Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Pa naravno. Sta znaci samsungu da iskesira po par desetina hiljada evra tim najjacim sajtovima da bace koju lepu rec. Ako te lepe reci navuku 50.000 novih kupaca imaju racunicu.
Naravno ne radi to samo samsung

Edit: nisam znao da se usa test razlikuje od bugarskog. Vrh

^ pa ne razlikuje se mnogo, ne rade ona merenja za displej (koja su ionako ''cudna'' :d i cesto se razikuju od svih ostalih koje rade razne ekipe) a i test kamere je logicno na drugim lokacijama pa cekaju da se telefon pojavi u EU pa da apdejtuju sve vezano za kameru (one ''studijske'' semplove).

Evo jedna anketa za Vojkana :) (a i polemisalo se ovde o memoriji) - How much storage do you need in your phone?

Poslednja izmena:
kod nas su pogresno shvatili anketu pa su svi odgovarali koliko trenutno imaju memorije a ne koliko im zaista treba :D
mada, za ne zahtevne korisnike, dovoljno je do 32 gb memorije (po mom misljenju) za aplikacije, slike, malo muzike i po neki snimak.
za one koji puno fotkaju i snimaju (u 4k rezoluciji) i 64gb ce se brzo popuniti. ja na jednom telefonu(note3neo) imam internu 16gb i memorijsku od 32gb a na drugom fonu(lumia830) 16+16gb i nije mi nikad zafalilo memorije.
u retkim situacijama (npr 2-3 puta godisnje) kada mi se desi da mi zbog slika i snimaka zafali memorije, tu je OTG pa prebacim sve na neki fles dok ne stignem do kuce.
cloud mi naravno nije resenje jer je mobilni net uglavnom spor bas kada mi treba tako da cloud koristim samo za backup.

evo i resenja za one koji se zale na bateriju i memoriju http://mondo.rs/a813529/Mob-IT/Vest...i-telefon-i-nudi-microSD-INCIPIO-offGRID.html :D

izmenjiva baterija.... koliko vas zaista nosi dodatnu bateriju? ja nisam video nikoga jos. nosim externu bateriju po nekad i njome mogu puniti razlicite uredjaje ali nikad nemam dodatnu bateriju za mob. veci kapacitet je svakako dobrodosao.
IR blaster... koristim ga povremeno ali bih komotno mogao i bez njega

sve su to stvari koje se mogu zaobici ili se nadje neko resenje, jedino ostaje cinjenica da za ovako skup uredjaj ne bi trebalo da postoje kompromisi.

ta futrola je kao još jedan telefon - nisam siguran da će imati dobru prodaju

Ako već toliko investiraju u što tanje telefone, što ne prave i tanje maske, sa integrisanom baterijom, 1000mah je dovoljno, ali da se ne vidi neka velika razlika u odnosu na standardan silikon...

Unboxing and RAM managment

Geekbench

712806c80d22e865da1261575828f221.jpg

Samo 4gb rama im je bilo dovoljno za to... [emoji2]

^ Joco,ajde ako ti nije problem ubaci neki recorder program i snimi isto kao sto je erica uradila :d
Neka u pozadini bude chrome,njegov fabricki browser,i igrica neka po tvom izboru.

Šta su rešili, pa ovde se samo vidi da radi bolje od S6 koji radi kao S3.

On sa 4gb treba lagano 5 igrica da drzi u ramu.. Ovo sto su sada napravili sa 4gb ne znam da li je u rangu 2gb sa nexus 5.
Mada iskreno ga vadi soc i prebrza memorija tako da..

Lepo kaže na klipu - nije sređeno, ali manje agresivno ubija aplikacije...

Nema ništa dok ne ponude da korisnik bira stock Android ili TouchWiz...
Ovo ****** od Samsung skina guta memoriju :)

Au nisam znao da je s6 ovakvo osakacen. Ne moze dve aplikacije da drzi u pozadini, koja strava i zasu.

E sad zamisli kako je na note 4 kada tako radi nov tw sa S6 telefona :)
I kad pokušaš u n4 temi da objasniš ljudima šta/kako/zbog čega odmah se jave Samsung botovi kod kojih sve radi savršeno...

Poslednja izmena:
Jedini rom gde je losije uradjen multitasking je miui,ali to je cisto zbog toga sto se kinezi loze na dugme clear all i onaj tekst koji posle ispise koliko je memorije oslobodio.. Ne znaju kako funkcionise ram na mobu,*****i. Ja konstantno imam 1gb free.

Edit :
Nije lepo odradio ss te notifikacije koliko je obrisano,iscisceno apk iz rama

uploadfromtaptalk1440247742918.png

Prilozi

• uploadfromtaptalk1440247729114.png
    uploadfromtaptalk1440247729114.png
    440.2 KB · Pregleda: 238
Poslednja izmena:
Moguće, samo ti Kinezi te bar ne oderu novčano koliko Samsung ;)

^ Joco,ajde ako ti nije problem ubaci neki recorder program i snimi isto kao sto je erica uradila :d
Neka u pozadini bude chrome,njegov fabricki browser,i igrica neka po tvom izboru.
Kačio sam jednom već... :) Ajde sada ću da snimim novi... Treba mi malo vremena...

^ Ako jesi,onda ne moras. Probacu da nadjem ;)

^ Mnogo si ga ti tu przio :D I sa manje pokrenutih aplikacija bi pravio problem. Ali da te ne mucim vise,dovoljno je i ovo

Jesam malo više pokretao... Ali realno bar 7 ili 8 aplikacija treba da ti stoji u pozadini uvek aktivno... :) On ove teže uvek pokreće iz početka... Tek po neku zadrži u memoriji... Mada realno hardver je jak pa pokreće sve to dosta brzo... Neki put smeta neki put ne... :) Mada realno sa 3gb rama treba to mnogo bolje... Ja sam zadovoljan, kakvu sam kantu imao pre note 4 ovo je super sada... :D

Ma brzo je to i dalje,sekund gore,dole,nece svet da propadne :d
Nego sto se baterija vise trosi kada se iznova pokrecu aplikacije

A u americi se bahate sa istima, poklanjaju na mesec dana tel da se skines sa iphona lol.

koja je razlika izmedju n920i, n920c.. na google nisam uspeo nista da nadjem... da li je razlika u softveru jedino ili ima veze sa frekvencijama i sl?

Vrh Dno