Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Od jednog rezigniranog ko zna kakvim widgetima natrpanog usera, koji zeli da se dodvori s2 trolovima pa pise nebuloze, vi tripujte objektivnost. Napadoste coveka koji rece da mu baterija izdrzala 5 dana bez ikakvog razloga. Ne moze se nista pozitivno napisati o telefonu, a da se ne istroluje do besmisla. Pri tome se ne nudi nikakav screenshot, snimak, dokaz, nego se lupeta samo po milan tarot osecaju i to na tehnickom forumu.

Cinjenica je sledeca. Ovo je ts fon sa najboljom baterijom do sada koji sam ja (da ne idem od Kulina bana - moja zadnja 3 ts fona - 3gs, ip4, s2) posedovao. Juce sam imao 3 sata razgovora na telefonu, surfa min cuku, igre oko cuku, skype i 3g ceo dan, i uvece mi je baterija bila na 40%.

Hint za bateriju: punite iskljucivo preko punjaca, koristite stock samsung rom, koristite stock teme i sms, mail, itd aplikacije jer su optimizovane super amoled ekrane na kojima pozeljno sto vishe crne, skinite betterbaterystatus i proverite sta vam crpi bateriju, pre nego sto instalirate neki fancy cpu/temp/geek/itd widget kojim cete ipresionirati sve u razredu - zapitajte sa dal vam to zaista treba, pojedini live wallpaperi jedu bateriju, itd.

Bozho, umesto da pričaš priče, ajde molim te potkrepi svoj tipičan dan korišćenja sa screenshotom battery usage-a sa početnim ekranom kada uđeš, onim detaljnijim grafikonom potrošnje i najbitnije Screen on time screenshot-om.

Koju ja to pricu nisam potkrepio dokazom? Za razliku od trolova koji pisu da im nakon angry bird-sa 5-6 sec ucitava hs i ispadaju srafovi iz telefona, a pri tome ne nude niti jedan dokaz da su videli note a kamoli ozbilnije testirtali, ja sam svaku svoju tvrdnju potkrepio dokazom. Tako bi bilo i ovoga puta, uradih juce screenshot al zbog dugacke liste u battery usage, kad sam zaskrolovao na dole do zadnje aplikacije, da bih uradio screenshot cele liste, nisam provalio da nije snimio "" "" hours on batery" deo. A juce sam ga bas izmrcvario. Stoga, posto ovo ne moze odmah da se kaci, kad mi naidje dan gde cu ga opet izmrcvariti, uradicu 2-3 screenshota (jer ne staje cela lista na jedan ekran) i okaciti - nista ne brini.

bozho, sto se nerviras, ti si se istripovao da napadamo note..

ja nisam nastavio njegovo koriscenje samo zbog velicine, jer ista meni ne odgovara, cak i s2 ne koristim vise od 2 meseca..nemas razloga zaista da branis toliko telefon, dobar ti je fon, budi siguran u njega, baterija jeste dobra za toliki ekran, ali 5 dana je mnogo i pitali smo lika kako je koristio fon..

edit: meni je baterija na ip4 bila bolja nego na note-u, ali opet zavisi ko sta koristi i kako..

Poslednja izmena:
@Bozha

Lol, koji izgovor. Ne treba nam cela lista, trebaju nam početna 2,3 potrošača koji svakako staju na ekran, grafikon korišćenja gde se vidi šta je bilo u korišćeno u kontinuitetu i najbitnija stvar u celoj priči, screen on time deo, to je sve. Dotle su tvoje priče samo jedna velika bajka. Ove tvoje priče su gore od onih likova koji stavljaju screenshot korišćenja sa 5 dana trajanjem baterije, a telefon su držali u airplane režimu i zaključanog u fioci...

može brisanje posta isao na "odgovori"

Poslednja izmena:
@Bozha

Lol, koji izgovor. Ne treba nam cela lista, trebaju nam početna 2,3 potrošača koji svakako staju na ekran, grafikon korišćenja gde se vidi šta je bilo u korišćeno u kontinuitetu i najbitnija stvar u celoj priči, screen on time deo, to je sve. Dotle su tvoje priče samo jedna velika bajka. Ove tvoje priče su gore od onih likova koji stavljaju screenshot korišćenja sa 5 dana trajanjem baterije, a telefon su držali u airplane režimu i zaključanog u fioci...

I ne zaboravi, da pobrises sve widgete, ostavis max 3 home screena, koristis programe sa crnim pozadinama, stavis cisto crn wallpaper (ni u ludilu live), smanjis maximalno osvetljenje...
Ne znam, meni onda sve ovo gubi smisao i to onda vise nije super mocni telefon kog je milina videti i koristiti.

Poslednja izmena:
Ok shvatio sam sta treba. Ne samo onaj prvi ekran, vec da se klikne i na grafikon i da se vidi koliko je koriscen i ekran. Fora je sto to ne moze da se okaci bilo sta, vec kad ponovo sastavim dan sa arcenjem telefona, okaci cu ovde.

Ne branim ja telefon, zabole me, nego branim nivo normalne forumske komunikacije. Ne mozes da udjes samo u temu jer umires od dosade, i krenes odmah sa: "ken*jas", "ma to ne moze", "ma ne lupaj", "ja mislim", "osecam", sprdas se a ne kacis nikakav argument. Mislim kapiram ja i lozenje i sve, ali u sta ce se forum pretvoriti ako niko ne pise nista ozbiljno, provereno, informativno, vec se svi samo takmice ko ce vise da spusti sagovornika i imati vise :D:D:D na kraju...

Takodje, meni je "bilo", "koliko se secam", itd ne vazi. Kod androida nakon svakog updatea stvari postaju drugacije.

I ne zaboravi, da pobrises sve widgete, ostavis max 3 home screena, koristis programe sa crnim pozadinama, stavis cisto crn wallpaper (ni u ludilu live), smanjis maximalno osvetljenje...
Ne znam, meni onda sve ovo gubi smisao i to onda vise nije super mocni telefon kog je milina videti i koristiti.

Ja ne znam koja je milina korscenja 7 home screen ekrana i to na note rezoluciji, gomile widgeta, itd. Jer mozes da snimis svoj fon, bas me zanima sta si stavio na svih 7 ekrana?

Poslednja izmena:
Ok shvatio sam sta treba. Ne samo onaj prvi ekran, vec da se klikne i na grafikon i da se vidi koliko je koriscen i ekran. Fora je sto to ne moze da se okaci bilo sta, vec kad ponovo sastavim dan sa arcenjem telefona, okaci cu ovde.

Ne branim ja telefon, zabole me, nego branim nivo normalne forumske komunikacije. Ne mozes da udjes samo u temu jer umires od dosade, i krenes odmah sa: "ken*jas", "ma to ne moze", "ma ne lupaj", "ja mislim", "osecam", sprdas se a ne kacis nikakav argument. Mislim kapiram ja i lozenje i sve, ali u sta ce se forum pretvoriti ako niko ne pise nista ozbiljno, provereno, informativno, vec se svi samo takmice ko ce vise da spusti sagovornika i imati vise :D:D:D na kraju...

Takodje, meni je "bilo", "koliko se secam", itd ne vazi. Kod androida nakon svakog updatea stvari postaju drugacije.

Ja ne znam koja je milina korscenja 7 home screen ekrana i to na note rezoluciji, gomile widgeta, itd. Jer mozes da snimis svoj fon, bas me zanima sta si stavio na svih 7 ekrana?

Ne drzim sedam ekrana! Drzim 5, sa osrednjim brojem widgeta (i to sad radi kako treba). Ali telefon kad ga raspakujes dolazi sa 7 (pa bi bilo logicno da sa tim radi perfektno), ne znam ko ih je terao da stavljaju 7 po defaultu ako to ne moze da izgura (SGS2 moze).
I da, imam i live walpaper svetle boje, i koristim svetlu aplikaciju za SMS i ne drzim stalno minimalno osvetljenje, najprostije receno koristim telefon onako kako je zamisljeno da se koristi bez nekih spartanskih varijanti stednje baterije.
Daleko je Note fantasticnog trajanja baterije, sjajan telofon naravno , zapravo meni najbolji, ali treba biti realan.

bozho, ne branis ti "forumsku komunikaciju" ti slepo branis svoj telefon i sam je krsis, forum postoji da se polemise, da pitamo ako je 5 dana izdrzao bez punjenja, sa koliko je h ucestvovao display u tome, itd itd, niko nije bio nepristojan, niko nije omalovazavao nekog ili nesto..a ti okreces pricu iznova da mi ne znamo, da nismo koristili telefon, kao da samo ti imas telefon, i ako svi mi priznamo da je super fon, tebi nije dovoljno..

treba da kazemo da je najbolji na svetu, pa onda ide nekoliko praznih mesta pa svi drugi telefoni..

A da, to sam zaboravio. :)
Bez zezanja, koji god da sam imao tel u zadnjih 3 god, pa makar i na nekoliko dana (Note), problem mi je bio i to veliki baterija. Ja stvarno ne zelim da polemisem sa korisnicima kojima baterija traje 2,3,5...10dana jer po meni njima i ne treba smartphone. Na Note-u nije bilo sanse da mi izdrzi ceo dan, dokk na sgs2 menjam obavezno dve baterije u toku dana. I ja ne gledam da li imam 2 ili 20 widgeta, da li je tamna ili svetla tema, da li imam 1 ili 7 HS... Koristim sve maksimalno

... kako i treba koristiti bilo koji smartphone.

A koji je najbolji na svetu..... ja nikako da saznam ovde na forumu. SGS2?

Poslednja izmena:
SGS2 je proglašen za najbolji telefon godine za 2011.

Po kome ? Po T3.com ? I iPhone je bio pre godinu, dve, tri pa se niko nije slozio sa tim .... nije sija nego vrat ;) na Engadgetu je recimo Galaxy Nexus, na trecem nekom sajtu iPhone 4s? I kome verovati ondaK ?

Galaxy Note je odlican multi fukncionalni uredjaj i mislim da ne zasluzuje tri strane klasicnog trovanja ljudi koji poseduju neki drugi telefon (SGS2 uglavnom) i po ne znam ni ja koji put srchano brane svoju kupovinu.

Poslednja izmena:
A koji je najbolji na svetu..... ja nikako da saznam ovde na forumu. SGS2?

nadam se da nisi ozbiljan :)

Po kome ? Po T3.com ? I iPhone je bio pre godinu, dve, tri pa se niko nije slozio sa tim .... nije sija nego vrat ;) na Engadgetu je recimo Galaxy Nexus, na trecem nekom sajtu iPhone 4s? I kome verovati ondaK ?

Galaxy Note je odlican multi fukncionalni uredjaj i mislim da ne zasluzuje tri strane klasicnog trovanja ljudi koji poseduju neki drugi telefon (SGS2 uglavnom) i po ne znam ni ja koji put srchano brane svoju kupovinu.

vecina je koristila Note i postoje ljudi koji planiraju kupovinu i zato imaju prava da postave pitanja koja se ticu autonimje uređaja, i sa kakvim korišćenjem..

Poslednja izmena:
Prvo, ta proglasnjenja za najbolji fon su bila pre izlaska Note-a.

Link

Link

Drugo, note je s2 sa ispravljenim bagovima, u svakoj stavci ubija s2, i daleko ozbiljnije odradjen uredjaj. Imate na xda ljude koji su rastavljali i s2 i note i nexus itd pa citajte sta kazu. Svi advance useri/developeri sa xda smatraju note za najbolji fon trenutno.

trece, "imao sam note" ne znaci skoro nista nakon najnovijeg update-a, a jos ce manje znaciti nakon ICS-a.

cetvrto, mogu da razumem da note zbog svoje velicine nije "komercijalni" telefon od s2 ili nexusa itd, mogu da razumem da nekom ne odgovara velicina, ali kome odgovara - note je jednostavno bez ikakve konkurencije trenutno. Ono sto ne mogu da razumem, su s2 fanboys koji obitavaju u ovoj temi, nit imaju fon, niti zbog velicine planiraju da ga nabave, nit imaju sta korisno da napisu, sem da troluju. Odrastite...

Poslednja izmena:
Ti ocigledno ne znas nista drugo nego da lupetas gluposti i da podizes publicitet "tvom neverovatnom note-u".
Proglasenje je od 24-og januara http://www.globalmobileawards.com/winners2012.php
I da si barem malo razmislio tvoj note je izasao jos u septembru a g-nexus u oktobru koji je i ucestvovao tako da ti i ta prica pada u vodu kao i vecina NEVEROVATNIH OSOBINA tvog vanzemaljskog Note-a

Kod mog Note-a baterija drzi max 2 dana, uz normalno koriscenje. I ja sam time zadovoljan.

Cezare - 600ak evra..? :D

Mada, to mu u Srbiji dodje u rangu duse... :D

O2X via TT

Nazad
Vrh Dno