Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Samo ga vi momci vadite (opet mislim na Nexus) i kezite se. :D Kad dođete u moje godine, će vam bude mrsko stalno ga vaditi kad vas neka (osoba);) pozove :p

Razmisljam se da predjem na Nexus sa SGS II. Vredi li platiti taj upgrade 100ak evra, uz opasku da je SGS II star skoro 9 meseci, a da je Nexus nov? Ili cekati Nexus II?

imao sličnu dilemu, odlučio da prelazak nije vredan te cifre.
podebno ako imam u vidu da sam siguran da je moj SGS2 sasvim ispravan, a da kupovina uvek predstavlja mačku u džaku, bar donekle

Razmisljam se da predjem na Nexus sa SGS II. Vredi li platiti taj upgrade 100ak evra, uz opasku da je SGS II star skoro 9 meseci, a da je Nexus nov? Ili cekati Nexus II?

Na to pitanje moraš sam da odgovoriš, pa čak i neko ko je prešao sa SGS II da ti kaže da vredi, ipak si ti taj koji treba da donese konačnu odluku. Da li si imao prilike da ih uporedo koristiš i probaš, da vidiš sam da li vredi ili ne?

I moj je sasvim ispravan, nego je ovaj nov, a moj polovan, tako da nema preterane macke u dzaku, sto se toga tice...
Nisam nikada koristio Nexusa, niti znam nekog ko ga je koristio. Svi kazu da na JB leti, mada sam ja zadovoljan kako leti i moj SGS II. Ne svidja mi se kod Nexusa nemogucnost dodavanja SD, ne znam ni da li je baterija zamenjiva, a svakako mi se svidja trenutni update i cist Android.

Poslednja izmena:
U zavisnosti od muzike/filmova koje bi koristio na telefonu, moze ti nedostajati prosiriva memorija. Sto se tice instalacija aplikacija i igrica, fotkanja i snimanja 16GB je i vise nego dovoljno. Da ne pominjem cloud servise tipa dropbox, box.net, gdrive evo od skoro i skydrive. Prva tri navedena daju zajedno jos 15GB prostora za skydrive ne znam.

Verovatno je bilo. Da li Telenorov Nexus sa ICS 4.0.4 može već legalno da se apdejtuje na JB 4.1.1? Bez rutovanja?

Poslednja izmena:
Najveci su mi problem podcasti. Muzika mi nije kljucna, nosim ipod clasic cesto a serije I filmove ne gledam na fonu jer imam ipad. Sad na SGS II sam na ivici sa memorijom a imam 16GB. Ako zanemarimo to, jel vredi 70ak evra prelazak( kapiram da za 8meseci star SGS II koji je na dva mesti okrzan dobijam preko 200e)?

Najveci su mi problem podcasti. Muzika mi nije kljucna, nosim ipod clasic cesto a serije I filmove ne gledam na fonu jer imam ipad. Sad na SGS II sam na ivici sa memorijom a imam 16GB. Ako zanemarimo to, jel vredi 70ak evra prelazak( kapiram da za 8meseci star SGS II koji je na dva mesti okrzan dobijam preko 200e)?

Ako dobro razumem, Nexus možeš dobiti za ispod 300? To je cena za nov SGS2, ako ne grešim.
Sve i da nisu baš te cifre, ja ne bih prešao za EUR 70-80 razlike.

Novi Nexus mogu da nabavim za 315e, da uzmemo da cu dobiti za SGS II 220,230e I da cu xa njegpvi najvecu prednost SD card dati 20e to mu dodje na tu razliku.

Ja bi samo za 50-60 eura uradio zamenu pošto mi je telefon kao iz kutije iako je star 7-8 meseci... Mada gledam po oglasima za 280-290 ljudi prodaju GS2, pa čak i bez garancije... Sto ne bi i ja, tako da uvek će se naći neko i kupiti, a ja čak imam telenor garanciju u odnosu na one koji čak ni nemaju...

Ja bi samo za 50-60 eura uradio zamenu pošto mi je telefon kao iz kutije iako je star 7-8 meseci... Mada gledam po oglasima za 280-290 ljudi prodaju GS2, pa čak i bez garancije... Sto ne bi i ja, tako da uvek će se naći neko i kupiti, a ja čak imam telenor garanciju u odnosu na one koji čak ni nemaju...

Ja sam moj pre mesec i po prodao za 280, star 9 meseci, odlicno ocuvan ali bez garancije. I to vrlo brzo. Ne verujem da je sada cena mnogo niza.

Searchovao sam temu, i nasao nesto o tome kako mora rucno da se menja, bla bla, ali reko' da proverim ima li nekih novosti na tom polju - neki procentualni battery mod ili nesto..?

Hvala unapred! :)

Za koji ROM? Stock?

Koristi li neko od vas security app tipa AndroidLost? Radio je dobro do 4.0.4 ali na 4.1.1 ne radi vise.

Poslednja izmena:
Imam jedno glupo pitanje...

Naime imam GNex sa Telenora ICS 4.0.4.
Neću sa se smaram sa ROM-ovima već bih samo hteo update na stock JB.

Da li moram da otključam bootloader i da rootujem ili ne za ovu operaciju?

Bootloader da, za root se ne sećam da li je trebalo, ali ja jesam.
Gnexus toolkit ima opciju da ti sve sam odradi, ako te mrzi.

Bootloader da, za root se ne sećam da li je trebalo, ali ja jesam.
Gnexus toolkit ima opciju da ti sve sam odradi, ako te mrzi.

Upravo backupovao fon, cekam da se napuni na 100% i idem u akciju.

Dugo sam izdrzao :)

Nisam ni ja nista bolji, sat i po od kupovine dok se nisam docepao kompa. ;)

Evo otkljucan bootloader i rootovan, pravi se backup. Posle jos samo JB i gotovo.

Neka napravi, u slučaju da mu zatreba za garanciju. Samo neka taj bekap stavi na komp, a ne na telefon.

Zašto bi mu trebao backup? Samo neka zaključa bootloader i gotovo je.
@stoske
Ako nisi video, svako otključavanje/zaključavanje bootloadera flešuje celokupnu memoriju.

Odradio sam sve ljudi. Otkljucao sam bootloader, ali mi nije wipe-ovao fon. Ne znam kako, ali eto (isao sam na foru 3-7 all-in-one)

Onda sam backupovao na komp stock ROM, cisto zbog garancije.

Onda sam flashovao stock JB i tada mi je sve obrisao.

E sada imam problem, nece da mi radi Google Market, stalno izbacuje error 403 (probao sam clear all, cak i factory reset i opet isto)

Poslednja izmena:
Vrh Dno