Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

Ocigledno tu nesto ne stima.
Ili telefon ima premalo memorije ili je iz nekog razloga previse trosi :) Nadam se da je ovo drugo u pitanju.

720p rezolucija je razlog verovatno , mnogo je veca rezolucija nego na SGS2

Onda su trebali staviti i vecu memoriju.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Danas sam se igrao sa note-om, moj s2 smesno izgleda u odnosu na njega..ekran vrhunski, ali je sporiji i postoje lagovi, imao je poslednji fw 2.3.6..

***, ja sam moj danas vratio na zalost i pare su mi vratili.... ostao sam bez telefona a ovih 10-15 dana sam se vezao za njega.... imao je problem sa mikrofonom , tj to je neki dual microfon i kad me zovu cuje se eho i jako jako me slabo cuju (isprekidano i lose) jel u toku poziva moguce je Disable-ovati Noise, ali po defaultu on je uvek na ON, ili selotejpom prelepiti gornju rupicu za mic.... i ona je sve extra, mogu da odaljim tel od usta pola metra ,metar.... ko sve normalne telefone.... je*bo ix dual mic i noise filter sta li je vech.... kaze mi lik u prodavnici da su svi takvi.... a meni je u cilju bilo da mi da model koji nema tu gresku, posto sam citao na XDA da novi fw KK1 ili neki drugi ne resava taj problem.... http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=782432&d=1321289768 to mi se na SGS II nije desavalo.... bas mi je zao....

Cek ne kapiram te bas,sta se desava kada ISKLJUCIS noise reducion?
A i kazes da je sve ok ako nekako zacepis gornji mikrofon?
Na sgs2 ti je takodje bio upaljen nr i sta? Nisi imao problema nikada ili samo kada ugasis nr?

ovako, na sgs 2 je sve radilo bez problema....
a na note-u po defaultu je enable Noise, (i tad' me sagovornik cuje samo ako drzim tel blizu usta, ako malo odmaknem ne cuje me apsolutno nista!) a, kad stavim u toku razgovora Noise na disable sve je besprekorno mogu da odmaknem tel 1,5m od glave i cuje me.... i takodje ako se komad selotejpa stavi preko gornje rupice, sve je odlicno.....onda mi svejedno dal je enable ili disable.... i bio mi je cilj da mi daju promerak koji sljaka normalno... ali,oni su odlucili da mi vrate pare koje sam dao za fon.... a cilj mi je bio da sve sljaka najnormalnije , a ne da lepim selotejp i da svaki put idem na disable na fonu od 500-600eur...nema smisla... a prodao sam SGS II , sad koristim stari iPhone 2G , ......

nr je inace stalno upaljen, tj bar kod tih telefona koji imaju taj dual mic..... ali na Noteu nije bilo nesto kako treba....

Generalno i mene slabije cuju kada mi je upaljen nr ali nije bas da ne moze da se koristi ili da mnogo smeta.
U svakom slucaju sam bas iz tog razloga zamolio master modera vertumusa (pored jos xyz ljudi) da edituje phone.apk i prepravi da default bude nr off :)

Platis 600+ evra za telefon i da ne radi osnovna stvar kako treba.

Mazohizam?

Да ли се то дешава на свим Нотама, или ниси имао среће и добио крш? :crash:

Ja sam govorio o sgs2, cisto da ne bude zabune :)
A da je sve to oko nr problema bezveze,jeste...

hmmm.... interesantna stvar je! to je samo na nekim primercima....
meni je recimo SGS II radio stvarno besprekorno.... uvek sam drzao tel dalje od usta... navika! , a sa Note-om niko me ziv nista nije cuo....posebno prve dve tri reci... sve dok ne nabijem tel na usta , ili stavim OFF Noise, ili selotejp preko gornjeg mic....
sto kaze Shang Tsung ******izam, platis 500-600e i ne radi kako treba......

Jel gledao neko telenorovu stranicu sa telefonima...izašao note i još podosta drugih modela...cena blagi užas...

Ostao mi hendi kao poslednja nada :D

Poslednja izmena:
Mali Update koji moze biti koristan vlasnicima Note-a.
Znate da sam se zalio na ponasanje memorije, njeno zauzece i gasenje aplikacija u pozadini (za sta sam okrivio nedostatak memorije).
Ne mogu jos 100% da garantujem jer nisam jos dovoljno testirao i koristio ga da budem siguran ali mislim da sam resio problem. Problem je u "Widgetu Ap Mobile" koji je po defaultu na jednom od home screenova. Nakon sto sam njega uklonio vise nemam problema sa memorijom, telefon mi je brzi a zauzece memorije je bez otovrenih aplikacija uvek oko 450mb sto je OK. Kada sam ga vratio na ekran opet sam imao problem. Dakle za sada mi se cini da je ovo u pitanju, jedino ako se jos nesto poklopilo pa je nesto drugo u pitanju.

P.S. Nakon sklanjanja ovog widgeta potrebno je uraditi Clear memory iz task managera jer se memorija nece odmah sama od sebe osloboditi, uz malo srece nakon toga zauzece vam vise nece toliko rasti.

Ma nista to je standardni samsungov widget koji daje neke vesti... Totalno nebitan widget koji po defaultu odmah sklanjas sa desktopa :)

Strani news po kategorijama...

Kako syncovati Outlook mail database sa Note-om? Da napomenem da ne postoji exchange mail server.

Kies ne nudi tu opciju, samo notes, contacts i to do. Na Omnia pro (windos 6.5) je to radilo savrseno.
Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Izgleda da se ne kapiramo. Da li postoji bilo kakav nachin sync-ovanja mailova iz outlooka sa Note-om preko usb kabla? Zelim da i na laptopu i na Note-u imam iste mailove uvek, a za sada su samo na laptopu (par 'iljada).

Ne vidim tu problem i ne treba ti usb kabl, samo dodaj taj e-mail nalog koji koristiš u oficijalnu e-mail aplikaciju, POP3, SMTP servere, username itd, sve to ukucaš u aplikaciju, i ona će ti sinhronizovati sve mailove koji ti se nalaze na laptopu. Zapravo, oni se ne nalaze na laptopu, nego na mail serveru.

@gizmor . E pa nije bas tako. Mailovi koji sidju sa servera na laptop, se brisu na serveru. Sto znaci da je jedina kopija tih mailova trenutno na laptopu (ne pitaj me zasto je to tako, ali je tako... nisam ja namestao mail server) :D

Poslednja izmena:
Kako meni na bench mailu uvek ostaju? Dosta sam puta sinhronizovao tako :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno