Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Vidim ja da necu dugo biti na stock-u... :D

Za stock nema?

Mironiko, taj luft od 0,3mm koji si primetio na telefonu ja nisam imao. Da li ti je poklopac baterije dobro nalegao, proveri ti to još jednom.

PS: može li neka fotografija telefona "obučenog" u novi case? :)

Snasao sam se za format SD kartice, odes u CWM i imas opciju format sd, sada je sve normalno. Inace, dobar rom. Da li mi preporucujes da ostajem na ovom kernelu ili ima jos bolji?

@sonic

Mislio sam na goocle sync, kontakti i ostalo. Iz nekog razloga nisam mogao da je ukkjučim, flešnuo sam ponovo Rom i radi sve kako treba. Samo me nervira što mi neke sličice kontakta niau u full rezoluciji, izgleda da neće da povuče to sa google-a. Mada mu možda treba malo vremena, tako slično je bilo i ona stock-u.

Biće sve lepe, prvi put bude tako, ali kada jednom pozoveš slika se popravi.

'Fala Sonice. 'Fala Gizmoide. :)

Trenutno sam u gradu, posle cu nabacim doktorov mod. I da postavim direktno pitanje koje vec provukoh u svom review-u: kako da ukinem suvise Home Screen-ove, i uopste da editujem HS, sem menjanja Wallpapera? Nema Menu opcije na HS, a ja sam izgleda imbe da to nadjem sam... :D

@marinko98
Moze, bice kasnije. ;)

'Fala Sonice. 'Fala Gizmoide. :)

Trenutno sam u gradu, posle cu nabacim doktorov mod. I da postavim direktno pitanje koje vec provukoh u svom review-u: kako da ukinem suvise Home Screen-ove, i uopste da editujem HS, sem menjanja Wallpapera? Nema Menu opcije na HS, a ja sam izgleda imbe da to nadjem sam... :D

@marinko98
Moze, bice kasnije. ;)

Kao što rekoh, mod nije za stock, samo Minco.
Stavi nova, apex ili holo launcher i moći ćeš da sređuješ sve.

Sinhornizaciju naravno da ima. Ako misliš na ono da ti sam instalira aplikacije kada staviš novi rom, to nema. Mislim da ni jedan JB rom to nema.
Kod mene je ovo lepo radilo, na S2, i to pri prelasku sa ICS na JB (oba kuvana ROMa).
Aplikacije je instalirao, nije vratio accounte i njihove sync opcije.
Preduslov da ti Google Play sam instalira aplikacije je da si na prethodnom ROMu imao uključen bekap na svoj google acount.

Mnogo brže je sve to uraditi Titanium backup-om

Nisam ni ja jos probao, kasnije cu morati, a nabacujem i Apex.

Izvinjavam se sto smaram, i samom mi je neobicno sto nisam suvereni vladar svog telefona jos... :D

Elem.. ne znam kako kod vas ali,ono sto me uzasava kod custom romova je stalni update.. taman sredim codename rom 3.3.0 i rekao bih da sam zadovoljan .. posle 5 dana izadje 3.3.1 .. kaze ispravka bugova .. i ja iako ih nisam ni primetio .. ok.. ne mogu a da ne ubacim novi .. pa sve ponovo podesavanja i zezanja.. taman kazem sebi e super to je to.. pogledam... kad ono izasao 3.3.2 .. auuuh .. a tako je svakim kuvanim romom .. i na kraju vratim se na stock .. iako nema sva ta silna zezanja i tweakova prezadovoljan, makar psihicki :)

Elem.. ne znam kako kod vas ali,ono sto me uzasava kod custom romova je stalni update.. taman sredim codename rom 3.3.0 i rekao bih da sam zadovoljan .. posle 5 dana izadje 3.3.1 .. kaze ispravka bugova .. i ja iako ih nisam ni primetio .. ok.. ne mogu a da ne ubacim novi .. pa sve ponovo podesavanja i zezanja.. taman kazem sebi e super to je to.. pogledam... kad ono izasao 3.3.2 .. auuuh .. a tako je svakim kuvanim romom .. i na kraju vratim se na stock .. iako nema sva ta silna zezanja i tweakova prezadovoljan, makar psihicki :)

E zato sam ja prestao da se zezam s kuvanim romovima, a i JB radi za mene više nego odlično...

ko sta radi.. ja svaki dan drndam se sa telefonom .. neka hvala.. stock rules .. aj da ne radi kako treba nego radi bas kako treba

ljudi,

videh više načina za update non-yakju verzija na yakju 4.1.1..jel može neki link sa što kraćim procesom..bootloader i root me ne zanima..

Kada prelaziš na novu verziju istog roma, radiš dirty flash, odnosno brišeš samo cache i dalvik. Sve će ti ostati isto.
Takođe, koristi neki rom koji je stabilan, tipa Minco, rasbean.

Gasmias, zašto prodaješ telefon? :)
Evo uputstvo
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1626895

Poslednja izmena:
jedan ostaje za mene da vidim kakav je, jedan ode u oglase.. :)

hvala za link..

ljudi,

videh više načina za update non-yakju verzija na yakju 4.1.1..jel može neki link sa što kraćim procesom..bootloader i root me ne zanima..

Galaxy Nexus Toolkit v.7.8.0 je fantastican program sa kojim mozes bukvalno sve, od root-a pa do stock istalacije svih verzija androida za nexus direktno sa google servera, i birate hocete li yakju ili takju i sl... vrhunski je program.. odaberete stavku koju zelite.. ukucate redni broj i enter.. i sve je gotovo :)

Poslednja izmena:
sjajno, hvala..

@studioton, jer su tvoji yakju ili nonyakju?

Poslednja izmena:
bili su nonyakju ali samo ih stavio da budu yakju, takodje i ovaj moj koji koristim .. to uradis u par klika sa onim programom.. sacekas da skine sa gservera i sam ga fleshuje i stavi yakju .. ili vec verziju koju zelis.. prosto .. pri tom ne moras niti da rootujes niti da otkljucavas bootloader niti da citas kilometarske tutorijale kako da promenis..

Poslednja izmena:
hvala, pretpostavljam da je otključan bootloader i root potreban za instalaciju CWM-a..a za ovaj tool nije potrebno unlockovati bootloader za nadogradnju sa 4.0.x nonyakju na 4.1.1 yakju...

Poslednja izmena:
e ljudi, da vam preporucim jednu fantasticnu stvar.. samsung nexus extended battery 2000mah .. toliko je vrhunska stvar da ne verujete.. bateriju sam skinuo sa punjaca jutros u 9, ne ispustam ga iz ruke.. pozivi, non stop 3G net,surf .. nebrojeno sms-a .. ali bas ga forsiram .. i evo sada je 20.30h a meni je baterija na 53% .. dakle jedan kompletan dan daje baterija sta god radili .. vrh .. baterija jeste investicija.. kosta izmedju 30-40 eur , ali vredi .. dobijaju se i nova ledja, jer je baterija veca.. a ta nova ledja su bar za mene mnooogo bolja ne originalna.. telefon je taman da mi extra lezi u ruci.. mnogo sam zadovoljan

SAM_Galaxy-Nexus0410-550x366.jpg

extended-battery.png

galaxy-nexus-ex-bat.jpg

7689392932_85315cf82f_z.jpg

genuine-original-samsung-google-galaxy-nexus-i9250-sch-i515-standard-spare-extra-1750-2000-mah-battery-charger-dock-stand-cradle-cable-black-case-cover-cases-covers-accessory-accessories-bundle-4.jpg

Daj link za batt....

Inace, taj cover moras paziti na dijelu tik ispod kamere, ima valjda malo lufta i desavalo se da pukne ljudima prilikom "ostrijeg" spustanja telefona na ledja.

Inace, jeste vrlo korisna stvar.... poredjenja radi ja sam trenutno na 30%, 13h usage i 2h display. Jutros u 7 skinut sa punjaca, 3g konekcija.

Nazad
Vrh Dno