kod nas su pogresno shvatili anketu pa su svi odgovarali koliko trenutno imaju memorije a ne koliko im zaista treba
mada, za ne zahtevne korisnike, dovoljno je do 32 gb memorije (po mom misljenju) za aplikacije, slike, malo muzike i po neki snimak.
za one koji puno fotkaju i snimaju (u 4k rezoluciji) i 64gb ce se brzo popuniti. ja na jednom telefonu(note3neo) imam internu 16gb i memorijsku od 32gb a na drugom fonu(lumia830) 16+16gb i nije mi nikad zafalilo memorije.
u retkim situacijama (npr 2-3 puta godisnje) kada mi se desi da mi zbog slika i snimaka zafali memorije, tu je OTG pa prebacim sve na neki fles dok ne stignem do kuce.
cloud mi naravno nije resenje jer je mobilni net uglavnom spor bas kada mi treba tako da cloud koristim samo za backup.
evo i resenja za one koji se zale na bateriju i memoriju
http://mondo.rs/a813529/Mob-IT/Vest...i-telefon-i-nudi-microSD-INCIPIO-offGRID.html
izmenjiva baterija.... koliko vas zaista nosi dodatnu bateriju? ja nisam video nikoga jos. nosim externu bateriju po nekad i njome mogu puniti razlicite uredjaje ali nikad nemam dodatnu bateriju za mob. veci kapacitet je svakako dobrodosao.
IR blaster... koristim ga povremeno ali bih komotno mogao i bez njega
sve su to stvari koje se mogu zaobici ili se nadje neko resenje, jedino ostaje cinjenica da za ovako skup uredjaj ne bi trebalo da postoje kompromisi.