kazem ti opet, verovatno ti imas neko cudo iz Koreje, a ja obican Note (pored mene), pa otud tolika razlika. Cak sam stavio 3 HS a na jednom od njih su 2 widgeta. Igrao sam par minuta angry birds i stisnuo home. 5-6sec je ucitavao HS. Kod tebe je verovatno to trenutno ili ne igras AB ili igra koju ja imam nije optimizovana za Note???

Druze sta pises ti? Kakvo cudo iz Koreje, kojih 5-6 sekundi ucitavanje home screena? Evo snimio sam 3 angry birdsa normal/rio/seasons u isto vreme i iz svakog izlazi i vraca se u home screen gotovo trenutno, pojacajte zvuk da cujete klik na home dugmetu, posto se ne vidi kad kliknem na home a ne zumiram prst:

[YOUTUBE]0RTTPLjiCp4[/YOUTUBE]

E ako je vama s2 najbolji telefon, prestanite bar da pisete neistine o note-u i da flejmujete. Ovo je ipak tehnicki forum i sve je lako dokazivo.

Poslednja izmena:
@ Rizmal #687
Izvinjavam se, evo linka
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=22470771&postcount=1009
ako necje ni tako evo linka od Thread-a post je 1009
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1336187&page=101
-----------------------------------------------------------------------------------------------
@ Rizmal #689
Samoled generalno ima neke problem sa sivom bojom, tj. problematika se najbolje vidi na sivoj boji... kao shto ovde rekoh.
Ali opet je chudno shto se to pojavilo posle install update-a. Ako si 100% siguran da nije bilo i pre toga onda je bash chudno i zanimljivo.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Upravo je i meni ponudio update (na silu, na auto) install sam ga.
Nemam ni jedan zaglavljen/lenj pixel. Ima malo vidljivih novina. Nadam se da ih pod haubom ima vishe.
Screen Issues iz singa je i dalje tu :(
@ Bozha #686
Mogu da potvrdim momentalno izlazhenje iz igre angry birdsa bez 5-6 sekundi uchitavanje home screena.
P.S. -ne potpaljujem vatru na raspravu samo sam i sam testirao, zbog sebe i kazhem svoje impresije.

Poslednja izmena:
Rekao bih da je moja tackica manja a i uocljiva je samo kao sto rekoh na tamno sivoj boji, ne vidi se ni an crnoj,zutoj,beloj,svetlo sivoj,crvenoj,zelenoj,...

videcu da uslikam kad dodjem kuci pa da okacim ovde da vidis.

Posto ej proslo dosta vremena od mog posta a niej nista pisano moracu da citiram smog sebe...
Pokusao sam na sve nacine da uslikam i evo slike gde se to najbolje vidi ( odmah ispred vrha strelice se nalazi siva tackica koja je jedvva uocljiva lai kad je jednom vidite onda znate da je ona uvek tu :( , mozete da primetite da na ostalim delovima ekrana ma koliko ga glancao ima cestica prasine koje su vece od tackice koja je prolematicna): http://www.mediafire.com/?2u3ub3vtv8xtt1g
PS-@mishans- skini sliku na komp pa je zumiraj pa ces videti tackicu...

Inace telefon sam testirao odma pri uzimanju i svako malo na MP i svi testovi ne pokazuju nista ni zaglavljen ni mrtav pixel. POsto stalno visim na bencu ne mogu sa 100% sigurnosti da tvrdim ali 99.999999% sam siguran da te tackice nije bilo pre updatea. Takodje telefon glancam svako vece nakon posla pred spavanje tecnoscu za ciscenje RB cvidza i tad uvek zagledam dal ima ogrebotina na displeju i bilo kakvih anomalija s displejom tako da mislim da bi sigurno primetio ovaj defekt ranije da ga je bilo.

(LOL zvucim ko neki pacenik s zagledanjem displeja, ali nakon flawless SGS2 i silnih postova po netu kako note ima problem s ekranom de da mi zena koja mi je uzela sgs2 sazna da mi nesto fali noteu ubila bi me od *****avanja pogotovo sto mi je govorila sta ce mi note kad imam sgs2 :) )

Poslednja izmena:
Vrh Dno