Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Prešao sam na trinity kernel. Videćemo kako se ponaša, nadam se malo boljoj bateriji pošto performanse i ovako nisu problem :)

Prvi rezultati od trinity lernela, legao sam sa 51% baterije, probudio se sa 54% :D

Napunio ti se telefon samo 3% preko noći?:p

Na moj predlog prijatelj pre par dana kupio Nexus i na njemu JB 4.1.1, ali već u startu ima problem sa mikrofonom. Naime, kad nekog zove taj drugi ga ne čuje (on njega čuje normalno) i jedino pomaže uključenje spikerfona. Mislio sam da je problem u podešavanju, ali ne vidim nigde drugčija podešavanja u odnosu na moj? Da li je neko čuo, ili imao taj problem? Nosili smo telefon i u lokalni servis, ali majstor kad ga je otvorio nije mogao da nađe odokativno nikakvu nepravilnost, jedino da promeni ceo taj deo gde se nalazi mikrofon (vidi atačment, crvenim krugom sam obeležio mikrofon). Da li može problem da bude softverske prirode ili je zamena mikrofona jedini izbor?

Prilozi

• Mikrofon na Nexusu.jpg
    Mikrofon na Nexusu.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 98
jedino da promeni ceo taj deo gde se nalazi mikrofon

Ili da zameni samo mikrofon? To je "obican" digitalni mikrofon.

Jedino da probate flashovanjem nekog ROM-a. Nista drugo ne preostaje. Bas cudno da telefon koji je nov (ili nije?) odmah ima taj problem.

Jedino mi pada na pamet da pokusate sa nekim od custom ROM-ova i tako razlucite koje je prirode kvar.

btw: Je l` ovo tvoj post? http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1859259

Jeste moj je, verovatno si ga prepoznao po vremenu postavljanja i po gramatićkim greškicama, nisam imao strpljenja da se petljam još i sa gramatikom ;)

Razmišljao sam o rutovanju i custom romovima, ali nije moj telefo i šta ako nešto pođe naopako pa ga brikujem?

Ili da zameni samo mikrofon? To je "obican" digitalni mikrofon.

Jedino da probate flashovanjem nekog ROM-a. Nista drugo ne preostaje. Bas cudno da telefon koji je nov (ili nije?) odmah ima taj problem.

Da nov je, (znam da je digitalni mikrofon koji se suvom metodom (kako nam je serviser objasnio letuje), samo nema garanciju, pošto je od preko. Već sam rekao za flešovanje, mada i ja ne vidim drugu soliciju da vidimo da li je problem softverske ili hardverske prirode?

Poslednja izmena:

Što bag? Možda se stvarno napunio, bio je ispod prozora i možda se napunio malo solarnom energijom. Trinity kernel pretvara ekran u solarni panel... :D
Šalu na stranu, pa to bi bila vrhunska fora da nekako ugrade te solarne ćelije u ekran. Ne mora da puni kao zidni punjač, nego onako samo mu ga daje po malo :)
Kako se toga niko nije setio? :)

Razmišljao sam o rutovanju i custom romovima, ali nije moj telefo i šta ako nešto pođe naopako pa ga brikujem?

Ne možeš hardverski brikovati Nexus nikako (osim ako ga ne udariš ciglom :)), a i softverski jako teško. A nemaš garanciju svakako, tako da nemaš ništa ni da izgubiš.

Pozuri dok Apple nije procitao post i podneo zahtev za patent pre tebe :)

Malo sam guglao, trenutno postoji takav solarni panel (naravno ne komercijalno dostupan, već u labotatoriji) koji ima transparentnost od 70% i nadaju se da će naći primenu u prozorima i električnim prenosnim uređajima.
Patent za ekran solarni panel na telefonu nisam našao, tako da imam šanse da budem prvi. Malo nacrtam nešto u CAD-u i napišem neki opšti tekst i milioni su moji za koju godinu :D

Da, super, nije dosta što i ovako koštaju telefoni 600e, mogu misliti koliko bi sa solarnim panelima koštali :D

Hahahaha e *** Djilkosh-e sada si odreagovao kao da je stvar izvesna i doktor vec salje zahtev za patent. :d

Ne brini, ako uzmem pare od toga kupiću ti telefon koji god hoćeš :D

Ok ok, kupiću svima u nexus temi, mada morate da budete svedoci na suđenju i svedočite u moju korist :)

Samo ako budes fer na tom sudjenju - dakle, sudija mora da koristi tel sa solarnim panelom... :D

Koji OffTopic... :D

Da napisem nesto u vezi teme (mada je i ovo u vezi ali... :d). Probao sam sinoc CM10 nightly 20120828.
Nakon sat vremena se vratio na MiNCO. Ne znam da li je do mene ali sam se sa starim SGS-om redovno vracao na CM jer je stvarno
dobro i brzo radio. Meni je lagovao malo i sproriji mi je od MiNCO-a i stock JB-a. Ako mi se bude dalo ovih dana da probam i NexusHD v4.1 ili BAMF Paradigm v2.3. HD za osnovu ima BAMF...videcu.
E i za to sluzi root, (ko je pitao?) da imam/o CWM sa backup-om i da mogu da se zanimam (izmedju ostalih stvari). :p

Rešili smo da ga rutujem (naravno moram ja) mironiko mi je još pre neki dan poslao link na xda sa upustvima za root i ostalo...

A sad, da li da probam da umesto yakju-JRO03C (koji se nalazi u njemu), stavim takju-JRO03C? Oba su fabrička naravno. Da li uopšte treba rutovati telefon ako hoću da stavim ovaj drugi fabrički rom?

Koji custom rom preporučujete, naravno da sve ispravno i brzo radi kao i na stok rom-u.

Skinuo sam oba Rom-a, ali su sa *tgz* ekstenzijom, zar ne bi trebali da su *zip* ili *img*?

Možeš da staviš i takju, nema baš nikakve razlike.
Susretao sam se sa tim tgz, ali ne mogu da se setim šta se radi. Jesi li probao da otpakuješ, šta se dobije? Ili možda samo promeniš ekstenziju na zip.

Možeš da staviš i takju, nema baš nikakve razlike.
Susretao sam se sa tim tgz, ali ne mogu da se setim šta se radi. Jesi li probao da otpakuješ, šta se dobije? Ili možda samo promeniš ekstenziju na zip.

Jesam malo pre, dobija se *tar* extenzija. Sad sam i njega otpakovao i dobio ono pravo (vidi u atačmentu). Pošto tu ima i radio, šta raditi s njim? Šta raditi sa ostalim fajlovima (osim zip, za koji znam da se prekopira na internu karticu) što su dobijeni? Verovatno se i oni kopiraju na karticu, ali šta posle?

Prilozi

• takju 1.png
    takju 1.png
    11.6 KB · Pregleda: 66
Poslednja izmena:
Na moj predlog prijatelj pre par dana kupio Nexus i na njemu JB 4.1.1, ali već u startu ima problem sa mikrofonom. Naime, kad nekog zove taj drugi ga ne čuje (on njega čuje normalno) i jedino pomaže uključenje spikerfona. Mislio sam da je problem u podešavanju, ali ne vidim nigde drugčija podešavanja u odnosu na moj? Da li je neko čuo, ili imao taj problem? Nosili smo telefon i u lokalni servis, ali majstor kad ga je otvorio nije mogao da nađe odokativno nikakvu nepravilnost, jedino da promeni ceo taj deo gde se nalazi mikrofon (vidi atačment, crvenim krugom sam obeležio mikrofon). Da li može problem da bude softverske prirode ili je zamena mikrofona jedini izbor?

Evo mog iskustva sa istim problemom koji mi se javio kod novog s2 koji sam vratio i uzeo drugi sreca pa mi je prijatelj vlasnik radnje. Znaci nije softverski nego hard...problem. Ni jedan rom ni nista nije pomoglo. Mislim da je problem sa gornjim mikrofonom tako zvani Noise Reduction/Cancellation Problems. Isti taj problem imam sa novim s3 uzetim u vipu koji sam zakasnio da zamenim u roku od 48 ili 72 sata ne znam ni koliko je rok i sada mogu da se slikam.... Mogu jedino da ga posalju na servis, da ga tamo iznjakaju i otvaraju 5 puta i onda je..s telefon. Problem se vjavlja kod svih modela s2, n7000,s3 itd.

http://androidadvices.com/permanently-fix-sgs2-echo-digital-noise-reductioncancellation-problems/#.UD4uh6CBXIU

Poslednja izmena:
Jesam malo pre, dobija se *tar* extenzija. Sad sam i njega otpakovao i dobio ono pravo (vidi u atačmentu). Pošto tu ima i radio, šta raditi s njim? Šta raditi sa ostalim fajlovima (osim zip, za koji znam da se prekopira na internu karticu) što su dobijeni? Verovatno se i oni kopiraju na karticu, ali šta posle?

Kakvom atacmentu?
Nisam nikada flesovao radio preko cmw-a, ne znam ni da li moze, koju ekstenziju ima? Ja kada sam stavljao stock, radio sam preko fastboota. Flesujes rom, radio i bootloader.
Skoro sam nekome ovde postavljao detaljno uputstvo sa xda.

Evo mog iskustva sa istim problemom koji mi se javio kod novog s2 koji sam vratio i uzeo drugi sreca pa mi je prijatelj vlasnik radnje. Znaci nije softverski nego hard...problem. Ni jedan rom ni nista nije pomoglo. Mislim da je problem sa gornjim mikrofonom tako zvani Noise Reduction/Cancellation Problems. Isti taj problem imam sa novim s3 uzetim u vipu koji sam zakasnio da zamenim u roku od 48 ili 72 sata ne znam ni koliko je rok i sada mogu da se slikam.... Mogu jedino da ga posalju na servis, da ga tamo iznjakaju i otvaraju 5 puta i onda je..s telefon. Problem se vjavlja kod svih modela s2, n7000,s3 itd.

Hvala na postu. Znači i tebe samo preko spikerfona (kad ga uključiš) može da čuje sagovornik?

Nexus navodno ima taj mikrofon za noise reduction, ali on ne funkcioniše za tako da sumnjam da je to.

Kakvom atacmentu?
Nisam nikada flesovao radio preko cmw-a, ne znam ni da li moze, koju ekstenziju ima? Ja kada sam stavljao stock, radio sam preko fastboota. Flesujes rom, radio i bootloader.
Skoro sam nekome ovde postavljao detaljno uputstvo sa xda.

Tu je, malo sam zakasnio sa postavljanjem. Sad kad je HAD napisao da je to najverovatnije hardverski problem, sve ovo oko flešovanja i rutovanja pada u vodu...

Hvala na postu. Znači i tebe samo preko spikerfona (kad ga uključiš) može da čuje sagovornik?

Ne nego me u vecini slucajeva sagovornik ne cuje kako treba ...svi se zale da me cuju kao iz bureta pa se nekada i izgubim skroz. Das za telefon 500e i onda lupas glavu... vise sam popizdeo hteo sam da ga razbijem. evo nesto o tome http://androidadvices.com/permanently-fix-sgs2-echo-digital-noise-reductioncancellation-problems/#.UD4uh6CBXIU

Probaj u toku razgovora da iskljucis taj Noise Reduction pa da vidis dali ce te cuti.

Nazad
Vrh Dno