Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Primetih drasticno brze trosenje baterije poslednjih dana, stastika kaze da mi je "mediaserver" najveci potrosac. Evo preko noci ostao telefon, bio skoro pun, jutros na 65%, ekran 20minuta, a mediaserver pise 61% . .

To je poznati bug Samsunga mada generalno i Jelly Bean-a. Imaš verovatno corrupted file na internoj ili može biti problem sd kartica. A to šta može biti uzročnik, pa može svašta da bude od lošeg file-a, do aplikacije i sd kartice.

Hm, sd karticu nemam, dakle koristim samo internu. ima li neko neki predlog kako da "analiziram" ovo, moze li se raditi neki scan interne memorije nekim tool-om?

tj moze li da bude od neke instalirane aplikacije, imam sigurno nekih 30-40 instaliranih u poslednje vreme, ili je iskljucivo file?

Poslednja izmena:
Pazi mediaserver se veze za mnogo sistemskih stvari. Npr kad slusas muziku, video, ovo ono, pojavice se, ali to mora da se poklapa sa tvojim vremenom slusanja/gledanja. Kao prvo mozes da restartujes telefon, pa da vidis, jel se smirilo. Kao drugo moze biti da se zapucao netflix ili tako nesto, mozda download neki, pa nikako da ga sacuva.

Ima dosta stvari i tool-ova, ali treba root :/ Tako da probaj ovo prvo sto sam rekao.

da li je baterija traje duze na Note 2 ili na Note 3?.........uz neko normalno/prosecno koriscenje?

secam se da kada se pojavio Note 2 ljudi su bili odusevljeni trajanjem baterije (u odnosu na Note 1),a sada vidim da mnogi kukaju,tj da nisu zadovoljni baterijom na Note 3

da li je baterija traje duze na Note 2 ili na Note 3?.........uz neko normalno/prosecno koriscenje?

secam se da kada se pojavio Note 2 ljudi su bili odusevljeni trajanjem baterije (u odnosu na Note 1),a sada vidim da mnogi kukaju,tj da nisu zadovoljni baterijom na Note 3

Odusevljenje je bilo sa 4.1.1 sve posle toga je bilo losije. Uz isto koriscenje je trajanje baterije palo za preko 20%. Sa 8sati screen on na 6sati na 4.3 uz indeticno koriscenje. Note 3 bi trebao biti bolji za bar 10% od note 2.

Moze li neko od bivsih korisnika Note 2 ili cak i Note 1, da uporedi kakav je ekran Note na dnevnom suncevom svetlu u odnosu na prosle modele, to mi je bila jedina veca zamerka na ranijim modelima?

Svaki sAMOLED je generalno neupotrebljiv na direktnom suncevom svetlu. Sad ovaj na Note 3 je po testovima 30% svetliji od Note2 pa bi trebalo da ima bolju vidljivost ali nije ni približna kao na IPS ekranima.

Inače bio sam u Telenoru pre neki dan i malo sam se igrao sa Note3. Otvorio sam Samsung Oled World aplikaciju na mom Note2 i na onom izlozenem Note3 napanjio osvetljenje na max i upoređivao slike i utisci su sledeći: slike su solidno oštrije i bela boja me je oduševila. Bela na Note 2 ima neki plavi tint a na trojci je baš bela. Sličan osećaj za belu boju sam imao kad sam stavio Note1 pored dvojke. Na dvojci mi je bela delovala puno belje od one na kecu.

Oled World je fenomenalna aplikacija da se vidi sta sve amoled moze, ekran je perverzija. :D

Hmmm. Sad primetih da jexan pixel zelenkasto-plavo svetli na beloj i sivoj povrsini, na CRNOJ NE. Vase misljenje?

Imam na prodaju Spigen Neo Hybrid(Satin Silver) za note3 . Original iz usa. Ako neko hoce, pm

Poslednja izmena:
Hmmm. Sad primetih da jexan pixel zelenkasto-plavo svetli na beloj i sivoj povrsini, na CRNOJ NE. Vase misljenje?

imas temu na xda u kojoj se dosta njih zali na almoled na note 3..Medjutim,dosta njih i pise da je almoledmtakav.. Da je cesto neujednacen... Za taj piksel, ipak ne znam jer to nisam nasao...

Muci me ova baterija sad dosta, nocas ostavio tel na 25%, navio sat i legao, jutros sam se uspavao i zakasnio na posao, tel se ugasio u toku noci i nije zvonio alarm. Dakle , moracu da radim factory reset. Sta gubim sve kad ga odradim?

Mnogo me smara ova glupost, obrisao sam svu muziku i slike, i opet mi cevci bateriju glupi mediaserver. .

Inace juce i danas mi sa vremena na vreme iskace prozor na telefonu
"prevention information
an application has been forced to stop for an unauthorized attempt to access system in your device, it may be safe to delete an application obtained from an authorizes route. Check now?"

i onda me baci na running apps, i tu ne znam koja bi mogla biti . . jel neko imao slicno?

Knox problem. Izgleda on trigger-uje mediaserver i stalno ocitava da nije nesto uslo u telefon. Nadji u settings, applications manager ili sta vec pise i sve Knox disable-uj.

Samsung Galaxy Note III

"prevention information
an application has been forced to stop for an unauthorized attempt to access system in your device, it may be safe to delete an application obtained from an authorizes route. Check now?"

i onda me baci na running apps, i tu ne znam koja bi mogla biti . . jel neko imao slicno?

Ma nakacio si neku aplikaciju ciji algoritam preuzima sitemske resurse pa brljavi...ja bih to reset i okinava..

"prevention information

I meni se to upravo pojavilo, prvi put doduše...pobrisao sam apps koje sam skorije instalirao, pa ćemo videti da li će ponovo...

@djurkash, jel ti se pojavljuje mediaserver u battery stats? citam po netu, da su ljudi masovno poceli da prijavljuju te poruke poslednjih dana, kontam da nije neki update bio pa nesto zbrljao . . cekam jos malo, necu jos factory reset, toliko sam stvari podesio, mrzelo bi me sve opet, al ako nema leka moracu

Mada oni koji su root-ovali i pobrisali bloatware nemaju tih problema...

"prevention information

I meni se ovo pojavljivalo, samo što sam ja štiklirala "ne upozoravaj mesec dana" (tako nekako) i sad ga naravno nema. Nisam našla koja app bi mogla biti

I meni se to pojavilo ja sam samo cancel, nadam se da nece vise da smara.

OK< u pitanju je app Knox Notification Manager a evo i kako da vidite to.

Disejblujte pa enejblujte wifi, pojavice se notifikacija, drzite je dugo pritisnutu, pojavice se sivo polje app info, i onda klik na to, otvorice se knox notification manager , force stop i to je to, restart i moglo bi da pomogne.

edit : cvrc, i dalje je tu.

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh Knox je. Rekao sam disable. Ne force stop. Ako ne moze disable onda mora root ili ce to stalno da davi i pravi probleme.

Pa znam ja sta si ti rekao al ne mozes da disejblujes knox. A ovo trigeruje knox notification manager, ne sama knox aplikacija.

Koliko ja znam od 4.1.2 može disable da se radi system aplikacija. Izgleda da je knox i više od sistema.

Ništa root i pobrisi *****

Jel moze jos neko da pogleda svoj battery usage i da mi kaze da l se pojavljuje mediaserver medju vecim potrosacima u poslednja 2-3 dana? Najlakse mi je da odradim f.reset ili root, ali hocu prvo da resim problem bez toga, nervira me kad ne znam sta je uzrok, a root ce svakako pasti uskoro, cim budem imao neke slobodne dane, pojede me posao.

Jel moze jos neko da pogleda svoj battery usage i da mi kaze da l se pojavljuje mediaserver medju vecim potrosacima u poslednja 2-3 dana? Najlakse mi je da odradim f.reset ili root, ali hocu prvo da resim problem bez toga, nervira me kad ne znam sta je uzrok, a root ce svakako pasti uskoro, cim budem imao neke slobodne dane, pojede me posao.
Mala pomoc ;)
http://youtu.be/MGnQLrg16l8

Bez ljutnje ali to mi stvarno nije nikakva pomoc, nigde nisam spomenuo da ne znam da rutujem note 3, rutovao sam preko 10 telefona u zivotu tako da mi za to stvarno nije potrebna pomoc, sve imam na xda, jednostavno nemam vremena (kao sto sam gore iznad i napisao) trenutno za takve stvari , jer mi je ovih dana telefon bas potreban za posao, to cu u decembru da se igram. Trenutna pomoc bi mi bila bas to sto sam i pitao, da li se "mediaserver" process jos nekom javlja u takvom intenzivnom obliku. Hvala na klipu u svakom slucaju :)

Nazad
Vrh Dno