Šta je novo?

Samsung Galaxy Note N7000

@Rizmal Upravo to, aparat sa ovom cenom bi trebao da radi besprekorno.
A ne da mi kupci tolerisemo mrtve pixele.

Zato u drugim zemljama imas 15-ak dana da zamenis ili dobijes pare nazad ako ti nesto ne radi kako treba.

Najgore od svega je sto ljudi na XDA i jos par foruma kazu da su im pixeli crkavali/zaglavljivali se i nakon 2-3 nedelje a da su prilikom kupovine bili ispravni ekrani jer su ih proveravali prilikom kupovine/isporuke.

Inace po novom zakonu i kod nas sve moze da se vrati zameni ali nazalost dok to isterate toliko para treba potrositi na telefon/gorivo/ prevoz a da ne pricam o zivcima da se ne isplati cimati se...

Poslednja izmena:
iPhone 4S Without Contract - $649 a mislim da ima i jeftinije. Nisam trazio jer me ne interesuje :) Pozz

Ahaha mora li u svakom mogucem topicu da se zapocne ova rasprava?? To uopste nije tema rasprave ovde.
Recimo da u USA kosta isto koliko i Galaxy Nexus ili Note. I sta sad?

Poslednja izmena:
Ja odoh na slave :) nemam vremena za raspravu. Uglavnom da je malo skuplji, jeste, da je bolji, po meni nije, a to sto je skuplji oko 100$ vredi svaku paru jer apple i sljamsung podrska ne moze da se poredi. Pa ChainFire je platio zamenu ekrana na SGS2 300eur. :)

E ljudi, jeste neverovatni, casna rec.
Dakle da rezimiramo, nekoliko ljudi na XDA je napisalo kako imaju zaglavljene pixele. Ok, desava se, cim dvojica to napisu odmah deluje mnogo jer ostali ne vicu i ne otvaraju teme sa naslovom "ja nemam mrtve pixele na Note-u"

E onda, iako ovde na forumu nemamo ni jedan primerak sa ni jednim zaglavljenim pixelom, poceli ste da vicete i kukate, napdate samsung i domace radnje koje nece da vam zamene ako imate jedan mrtav pixel... Ocajna nam podrska u zemlji, ocajna nam zemlja, ocajna podrska Samsunga, mnogo bolja Apple-a. Za svoj novac trazite apsolutni kvalitet i koliko taj telefon kosta (a kosta jer je najnapredniji tel na svetu, te je i normalno da toliko kosta) ne sme da ima apsolutno nikakvu manu, pa cak iako je to tehnoloski problem danas i mrtvi pixeli su sasvim normalna pojava, al eto u srbiji su ljudi hipersenzitivni na takve sitnice.

Kad bi vam prodavci u srbiji tek tako menjale telefone zbog jednog mrtvog pixela, onda bi vam opet smetalo koliko telefoni kostaju (mada mislim da i sad u zvanicnim je tesko dranje)... nikad ne mozes svima udovoljiti.

Dakle, ne znam ni zasto se digla frka kad problema zapravo i nema :)

Dakle da rezimiramo, nekoliko ljudi na XDA je napisalo kako imaju zaglavljene pixele. Ok, desava se, cim dvojica to napisu odmah deluje mnogo jer ostali ne vicu i ne otvaraju teme sa naslovom "ja nemam mrtve pixele na Note-u"

E onda, iako ovde na forumu nemamo ni jedan primerak sa ni jednim zaglavljenim pixelom, poceli ste da vicete i kukate, napdate samsung i domace radnje koje nece da vam zamene ako imate jedan mrtav pixel... Ocajna nam podrska u zemlji, ocajna nam zemlja, ocajna podrska Samsunga, mnogo bolja Apple-a. Za svoj novac trazite apsolutni kvalitet i koliko taj telefon kosta (a kosta jer je najnapredniji tel na svetu, te je i normalno da toliko kosta) ne sme da ima apsolutno nikakvu manu, pa cak iako je to tehnoloski problem danas i mrtvi pixeli su sasvim normalna pojava, al eto u srbiji su ljudi hipersenzitivni na takve sitnice.

Kad bi vam prodavci u srbiji tek tako menjale telefone zbog jednog mrtvog pixela, onda bi vam opet smetalo koliko telefoni kostaju (mada mislim da i sad u zvanicnim je tesko dranje)... nikad ne mozes svima udovoljiti.

Ne radi se samo o XDa forumu, zato sam ovde i postavio pitanje ljudima koji su ga kupili kod nas a ucestvuju u ovoj temi, a prica se razvukla dalje. Jaa samsung ne napadam, cak sta vise imam SGS2 za koji imam samo reci hvale iako je isti u vise tema napljuvan po xda kao i ovde u njegovoj maticnoj temi. Da nam je podrska u zemlji ocaj, veruj mi da jeste jer sam poslovno povezan s par firmi koje kao predstavnici velikih kompanija pa i samog samsunga gledaju da im u okvir garancije ne udje nista vec da sve naplate.

Inace uopste ne delim misljenje s tobom da smo mi u srbiji hiper senzitivni, koliko vidim napolju menjaju uredjaje ko carape kad im se nesto ne svidi a kamoli ako ima neku tehnicku falinku, a pritom imaju mnogo bolje plate/uslove/... Tako da ce mi itekako biti vazno i smetati da dam vecu cenu za isti uredjaj nego neko u inostranstvu, a da pritom nemam nikakva prava kao taj u inostranstvu.

Poslednja izmena:

Mudro zboris. :)

Poslednja izmena:

Problema i te kako ima, ali ga ti ne vidis izgleda.
Ako ti volis da kupis telefon sa mrtvim pixelima i ako to tebi nije problem meni je jos manje.
Ali sve dok nas ima takvih koji cutimo i ne preduzimamo nista bice ista situacija.

I ne slazem se da su ovde ljudi hipersenzitivni na te stvari, u drugim zemljama za jedan zaglavljeni pixel zahtevaju da dobiju novi aparat, a da ne pricam o drugim problemima. To se odmah vraca, pa neka ga oni sami koriste ili neko iz njihove familije.

Ma nema problema uopste :)

Interesantno je kako obicno najvise o pravima potrosaca pricaju oni koji nikad nisu ni bili u inostrasntvu. Pa redovno krene kako je tamo sve sjajno i bajno :) Manite se samo primera amerike i njihovog trzista, to je potpuno druga filozofija, drugi zakoni, razlozi za to su posebni i zalaze u politiku a ne tehniku.

Toleranciju na mrtve pixele odredjuju proizvodjaci, i svi znamo kako je to za monitore jasno definisano, postoje i monitori koji imaju nultu toleranciju ali zato kostaju u 3 lepe.
Sreca je da Samsung ne priznaje garanciju na jedan ili dva pixela jer bi se to opet obilo o glavu kupcima, uredjaj bi zbog toga neizbezno morao da poskupi. Sve se to placa na ovaj ili onaj nacin.
Jedan mrtav pixel na ovakvom ekranu ne smeta korisniku nikako, mozda samo nekome smeta pre svega psihicki, ali funkcionalno je potpuno nebitno. Ne znam ni da li ste videli kako izgleda mrtav pixel na nekom velikom telefonu, 90% vremena se i ne vidi.
Sve u svemu, naravno da mi je draze da mi telefon nema ni jedan zaglavljen pixel, ali i da ima ne bi ni ulazio u proces reklamacije, odlaska do radnje i sl da ga menjam, cak i da mogu.

Pre par godina je moja devojka kupila neki Canon ixus, kostao je poprilicno 400-500e, i zamislite imao je (tj ima i dalje) 5 mrtvih pixela na ekranu, made in japan vrhunska tehnologija :) Moz misliti, jako bitno.

Nego, da se manem ove gluposti sa pixelima, da napisem nesto konstruktivno :)

Neke stvari koje bi zamerio telefonu:

1. Nedostatak LED notifikacije. (vec smo navikli na ovo od prethodnih samsung modela, al mi i dalje potpuno neverovatno da im fali tako nesto).
2. Nedostatak dugmeta za okidanje kamere. (i ovo je standardno)
3. Mislim da bi mu dobro doslo jos RAM memorije. Ima je 1GB, tj isto kao i SGS2 a trosi vise memorije, valjda zbog veceg ekrana. Zbog ovoga nije problem prepuniti memoriju pa pocne da gasi aplikacije u pozadini i sl. Ne znam da li ovo ima direktne veze sa ovim, recimo da sam od originalnih 7 home screenova koliko je po defaultu obrisao dva i telefon je konacno postao znatno brzi i bez laga, postao je rekao bih kao SGS2 (mozda ipak malo sporiji i ne bas tako tecan). Uglavnom mislim da bi mu dobro leglo 1.5GB RAM-a umesto 1GB.

@cwelle-ne odgovori mi ko to daje flip cover kad se kupuje note kod nas? :)

@laza-i po meni je nedostatak dugmeta kamere nedostatak pogotovo sto je kamera dobra a i vecina jeftinijih modela ima dugmme za istu.

Imas bLED button LED notification na xda-developers forumu.

Znam da ima, al to je ipak ono, budz varijanta, treba rootovati telefon i sl, mislim da ne postoji ni jedan razlog da sami lepo ne ubace LED. I to onako kao HTC, u raznim bojama gde svaka boja znaci nesto.

Uzao sam note, odma sam proverio telefon jos u radnji dal ima neki od problema i sve je ok (za sad pu pu :) ) Prosto sam odusevljen telefonom :D Jacina u slusalici je mnogo bolja nego na sgs2 takodje sagovornici me daleko bolje cuju. Ekran je perverzija :d

Interesuje me samo dal moze da se kalibrise olovcica jer je malo of centar kad stavim minerku na najtanju liniju:)

Poslednja izmena:
Jedno je sigurno nikada ne kupujte prve serijie mobilnih telefona praksa je uvek pokazala da proizvodjaci uvek imaju jako puno problema na prvim serijama.
Kako vreme bude odmicalo tako ce stvari biti puno bolje a uz to ide i niza cena pa ce ovaj telefon za koji mesec postati apsolutni sampion svih vremena.

Poslednja izmena:
Danas sam ga uzeo, jos uvek se privikavam na velicinu :) gde ima da se uzme futrola za njega, silikonska ili ona sto se otvara kao sveska

Nadje li futrolu?
Mozda mi padne saka telefon, samo da se ovi iz Telenora smiluju da poslalju ponudu. :mad:

Izlazi i bela verzija u Južnoj Koreji.

---
desire

I mene interesuje gde moze da se nadje flip cover futrola za note kod nas?

Da li negde u BG-u ima neka dobra futrola za ovo cudo :).Kum danas uzeo i ceo dan me davi za futrolu.....

Konacno uzeh i ja note...prvo sto sam proveravao bili su mrtvi ili zaglavljeni pikseli, i naravno, nema ih...

Ma kako nema, mora da ima, lepo kazu na xda :)

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno