Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Dokle ce vise ovako? Baterija ok. ali sto napisa neko kad se naduva... :) a i 4gb ram :D zar je zaista nephodno?

***, ja gledam i ne verujem. Dal' je moguće da na note 5 ne postoji IR remote,ili sam ja prevideo? To je hebeni must have u ovoj deceniji.

Note 5 ima cameru sa ss min 10s i max 8000 brzine zatvaraca u pro modu

"Although it’s miniscule and might be overlooked by most folks, the camera interface is updated to include the ability to adjust its shutter speed in its Pro mode. That was something missing on the S6 that prevented it from being the ultimate pro-level camera shooter in the market, but Samsung has responded accordingly to ensure it’s here with the Note5. In fact, it can achieve a shutter speed as long as 10 seconds. That alone should make for some interesting low light photography, so we’re excited by this revelation."

Takodje i RAW podrsku.

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]ByPl5bBCqRU[/YOUTUBE]

Confirmed The Camera Of Samsung Galaxy S6 Edge/N5 Has Shutter Speed Control (1/24000s To 10s) And Raw Mode Support

Odlican potez sto se tice kamere ali je logicno da apdejtuju i S6/E/Act. kamera aplikacije jer je hardver isti.

Poslednja izmena:
Sve je to moglo i na S6 ali nije. Zasto nije, to je tema za razmisljanje onima koji svoje pare ostavljaju Samsungu.

Hm, koliko citam u ovih nekoliko sati posle izlaska N5, na svim vecim sajtovima i forumima, ljudi su ogorceni na ovakav potez samsunga, sto se tice samog uredjaja i dostupnosti... veliko razocarenje..
Imam nout 4, apdejta nema pa nema, vec mesecima, zezaju nas sa svojim forama, ali bogami nece jos dugo...

^ Tek ce sada korisnici N4 da cekaju 5.1.1
Mora da se pogura prodaja N5. Mada i oni sami znaju vec u startu da prodaja nece ici po planu. Tako da...

Samsung se kupuje onakav kakav jeste. Onaj ko ceka bilo kakav epohalni update zivi u zabludi. Tuzno ali istinito. Ko mi kaze i dokaze da mu je bilo koji update na bilo kom telefonu(samsung) doneo boljitak vodim ga na veceru :)

Ma iz modela u model ljudi ne uklanjaju onaj merac pulsa koji niko ne koristi, a nasli da uklone IR blaster... S5 ima 2800 mah bateriju a onoliki nout da ima samo 3k bateriju... strasno
A na prezentaciji kazu, slusali smo sta ljudi traze??

Poslednja izmena:
Izgleda da u manuelnom modu nisu ubacili ISO 50? Da li je moguce da su to opet namerno izostavili?

Moguce. Kupi samsung zoom, tamo ces imati iso 50 ^^

Nema iso 50 ni on koliko se secam. Krece od iso 100

Konkurencija ima (LG G4)
Jos su pricali da ce S6 dobiti kroz 5.1.1 sve te opcije. Vidim da su ubacili manual mod,ali ovo su ocigledno 'namerno' izostavili

kao da je iso 50 najveci problem ovog modela..

nesto mi govori da ce prodati u vise primeraka nego note 4. odlicna strategija guranja celog poslovanja i marketinga vezanog za n5 u usa.

Poslednja izmena:
^ Jedno po jedno. Sigurno ce biti jos stvari koje namerno nisu hteli da ubace

Samsung se kupuje onakav kakav jeste. Onaj ko ceka bilo kakav epohalni update zivi u zabludi. Tuzno ali istinito. Ko mi kaze i dokaze da mu je bilo koji update na bilo kom telefonu(samsung) doneo boljitak vodim ga na veceru :)

šta fali prelasku sa KK na LP? pogotovo na onim telefonima koji su imali onaj prastari tw na kitkatu, tipa S4

Sviđa mi se. Ima li neki kršten dac? Kakva je muzika?

^ sve isto kao na S6/Edge.

Nema sanse, al sanse nema da se proda vise od N4.
Bas sam vec pricao sa vise ljudi koji imaju N4 i redovno prelaze na novi Note, ovog puta nisu zainteresovani.
Ja sam uvek bez sekunde razmisljanja kupovao novi Note prvog dana dostupnosti, sad me apsolutno ne privlaci. Verovatno cu ga uzeti (ako bude dostupan opste) jer zeni treba novi telefon i hoce da uzme moj N4 (jer je fascinirana njim), pa kad vec moram da uzmem jedan novi tel onda ajde u nedostatku neceg interesantnijeg moze da posluzi...

gledam sada pa onaj s6 edge + je 70$ skuplji od note5. boles..

inace,ko kaze da note5 nije veliki upgrade u odnosu na note 4 ? :)

nexus2cee_unnamed1.jpg

Ako nista drugo laksi je za 5 grama, taman je to tih 220 mAh manje u odnosu na Note 4 :)

Razocaravajuce.
Nista inovativno na novim modelima nisu predstavili.
Razumem da moraju da daju na kasicicu, ali ovo je stvarno smesno.

Ako nista, mogli su da roknu kameru od 21mpx, cisto ono, evo jos mpx od kojih nemate nikakve koristi.

Ali ne, evo vam novi feature, skrabajte olovkom po ekranu bez otkljucavanja... I evo vam 4 gb rama i jaci procesor, to je super, ali tel ce raditi isto kao i note2 star 3 godine.
Uvek sam uzimao note seriju, par meseci nakon launcha, ali ovaj preskacem u sirokom luku.

Nadam se samo da ce LG G4 pro ispuniti moja ocekivanja, i biti premium telefon.

Navodno nece biti 2015 - tek 2016 za Evropu

Ako bude trebalo slika iz ruke, kad stigne u radnju mogu odraditi neke....

Izgleda lepo, ali mislim da nije vredan bacanja para i prelaska sa Note 4 ....

Vrh Dno