Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Bez ljutnje ali to mi stvarno nije nikakva pomoc, nigde nisam spomenuo da ne znam da rutujem note 3, rutovao sam preko 10 telefona u zivotu tako da mi za to stvarno nije potrebna pomoc, sve imam na xda, jednostavno nemam vremena (kao sto sam gore iznad i napisao) trenutno za takve stvari , jer mi je ovih dana telefon bas potreban za posao, to cu u decembru da se igram. Trenutna pomoc bi mi bila bas to sto sam i pitao, da li se "mediaserver" process jos nekom javlja u takvom intenzivnom obliku. Hvala na klipu u svakom slucaju :)

Pa ovo ti je posao od 10 minuta...

"Warning: This will wipe your data and internal sdcard"

zbog ovoga nije bas posao od 10 minuta, jer za posao koristim minimum 10 aplikacija i to stalno, pritom veliki deo posla radim na 2 teamviewera, jedan od njih mi je na telefonu stalno upaljen kao i Lync 2010. Tako da na poslu ne mogu tim da se bavim, a kad dodjem kuci bezim od kompjutera sto vise mogu i bavim se drugim stvarima, tako da trenutno ne bih da se bakcem sa tim. Kao sto napisah, ako bas nema resenja iscimacu se, ali bih voleo ovako neki glup problem da resim bez roota a root da ostavim kad mozda budem menjao rom : )

Bez ljutnje ali to mi stvarno nije nikakva pomoc, nigde nisam spomenuo da ne znam da rutujem note 3, rutovao sam preko 10 telefona u zivotu tako da mi za to stvarno nije potrebna pomoc, sve imam na xda, jednostavno nemam vremena (kao sto sam gore iznad i napisao) trenutno za takve stvari , jer mi je ovih dana telefon bas potreban za posao, to cu u decembru da se igram. Trenutna pomoc bi mi bila bas to sto sam i pitao, da li se "mediaserver" process jos nekom javlja u takvom intenzivnom obliku. Hvala na klipu u svakom slucaju :)

Đilkoš ti je sve rekao. Neki media fajl se zaglupeo. Formatiraj storidž i plivaj... Javljao se meni na GS4, grejao telefon...

@djurkash, jel ti se pojavljuje mediaserver u battery stats? citam po netu, da su ljudi masovno poceli da prijavljuju te poruke poslednjih dana, kontam da nije neki update bio pa nesto zbrljao . . cekam jos malo, necu jos factory reset, toliko sam stvari podesio, mrzelo bi me sve opet, al ako nema leka moracu

Nemam, baterija mi se odlično ponaša, imam uvek preko 6h SOT na dva dana baterije...

I kod mene sve ok. Media server se javlja, u skladu sa mojim korišćenjem media fajlova.
Imam preko 100 aplikacija, 16GB karticu, I vrlo malo slobodnog prostora.

A google services, jel vam na drugom mestu posle screen ili? I on podosta vuce iako sam disejblovao google now glupost.

I meni Google services trosi oko 10% baterije, iritantno. Pogotovo je problem ako telefon u nekom trenutku izgubi mrezu, tada google services pocne nesto da bicikla i trosi ubitacno bateriju.

Resenje je iskljuciti Access to my location, nakon toga Google services nece vise trositi bateriju...

Sramota.

I meni Google services trosi oko 10% baterije, iritantno. Pogotovo je problem ako telefon u nekom trenutku izgubi mrezu, tada google services pocne nesto da bicikla i trosi ubitacno bateriju.

Resenje je iskljuciti Access to my location, nakon toga Google services nece vise trositi bateriju...

Sramota.

Access to my location - off u google settingsima ili u settingsima telefona (location services u prvom tabu settingsa) ?

Ja sam ga iskljucio u settingsu telefona, mozda moze i ovo drugo.

Edit:
Moguce da je dovoljno samo iskljuciti Location reporting u google settingsu, cini mi se da je to problem. Sad cu probati samo to da iskljucim.

Poslednja izmena:
Mora se po potrebi paliti te lokacije, inace otpisite bateriju. Off na sve, pa kad zatreba, dok ne srede problem koji vec pet update-ova nisu popravili. Nekoliko meseci stoji ovo. Dzaba brisanje google now-a. Zanimljivo mi je kako neki nemaju problem, ali njih je bas malo koliko sam video ili se uopste ne uzrujavaju kad moraju tri puta na dan da pune bateriju.

Stvarno bezveze, evo iskljuceno mi je skoro sve u google settings a opet mi je 22% google services u battery usage (tj nekih 4.5 min cpu procesa, sta god on radio) ali makar mediaservera nema za sad, 2 sata je skinut vec sa baterije, 40 min screen on (na auto) i sad je na 93% , to je ok. al opet mi ide na zivce glupi gugl servis koji trosi pa makar i 0.01% kad ne znam sta je . .

edit: inace i meni sutra treba da stigne neo hybrid spigen, sad gledam taj dock, zanimljiv je . .

Pa to je prvenstveno Dock za punjenje, ja nisam ni planirao da koristim telefon dok je prikačen za njega.

Pa koja je onda poenta? punio se u vertikalnom ili horizontalnom polozaju . . Meni ovo jedino ima smisla ako neko radi nesto na telefonu, gleda po netu ili cita nesto dok stoji na doku i puni se, u suprotnom je besmisleno, onda moze i da lezi na stolu i da se puni.

Ljudi, to je najobičniji cradle u koji se stavlja telefon na stolu da bi ga punili, nemojte tražiti neku njegovu višu svrhu. On jednostavno pruža zgodniji način punjenja telefona i ništa više.

Svašta sa vama :)

Poslednja izmena:
Telefon okrećem u Landscape jedino kad gledam YouTube ili neki video, sve ostalo radim u Portrait orijentaciji. Dobro i za gejming, ali nema smisla držati telefon tu dok se igraš. Opet onaj oficijalni Dock meni ima više smisla... Još jedna stvar - u te Landscape dockove ove konfiguracije nema šanse da staviš telefon sa futrolom.

Poslednja izmena:
Ljudi, to je najobičniji cradle u koji se stavlja telefon na stolu da bi ga punili, nemojte tražiti neku njegovu višu svrhu. On jednostavno pruža zgodniji način punjenja telefona i ništa više.

Svašta sa vama :)

Ja uvek koristim dock station.koristio sam na motoroli atrix,iphone 4s, 5... Razlog je: radni sto je veliki i kada tel stoji uspravno vidljiv je i ne moram svaki put da ga podizem i gledam notifikaciju..Dok radim na kompu,tel se puni,vidljiv je.Kada sam u kancelariji i nisam kod radnog stola,opet je bolje..i to mu je svrha..

Evo kod mene:
Bat 71%
Since unplugged: 10h 09min
Screen: 2h 2min (30%)
Google services 3% (Awake 13min 08s)

e5e5yty9.jpg
ujeruvy4.jpg
ejy6e2es.jpg
a5a9a7er.jpg
va9e2u5a.jpg

Није лоше...

stigao mi srebrni spigen neo hybrid od clana s foruma koji je prodavao, stvarno je odlican za ovaj fon, deluje mnogo sad stabilnije u ruci : )

Meni stigao bounce. Odličan je, ali je telefon osetno teži

I meni danas stigao case. :)
Spigen Bounce, odlican je. Prezadovoljan sam.

Koji mod i podesavanja kamere koristite? ja drzim na 9mpix, jer mi je rezolucija onih 13mpix *****ska, ne volim 4:3 format za slike. A mod mi je auto, nekako ne znam stvarno da li ima nekog smisla ukljucivati one modove, sem panoramskog i tome slicnom. Bilo bi bolje da ima neki nocni mod, nisam nesto prezadovoljan slikama po mraku . .

Simple googling ;)

Nazad
Vrh Dno