Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Ako već kreću od USA, to im je primarno tržište. Dokaz da vi grešite je njegov konkurent iPhone. Ni iPhone nema IC port, nema ni mem. karticu, ni izmenljivu bateriju. I ovde napišete da će ih iphone razbiti, pa kako kad nema mem. karticu, izmenljivu bateriju ni IC port? Note nudi više, bar olovka ako ništa drugo. Nisu oni blesavi. Neće sigurno sa ovakvim uređajem ići na Kinesko tržište ***.

erica.png
erica222.png
mar.png

NE podeljena mišljenja oko prezentacije - svi manje ili više razočarani ...
Crnja kaže da nije baš oduševljen kako staklo leži u ruci i da je klizav + ostavlja otiske...
U prevodu serviseri ima da se namlate para od zamene leđa i displeja - ako padne telefon računaj 200+ €!
Erika objasnila oko 4 GB rama i samsung multitaskinga :)

Poslednja izmena:
Jedini razlog izlaska N5 sada je Samsung Pay koji ne radi (u potpunosti) na trenutnom flagship telefonu iz Note serije.

Zato promocija u USA umesto u Berlinu u septembru kako je bilo ranije.

Poslednja izmena:
Sve u svemu, kad se malo utisci slegnu, ovo nije bilo razocarenje, ovo je bio debakl!!!

Prakticno smo pratili dogadjaj koji je trebao da bude rodjenje novog Note 5 telefona, medjutim to se pretvorilo u sahranu Note serije... Ubili su Note, sad vec izgelda i zvanicno ga nece biti u Evropi, neverovatno.

Na srecu nijedna mana ni unazadjenje koji su bili najavljeni nisu izostali, tu je i manja baterija, i staklena pozadina, nema ni SD-a, ni IR-a (mada ovo je zaista nepotrebno, pride novi televizori i ne rade preko IR vec BT)...
Pride smo imali jedinstevnu priliku da posmatramo i najjadniju prezentaciju u novijoj istoriji, koliko su likovi losi prezenteri to je neverovatno, no dobro prezentacije im nikada nisu ni valjale ali su bar uredjaji bili ti koji su sve nadoknadjivali, no ovog puta je i prezentacija uspela da se spusti na jos nizi nivo.

Aj sto ce Edge + da kosta vise od N5, nije ni to problem ko to zeli da kupi, ali da ti uskrate Note 5 i onda te forsiraju da kupis skuplji telefon koji ti manje odgovara je krajnje iritantno.

Ako već kreću od USA, to im je primarno tržište. Dokaz da vi grešite je njegov konkurent iPhone. Ni iPhone nema IC port, nema ni mem. karticu, ni izmenljivu bateriju. I ovde napišete da će ih iphone razbiti, pa kako kad nema mem. karticu, izmenljivu bateriju ni IC port? Note nudi više, bar olovka ako ništa drugo. Nisu oni blesavi. Neće sigurno sa ovakvim uređajem ići na Kinesko tržište ***.

Pa bas sve to ga je i diferenciralo od iP 6+ i davalo mu prednost, sad bez toga gubi prednosti u odnosu na 6+

Koliko znaš korisnika da je menjalo bateriju u 6+? Ili kuka za mem. karticom? Ili IC? Lično ne znam ni jednog, iako se krećem gde preovladava iP društvo. Gledam teme kod nas, ne vidim to kukanje i menjanje 6+ za note 4 koji to ima.
Svakako čekam septembar i 6s, kao što sam već pisao, sa 6 nisam bio zadovoljan.

Ako je u Vip-u 132k bez ugovorne obaveze,u Mts-u bice 150k dinara :d

Ovo je Vip,tradicionalno najnize cene ima. Videcemo sta ce Telenor i Mts da kaze. Ali ispod 150k dinara ne ocekujem

Pa tu negde, 100-120k din u telenoru.

^ S6 edge u Telenoru je 128k. Ne verujem da ce S6 edge + biti ispod 140k

Aj sve sve, al note, pa jos svetlece srebrni.. Ja ne znam kojom logikom se oni vode...

^ Zaista je potrebna maska za varenje :d

Jednostavno cirkus...bice telefon za pokazivanje,kao ip6 i ekipa...i ovo staklo,em klizavo em otisci.Nije to nikad poenta Note serije bila :/

Jednostavno cirkus...bice telefon za pokazivanje,kao ip6 i ekipa...i ovo staklo,em klizavo em otisci.Nije to nikad poenta Note serije bila :/
iP mnogo poslovnije i ozbiljnije deluje od ovog notea :) Note 3 kad je izašao sa "kožnim " leđima je bio oličenje ozbiljnosti, pa je Sams počeo takav poklopac na sve da trpa. Sad kad su promenili s6, narednih par godina će im svi modeli biti takvi. Na osnovu reklame notea, čovek bi pomislio da će to da se izdvaja kao thinkpad npr.

iP mnogo poslovnije i ozbiljnije deluje od ovog notea :) Note 3 kad je izašao sa "kožnim " leđima je bio oličenje ozbiljnosti, pa je Sams počeo takav poklopac na sve da trpa. Sad kad su promenili s6, narednih par godina će im svi modeli biti takvi. Na osnovu reklame notea, čovek bi pomislio da će to da se izdvaja kao thinkpad npr.

S6 jeste doneo taj novi "sjajni" izgled, sto ne znaci da je to i dobro u isto vreme...sa dosta ljudi sam pricao,od kojih vecina nosi samsunge odavno,i vecini se ne svidja taj kič.A pogotovo onaj tip ljudi koji kupuje note.

Ir, sd, zamenjiva baterija su bas bili razlozi zasto bi se neko odlucio za note(i android uopste) pre nego za iphone, a i nesto niza cena. Sad su prakticno podigli cenu i izbacili neke funkcije. Sad ne vidim sto ni neki amer pored skoro perfektnog iphonea kupio android

Jeste svi trce sa tri baterije i tri sd kartice okolo i samo zbog toga kupuju android telefone. Preterujete bas preterujete.

Poslednja izmena:
To je cena za Ameriku - znači kod nas samo skuplje, a neće ni biti note 5 modela za Evropu još neko vreme ...
Odlepili :D
Znaci verovatno misle kao i ja - ovo ce se prodavati samo tako, ali geekovi to nece moci da objasne :) Sad vec priznajem da je nesto (ova strategija) kopirano od iPhone-a :D

Samsung je Note 4 softverski namerno obogaljio, sada nam je jasno i zbog čega, ali se iskupio ovim predstavljanjem Note 5 telefona :)
Osim što nije dostupan u Evropi do kraja godine i ne donosi ništa novo - čak ima i par mana u odnosu na Note 4...

Neće da padne cena note 4 modelu, a do kraja godine izlaze HUAWEI / LG NEXUS & LG G4 PRO telefoni...
Pun pogodak za note 4 korisnike od Samsunga :)

Poslednja izmena:
Manite se iPhone-a, nikoga ovde ne zanima iPhone u android sekciji.

Gledam već neko vreme note 4 i planiram krajem godine uzeti nešto preko telenora kada mi istekne ugovor. Iskreno, čekao sam ovaj telefon (note 5) sa nestrpljenjem. Posle jučerašnje prezentacije, koja je bila veliko razočarenje kao i sam note 5 definitivno odustajem od pomisli da ga uzmem (kada se uopšte i pojavi)
Koliko vidim po komentarima ne piše mu se dobro.
Ako neko želi da pogleda prezentaciju i komentare posle iste evo link ; https://www.youtube.com/watch?v=CqgOY5PuEwE
Isto tako evo komentara i ovde ; http://www.cnet.com/products/samsung-galaxy-s6-edge-plus/
Čekam definitivno nešto drugo.

Tacno, ni ajfon nema nista od toga. Ali ima verne kupce o cemu bilo koji Samsung proizvod moze samo da sanja (isto vazi i za ostale Android proizvodjace). Ali realno glavna prednost u odnosu na bilo koji Android je podrska. Sa ajfonom znas da dobijas siguran apdejt naredne tri godine i da ce taj apdejt uciniti da telefon bolje radi. U Android svetu samo Nexus serija to nudi.

Edit: Tek sam sada procitao poaslednju recenicu. Pa ti prijatelju nisi u toku. Kina je glavno trziste high end pa i svih ostalih smartfona na svetu. Ajfon od prosle godine raste u prodaji zahvaljujuci prodaji u Kini.

Poslednja izmena:
Meni nešto u glavi da možda imaju plan da poput 10 varijanti s6 modela izbace i neki note 5 tipa + ili tako nešto sa boljim spec

Nazad
Vrh Dno