Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

meni je u to vreme izbacio ovu gresku kada sam hteo nesto da preuzmem.. medjutim posle 5 minuta se vratilo .. pre ce da bude da je do njih nesto ..

Jb na nexusu radi nestvarno. Ali bas bas sam zadovoljan.. kod svih ostalih ukljucujuci i s3 ume nekada da stucne makar animacija.. a jb na nexusu radi kao mleko.. bruka.. prosto ne verujem da je dual core.. uporedite samo s2 ics i nexus jb.. ko nebo i zemlja

Ako vas smore spore animacije, idite u developer options i tu namestite one tri vrednosti što su sada na 1x, na 0.5x. Ako hoćete da i dalje imate onu crt animaciju pri zaključavanju, onda ostavite Window animation scale na 1x.

Ako imaš najnovije, onda ne diraj.
Radi još bolje :) mada sam ja trenutno na trinity kernelu, a ne na Franco (dolazi default sa Minco).

Posto skoro sigurno uzimam ovaj telefon, 99.9 % vec bih poceo da se raspitujem o njemu. Da li mu treba stavljati Custom ROM-ove i kernele ili je stock varijanta dobra?

Aj molim te i meni. Hvala. :)

Nego, evo i mog prvog posta sa TT sa Gnex-a, napokon! Mada, ceo dan sam njakao fon, ali tek od malopre je sve spremno za rad i kako bih zeleo, manje-vise.

Prvi utisci:

Fizicki, telefon je bas lep (Titanium Silver varijanta) i iako nekako nisam ni razmisljao o tome pred kupovinu, prilicno je velik, no na granici, u smislu da i dalje mogu jednom rukom sve, mada nekad jedva. Na O2X je sve islo lakse, ali ok je i sad, a kad prodje period adaptacije, bice kontam sjajno. Kvalitet izrade je ok (nije kao kod O2X-a) i jedinu zamerku imam na poklopac baterije koji je od megatanke plastike i na jednom mestu ne naleze sjajno. Mislim, radi se o luftu od 0.3mm, koji za 2ned necu ni znati vise da imam, ali ipak sam ga primetio. Pored toga, tel je tanak, ali sjajno lezi u ruci. Dakle, fizicki utisak je vrlo dobar, ergonomija jos bolja (posebno uzevsi u obzir i Power button, koji je sa strane - mnogo bolje nego gore).

Ekran je jos uvek novost za mene... :) Posle predivnog IPS displeja na O2X, znao sam da cu tesko naci bas bolji ekran, ali zaista sam ovim na Gnex-u zadovoljan! Nije sve prezasiceno kao na SII, koji iako opste uzet za jedan od najboljih ekrana do danas, meni prosto ne lezi. Pored toga, rezolucija je bolesna... Iskreno, nisam razliku ni primecivao do surfa i nekog ozbiljnijeg zumiranja. Tad vec jesam. :D Svidja mi se i kako je zakrivljen, mada ne znam zasto. Drugo, primetno je siri nego na O2X pa je kucanje jos komotnije, a on-screen tasteri cine da deluje kao 16:10 ekran, sto mi se dopada.

Napokon, softver. Perverzija. Odmah da napomenem, tel sam samo rootovao i odlucio ovako da ga vozim bar neko vreme, pa cemo videti. Ono sto je primetno losije nego na CM7 (sto imadoh na O2X) je izbor mogucnosti kastomizacije, koji je tamo bio znacajno siri. Ovde recimo jos nisam nasao nacin da uklonim 2 suvisna Home Screen-a (nema Menu button-a na HS-u kao na GingerBread-u) ili da editujem Dock itd. (Holo Launcher je jos na njemu). Mozda sam ja mentos, jer sam prvi put na 4.x Androidu, ali svakako da su ovde opcije tog tipa skromnije. No, kad makar udjem u je'eni App Drawer, zaboravim na sve... Sve tako lepo klizi, da je to pesma! Lag? Sta je to? Zanimljiva pojava neka, garant... :D Skrol mi je jos malo cudan, ali ne marim, navici cu se, kao sto na ovu divotu od fluidnosti vec jesam... :)

Zvuk jos nisam testirao, nisam skinuo ni Volume+ jer je receno da ne radi na 4.1.1 - steta. Videcemo jos kako ce se pokazati na tom polju. Isto vazi i za videe: pustio sam samo jedan koji snimih sa kamere, delovase kul. Ipak, treba tu jos testiranja, kao i sa kamerom naravno, koliko god ja ne bio preterano fotografski nastrojen.

Baterija isto nije polje koje vec mogu da procenim, pa se ovde zavrsava moj mali review. Ukratko, spram O2X - nesto slabije kuciste, ali malo elegantnije; veci ekran bolje rezolucije, mada ne lepseg prikaza (no naravno dobrog, a zbog rez. odnosi pobedu); softver znacajno bolji (fabricki) i to je polje na kom Gnex nema ravnih, jer cackao sam mnoge telefone, i ovaj Vanilla Android je prosto a joy to use.

Sorry svima za poduzi post. :)

Dupli post...

Poslednja izmena:
Ako vas smore spore animacije, idite u developer options i tu namestite one tri vrednosti što su sada na 1x, na 0.5x. Ako hoćete da i dalje imate onu crt animaciju pri zaključavanju, onda ostavite Window animation scale na 1x.

^ Samo podesis na o.5 i to je to, izadjes na back taster.

Da, ali da bi podesio moraš da staviš na on (da uključiš mogućnost podešavanja), a kad izađeš da ostane na on?

Posto skoro sigurno uzimam ovaj telefon, 99.9 % vec bih poceo da se raspitujem o njemu. Da li mu treba stavljati Custom ROM-ove i kernele ili je stock varijanta dobra?

Po meni, nema potrebe ništa menjati, ali ti odlučuješ? Prvo ga koristi sa stock Rom-om, pa češ sam videti da li ti odgovara ili ne?

@dr.conic, @Uros & @studioton, hvala vi. :)

Kada povezem ton as kompom, MTP varijanta, ne vidim bukvalno nijedan fajl na telefonu. Dok na samom telefonu vidim sve preko explorera. Videcu da flesnem opet

Nazad
Vrh Dno